هفته نامه آیینه یزد

انعکاس آیینه شماره 236

شنیدن کی بود مانند دیدن

حجت الاسلام جعفر شجونی در مصاحبه‌ای گفته است:« ولایت فقیه در تورات و انجیل هم هست،. . . به غیر از امام خمینی (ره) سایر علما جرأت نمی‌کردند با طاغوت در افتند،. . . فتحعلی شاه به ملا احمد نراقی می‌گوید: شما اجازه بدهید ما از طرف شما سلطنت کنیم. . .
به شما بگویم که حکومت اسلامی پارلمانتاریسم نیست. . . من اصل پارلمان را در حکومت اسلامی قبول ندارم. . . عقیده‌ام این است که همانطور که زورکی رضاخان چادر مردم را برداشت باید زورکی سر زن‌ها چادر گذاشت.
دختری که با لباس خواب در خیابان آمده، دارد جامعه ما را آتش می‌زند، او جوان‌های عزب ما را آتش می‌زند و تحریک می‌کند، جوان هم که نمی‌تواند ارضا شود دیوانه می‌شود یک کارد برمی‌دارد و. . . برخی از فیلم‌های محرمانه را به من، ‌به آقای مهدوی کنی و امامی کاشانی دادند که شما ببینید خوابتان نمی‌برد. . .
اصلاح‌طلبان ریزش کردند، مگر با مکر و حیله داخل مجلس بروند که نمی‌توانند کسی منتظر اصلاح‌طلبان نیست و شما خبرنگارها هم دلتان برای اصلاح‌طلبان نسوزد فکر می‌کنید الان کسی منتظر آقای خاتمی و کروبی است؟ نشانه‌ای هم که گفتم کسی منتظرش نیست این است که با لنگ کفش از او استقبال می‌کنند.
در مراسم ختم امام جمعه یزد اگر پلیس نبود خاتمی را کشته بودند پس عزیز من مردم منتظر اینها نیستند» 1
نگارنده در جایگاهی نیست که بخواهد یا بتواند و یا نیازی نمی‌بیند گفته‌ها و تمام اظهار نظرهای گوناگون و بعضاً شگفت‌انگیز شجونی را نقد و بررسی نماید. اما یادآوری این نکته را ضروری می‌داند و در این زمینه هزاران نفر مردم مومن و متعهد استان یزد و دیگر شهرهای مختلف کشور را که در روز برگزاری مراسم ختم شادروان حجت الاسلام والمسلمین محمدعلی صدوقی حضور داشتند به شهادت می‌طلبد که اکثریت قریب به اتفاق مردم محترمانه و مودبانه هنگام ورود به مسجد حظیره و یا وقت بیرون رفتن از آن پایگاه انقلاب در یزد به اعضای بیت شهید آیت ا... صدوقی و خانواده مرحوم آیت ا... روح ا... خاتمی تسلیت و تعزیت می‌گفتند و به فرزندان و دیگر اعضای حاضر از این دو خانواده بزرگوار ادای احترام می‌کردند و علو درجات در گذشتگان آنها را از پروردگار غفار مسالت می‌نمودند. فقط در موقعیتی چند نفر شعار دادند و فردی از این جمعیت مهر نماز به سوی حجت الاسلام والمسلمین سیدمحمد خاتمی پرتاب نمود که به پیشانی پیرمردی فرهنگی که از سادات می‌باشد اصابت کرد و پیشانی او شکافت یعنی «گروهی انگشت شمار به عادت مالوف در مسیر افراط گری برآمدگی رگ‌های گردن و تارهای صوتی خود را به معرض نمایش گذاشتند اما به یقین باید گفت وزانت و عظمت آن مجلس باشکوه و بدون اغراق با حضور سیل جمعیت و دوستداران واقعی فرصت میدان داری به آن چند نفرداده نشد و برنامه‌ها به روال عادی پیش رفت. . . » 2
