انعکاس آیینه شماره 224
«اندکی از بسیار»1
نقدی بر بخشی از سخنان رییس جمهور در گفتگوی زنده تلویزیونی
در این ستون پیرامون عملکرد بعضی از وزرا، مسئولان اجرایی، تحلیل سفرهای استانی هیات دولت به یزد و نحوه استقبال از آنان، توزیع نابسامان و غیر عادلانه بیتالمال به موسسات و گروهها و افراد، زندگی حقوق بگیران و کارگران، گرانی و بیکاری، نوع برکناری وزیران و عدهای از روسای سازمانها و مدیران دولتی،اعتراض به کاهش ساعات کار اداری کارکنان، تعطیل کردن ادارات و سازمانها در روزهای رسمی، طرح تعجب و تاسف انگیز انتساب مدیریت امور کشور به امام زمان (عج)، بیان ناهنجاریهای موجود در جامعه مقالاتی انتقاد آمیز به رشته تحریر درآمده و سعی شده است با دقت و با رعایت انصاف برابر با قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران و قوانین مصوب مطالب تنظیم گردد.
به اقدامات موثری که در سالهای اخیر جهت پیشرفت مملکت در بخشهای مختلف علمی و فنی صورت گرفته و خدمات و زحماتی که برای عمران و آبادی این مرز و بوم انجام شده، ارج میگزاریم و به کسانی که سعی نمودهاند در حد توان در این جهت گام بردارند دست مریزاد میگوئیم.
اخیراً در تاریخ 25/2/90 رییس جمهور در گفتگوی زنده تلویزیونی مطالب و مسائلی پیرامون: استواری نظام ولایت فقیه بر دو پایه امت و امامت و اجرای عدالت، قانون هدفمند کردن یارانهها، صدور گندم، موضوع حمل و نقل، کنترل قیمتها، افزایش سرمایه صندوق توسعه ملی، نوسانات ارز، مصلحت کشور، سیاست خارجی ایران، مرگ بن لادن و. . . سخن گفت: اما در خلال این مسائل و موضوعات سخنانی بر زبان آورد که در واقع بخشی از آن بی احترامی به شعور و احساسات پاک مردم صبور و متعهد و دلسوز این مرز و بوم و یا نشان از عدم رعایت قانون و یابیدقتی در به کار بردن الفاظ و استعمال کلمات از سوی رییس هیات دولت بود.
مردم چه آنها که به احمدینژاد رای دادهاند و یا افرادی که به هر دلیل از حق قانونی خود استفاده کرده و به مشارالیه رای ندادهاند انتظار دارند که شخصیت حقوقی و حقیقی دومین مقام کشور ورییس قوه مجریه حفظ گردد و مورد احترام باشد. بعضی از کلمات و جملاتش سوژه و نقل مجالس مخالفان نظام و یا خارج نشینان قرار نگیرد و یا دستآویزی برای ثبت و ضبط آنها که گاه سرو ته مطلب هم زده میشود بر روی تلفنهای همراه رد و بدل نگردد.
نگارنده این سطور در این بخش به نکاتی از سخنان محمود احمدینژاد اشاره نموده و خوانندگان را به قضاوت میطلبد بدان امید که حداقل بتواند وظیفه روزنامه نگاری خود را مستقلاً و بدون وابستگی به این یا آن گروه انجام داده باشد. گرچه نتیجه انتشار این مقالات تاکنون به اصطلاح تحریم آیینه یزد از سوی عدهای، تذکرات غیر قانونی اداره کل ارشاد یزد، جلوگیری از ورود نشریه به استانداری و یا بعضی دیگر از ادارات، جدا شدن تنی چند از دوستان 40-30 ساله که تحمل شنیدن یا خواندن این انتقادها را نداشتند تلفن یا ارسال پیامهای اهانت آمیز افراد یا اشخاص و. . . بر روی تلفن همراه مدیر مسئول و عدم دعوت وی به جلسات مصاحبه استاندار و تنظیم پرونده در دادگاه مطبوعات که همه این ناملایمات را به جان خریداریم. ضمناً ناگفته پیداست که این هفته نامه در 5 سال مدت انتشار خود بارها مسئولان ناظر و مجلسیان را مورد خطاب قرار داده که چرا آن طور که شایسته است وظیفه نظارتی خود را انجام نمیدهند ؟
آیتا.... رضا استادی امام جمعه موقت قم چه زیبا گفت:« دیر بیدار شدیم»:
رییسجمهور میگوید ایران کشوری است که حتی یک نفر در آن گرسنه نمیخوابد.
«سید جواد زمانی عضو کمیسیون اجتماعی مجلس میگوید: اینکه رییس جمهور این حرف را بر اساس آماری رسمی بیان کردند یا خیر باید خودشان پاسخگو باشند و بگویند با چه دلایلی آن را مطرح کردند. .... اگر منظور آقای رییسجمهور از نبود گرسنه در کشور، سیر شدن افراد با یک نان لواش باشد، حرف ایشان درست است چرا که اگر یک نان لواش را هم نتوانند تهیه کنند باید هر روز شاهد تعدادی اموات بر اثر گرسنگی باشیم اما اگر مد نظر ما افرادی باشند که در طول یک ماه باز هم نمیتوانند گوشت، میوه و مواد غذایی با کیفیت را تهیه نمایند و نیز قدرت مالی برای فراهم کردن سرپناه و لباس مناسب را ندارند. باید بگویم که از این دست آدمها در جامعه بسیار سراغ داریم2.
