هفته نامه آیینه یزد

انعکاس آیینه شماره 207

مبارزه با فرهنگ ضد ارزشها
وظیفه استاندار کرمان و همه مسئولان اجرایی است

اسلام مردم را به سوی زندگی و حیات معنوی، ‌مادی، فرهنگی، اقتصادی و سیاسی به معنای واقعی ‌اخلاقی و بالاخره حیات و زندگی در تمام زمینه‌ها دعوت می‌کند.
«این تعبیر کوتاه ترین و جامع ترین تعبیری است که درباره اسلام و آئین حق آمده است. اگر کسی بپرسد هدف اسلام چیست؟ و چه چیز می‌تواند به ما بدهد در یک جمله کوتاه می‌گوئیم: هدفش حیات در تمام زمینه‌ها است و این را به ما می‌بخشد.»(1)
در زیارت حضرت محمد مصطفی (ص) می‌خوانیم« السلام علیک یا قائما بالقسط.»
درود و سلام بر تو ای پیامبر (ص) که بر پای دارنده عدالت بودی. مولای متقیان می‌فرماید:«الرعیه لایصلحها الا العدل » مردم اصلاح نمی‌شوند مگر بوسیله عدل و دادگری.
آنچه که در بند 12 اصل سوم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران آمده، دولت را موظف نموده است همه امکانات خود را برای امور زیر بکار برد.«پی ریزی اقتصاد صحیح و عادلانه بر طبق ضوابط اسلامی جهت ایجاد رفاه و رفع فقر و بر طرف ساختن هر نوع محرومیت در زمینه‌های تغذیه و مسکن و کار و بهداشت و تعمیم بیمه»
در حقیقت تعلیمات دینی و قانون اساسی چهار چوب زندگی و ادامه حیات را مشخص نموده است. بنابراین هر یک از مسئولان به ویژه مدیران ارشد اجرایی وظیفه دارند به نیازهای واقعی مردم برای ادامه زندگی توجه نموده و واقع گرایانه برخورد کنند.با دقت برنامه هایی تنظیم و اجرا گردد که تبعیض از بین برود ثروت‌های باد آورده در دست عده ای جمع نشود، از سودهای بی حساب و کتاب که سبب اسراف و تبذیر و در نهایت بدبینی مردم می‌شود جلوگیری نمایند، و به گونه ای سخن نگویند که خدای ناکرده مردم به فال بد و خوب و خرافه روی آورند.
مکرراً علما و مراجع و سخنوران مذهبی نگرانی خود را از شیوع خرافه گرایی در جامعه اظهار نموده و مقامات دینی و دولتی نیز اقداماتی برای جلوگیری از توسعه و رواج این امر انجام داده اند. در چند سال اخیر در چندین شهر و استان شاهد بودیم بقعه هایی که عده ای از گروه‌های نوظهور دور آنها جمع می‌شدند و از آنها طلب حاجت می‌کردند یا به ذکر ورود می‌پرداختند تخریب گردید و یا از تجمع این افراد جلوگیری شد. از خبرگزاریها و در سایتها نقل می‌گردد که در بعضی شهرها و روستاها عده ای دور هم جمع می‌شوند، اعتقاداتی را به همفکران و یاران خود تلقین می‌کنند، به مسائل و موارد و موضوعاتی ایمان می‌آورند که با اصل اسلام منافات دارد. بنابراین هر قدر علمای دین و فعالان مذهبی و سیاستمداران آگاه و دانا با تشکیل جلسات و انجمن‌های مذهبی به شبهات ایجاد شده در ذهن مردم به ویژه جوانان پاسخ دهند. مردم بیشتر به واقعیات زندگی و مشکلات موجود آگاهی پیدا می‌کنند، چون تخریب بقعه و ساختمانی که بر خلاف اصول اسلام احداث گردیده یا متفرق نمودن آنان به تنهایی آن طور که باید و شاید کارساز نمی‌باشد.
اخیراً اسماعیل نجار استاندار کرمان به دنبال زلزله شهرستان«ریگان» کرمان اعلام کرد:«. ....مردم منطقه زلزله زده از ایمان و اعتقاد بسیار بالایی برخوردار بودند به عنوان مثال در بازرسی‌های ما یک منزلی مشاهده شد که سه دیوار آن در اثر زلزله فرو ریخته و یک دیوار که عکس دکتر احمدی نژاد بر آن نصب شده بود خود مردم با اعتقاد راسخ و محکم خود اذعان داشتند که رییس جمهور محبوب و دلسوز ما خدمات فراوانی برای مردم به ویژه روستاییان انجام داده و می‌دهد و اعتقاد آنها بر این بود که لطف و نظر خداوند بوده که این دیوار فرو نریخته است.»(2)