چه خوب و شایسته بود حجت‌الاسلام جعفر شجونی حداقل به بخشی از فیلم گزینشی تهیه شده از آن مراسم که از سیمای یزد و تهران پخش شد یا به فیلم چند ساعته حضور با شکوه مردم در تشییع و برگزاری نماز بر پیکر شادروان محمدعلی صدوقی توسط آیت ا... محقق داماد و یا نحوه استقبال از حجت‌الاسلام والمسلمین خاتمی و بعضی از نوادگان حضرت امام خمینی(ره) و دیگر میهمانان را تماشا می‌کرد تا اینگونه اظهار نظر ننماید. نویسنده این سطور که در سرمقاله شماره 230 و 235 آیینه یزد گوشه‌هایی از وظیفه شناسی مردم صبور و انقلابی اعم از مسلمان و غیر مسلمان با سلیقه‌ها و خط مشی‌های مختلف را به رشته تحریر درآورده، جهت مزید اطلاع اعلام می‌کند: عموم حاضران در خیابان امام (ره) و قیام و میدان امیر چقماق ومسجد ملا اسماعیل و حظیره و کوچه‌ها و خیابان‌های اطراف به پاس خدمات ارزشمند سومین شهید محراب آیت ا... شهید صدوقی و به منظور گرامی داشت یاد و خاطره شادروان محمدعلی صدوقی و عرض تسلیت به همسر و فرزندان آن مرحوم و سیدمحمد خاتمی و خانواده داغدار آنان جمع شده بودند تا از تواضع، درایت، عملکرد، متانت و صبوری نماینده ولی فقیه و امام جمعه فقید سعید مرکز استان قدردانی نمایند.
نمی‌توان منکر شد که حجت‌الاسلام و المسلمین سید‌محمد خاتمی نیز ویژگی‌هایی دارد. بزرگ‌زاده‌ای است که مرحوم پدرش مورد علاقه شدید مرحوم امام‌خمینی(ره) بود؛ مرحوم خاتمی از سال 1344 برای حل بعضی از مشکلات به مرحوم امام مشورت می‌داد.3 امام او را «اهل علم و تقوی و چهره پر فروغ تقوا و دارای خلوص و ایمان، زنده‌دل، چهره‌ی تابناک مبارزات خستگی‌نا‌پذیر روحانیت روشن ضمیر در دهه‏های اخیر این مرز و بوم، روشنفکری متدین و مجتهدی بزرگوار، و از خوبان امین کم‌نظیر» 4می‌دانست و معتقد بود «او با گوشت و پوست خود مبارزه را فهمیده و سختی‌های آن را چون شربتی گوارا نوشیده بود؛ یار و پناه محرومان بود؛ یک عمر با تحجر و واپسگرایی جنگید و یکی از طرفداران بی‏بدیل اسلام ناب محمدی (ص) در عصر فریب و خودپرستی بود. او پاک زیست و پاک مرد.»5
خود ایشان نیز از نظر مرحوم امام «شایستگی و لیاقت در اداره‌ی امور مطبوعات را داشت و کسی بود که می‌توانست آزادی‌ها را در حدود قوانین مقدّس اسلام و قانون اساسی به بهترین وجه تأمین و بی‌طرفی را حفظ کند و در راه تحقق بخشیدن به آرمان‌های انقلاب اسلامی گام بردارد. 6 مرحوم امام او را «متدین، فاضل، با تقوا و متعهد» 7می‌دانست. با تقوا بودنِ او در این ظهور می‌یافت که سال‌ها در قدرت و در کنار ثروت زیست ولی آلوده نشد.»8
حجت الاسلام والمسلمین سیدمحمود دعایی مدیر مسوول روزنامه اطلاعات درباره مدیر موسسه کیهان می‌گوید:
«آقای خاتمی به عنوان مدیر موسسه کیهان انتخاب شد. ایشان انسان شایسته و وارسته‌ای بود که سابقه حضور در مجامع فکری و فرهنگی خارج از کشور را داشتند و نماینده ایران در مرکز اسلامی هامبورگ و سرپرست این مرکز بودند و به زیبایی آن مرکز را اداره می‌کردند. وی پس از انقلاب به ایران آمد و نماینده مجلس شد که همزمان با نمایندگی مجلس در دوره اول، برای سرپرستی کیهان انتخاب شد.
مدیرمسوول روزنامه اطلاعات با اشاره به اینکه «کیهان هم مثل اطلاعات یک موسسه بزرگ بوده و این دو به دوقلوهای فرهنگی کشور معروف هستند»، افزود: آقای خاتمی نیروهای خوبی را برای موسسه کیهان انتخاب کرده بودند و همگی از طیف توانمند، سالم و نوجویی بودند که آن‌جا را به خوبی اداره می‌کردند.»9
محسن دعاگو عضو شورای سیاستگذاری ائمه جمعه و امام جمعه شمیرانات اظهار می‌دارد: آقای خاتمی در تحمل انتقاد انصافاً ‌یک انسان قابل تمجیدی است.10
