سفارش تبلیغ
صبا ویژن

هفته نامه آیینه یزد

انتقاد مطهری از یک رویه غلط در برابر تذکرات رهبری

انتقاد مطهری از یک رویه غلط در برابر تذکرات رهبری

آیینه یزد - انتقاد مطهری از یک رویه غلط در برابر تذکرات رهبریبه گزارش عصرایران، علی مطهری در یادداشتی با عنوان «رویه غلط برخی مسئولان نظام»، که در اختیار ایسنا قرار داد نوشت:
«مشاهده می‌کنیم که همواره پس از تذکر مقام رهبری به یک سازمان یا نهاد حکومتی، رئیس آن سازمان یا نهاد حکومتی بخشنامه غِلاظ و شِداد صادر می‌کند که از امروز باید چنین و چنان شود. گویی خود این رؤسا عقل‌شان به آن موضوع تذکر نمی‌رسیده و تا رهبر انقلاب بیان کرده‌اند متوجه موضوع شده‌اند. این رویه یادآور رفتار مقامات رژیم گذشته است که تا دستور از بالا می‌رسید همه جان‌نثار می‌شدند و آماده اجرای فرمان، گویی تا قبل از صدور دستور، وظیفه‌ای نداشته‌اند.
تذکر اخیر رهبر انقلاب به صدا و سیما درباره پاسداری از زبان فارسی در اشعار سرودها و ترانه‌ها و پرهیز از بکارگیری کلمات لاتین در برنامه‌های مختلف و توسط مجریان که تذکر بجا و لازمی بود، به همین سرنوشت دچار شد. رئیس سازمان صدا و سیما بخشنامه صادر کرد که از امروز نظارت بر این موضوع در اجرای مجریان و اشعار سرودها و ترانه‌ها شدت پیدا می‌کند.
گویی جناب علی‌ عسگری خودشان ضرورت این کار را درک نمی‌کرده‌اند، در حالی که دیدن چند برنامه تلویزیون یا شنیدن چند سرود یا ترانه رادیو، به سرعت انسان را به این موضوع منتقل می‌کند. این که در برنامه‌های ورزشی می‌شنویم که فلان تیم کامبک کرد یا فلان بازیکن هت‌تریک کرد و یا فلان دروازه‌بان کلین شیت کرد و یا در ترانه‌های رادیو فقط وصف چشم و ابرو با رویکرد غنائی و عشقی و محتوایی سخیف و کوچه بازاری می‌شنویم، به راحتی انسان را متوجه ضرورت اصلاح این وضع می‌کند و رئیس سازمان نباید منتظر تذکر مقام رهبری بماند، ضمن اینکه امثال بنده بارها این تذکر را به صدا و سیما و وزارت ارشاد داده‌ایم اما دریغ از درک اهمیت موضوع و احساس مسئولیت نسبت به آن توسط مسئولان این دو نهاد.
مضمون برخی ترانه‌های قبل از انقلاب بهتر از برخی ترانه‌هایی است که امروز از صدای جمهوری اسلامی پخش می‌شود. اما ریشه هردو پدیده یعنی استفاده از کلمات لاتین در برنامه‌ها و نیز مضامین سخیف در برخی سرودها و ترانه‌ها، خودباختگی فرهنگی و احساس خود کم‌بینی نسبت به فرهنگ غربی است. برخی افراد با بکار بردن الفاظ انگلیسی در کلام خود احساس شخصیت می‌کنند همان‌طورکه برخی صاحبان فروشگاه‌ها و مدیران شرکت‌ها از این که نام فرنگی روی فروشگاه یا شرکت خود بگذارند و حتی از کلمه OFF به جای «تخفیف» یا از کلمه SALE به جای «فروش ویژه» یا «حراج» استفاده کنند احساس شخصیت می‌کنند و حتی معتقدند که به این وسیله فروش ما بالا می‌رود، یعنی ضمنا مردم را هم به این خودباختگی متهم می‌کنند و البته خیالشان از واکنش وزارت ارشاد هم کاملاً آسوده است! به هر حال باید مدیران ما دست از این رویه بردارند که بلافاصله بعد از تذکر مقام رهبری درباره یک موضوع مربوط به آنها، بخشنامه صادر می‌کنند که باید چنین و چنان شود ‌و در نتیجه بوی تملق و چاپلوسی به مشام‌ها می‌رسد، بلکه روش درست این است که مدیر مربوط اقدامات عملی عاجل برای رفع آن کاستی انجام دهد و پس از چند ماه اعلام کند که ما آن کاستی مورد تذکر مقام رهبری را رفع کردیم.»

سیاست حذف نیروهای انقلاب پایان یابد
نایب رئیس مجلس با اشاره به کاهش اعتماد عمومی نسبت به حاکمیت پیشنهادهایی برای جبران این مهم مطرح کرد. علی مطهری در بخشی از گفت‌وگوی خود با شفقنا، گفت: برای اینکه این اعتماد برگردد، باید چند کار انجام بدهیم؛ اول اینکه شرایط امروز را بخوبی برای مردم تشریح کنیم اینکه ما در چه وضعیتی هستیم و چه فشاری از خارج به کشور وارد می‌شود. در حقیقت بسیاری از مردم این را نمی‌دانند و فکر کرده‌اند مثل 10 سال پیش است و تحریم‌هایی بود و امروز نیز وجود دارد. ولی تحریم‌های امروز و نوع رفتار امریکا در این 40 ساله بی‌سابقه است. تمام منافذ بسته می‌شود، مثل قدیم و مثل تحریم‌های 90 و 91 نیست. مردم باید این را بدانند که بیشترین عامل به عوامل خارجی و تحریم‌های موجود مربوط است. وی افزود: نباید به خاطر کسب قدرت و بیرون کردن رقیب از میدان تهمت زد و آبروی همدیگر را برد. امروز همه ما در خطر هستیم و به گونه‌ای نیست که اگر رقیب از میدان به در شود، به نفع طرف مقابل باشد. اگر این کشتی غرق شود، همه با هم زیر آب می‌رویم. این مسائل اخلاقی است و باید رعایت کنند. مطهری با بیان اینکه سیاست حذف نیروهای انقلاب که همچنان ادامه دارد باید اصلاح شود، گفت: در کشور کاسه‌های داغ‌تر از آشی داریم که اجازه نمی‌دهند این اتفاق بیفتد. البته این مشکل، فرهنگ تملق و چاپلوسی را افزایش می‌دهد. افراد می‌خواهند بگویند ولایی هستند و مرتب تعریف و تمجید می‌کنند و در این مسیر افراد حر و آزاده رفته رفته به حاشیه رانده می‌شوند. این غلط است، امروز شخصیت‌های زیادی داریم که به صرف همین موضوع کنار گذاشته شده‌اند و این دایره وسیع‌تر می‌شود و دایره انقلاب محدودتر می‌گردد، این خوب نیست. نباید کسانی را که اصل نظام را قبول دارند حذف کنیم ولی این رویه وجود دارد. آقای ‌هاشمی به آن صورت و آقای خاتمی به نوعی دیگر و آقای موسوی و کروبی در آن وضعیت و آقای احمدی‌نژاد هم مدلی دیگر و این وضعیت ادامه پیدا می‌کند و آقای روحانی نیز در شرف همین موضوع هست و این نشان می‌دهد شاید ما مشکلی در ساختار نظام داشته باشیم.