انعکاس آیینه شماره 221
میانبری از مرکز دارالعباده برای زائران مشهد علیبن موسیالرضا(ع)
بندگان شایسته خداوند کسانی هستند که در اطاعت خالق خدمتگزاری مخلوق را طی سالیان عمر خویش برگزیدهاند و در هر شرایطی کار مردم را به درستی سامان میدهند و خوب زیستن را در آیینه دیده و دل و ذهن و زبان انسانها به تماشا مینشینند. درودشان باد که طمعی ندارند تا به تظاهر و ریا قدمی بردارند و ترسی ندارند تا به جبر و زور دستی از آستین بدرآرند که این صفات ناشایست از آن دیوان و ددان است.
شرط انصاف آن است ک به نیکی یاد کنیم از همه دست اندرکاران پیشین تا به امروز در اداره کل راه و ترابری استان یزد که در توسعه کمی و کیفی راههای ارتباطی، این شبکههای وسیع پیوند و اتصال شهرها و روستاها به یکدیگر اهتمام و سعی بلیغ داشتهاند و در انجام مسوولیت و وظیفه فروگذاری نکردهاند. دستشان مریزاد و خدایشان پاداش خیر دهاد.
امروز یکی از نیازهای مردم در جهت مبارزه با اسراف و جلوگیری از هزینههای زاید و استفاده بهینه از انرژی، به حقیقت راه است.
راه ! این ملاک و معیار توسعه و پیشرفت. راه خوب است و تلفات انسانی در تصادفات جادهای را کاهش میدهد و جان انسانها را که شریفترین گوهر زندگی است ضمانت میکند. مصرف سوخت خودروها را کم میکند. خستگیها و خواب آلودگیها را به حداقل میرساند. وسایل و لوازم و احتیاجات مردم را بی عیب و نقص به مقصد میرساند. هزینهی پلیس راه و امداد و نجات را کم میکند و مخارج بیمارستانها و پزشکان و داروخانهها و غیره را که دولتها متولی آن هستند به حداقل میرساند و مخارج زندانها و کلانتریها و دادگاهها و دادسراها را به جهت تخلفات کمتر تخفیف میدهد و خلاصه از هر منظری که بنگریم«راه» در زندگی پیچیده مردم امروز سهمی تاثیر گذار دارد.
راه این شاهرگ حیات اجتماعی امروز اگر از کیفیتی مناسب برخوردار باشد اینهمه در توسعه انسانی نقش آفرین است و در این جهت استان یزد کوشیده است.
نگارنده این سطور صد البته در جایگاهی نیست تا نظری تخصصی و کارشناسانه داشته باشد اما تصور عمومی آن است که آیا میشود در جهت کوتاه کردن مسیر و به حداقل رساندن مسافت برای زائرین آستان مقدس حضرت علیبن موسی رضا(ع) که همه ساله از استان یزد عازم پای بوسی حضرتش هستند و نیز کسانی که از استانهای همجوار چون هرمزگان، کرمان، فارس و شهرستانهای جنوبی کشور قصد عزیمت دارند مسیری در حدود /50 کیلومتر یا بیشتر را بیهوده طی نکنند و اداره کل راه و ترابری استان از ضلع شمال شرقی شهر و مسیر خلدبرین راهی به طریق الرضا بگشاید که ضرورتی نباشد تا مسیر پر تردد و ترانزیت یزد، زارچ، اشکذر و رضوانشهر و سه راهی طبس و از آنجا تا خرانق طی شود؟ آیا اینهمه ایاب و ذهاب خودروهای شخصی، کامیونها، اتوبوسها، مینی بوسها و مصرف سوخت و لاستیک و مستهلکات دیگر در این مسیر که حدود /50 کیلومتر یا بیشتر است ما را بر آن نمیدارد تا بیندیشیم که مسیرهای این چنینی را کم و کوتاه کنیم. از ترافیک راهها بکاهیم و طبعا ! تصادفات و مصرف انرژی را. آیا یکی از مصداقهای جهاد اقتصادی همین موارد نیست؟
اگر کارشناسان و مهندسان اداره کل راه و ترابری یزد برآوردی داشته باشند و بررسی کنند شاید در آیندهای نه چندان دور شاهد بازگشایی آن قطعه از راه که در قدیم کاروانهای زائرین مشهد مقدس طی طریق کردهاند باشیم و خدمتی دیگر از خادمان صادق به یادگار ماند.
تمام مردم شهرستانهای یزد و شهرهای یزد و تفت و ابرقو و مهریز و استانهای جنوبی کشور بر این خیر بزرگ سپاس خواهد گزارد و دست دعا برخواهند آورد و از درگاه حضرت حق پاداش نیک برای سازندگان این راه در خواهند خواست. درود بر آنان که سخنان بحق را میشنوند و آن را که شایسته است جامه عمل میپوشانند. عمر و عزتشان پردوام باد.
«محمد خسروی»