هفته نامه آیینه یزد

انعکاس آیینه شماره 227

پاسخ این ابهامات را کجا باید جستجو کرد؟

« پس از مقام معظم رهبری رییس‌جمهور عالی‌ترین مقام رسمی کشور است و مسئولیت اجرای قانون اساسی و ریاست قوه مجریه را جز در اموری که مستقیماً به رهبری مربوط می‌شود بر عهده دارد.»1
در اصل 115 قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران مقامات ذی صلاح انتخاباتی در کشور موظف شده‌اند افرادی را به عنوان کاندیدای ریاست جمهوری معرفی ‌کنند تا در صورتی که اکثریت مردم به یکی از آنها رای دادند در سمت ریاست جمهور برابر با ضوابط و قوانین مصوب سکان قوه مجریه کشور را به دست بگیرد یعنی کسی که از میان رجال مذهبی سیاسی و مدیر و مدبر و دارای حسن سابقه و امانت و تقوی، مومن و معتقد به مبانی جمهوری اسلامی ایران و مذهب رسمی کشور باشد.
با عنایت به رویدادهای اخیر مردم از خود می‌پرسند آیا باید حرف و سخن رییس‌جمهور را باور کرد یا نماینده اصولگرای مجلس که سال‌ها سابقه مبارزاتی، وزارت و نمایندگی مجلس شورای اسلامی در کارنامه خود دارد و سخنان رییس‌جمهور و عملکرد وی را خطا می‌داند. و در این صورت تکلیف مردم چیست؟
«رییس مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی در گفتگو با «مهر» پیرامون اظهارات اخیر احمدی‌نژاد اظهار کرد: اینکه رییس‌جمهور اعلام کند قانونی‌ترین دولت تاریخ ایران بوده است و از خودش تعریف کند هنر نیست و باید مراجع قانونی و رسمی، قانون‌گرا بودن دولت را تایید کنند.
در کشور ما حکومت مردم‌ سالاری حاکم است و طبق قانون مجلس، قوه قضاییه و کمیسیون اصل نود قضاوت می‌کنند و رییس مجلس بر قانونی بودن مصوبات دولت نظارت دارد. نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه احمدی‌نژاد به حدی بر این تصور غلط اصرار داشت که خودش را به عنوان مجری قانون اساسی در مقامی می‌دید که اعلام کرد مصوبات مجلس با قانون اساسی سازگار نیست، البته رییس‌جمهور این خطا را چند سال پیش مرتکب شد که شورای نگهبان بیانیه رسمی داد و به احمدی‌نژاد اعلام کرد حق اظهارنظر در مورد تطبیق قوانین با قانون اساسی را ندارد. توکلی تصریح کرد: معتقدم قانون‌شکن‌ترین دولت بعد از انقلاب دولت احمدی‌نژاد بوده است و تکرار ادعاهای وی نفعی به حال کشور ندارد و وی باید به قانون عمل کند.
 رییس مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: موضوع دیگری که در این نشست خبری مطرح شد، این بود که احمدی‌نژاد در پاسخ به این سوال که اگر اطرافیان شما تعقیب شوند شما چه اقدامی انجام می‌دهید، ادعا کرد که برای چندمین‌بار می‌گوید اگر نزدیکان من و بستگان من تخلفی انجام دادند باید به صورت جدی به آن رسیدگی شود.» توکلی ادامه داد: «باید در پاسخ بگویم این حرف واقعیت ندارد و هنگامی که رحیمی مورد تعقیب واقع شد، احمدی‌نژاد مقاومت زیادی کرد و حتی تهدید کرد مقابل این اقدام ایستادگی می‌کند و در جلساتی که با وی برگزار شد، اعلام کرد این توطئه علیه دولت