هفته نامه آیینه یزد

انعکاس آیینه شماره 225

«اندکی از بسیار» 1
نقدی بر بخشی از سخنان رییس جمهور در گفتگوی زنده تلویزیونی

«بخش پایانی»

در بخش اول مقاله مطالبی پیرامون قسمتی از گفته‌های رییس جمهور در تاریخ 25/2/90 در سیمای جمهوری اسلامی ایران مبنی بر اینکه گرسنه‌ای در کشور سر بر بالین نمی‌گذارد و بیان شگفت آور وزیر کار در اسفندماه 89 که گفته بود:« بعد از اجرای هدفمند کردن یارانه‌ها وضع عده‌ای از مردم آن چنان بهبود یافته که به اخذ پروانه ساختمان و ساختمان سازی روی آورده‌اند و نیز در سال 1390 ایرانیان مشکل پولی و مالی برای درمان خود ندارند» مورد نقد و بررسی قرار گرفت.
 در این شماره به جملاتی دیگر از کلام محمود احمدی‌نژاد در مصاحبه مذکور اشاره می‌گردد.
گزارشگر از رییس جمهور می‌پرسد: مایلم در دو مورد پاسخ شما را بشنوم یکی در مورد حاشیه سازی‌های اخیری که علیه دولت هم شدت داشت، فکر می‌کنید که این حاشیه سازی با چه نیتی صورت می‌گیرد و رفتار دولت در مقابل چیست؟
رییس جمهور پاسخ می‌دهد:«خوشبختانه کشور با نشاط است. . . خوشبختانه من نه سایت‌ها و نه روزنامه را می‌بینم! چون وقت نیست این قدر کار هست که اگر 24 ساعت هم کار کنیم کم می‌آوریم. . . 
 شک نیست کسی نمی‌تواند بگوید چرا رییس‌جمهور سایت‌ها را نمی‌بیند یا روزنامه‌ها را نمی‌خواند چون در هر اداره و نهاد و سازمان افرادی هستند که با بررسی روزنامه و سایتها پس از مطالعه اخبار گزارش‌های لازم را به مقامات بالا دست ارائه می‌نمایند اما نحوه سخن گفتن از مطبوعات باید به گونه‌ای باشد که هر مسئول اجرایی خود را ملزم به عنایت و توجه خاص به رسانه‌ها بداند.
 نگارنده بارها از بعضی از روسا و مسئولان امر شنیده است که می‌گویند اصحاب رسانه هر چه می‌خواهند بنویسند یا مثلاً اظهار می‌دارند چه کسی روزنامه می‌خواند ؟ و . . . در حالی‌که قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران به نحوی رییس‌جمهور و دیگر مقامات را بر آن داشته تا برای مطبوعات و رسانه‌ها اهمیت ویژه‌ و خاصی قائل باشند.
«جمهوری اسلامی به نص قانون اساسی، نظامی است بر پایه: ایمان به خدای یکتا. . . وحی الهی . . . معاد . . . عدل . . . و امامت و رهبری مستمرو نقش اساسی آن در تدوام انقلاب اسلامی . . . کرامت و ارزش والای انسان و آزادی توام با مسئولیت او در برابر خدا. . .