دکتر عباسعلی نورا عضو کمیسیون برنامه و بودجه در گفتگو با افکارنیوز گفت: «سخن رییس جمهور در خصوص فقر زدایی کاملا شبیه به توهم است و اگر وی به یکی از شهرهای جنوبی از جمله زابل تشریف بیاورد چهره فقر را کاملاً مشاهده میکند که زندگی این افراد در روستاها با هیچ کدام از ملاکهای بشریت سازگار نیست. ......
مصطفی ذوالقدر نماینده بندرعباس تصریح میکند:
«سخن احمدی نژاد در خصوص اینکه هیچ گرسنهای در کشور وجود ندارد را قبول ندارم، روزی حدود 20 الی 30 نفر با دفتر من تماس میگیرند و از فقر و گرسنگی شکایت میکنند آیا این امر با صحبتهای آقای احمدینژد صدق میکند یا خیر ؟
مسئله اجرای قانون هدفمندی یارانهها کاملاً درست است اما این 45 هزار تومان که بابت یارانه از سوی دولت پرداخت میشود فقط پول نان افراد را کفاف میدهد. . . در کشور به هیچ عنوان فقر زدایی صورت نگرفته است و افراد فقیر و مستضعف در کشور از جمله سیستان و بلوچستان بسیار زیاد است »3
خنده دار تر یا به عبارتی تاثر انگیزتر وقتی است که فردی در مقام وزارت کار جمهوری اسلامی ایران که قطعاً بر آمار و ارقام، قوت بخور و نمیر بعضی از کارگران،کپر نشینی و حاشیه نشینی صدها هزار نفر از مردم نه تنها در سیستان و بلوچستان بلکه در مشهد و تهران و. . . نیز آگاه است و حتی هنگامی که سوار بر ماشینهای گران قیمت دولتی که با پول همین مردم و مملکت خریداری گردیده میشود و با خدم و حشم از منزل به محل کار میرود اگر گوشه چشمی به خیابانهای پایتخت بیندازد مشاهد میکند که عدهای از زنان بی سرپرست، فرزندان طلاق، مادرانی که کودکان خود را در بغل گرفته و به تکدی گری مشغول هستند و اگر فرصت این را پیدا کند که به بعضی از سایتها، مجلات و روزنامهها و محلات و نواحی همان مرکز کشور سر بزند با اندکی تامل و تعمق به خود اجازه نمیدهد که بگوید: «خانوادههایی که تا پیش از اجرای هدفمند سازی یارانهها از وضعیت مالی خوبی برخودار نبودند با اجرای این قانون و مبالغی که در اختیار آنها قرار میگیرد وضع آنها به قدری خوب شده است که مثلاً به دنبال پروانه ساخت یک ساختمان میروند!!! و ایران تنها کشوری است در دنیا که گرسنه ندارد و کسی سر گرسنه بر بالین نمیگذارد. حتی سال آینده میتوانیم ادعا کنیم که کسی به خاطر نداشتن پول درمانده و عاجز از وضعیت درمان نیست !!» 4
مناسب است حسن ختام این مقاله به درج ترجمه و توضیح بخشی از فرمان مولای متقیان حضرت علی (ع) به مالک اشتر از قلم و زبان علامه بزرگوار و از فیلسوفان بزرگ قرن معاصر استاد محمد تقی جعفری رحمها... علیه اختصاص یابد.
« ای مالک آن خداوندی که با مشیت بالغه خود جامه هستی را به انسانها پوشانیده است. حق حیات و حق کرامت و حق آزادی به همه آنان عنایت فرموده است در آن جامعه که مردم از رحمت و محبت و لطف و دادگری اداره کنندگان محرومند بدون تردید حقوق اساسی سه گانه آنان که به تو گوشزد کردم پایمال گشته است. . . ای مالک گوشت را برای شنیدن و دلت را برای پذیرش کلمه ( نه) که خط بطلان به خطا و غلط تو میکشد، جداً آماده ساز و بدان همانگونه که مشیت و قانون الهی کارهای صحیح تو را با جمله مقدس ( آری، چنین ) است امضای قبولی مینماید، به کارهای ناصحیح تو با جمله مقدس دیگر (نه، چنین نیست) خط بطلان میکشد. . .
ای مالک تو خود یقیناً میدانی که بالاترین مزیت و عظمت در تقوی است و نیز میدانی در آنجا که قانون الهی همه مردم را مساوی قرار داده است تو اگر خود را بر دیگران مقدم بداری مرتکب خطای اختیاری و انحراف از قانون شدهای، آیا امکان دارد خطا و انحراف ( ضد تقوی) با تقوی سازگار باشد. » 5
ادامه دارد. . .
مدیر مسئول
پینوشتها:
1- «امثال و حکم»– تالیف علامه علی اکبر دهخدا– جلد اول- صفحه 105
2- «روزنامه جمهوری اسلامی»، صفحه3، 31/2/90
3-همان، صفحه 3، 28/2/90
4- از سخنان عبدالرضا شیخ الاسلامی در همایش کار آفرین نقل از روزنامه آرمان مورخ 4/12/1389
5- «حکمت اصول سیاسی اسلام»، علامه استاد محمد تقی جعفری، صفحات 200، 210، 220 و271