است.» نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی افزود: «آقایان اژه‌ای، رییسی و خلفی که قضات با سابقه و خوشنام کشورمان هستند پرونده رحیمی را مطالعه کردند و یک سال پیش به نزد احمدی‌نژاد رفتند و به وی گفتند، ما سه قاضی به اتفاق آرا تایید می‌کنیم که توجه اتهام به رحیمی قطعی است و باید تعقیب شود اما احمدی‌نژاد صد دقیقه برای این سه نفر سخنرانی و از توطئه علیه دولت یاد کرد و به صورت قاطع از معاون اول خود حمایت کرد.
 وی خاطرنشان کرد:هم اکنون با اظهارات احمدی‌نژاد توپ در زمین ریاست قوه قضاییه است و باید سریعا قوه قضاییه رحیمی را تحت تعقیب قرار دهد و تمام ضوابط آیین دادرسی را درخصوص وی اجرا کند تا معلوم شود اگر ما اسم حکومت خود را حکومت حضرت علی (ع) می‌گذاریم حداقل ذره‌ای شبیه آن هستیم»2
عوض حیدر پور عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی می‌گوید:
«سکوت دولت و آقای احمدی‌نژاد در قبال ابهامات و اتهامات نه تنها وحدت بخش نیست بلکه بر سوالات و ابهامات موجود می‌افزاید. خوب بود که رئیس‌جمهور در کنفرانس خبری خود به بخشی از ابهامات و اتهامات وارده به دولت و نزدیکان ایشان پاسخ می‌داد. هر فردی در هر جایگاه، پست و مقامی که مسئولیتی برعهده دارد قطعا باید پاسخگوی ابهامات حوزه تحت امر خود نیز باشد.بنابراین سکوت ایشان نسبت به مسائل اخیر بی‌تردید منجر به افزایش ابهامات و اتهامات خواهد شد. بنابراین در فضای پر ابهام و تردید نمی‏توان به دنبال وحدت بود.زمانی که یک فضای بی‌اعتمادی در جامعه نسبت به دولت و اطرافیان دولت شکل گرفته است رئیس‌جمهور وظیفه دارد در راستای جلب اعتماد افکار عمومی قدم بردارد و به ابهامات پاسخ دهد چرا که تداوم ابهامات موجود به طرح سوالات جدیدتر منجر می‌شود. با این وصف برخلاف آنچه آقای جوانفکر می‌گوید احمدی‌نژاد بهتر است به جای اعتراض عذرخواهی کند. چندین ماه پیش عاشقان نظام و ولایت نسبت به وجود جریان انحرافی در دولت فریاد اعتراض بلند کرده‌اند اما فریادرسی وجود نداشته است که به این اعتراضات پاسخ دهد و زمانی که فرصت پاسخگویی هم فراهم شده است رئیس‌جمهور نه تنها پاسخی ارائه نمی‌کند بلکه اعلام می‌کند که موضع دولت سکوت است.حال در چنین شرایطی آقای جوانفکر عنوان می‌کند که رئیس‌جمهور معترض است؟ در حالی که اساسا تا زمانی که رئیس‌جمهور به اعتراضات پاسخ ندهد و با جریان انحرافی نفوذ کرده در دولت برخورد نکند جای اعتراض برای ایشان باقی نیست.»3
«نشریه همشهری ماه همزمان با بحث «جن و جن گیری» مصاحبه‌ای را روی جلد برده که در آن یک فالگیر و انرژی درمان سیاسی! ادعاهای عجیبی را در مورد مرد حلقه نزدیکان محمود احمدی نژاد مطرح کرده است. از جمله نکات جالبی که در این مصاحبه مطرح شده این است که روح آقای «ر.م» به جلسات توطئه علیه احمدی نژاد سر می‌زند.
