انعکاس آیینه شماره 217
جلوهای از برگزاری جلسه مصاحبه استاندار یزد با اصحاب رسانه و مطبوعات
انسان وقتی وارد مدرسهای میشود با دانشآموز، معلم، مدیر، معاون، دفتردار، مربی پرورشی، خدمتگزار و . . . روبرو میشود. همه این افراد قابل احترام هستند اما هر کسی نقش خود را ایفا میکند و وظیفهای را که قانون به عهده وی گذاشته است انجام میدهد.
یک مجموعه تلویزیونی نتیجه زحمت و تلاش کارگردان، فیلم نامه نویس، تهیه کننده و بازیگران در نقشهای مختلف است همراه با عدهای که نقش سیاهی لشکر را بازی میکنند. در این مجموعه کلیه دست اندرکاران از جمله مسئولان تدارکات و عوامل پشت صحنه مورد تکریم و احترام هستند و هر فرد دستمزدی میگیرد و در فیلم ایفای نقش یا انجام وظیفه مینماید.
در استانداری یزد رسم بر این است که هر چندماه یک بار - در سال دو یا سه دفعه- رییس روابط عمومی استانداری به عوامل خود دستور میدهد عدهای را به دلخواه و از روی تشخیص خودش دعوت نمایند و بر روی پارچهای بنویسند« مصاحبه استاندار با اصحاب مطبوعات و رسانه» و یا جملاتی از این دست.
پارچه را طوری نصب میکنند که چندین بار بتوان آنرا در معرض دید بینندگان قرار داد. معمولاً بیش از نصف حدود 150 دقیقه وقت جلسه یا گاه تا 70% وقت به سخنرانی و گزارش یک نفر از مدیران ارشد اجرایی استان و سی، چهل درصد وقت به 40-30 نفر مصاحبه کننده اختصاص مییابد؟! مردمی که اخبار استان را از سیمای یزد مشاهده میکنند در فیلم تهیه شده، تصویر بیش از 40-30 نفر جوان از 20 ساله تا موسفید 70 سالهای مانند حقیر را مشاهده میکنند که در چندین نوبت به سان سیاهی لشکر فیلم و تصویر آنها را به نمایش میگذارند گاهی دیده میشود میکروفن جلوی بعضی از آنها در گردش است آن هم همانند فیلمهای ساخته شده در نیم قرن پیش به صورت صامت به نمایش در میآید.
یکی دو روز بعد از پایان جلسه آن چنانی همان کسی که بودجه تخصیص داده شده برای این گونه جلسات را با نظر شخصی خود هزینه میکند سخنان مدیر ارشد اجرایی استان را در سایت استانداری درج و در آخر آن اضافه مینماید: مدیر یا مدیران استان در آخر مصاحبه به سئوالات خبرنگاران و اصحاب رسانه و مطبوعات پاسخ دادند و السلام.
یکی دو بار فیلم مورد نظر را از سیمای یزد نشان میدهند و در کارنامه استانداری ثبت میشود که استاندار با روزنامه نگاران نشستی صمیمی و دوستانه داشته و از تعامل روابط عمومی استانداری با صاحبان رسانه و مطبوعات استان سخنها به میان میآید به ویژه در سالی که گذشت چندین بار این گروه را به شهرستان های استان نیز اعزام نمودهاند. . .
نگارنده که میرزابنویس نیست و مادام که خداوند بخواهد با رعایت دقیق قانون مطبوعات و احترام به مخاطبان به چاپ و نشر آیینه ادامه میدهد و معمولاً پیرامون اخبار استانداری آن گونه که خواست بعضی از افراد دیگر است به اصطلاح کار نمیکند و بدین علت از مدعوین اینگونه جلسات محسوب نمیشود موقع را مغتنم شمرده ضمن اظهار تشکر و سپاس از همه مدیران و کارکنان و کسانی که دلسوزانه و مجدانه در بخشهای مختلف در جهت پیشبرد امور استان کوشش و تلاش نموده و برای پیشرفت مملکت زحمت کشیدهاند در این ستون سئوالاتی را مطرح مینماید، باشد که پاسخ آنها را دریافت کرده تا برای اطلاع خوانندگان درج نماید بدان امید پیشنهادی که برای برگزاری جلسات مصاحبه در یکی از سر مقاله ها ارائه گردید عملی شود.