پرسشی که حجت الاسلام والمسلمین جعفر شجونی باید بدان پاسخ بدهد اینکه مگر آحاد مردم این سرزمین به ویژه افرادی که دارای تریبونهای رسمی هستند و یا در مجامع مورد عنایت جامعه حضور دارند آیا نباید خود به اصول قانون اساسی جمهوری اسلامی پای بند باشند و بدان عمل کنند وعموم مردم را نیز تشویق به اجرای آن نمایند؟
«حکم به مجازات و اجرای آن باید تنها از طریق دادگاه صالح و به موجب قانون باشد.
اصل، برائت است و هیچ کس از نظر قانون مجرم شناخته نمی‌شود مگر اینکه جرم او در دادگاه صالح ثابت گردد.
هتک حرمت و حیثیت کسی که به حکم قانون دستگیر بازداشت و زندانی یا تبعید شده به هر صورت که باشد ممنوع و موجب مجازات است» حیثیت، ‌جان، مال، حقوق، مسکن و شغل اشخاص از تعرض مصون است مگر در مواردی که قانون تجویز کند.»11
بنابراین به همگان باید آموخت و به آنها متذکر شد کسانی که به هر دلیل هنوز در دادگاه صالحه‌ای محاکمه و یا محکوم نشده و آزادانه زندگی می‌کنند به هیچ وجه نباید تحت فشار قرار گیرند و یا علیه آنها شعارهای هنجارشکنانه داد چه در مجلس شورای اسلامی یا بر روی منابر یا در مصاحبه‌ها و یا در مساجد و در مجامع یا سخنرانی‌ها یا در مراسم ترحیم و روضه‌خوانی و یا در خیابان‌ و کوچه و دانشگاه و. ..... ضمناً‌ خبری که یک مسوول یا روحانی و یا هر فرد دیگری می‌خواهد به مردم بدهد باید به صحت آن اطمینان پیدا کند بعد خبر را اعلام نماید که این روش به طور قطع به صلاح و صواب نزدیکتر است.
زلیخا گفتن و یوسف شنیدن
شنیدن کی بود مانند دیدن
اگر در میان انبوه جمعیتی، کمتر از یک صدم حاضران برخلاف قانون، ضابطه، اخلاق و ادب اسلامی آن هم در مجلس ترحیم علیه یکی از صاحبان عزا شعار بدهند یا جسارت به خرج داده و مهر نماز به سوی انسانی پرتاب نمایند می‌توان گفت اگر پلیس نبود وی را کشته بودند اما اگر به نوارهای ضبط شده گوش فرا دهند و یا فیلم و تصاویر آن صحنه‌ها را ببینند در می‌یابند در آن لحظات اکثریت حاضران در حمایت و به طرفداری خانواده‌های صدوقی و خاتمی چگونه شعارهای کوبنده سر می‌دادند. و ارادت خود را به پیشروان در خط امام(ره) و انقلاب اسلامی ایران ابراز می‌نمودند. بدیهی است هر کس مسئول اعمال و رفتار خویش است و باید در مراجع صالحه و در نهایت در پیشگاه عدل الهی پاسخگو باشد به جز معصومین بزرگوار (ع) هیچ یک از افراد بدون تقصیر و یا قصور نیستند و همه در معرض خطا و اشتباه می‌باشند از پروردگار مسألت می‌نمائیم لحظه‌ای ما را به خود وانگذارد.

مدیر مسئول

پی‌نوشت‌ها:
1- مصاحبه با روزنامه روزگار ص2 مورخ 19/5/90
2- ستون انعکاس آیینه یزد شماره 230 مورخ 14/4/90
3- «صحیفه امام خمینی (ره)»، جلد دوم، صفحه 68
4- همان، جلد 21، صفحه 170
5- همان، همان جا، پیشین
6- همان، جلد 13، صفحه 356
7- همان، جلد21، صفحه 170
8- اطلاعیه حجت الاسلام والمسلمین مهدی منتظر قائم
9- سخنان حجت الاسلام والمسلمین محمود دعایی (نقل از هفته‌نامه یزدامروز شماره 420)
10- بخشی از گفت و گوی محسن دعاگو با روزنامه اعتماد
11- اصول 36، 37 39 و 22 قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران