هفته نامه آیینه یزد

انعکاس آیینه شماره 239

استاندار یزد امور فرهنگی را در اولویت قرار می‌دهد

در هفته دولت از تلاشگران صحنه‌های مختلف سپاسگزاری می‌گردد. این ایام یاد آور صداقت، راستی، صمیمیت و آزاد اندیشی و در نهایت دین باوری اندیشمندان، بزرگان و مبارزانی چون محمد جواد باهنر و محمد علی رجایی و تعظیم و تکریم در برابر ایثارگران و شهدای انقلاب و دفاع مقدس و تمام کسانی است که در 32 سال بعد از انقلاب اسلامی ایران برای پیشرفت جامعه و مردم وفادار و مومن و متعهد و صبور ایران عزیز از هیچ گونه تلاشی خودداری ننمودند و در حد توان بدون اینکه بخواهند اسمشان نیز مطرح باشد فداکاری نمودند.
ذکر این نکته ضروری است بعضی از دولتمردان و مسئولان اجرایی در هفته دولت پیشرفتها و اقدامات انجام شده در این 6 سال را با سال‌های پیش از دولت نهم مقایسه می‌کنند بدون اینکه به درآمدهای نفتی چند سال اخیر که از کل در آمدهای نفتی دولت‌های گذشته بیشتر بوده است اشاره نمایند.
استاندار یزد در مصاحبه مطبوعاتی مورخ 8/6/90 با مدیران مسئول نشریات، صدا و سیما، نمایندگان و سرپرستان روزنامه‌ها و خبر گزاری‌های محلی به مناسبت هفته دولت ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهیدان بویژه دو یار و دوست همگام و همراه، شهید محمدعلی رجایی و محمد جواد باهنر عملکرد دولت نهم و دهم را به تفکیک در بخش صنعت، بهداشت، اقتصاد، کشاورزی، مسکن و. .. بیان نمود و برای حل مشکل مردم و اجر و ثوابی که در اسلام برای این کار منظور شده است اشاره کرد و در پاسخ خبرنگاری که سوال کرد اولویت اصلی شهر و دیار دارالعباده را در چه زمینه‌ای می‌داند؟ اظهار داشت: گر چه عده‌ای من را نظامی یا بعضی روحانی بدون عمامه خطاب می‌کنند اما بیشتر خود را فرهنگی می‌دانم.
نگارنده در نظر دارد در این ستون به ذکرنکته‌ای که در آن جلسه بطور مختصر مورد بحث و بررسی قرار گرفت بپردازد و توضیحاتی در آن زمینه ارائه نماید. اخیرا در سایت یزد فردا به خبری اشاره شده که یزد در استفاده کاربران از سایت‌های غیر اخلاقی رتبه دوم را کسب نموده است.
«معاون اطلاعات سپاه فجر استان فارس گفت: بر اساس آماری در زمینه استفاده کاربران اینترنت از سایت‌های غیر اخلاقی، در ظهر عاشورا در بین 182 کشور جهان تهران مقام نخست و شیراز رتبه پانزدهم را به خود اختصاص داده است.
 ابراهیم بیانی در جمع مدیران و فرماندهان پایگاه مقاومت ادارات استان فارس اظهار داشت: بر اساس این آمار استان‌های تهران، یزد و اصفهان در رده‌های نخست تا سوم قرار دارند.
وی بیان کرد: با این آمار تکان دهنده چگونه ممکن است با وجود ماهواره‌ها دیگر انگیزه‌ای برای حضور جوانان در مساجد، روزه گرفتن و انجام فریضه امر به معروف باشد.
معاون اطلاعات سپاه فجر استان فارس بیان کرد: یکی از موضوعاتی که دشمن از آن برای جدایی مردم از دین و تهی کردن نظام استفاده می‌کند ابزار فرهنگی و بهره گیری از سایت‌های اینترنتی فاسد، شبکه‌ها و آنتن‌های ماهواره است که قارچ گونه در حال رشد هستند.
 بیانی ادامه داد: ایجاد اباحی‌گری و تعطیل کردن امر به معروف و نهی از منکر در کشور، با هجمه سنگین از طریق ماهواره‌ها که امروز بیش از 50 درصد مردم از آن استفاده می‌کنند از برنامه‌های اصلی دشمنان است.»(1)
محمد رضا فلاح زاده در آن مصاحبه اعلام نمود: می‌خواهیم فرهنگ عمومی را تغییر بدهیم، مساله عفت و حجاب را بیشتر دنبال کنیم، کلاسهایی را برای مدیران برگزار نمائیم، قرار است در آموزش و پرورش تربیت معلم را احیا کنیم. با رواج مواد مخدر، حضور معتادان در جامعه، استفاده از ماهواره ها، فیلم‌ها و نوارهای مستهجن اثرات سوء تهاجم فرهنگی در جامعه نمایان است بنابراین از روحانیون، ائمه جماعات مساجد، سازمان تبلیغات، رسانه ها، صدا و سیما و عموم مردم درخواست همگامی و همکاری نمود.
مدیر مسئول آیینه یزد در آن جلسه پیشنهاد نمود مدیران کل و روسای سازمانهای استان حداقل هفته‌ای یک روز تمام وقت در ساعات کاری اداری مشکلات و مسائل مردم را گوش کنند به مراجعه کنندگان فرصت طرح گرفتاری خود در آن حوزه اداری بدهند استانداری نیز در آن روز مشخص جلسه‌ای برای مدیران ادارات نگذارد و روابط عمومی‌های نهادها و سازمانهای دولتی نیز ملزم به بررسی نشریات محلی باشند تا اگر انتقاد و گله و شکایتی از کم توجهی به رسیدگی امور اداری مردم مطرح می‌گردد پاسخگو باشند پیشنهاد فوق در پایان جلسه مورد موافقت استاندار قرار گرفت و دستور پی‌گیری و عمل به این موارد را صادر نمود. رسیدگی به مشکلات مردم، پاسخگو بودن مسئولان، کارها را به تعویق نینداختن باعث می‌شود تا حدی از نارضایتی ارباب رجوع کم شود.
استاندار نه تنها در آن مصاحبه بلکه در مجالس و محافل دیگر نیز به امور فرهنگی توجه ویژه‌ای مبذول می‌نماید.
 بنابراین مناسب است به درج موارد و مطالبی به شرح زیر پرداخت. گرچه تا اقدامات موثری از طرف تمام قوای ذی ربط در زمینه رفع فقر و گرفتاری، از بین بردن تبعیض مخصوصاًٌ در زمینه‌های اقتصادی، آموزشی ایجاد شغل برای بیکاران و رفاه نسبی برای عموم مردم صورت نگیرد و مفاسد اقتصادی از بین نرود و به معنای عام عدالت در جامعه گسترش نیابد یا برای محو ناهنجاریها راههای اصولی اندیشیده نشود جامعه به نتایج دلخواه نخواهد رسید اما از مسئول ارشد اجرایی استان برای تحقق آرزوهای فرهنگی خویش در این ستون درخواست می‌گردد: از ائمه مساجد و طلاب و منبری‌ها بخواهد در مجالس و محافل با عنایت و عمل به جمله پر معنی و مهم پیامبر اکرم اسلام ( ص) که فرمود«بعثت لا تمم مکارم الاخلاق» به پرسشهای دینی و اجتماعی مردم پاسخ بدهند متملقان و غلوگویان را از خود برانند، مسائل مذهبی و شرعی را مطرح نمایند و در کنار آن به موضوعات روز و مسایل سیاسی هم بپردازند و بدانند در هر لباس و مقامی باشند اگر به اشرافیت و تجمل گرایی روی بیاورند مردم از آنها گریزان خواهند بود.
گاه دیده می‌شود در محفلی فردی روی منبر می‌نشیند یا پشت تریبون قرار می‌گیرد بعد از حمد و ثنای پروردگار بحق از آمریکای جنایتکار و اسرائیل غاصب و استکبار جهانی می‌گوید اما در ضمن بیانات تا پایان سخنرانی و مداحی با ادبیات تحقیر آمیز خاص خودش برادران مومن و مسلمان و بعضی از همشهریانی که مشی و سلیقه سیاسی و یا روشی غیر از او دارند با انواع و اقسام اتهامات مورد خطاب و عتاب قرار می‌دهد دشنام و ناسزا می‌گوید مصیبت بارتر آنکه بعضی از آنان دستور قتل صادر می‌کنند شاید نمی‌دانند از کاشت خود جز تفرقه وایجاد کدورت چیزی درو نمی‌کنند.
