هفته نامه آیینه یزد

انعکاس آیینه شماره 231

نمایندگان برای حفظ جایگاه مجلس چه واکنشی نشان دادند؟

«نمایندگان مجلس با توجه به قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران حق تحقیق و تفحص در تمام امور کشور را دارند، هر نماینده در برابر تمام ملت مسئول است و حق دارد در همه مسائل داخلی و خارجی کشور اظهار نظر نماید. . . در اظهار نظرها و رای خود کاملاً آزادند و نمی‌توان آنها را به سبب نظراتی که در مجلس اظهار کرده‌اند یا آرایی که در مقام ایفای وظایف نمایندگی خود داده‌اند تعقیب یا توقیف کرد».1
در اسلام به انسان آموخته‌اند برای اینکه سخن و کلام اثر گذار باشد باید نرم و با ملاطفت سخن گفت، با صراحت و قاطعیت مطالب را بیان کرد، حرف‌ها منطقی و مستدل باشد. با گفتار محکم و نیکو و با بهترین روش و وجه حرف زد از هجو، ناسزا و سخن سخیف دوری کرد تا در نهایت گفته‌ای که با نیت پاک از دل بر آید به ناچار بر دل نشیند و اثر کند.
شهروندی که در این سرزمین زندگی می‌کند از هر گروه و دسته و انجمن و حزب و قوم و مذهبی که باشد آن گاه که برابر با قوانین موجود، ایرانی به حساب می‌آید می‌تواند از نماینده شهر و دیار خود ولو که به او رای نداده باشد پرسش خود را مطرح و یا در مسائل اجتماعی اظهار نظر نماید.
جریانات و اتفاقاتی در قوه مجریه به وجود آمده و در پی آن عده‌ای از سمت‌های مختلف برکنار یا دستگیر شده‌اند بعضی نیز مجلسان رامورد خطاب قرار داده و سخنانی گفته‌اند، اکنون سزاوار و شایسته است آنان را مورد پرسش قرار داد و گفت:
الف – نمایندگان مجلس شورای اسلامی در برابر سخنان جانشین سابق نماینده ولی فقیه برای حفظ جایگاه رفیع مجلس و جلوگیری از خدشه دارشدن مقام و موقعیت والای نمایندگی چه واکنشی نشان دادند و چگونه از حق خود دفاع کردند؟
«به گزارش مهر حجت‌الاسلام مجتبی ذوالنور در همایش بصیرت و جهاد علمی که در سالن همایش‌های نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها برگزار شد با اشاره به ضرب الاجل مجلس برای عزل احمدی‌نژاد اظهار داشت: نمایندگان مجلس چند گروه هستند که بعضاً [...] هستند که از همان اول علیه دولت بودند.
وی ادامه داد: یک گروه هم جریان محافظه‌کارند که اکثریت کرسی‌ها را در اختیار دارند و یک عده هم در مجلس نمایندگان بی‌ تاثیری هستند.
وی تصریح کرد: عده‌ای به نماینده شهرشان اعتراض کردند که چرا مثلا در مجلس چنین حرفی را زدی، این نماینده در جواب مردم گفت: بروید نوارهای مجلس را گوش کنید ببینید اصلا من در مجلس حرف زدم؟
ذوالنور اضافه کرد: یکی از آنها هم گفته بود که من هیچ چیزی نگفتم، فقط گرم بود گفتم کولر را روشن کنید.!! جانشین سابق نماینده ولی فقیه در سپاه با بیان اینکه بعضی‌ها در مجلس «بی‌خاصیت ‌هستند»، اظهار داشت: یک گروه هم حزب‌اللهی‌های سینه چاکی بودند که از همان اول حمایت کردند. آنها چون رئیس جمهور را رئیس جمهور ارزش‌ها و ولایتمدار می‌دانستند از او حمایت کردند.»2
ب- در این ستون بارها از ادبیاتی که رییس‌جمهور در بعضی مواقع به کار می‌برد، یا از نحوه برکناری‌های وزیران و مدیران ارشد دولتی انتقاد شده و با تکیه بر گفتار بزرگان دین و انقلاب در مورد بخش‌هایی از سخن رییس‌جمهور نقدی منصفانه به عمل آمده است.
اما چرا در روز معرفی وزیر ورزش عده‌ای از نمایندگان آن گونه که در شأن و شخصیت حقوقی رییس قوه مجریه است عمل نکردند و حرمت او را پاس نداشتند؟
مگر محمود احمدی‌نژاد چند ماه قبل هنگام تقدیم لایحه بودجه 1390 به شوخی نگفت اگر بودجه را تا پایان سال 89 تصویب نکنید خانواده، شما را در خانه راه نمی‌دهد؟
 چه شد که آن همه بدرقه‌ها، استقبال ها، غمض عین‌ها و به موقع سخن نگفتن‌ها به جایی رسید که بعد از رای نیاوردن وزیر معرفی شده برای تصدی ورزش و جوانان حتی یکی از نمایندگان هم او را بدرقه نکرد!؟
«زمانی که رئیس جمهور در آغاز سخن گفت« ما برای وزارت ورزش به آقای سجادی رسیدیم» تعداد زیادی از نمایندگان با گفتن "دو -دو" ( شماره اعلام مخالفت در رای گیری دیجیتال مجلس) مخالفت خود با معرفی سجادی را بیان کردند. رئیس جمهور هم در پاسخ به این نظر نمایندگان گفت شما فرصت دارید نظر کارشناسی خود را اعلام کنید من هم از رادیو خواهم شنید. مجددا در پایان اظهارات رئیس جمهور نمایندگان با گفتن "دو - دو" نظر مخالف خود را اعلام کردند و احمدی نژاد هم در پاسخ گفت « من هم به«دو» شما «دو» می‌گویم. بنده که حق رای ندارم، ما تابع نظر مجلس خواهیم بود هر اتفاقی بیفتد رفاقت ما سرجایش است، باید با هم ایران عزیز را بسازیم.»..... با این حال در آن جلسه کمتر نماینده‌ای مانند گذشته به نزد رئیس جمهور رفت و با او گفتگو کرد. در گذشته وقتی رئیس جمهور در مجلس حضور می‌یافت تعداد زیادی از نمایندگان به گرد وی حلقه زده با وی گفتگو و خوش و بش می‌کردند و برخی با در دست داشتن نامه هایی از وی برای انجام امور مربوط به حوزه انتخابیه شان امضاء می‌گرفتند.3
ج– نمایندگان مجلس هشتم آخرین سال نمایندگی خود در این دوره را می‌گذرانند وقتی وارد محل و استان خود می‌شوند در برابر این پرسش چه پاسخی خواهند ‌داد؟
چرا طرح سئوال از رییس‌جمهور را امضا نکردید؟ یا اگر امضا نمودید چرا آنرا پس گرفتید و چرا به قول یکی از نمایندگان در برابر بی‌اعتنایی‌های دولتمردان کوتاه آمدید؟
آیا وظایف نمایندگی بویژه نظارت برکلیه امور کشور ایجاب نمی‌کند که علناً و رسماً از رییس جمهور بخواهند چرا بر خلاف ضابطه و قانون عمل شده است؟ آیا قانع و راضی شدن مردم از مهمات نیست ؟
علی مطهری نماینده تهران که پیگیر طرح این سئوال و جمع‌آوری امضا در مجلس بوده، متن کامل سوال از رئیس جمهور را در اختیار رسانه‌ها قرارداده که محورهای 10 گانه این طرح بدین شرح است:
1-چرا قانون تسهیلات ارزی برای متروی تهران و کلان شهرها و حمل و نقل عمومی سایر شهرها، علی رغم نیاز مبرم این شهرها به روان سازی ترافیک، خصوصا با آغاز هدفمند شدن یارانه حامل‌های انرژی، ابلاغ و اجرا نشد؟
2-وزیر ورزش و جوانان پس از پنج ماه از ابلاغ قانون تشکیل وزارت ورزش و جوانان با نامه‌ای غیر معمول به مجلس معرفی شد، آیا این امر نوعی تلاش برای گریز از اجرای قانون نیست؟
3- طبق آمار رسمی نرخ رشد اقتصادی کشور در سال 89 زیر 1% بوده و اگر نرخ اعلام شده از سوی صندوق بین المللی پول را بپذیریم حدود 3% بوده است در حالی که طبق برنامه باید حداقل 8% باشد. آیا این امر حاکی از ضعف مدیریت اقتصادی کشور نیست؟ همچنین با این نرخ رشد آیا ممکن است یک میلیون و ششصد هزار شغل در کشور ایجاد شده باشد؟