دولت جمهوری اسلامی ایران موظف است برای نیل به اهداف مذکور . . . همه امکانات خود را برای امور زیر به کار برد:
1- ایجاد محیط مساعد برای رشد فضائل اخلاقی بر اساس ایمان و تقوی و مبارزه با فساد و تباهی. 2- بالابردن سطح آگاهی‌های عمومی در همه زمینه‌ها با استفاده صحیح از مطبوعات و رسانه‌های گروهی و وسایل دیگر . . .» 2
رییس جمهور در پیشگاه قرآن کریم و در برابر ملت ایران در مجلس شورای اسلامی به خداوند قادر متعال سوگند یاد می‌کند: «پاسدار مذهب رسمی و نظام جمهوری اسلامی و قانون اساسی کشور باشد. . . خود را وقف خدمت به مردم نماید. از هر گونه خودکامگی بپرهیزد و از آزادی و حرمت اشخاص و حقوقی که قانون اساسی برای ملت شناخته است حمایت کند. . . . »3
 اگر در گفتگوی زنده‌ی تلویزیونی مجری برنامه یا خبرنگار و صاحب رسانه‌ای می‌توانست یا فرصت پیدا می‌کرد از رییس قوه مجریه بپرسد: بنا به گفته خودتان اگر عزیزانی از کابینه و دولت کنار رفته‌اند و از دوستان بسیار خوب شما بوده‌اند چرا در نحوه برگزاری جلسه برای تودیع آنها به صورت متفاوت و دوگانه عمل شده است؟
« تودیع علی اکبر محرابیان از وزارت ادغام شده صنایع و معادن طی مراسمی رسمی و با حضور معاون رییس‌جمهور و با اهدای تقدیرنامه و تابلوهای نفیس برگزار شد و مدعوین و مقامات از جمله معاون رییس‌جمهور در مدح او و توانایی هایش سخن‌ها بر زبان راندند و از نبودنش در وزارتخانه با حسرت سخن گفتند اما صادق محصولی در پارکینگ وزارت خانه محل خدمتش و بدون حضور مقامات دولتی با همکاران خود خداحافظی کرد. . . »4
وزیری در سفر دیپلماتیک برکنار می‌شود،‌ وزیری دیگر می‌گوید: نفهمیدم چگونه و چرا مرا برکنار کردند؟به یکی می‌گویند در جلسه هیات دولت حاضر نشودو . . . دولتی که خود را قانونمندترین دولت بعد از پیروزی انقلاب اسلامی می‌داند چه نظری پیرامون موضوعات و مسائل زیر دارد؟
 عدم ابلاغ و اجرای قانون‌های مصوب، برداشت غیر قانونی از حساب ارزی، نحوه غیر قانونی ادغام وزارتخانه‌ها، ارائه لایحه بودجه با حدود 70 روز تاخیر به مجلس شواری اسلامی، ارجاع پرونده تخلفات دولت به دستگاه قضایی، ادعای ایجاد پنج میلیون شغل در دو سال آینده و انعقاد قراردادهای نفتی و گازی بدون اطلاع مجلس.
 پاسخ دولت به گفته محمد رضا باهنر چیست که‌ می‌گوید دولت نهم و دهم رکورد بالایی در تخلف از قوانین را دارد؟ یا نماینده‌ای در مجلس می‌گوید تخلف دولت در بودجه 87 نسبت به سال86 افزایش داشته است تا آنجا که اعلام می‌کنند احتمال شکایت از دولت در دیوان عدالت اداری وجود دارد؟علت انفجار در پالایشگاه آبادان چیست ؟
 مردم از مسئولان و اصحاب رسانه انتظار دارند پاسخ این پرسش‌ها و دهها چراهای دیگر را از زبان مدیران ارشد اجرایی کشور بشنوند و از این سردرگمی نجات پیدا کنند.