استادان و معلمان به نکات پرورشی به معنای کلی عنایت بیشتری مبذول نمایند مسئولان فرهنگی جلسات پرسش و پاسخ بگذارند و فرصت طرح سوال و ایراد و انتقاد بدهند ادارات، نهادها، ‌سازمان‌ها از کارهای تشریفاتی و چاپ و نشر و نصب پوسترهای غیر ضروری و تبلیغاتی که گاه باعث بدبینی و اعتراض حتی طرفداران و دلسوزان انقلاب می‌شود خودداری نمایند. بررسی گردد تشکیل بعضی از سمینارها، همایش‌ها، برگزاری جلسات تکراری و هزینه ‌بر که برای خالی نبودن عریضه تشکیل می‌گردد چه دردی را دوا کرده است؟ و آیا بهتر نیست این بودجه‌ها در جهت بهبود وضع زندگی مردم یا برای آماده نمودن وسایل ورزشی و فراهم نمودن تفریحات سالم برای نوجوانان و جوانان صرف گردد؟
بدان امید که با حمایت و همراهی پدران، مادران و دیگر مربیان فرهنگی جامعه، جوانان از تهاجم فرهنگی در امان بمانند. بدیهی است از این که افرادی به سایتهای مذهبی مراجعه می‌نمایند و استفاده‌های لازم می‌برند قابل تحسین و ستایش است اما طرح این موضوع و بیان این آمار نباید سبب شود خبر معاون اطلاعات سپاه فارس هرچند غیرکارشناسی شده ویا غیرقابل استناد باشد نادیده گرفته و یا صورت مساله پاک شود.
 علاوه بر جلسات فرهنگ عمومی مرسوم لازم است نماینده ولی فقیه و امام جمعه، استاندار، روحانیون دلسوز و دیگر مسئولان فرهنگی استان که به نظام و کشور علاقه مند هستند بدون تعارفات مرسوم بنشینند، آمار و ارقام خلافکاریها، تعداد زندانی ها، وضعیت خانواده‌های آنان، نحوه زندگی معتادان و فساد و تباهی هایی که در آن غرق هستند ولو بصورت محرمانه از مسئولان قضایی و امنیتی استان بشنوند نقاط ضعف و قوت و موقعیت شهر و استان را در نظر بگیرند و تصمیمات مناسب و مقتضی اتخاذ گردد تا بخواست پروردگار و با توسل به ائمه اطهار(ع) در جهت انجام کارهای فرهنگی بیش از گذشته توفیق حاصل نمایند و با جامه عمل پوشاندن به سخنان استاندار در جلسه مصاحبه قدم‌هایی موثرتر و مثمر ثمرتر از قبل پردازند.
حسن ختام مقاله به درج این مطلب اختصاص می‌یابد که در دین اسلام، راه قرب به خداوند متعال، و جای عبادت، منحصر نیست، یعنی هر جایی می‌تواند « مزرعه آخرت»، و محل بهره برداری معنوی و توشه گیری روحی و ابدی باشد:
کلاس درس. .. مزرعه آخرت معلم است.
مدرسه. .. مزرعه آخرت مدرس است.
دانشگاه... مزرعه اخرت استادان و دانشجویان است.
اطاقهای عمل و جراحی. .. مزرعه آخرت پزشکان است.
حوزه‌های علمیه. .. مزرعه آخرت طلاب است.
منبر و خطابه. .. مزرعه آخرت خطیبان و منبریان است.
تمام مشاغل و مسئولیتهای دولتی و سیاسی. .. مزرعه آخرت مسئولان است.
روزنامه و مجله. .. مزرعه آخرت مدیران و خبرنگاران و کارگردانان مطبوعات است.
دنیای قلم و تالیف. .. مزرعه آخرت نویسندگان و مولفان است.
محیط خانه و محله. .. مزرعه آخرت اشخاص است.
حتی تن و روح خود انسان. .. مزرعه آخرت اوست، که تا در این دو مزرعه، چگونه کاشت، و سپس چگونه برداشت کند. و... و. .. و...
پس همه صحنه‌های گوناگون زندگی، در دوران عمر، از نظر تربیت اسلامی، برای مرد و زن، مزرعه آخرت است. « هر کسی آن درود عاقبت کار، که کشت».(2)

مدیر مسئول

پی نوشت ها:
1-نقل ازسایت یزد فردا
2- «انذار»، اقتباسی از الحیاه، تألیف علامه محمدرضا حکیمی