در مصاحبه منتشر شده از همشهری ماه با این فالگیر مطرح شده که: شما فکر می‌کنید آقای «ر.م» چرا تا به این جای کار پیش آمده و آقای احمدی نژاد او را به همه چیز ترجیح داده است؟ که او پاسخ داده آقای «ر.م» آدم توانمند و ماهری در انرژی درمانی است. او می‌تواند به راحتی درون آدم‌ها را بخواند.» این فالگیر انرژی درمان مدعی شده است که «در بین سیاستمداران این مساله وجود دارد که چرا تخم مرغ از. ... به 250 تومان رسیده و چند برابر شده است، همه معترض هستند و داد و بیداد راه می‌اندازند و مخالفت می‌کنند اما در آخر هیچ کس اعتراض نمی‌کند چون هر روز صبح در سد کرج و لتیان دعا می‌ریزند. دعای دهان بند.4
نکته قابل تذکر اینکه احمدی‌نژاد در مصاحبه خود به مرگ بن لادن اشاره می‌کند و می‌گوید اگر به تاریخ برگردیم متوجه خواهیم شد که بن لادن شریک نفتی رییس‌جمهور قبلی آمریکا بود این فرد را در اختیار نظامیان آمریکایی قرار دادند و طبق اطلاعات موثق مریض کردند سپس او را کشتند و جنازه‌اش را به دریا انداختند که نتوانند با آزمایش‌های تخصصی که بر روی جنازه وی انجام می‌دهند مشخص نکنند که او را بیمار نموده‌اند تا دست فریبکاران رو نشود.
نگارنده سئوالی را مطرح می‌کند و از رییس جمهور می‌پرسد با عنایت به اینکه در رسانه‌ها و مطبوعات و خبرگزاری‌های داخلی می‌بینیم و می‌خوانیم که در دوران دولت نهم و دهم تعداد زندانیان در ایران حدود 3 برابر ظرفیت زندان‌های کشور است، تنی چند از مقامات رسمی اعلام کرده‌اند چه بسا افرادی که ماه‌ها در زندان ماندند برای اینکه مثلاً یکصد هزار تومان جریمه شده بودند. افرادی با دزدیدن چند مرغ یا سرقت تعدادی کفش کهنه به زندان افتادند حتی پیرزنان یا پیرمردانی تقریباً با همین گونه جرائم و یا کمتر از آن به زندان رفتند آیا در کنار اظهار نظر البته بحق احمدی‌نژاد در مورد بن لادن بهتر نبود با مسئولان ذی صلاح نیز می‌نشستند و پیرامون این گونه مشکلات و یا نظائر آن در مملکت راه حلی پیدا می‌کردند و چاره جویی می‌نمودند؟
آیا هنگامی که آمارها را به دلخواه اعلام می‌کنند تصور می‌کنند مشکلات حل خواهد شد؟ اگر به جای مثلاً رقم چهار هزار زن خیابانی 100 نفر اعلام کنند یا اعلام نرخ بیکاری و اشتغال واقعی نباشد این پاک کردن صورت مساله نیست؟
ورودی پرونده‌ها به دادگستری به مراتب نسبت به بسیاری از کشورهای دیگر بیشتر است. نحوه برکناریها در دولت، سخنرانی‌های آن چنانی، عدم شرکت در بعضی از جلسات، بازار پر تلاطم ارز و سکه، افزایش روز به روز گرانی‌ها، ناهنجاری‌های موجود درجامعه و مطالبی که در بعضی از مناظره‌ها گفته شد، قهر و آشتی‌ها و کلیه این امور و امثال آن‌ها اثرات ناگوار خود را به جا گذاشته است. باید چاره‌ای اندیشید و آنچه که به نفع کشور و انقلاب می‌باشد بدان عمل نمود و در یک کلام سکوت رییس جمهور نه تنها مشکلی را حل نمی‌کند بلکه بر ابهامات و پیچیدگی‌ها می‌افزاید.  

مدیر مسئول

پی نوشت ها:
1- اصل 113 قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران
2- روزنامه شرق، 22/3/90، صفحه 2
3- تهران امروز، 19/3/90، صفحه 2
4- نقل از خبرگزاری‌ها و شرق