 مناسب است کارشناسانی در میز گردی حاضر شوند و با نماینده تام‌الاختیار یا رییس دولت بحث و گفتکو نمایند و با مدرک و دلیل روشن نمایند در دولت نهم و دهم چند شغل در کشور ایجاد شده؟ چرا عده‌ای از نمایندگان آمار ارائه شده تعداد بیکاران در کشور را قبول ندارند؟ پنج میلیون شغل در دو سال آینده چگونه دست یافتنی است؟ با چه معیار و حساب و کتابی در دوسال آینده مردم ایران جشن خانه دار شدن می‌گیرند؟دلایل وزیری که مدعی است در سال 1390 مردم نگران وضعیت درمان خود نخواهند بود چیست ؟ چرا عضوی از جامعه روحانیت مبارز اظهارات رییس‌جمهور مبنی بر بی اطلاعی وی از زمان برگزاری انتخابات را «تجاهل عالمانه» و یا بیان این موضوع را از تردستی‌های رییس دولت می‌داند؟
اگر رییس جمهور، ‌داماد و برادرش پیرامون یک مسئله که دامن گیر مردم شده است 3 گونه اظهارنظر کنند تکلیف مردم چیست ؟
 حرف کدام یک از این 3 نفر را باید باور کرد؟
 آیا گفتار متناقضی که پیرامون موضوعی واحد آن هم در یک روز و یا کمتر از یک هفته بیان می‌گردد و از طریق خبرگزاری‌ها سایت‌ها و یا رسانه‌ ملی به اطلاع عموم می‌رسد قابل توجیه است ؟ آیا اینگونه سخن گفتن‌ها دست آویزی برای مخالفان و نگرانی و دل مشغولی برای دوستان نخواهد بود. آیندگان چه قضاوتی در این زمینه خواهند داشت؟
به عنوان نمونه به نکات زیر توجه فرمائید:
الف –« مسوول سابق بازرسی ویژه نهاد ریاست جمهوری گفت: اسناد زیادی درباره گروه انحرافی در دست دارم که این گروه می‌خواهد تنها خواسته خود حذف نظام ولایی را در این کشور پیاده کند.
داود احمدی نژاد در گفت وگو با فارس، در پاسخ به این سوال که فساد گروه انحرافی در چه سطحی است؟ گفت: من اسم نمی‌برم، اما هم اکنون سردمدار فساد کلان در جامعه همین گروه انحرافی است و بهتر از این نمی‌توان تعبیری داشت. وی تصریح کرد: آنها انواع فساد اعم از سیاسی و اقتصادی را دارند. برادر رئیس جمهور در عین حال به مقولات دیگری نیز از فساد گروه انحرافی اشاره کرد اما گفت که وقت انتشار این مطالب هم اکنون نیست و باید آن را برای وقت دیگری گذاشت. احمدی نژاد در ادامه در توضیح این نکته که قبلاً در بازرسی نهاد ریاست جمهوری بوده و راجع به گروه انحرافی مدارکی در دست دارد که انتشار آنها به روشن شدن افکار عمومی کمک می‌کند، افزود: اسنادی هست اما برخی از آنها کاملا سری هستند. وی تصریح کرد: در عین حال بخشی از این اسناد را که سری نبوده‌اند در سخنرانی هایم افشا کرده ام. مسوول سابق بازرسی ویژه نهاد ریاست جمهوری همچنین تاکید کرد: گروه انحرافی تلا ش می‌کند که تنها خواسته خود یعنی حذف نظام ولا یی را در این مملکت پیاده کند.»5
ب-« به گزارش خبرگزاری فارس، اطلاعیه مهدی خورشیدی دبیر شورای مشاورین رئیس‌جمهور به شرح ذیل است: اطلاع حاصل کردم یک سایت ناشناخته مدعی شد که رئیس‌جمهور به بنده هشدار داده است "در سفرهای استانی ایشان را همراهی نکرده و نسبت به آقایان مشایی و بقایی اظهار نظر بی‌ربط نکنم " با اطمینان کامل از کذب بودن موضوع، بلافاصله به سراغ جناب رئیس‌جمهور رفتم تا موضوع را از ایشان استعلام نمایم، که ایشان اظهار داشتند به هیچ عنوان چنین سایتی را نمی‌شناسند و این صحبت‌ها که به نقل از ایشان منتشر شده دروغ است.