4-مبلغ 1500 میلیارد تومان بودجه ارتقاء شاخص‌های فرهنگی کشور در قانون بودجه سال 1389 چگونه هزینه شده است؟
5- قانون هدفمند کردن یارانه‌ها پنج ساله بوده است در حالی که میزان افزایش بهای برخی حامل‌های انرژی نشان می‌دهد که دولت مدت اجرای آن را کمتر از 3 سال در نظر گرفته است. در نتیجه مردم باید فشار غیر لازمی را در پرداخت بهای مثلا گاز مصرفی تحمل نمایند. همچنین سهم بخش تولید صنعتی و کشاورزی تاکنون به درستی پرداخت نشده و باعث گران تمام شدن هزینه تولید کالا و محصول گردیده است. چرا دولت مقید به اجرای قانون مجلس نیست؟
6- مقاومت یازده روزه جناب عالی در مقابل حکم حکومتی رهبر انقلاب اسلامی مبنی بر ابقای حجت الاسلام مصلحی وزیر محترم اطلاعات چه توجیهی دارد؟
7-چه ضرورتی وجود داشت که آقای منوچهر متکی وزیر سابق امور خارجه در زمان ماموریت خود به سنگال عزل شود به طوری که علاوه بر تحقیر شخصیت ایشان، نظام جمهوری اسلامی ایران در سطح جهان آسیب ببیند؟
8- این سخن جناب عالی که مجلس در راس امور نیست، چه هدفی را دنبال می‌کند؟
9- چرا جناب عالی با علم به اینکه انتقاد از برخی مجریان «قانون عفاف و حجاب» در رسانه ملی موجب کاهش اقتدار نظام در این حوزه و بدتر شدن وضع پوشش اسلامی در جامعه خواهد شد، در برنامه زنده تلویزیونی ضمن متهم کردن برخی مجریان این قانون، بر خلاف اجماع فقها بر وظیفه دولت اسلامی در آن مرتبه از امر به معروف و نهی از منکر که نیازمند اعمال قانون است، با اعلام این مطلب که راه حل این مسئله منحصر به کار فرهنگی است، از دولت سلب مسئولیت نمودید و پس از مخالفت گسترده مراجع تقلید، ائمه جمعه، علمای بلاد و نمایندگان مجلس با سخنان شما، در مصاحبه زنده تلویزیونی بعدی اعلام کردید که سخن من همان است که گفتم. این رفتار شما چگونه توجیه می‌شود؟
10- چرا نظریه «ترویج مکتب ایران به جای مکتب اسلام» را که توسط رئیس دفتر شما بیان شد علی رغم ضدیت با مبانی انقلاب اسلامی و مخالفت قاطبه مراجع عظام تقلید و علمای بزرگ و دلسوزان نظام، تایید و بر آن تاکید نموده باعث تنزل جایگاه انقلاب اسلامی و زنده شدن تعصبات قومی در میان مسلمانان و سوء استفاده مخالفان وحدت اسلامی گردیدید؟ اصولا چرا از گروه موسوم به «جریان انحرافی» علی رغم هشدار و اعلام خطر علمای بزرگ اعلام برائت نمی‌کنید بلکه از این افراد دفاع می‌نمایید؟4
خلاصه کلام نماینده‌ای که می‌خواهد مدرس گونه باشد، رضایت مردم را در اولویت قرار دهد، آیا نباید با تعمق بنگرد و بعد طرح و لایحه‌ای را امضا کند تا چند روز بعد بنا به هر دلیلی حاضر به پس گرفتن امضای خود نباشد! چه کسی پاسخگوی افزایش قیمت‌ها و گرانی کالاها است؟ در نهایت اگر نمایندگان در پی طرح سئوالات مذکور قانع شدند و یا جواب مناسب دریافت نمودند مردم را چگونه در جریان امر می‌گذارند ؟
براستی گردش کار و انجام امور جاری اداری با وضعی که به وجود آمده بر وفق مراد است؟

مدیر مسئول

پی‌نوشت‌ها:
1-اصل 76-84-86 قانون اساسی
2-روزنامه روزگار مورخ 1/4/90 به نقل از خبرگزاری مهر
3- خبرگزاری مهر
4- آرمان مورخ 16/4/90