و اینک پرسش ها :
- سرنوشت بعضی از مدیرانی که در استان فرار را بر قرار ترجیح دادند به کجا انجامید و چه اقدامی برای پیگیری تخلفات آنها به عمل آمد؟
- در 6 سال حکومت دولت نهم و دهم در مرکز استان و در شهرستان های دارالعباده چند واحد مسکن مهر به متقاضیان واگذار شده است؟
- بعضی از روابط عمومیهای استان که رتبه برتر را کسب نموده اند آیا میتوانند یک مورد از مسائل و مشکلات اداری مردم را که در روزنامههای محلی به چاپ رسیده و احیاناً آن را حل نمودهاند عرضه نمایند؟
- چند ماه پیش بهای آجر فشاری، تیغه، بلوک، و آجرروکار تا بیش از صددرصد افزایش یافت. آیا آن طور که شایع است استانداری به بعضی از صاحبان مشاغل مانند سنگبریها، فروشندگان شن و ماسه و بتن اعلام نموده در سال 1390 بهای مصالح را افزایش دهند؟ معذلک چرا مسئولان مسکن و شهرسازی در مسافرت به یزد شعار عدم افزایش بهای مصالح ساختمانی را دادند و عکسالعملی از سوی مقامات استان نشان داده نشد؟
- اجرای مصوبات سفرهای استانی از جهت کمی و کیفی و با عنایت به اهمیت آنها در چه مرحلهای است؟
- تکلیف مردم در برابر افزایش آب و برق به ویژه بهای گاز چیست ؟ به هرحال یزد جزء مناطق سردسیر است یا گرمسیر؟
- در برابر اسراف و تبذیری که در چاپ و نصب عکس، بنر و بیلبورد در سراسر خیابانها و میدانهای شهر هنگام سفر هیات دولت به یزد صورت گرفت و اعلام گردید در سفر اخیر بیشتر به امور فرهنگی رسیدگی میشود و در آن سفر به حساب بعضی از ائمه جمعه تا پانصد میلیون ریال واریز گردید، برای پیشرفت مطبوعات استان و عنایت به وضع خبرنگاران چه اقدامی صورت گرفت؟
اجرای طرح عفاف و حجاب در ادارات که دستور اجرای آن چند ماه پیش از طرف استاندار صادر گردید به کجا رسید؟ اگر فردی در یکی از ساختمانهای مشرف بر بعضی از چهار راهها و خیابانهای یزد بنشیند و رفت و آمدها را کنترل کندآیا وضع دارالعباده را قبل و بعد از اجرای طرح حجاب و عفاف و آثار آن در بیرون از ادارات را متفاوت میبیند؟
- آیا در این چندماه آمار جرم و جنایت و فساد اخلاقی کاهش یافته است ؟
- فردی مورد اعتماد که در ادارهای وی را نمیشناسند مامور نمائید به آن اداره یا استانداری برای انجام کار اداری مراجعه کند بعد از او بپرسند که از چند خان گذشته است تا موفق به زیارت مسئول اداره مورد نظر شده است؟
صلاح نمیدانید در سال 1390 در روز ملاقات عمومی جلسهای برای روسا و مدیران کل ادارات نگذارند تا مردم پس از چند هفته معطلی بتوانند با مسئول ذی ربط ملاقات و درد دل و مشکل خود را مطرح نمایند؟
- طبق مستندات، تعداد بیمه شدگان در نظام تامین اجتماعی از بابت اشتغال در آغاز سال 1389 چندنفر و در پایان سال چند نفر بوده است؟
- تعدادی از دکانهای نانوایی که قبل از اجرای طرح هدفمندکردن یارانهها بر اساس طراحی مسولان ذی ربط گسترش یافته بود تعطیل شده است. آیا این موضوع صحت دارد و در صورت صحیح بودن تعداد این واحدها چقدراست؟ضمناً به دنبال هدفمند کردن یارانهها در بخش نان عمدتاً نرخ آرد تغییر کرده و مابقی عوامل موثر در کیفیت نان و از جمله ساختار نانوانیها تغییر نکرده است.آیا بررسیهای مستمر نشانگر بهبود کیفیت نان است؟
واحدهای تولیدی یزد چند درصد تولید ملی کشور را به عهده دارند؟ و افزایش تولید آنان نسبت به سال 88 چه مقدار بوده است و چند درصد از این رشد مربوط به عامل بهرهوری بهتر از نیروی انسانی است؟
- ترکیب زندانیان یزد بر اساس جرائم و تخلفات چگونه است؟و با در نظر گرفتن اهداف فرهنگی دارالعباده این موضوع را به چه طریق باید تحلیل و در نهایت ترسیم کرد؟
- آمار ازدواج و طلاق در استان افزایش و یا کاهش داشته است در سال گذشته صاحبان تریبون های رسمی،ائمه جماعات، مسئولان فرهنگی استان، نهادها و سازمانهای ذی ربط در این زمینه چه اقداماتی انجام دادهاند؟
مدیرمسئول