جناب آقای مشایی و بقایی! شما به خوبی می‌دانید که بنده برای پست و مقام و داشتن قدرت نیست که کنار آقای احمدی‌نژاد در دولت حضور دارم، چرا که چه در دولت باشم و چه نباشم نظر شخصی‌ام در مورد ایشان این است که شخصیتی فرهیخته، دانشگاهی، مردمی، انقلابی، ولایی و مکتبی دارند و بس، اگر انحرافی هم در بخشی از دولت وجود دارد از جانب شماست. بنده هیچ‌وقت در دولت به دنبال تصاحب مسئولیت‌ها و ریاست‌ها نبودم، چراکه معتقدم مسئولیت امانت است و پذیرفتن آن تعهدی در برابر خداوند؛ پس طبیعی است که اظهارنظرهای دلسوزانه به مذاق شماها خوش نیاید.»6
ج- به گزارش خبرنگار سیاسی ایرنا، ‌محمود احمدی نژاد در مراسم تودیع و معارفه روسای سابق و جدید سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در محل موزه ملی ایران افزود: در حالی که همه جای دنیا امکانات، زمین و وام ارزان به منظور ساخت هتل و ایجاد تاسیسات زیربنایی توسعه گردشگری ارایه می‌دهند متاسفانه در کشور ما اعطای مجوز برای ساخت هتل به سند جرم تبدیل شده است.
رییس جمهوری در بخش دیگری از سخنان خود با تشکر ویژه از خدمات حمید بقایی به عنوان سکاندار سابق سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری اظهار داشت: آقای بقایی که از این سازمان به دولت آمد «سیبل» شد و از روزی که فعالیت خود را در نهاد ریاست جمهوری آغاز کرد حملات به وی شروع شد و یک دفعه همه مباحث درباره وی مطرح شد و حال این که قبل از آن چیزی مطرح نبود.
رییس جمهوری به ظرافت گفت: ما متوجه نشدیم که خاصیت نهاد ریاست جمهوری این است یا خروج از سازمان میراث فرهنگی مدیران این سازمان را در سیبل قرار می‌دهد که قبل از ایشان هم همین اتفاق افتاده است.
وی با ابراز امیدواری نسبت به تداوم با قوت خدمات بقایی در سازمان میراث فرهنگی توسط احمدزاده کرمانی سکاندار جدید این سازمان از حمید بقایی به عنوان فرد خدومی که زندگی خود را برای تعالی این سرزمین و خدمت به ملت ایران و انقلاب اسلامی وقف کرده است یاد کرد و گفت: از بقایی به واسطه خدمات و همچنین تحمل کم نظیر وی سپاسگزاری می‌کنم.
رییس جمهور گفت: جنس احمد زاده نیز از همان جنس آقای بقایی است که قرار است در سازمان میراث فرهنگی دوره‌ای خدمت کند و آماده می‌شود که اگر از اینجا رفت به سیبل تبدیل شود که البته وی از قبل در سیبل حملات بوده است.»7
آیا وقت آن نرسیده است که نمایندگان مجلس شورای اسلامی آن طور که شایسته است نظارت کنند و دولتمردان بر اساس قوانین مصوب اقدام نمایند بدیهی است هر چه افراد مطیع قاعده و قانون پذیرفته شده در این مرز و بوم باشند و بر اساس عدل و انصاف عمل کنند روز به روز آرامش بیشتر بر دل‌ها حاکم می‌شود و مردم صبور و متعهد و انقلابی با آسودگی خاطر به زندگی خود ادامه می‌دهند.

مدیر مسئول

پی نوشت‌ها:
1-«امثال و حکم»، علامه علی اکبر دهخدا، جلد اول، صفحه 105
2-اصل دوم و سوم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران.
3-مطالب برگرفته از مفاد اصل یکصدو بیستم قانون اساسی جمهوری اسلامی است.
4- روزنامه ابتکار به نقل از خبرگزاری مهر 28/1/1390 صفحه 1
5- «مردم سالاری»، 3/3/90
6- «خبرگزای فارس»، 4/3/90
7- «خبرگزاری ایرنا»، 4/3/90