بازتاب اخبار مربوط به «هاله نور» در سازمان ملل در چند سال پیش – گذشته از صحت و سقم نقل آن– انتشار سخن دولتمردی که از قول فردی گفته بود: اگر قرار است نعوذبالله پیامبری بعد از رسول اکرم (ص) ظهور کند باید احمدی نژاد باشد هنوز در ذهن‌ها باقی است.
اکنون اگر یک دانش آموز دبستانی از استاندار کرمان سئوال کند: آقای نجار!
چرا دیوار خانه ما فرو ریخت در حالی که در خانه محقرمان قرآن و کتاب دعا هم وجود داشت، یا اگر کسی بپرسد تخریب 3 دیوار اتاق و باقی ماندن یک دیوار از آن که عکس احمدی نژاد بر روی آن نصب شده چه ارزشی معنوی و مادی می‌تواند داشته باشد، پاسخ استاندار کرمان چه خواهد بود؟
چند ساعت بعد از روی دادن زلزله کرمان، صدا و سیما ضجه‌های مردم منطقه را که طلب کمک و مساعدت و دادرسی می‌کردند پخش کرد پس چه بهتر که مسئولان ذی ربط به هر دلیل از مردم عذرخواهی می‌کردند مسئولیت عدم بازسازی و آباد نکردن و عدم مقاوم سازی مناطق را تا آن جا که مربوط به آنها می‌شد به عهده می‌گرفتند و به حاضران می‌گفتند خدمات رییس جمهور قابل تقدیر است اما عکس رییس جمهور در پیش گیری از تخریب کارساز نیست جز خواست و مشیت پروردگار و اجابت دعاهایی که در پیشگاه الهی صورت می‌گیرد. چه بسا روزها بعد از زلزله در بعضی مناطق، نوزاد چند ماهه تا پیرمرد و زن 80-70 ساله از زیر آوارها در حالی که زنده بوده اند نجات پیدا کردند.
همانطور که استاندار در گزارش خود اعلام کرد یکی از روستاهای نزدیک به دلیل نوسازی ساختمانهای آن تلفاتی نداشته است.
مسلمانان در تعالیم دینی اعتقاد دارند«بعد از این که نهایت کوشش خود را در استفاده از همه وسایل موجود بکار بستند‌، آنجا که دست ما کوتاه شد و به بن بست رسیدیم به سراغ دعا برویم و با توجه و تکیه بر خداوند روح امید و حرکت را در خود زنده کنیم و از کمک‌های بی دریغ آن مبداء بزرگ مدد بگیریم. (3)
حضرت امام صادق (ع) می‌فرمایند چهار گروهند که دعای آنها مستجاب نمی‌شود.
کسی که در خانه خود نشسته و می‌گوید: خداوندا مرا روزی ده، ‌به او گفته می‌شود: آیا به تو دستور تلاش و کوشش ندادم و. . . (4)
سر گرم کردن مردم با جملاتی که ارزش علمی ندارد و بیشتر شبیه موضوعات خرافی است تا حقیقت، دردی را دوا نمی‌کند. مولای متقیان می‌فرماید:
ایمان خود را با صدقه دادن و اموالتان را با زکات دادن نگه دارید و امواج بلا را با دعا از خود دور سازید.(5)
زن و فرزند و خانه و عکس و تصویر به تنهایی نمی‌تواند خوش قدم یا بد قدم باشد.«خانه شوم خانه تنگ و خانه ای است که همسایگان بد داشته باشد.» (6)
دولتمردانی که در 32 سال بعد از انقلاب همگام با مدیران و مردم برای پیشرفت این مرز و بوم و با توجه به درآمدهای کشور و با تکیه بر منابع طبیعی و خدادادی این مرز و بوم تلاش و کوشش نموده اند نزد پروردگار ما جور خواهند بود و تاریخ در آینده نام آنان را به نیکی خواهد برد. واشاعه مطالبی از قبیل هاله نور، یا بیان اثرات الصاق عکس به دیوار و سخنانی از این دست عظمت و بزرگی واقعی برای کسی به ارمغان نخواهد آورد.

مدیر مسئول

پی‌نوشت‌ها:
1- «تفسیر نمونه»، جلد 7، صفحه 127، ذیل آیه 24 سوره انفال
2-ایسنا استان کرمان، مورخ 1/10/89
3- «تفسیر نمونه»، جلد 1، صفحه 468، ذیل آیه 186 سوره بقره
4- «تفسیر نمونه»، جلد 20، صفحه 150، ذیل آیه 60 سوره مومن
5- «نهج البلاغه»، حکمت 46، صفحه 471، ترجمه محمد دشتی
6- «سفینه البحار»، جلد 1، صفحه 680