هفته نامه آیینه یزد

انعکاس آیینه شماره 242

اصلاح مدیریت را از جامعه خویش شروع کنیم

شنبه دوم مهر ماه سال جاری برابر با 25 شوال 1432 ه ق مصادف با سالگرد شهادت ششمین پیشوای عالم تشیع حضرت امام جعفر صادق(ع) بود. چون بیشترین مسائل مذهبی و فکری و اعتقادی مذهب شیعه از آن بزرگوار نقل شده مذهب شیعه نام مکتبش را از نام مبارک حضرت صادق (ع) گرفته و موسوم به جعفری شده است.
هفته نامه آیینه یزد این مصیبت را به مسلمانان به ویژه شیعیان جهان و برادران و خواهران ساکن دارالعباده تسلیت می‌گوید و آرزوی عمل به دستورات حیات بخش اسلام و فرمایش و دستورالعمل‌های گرانقدر حضرت امام صادق(ع) را دارد.
در سه دهه اخیر، سی ویکم شهریور هر سال یادآور حمله سراسری عراق به ایران اسلامی است که در سال 1359 به فرمان صدام حسین ارتش عراق با کمک‌های بی دریغ ابر قدرت‌های جنایتکار و مستکبر شرق و غرب حمله به ایران را آغاز کرد و به مدت 8 سال جنگ تحمیلی علاوه بر ضررها و خسارت‌های هنگفت مادی که به کشور وارد کرد صدها هزار نفر از مردم مملکت به ویژه جوانان را به شهادت رساند و یا مجروح و معلول نمود، میلیون‌ها نفر را آواره و بی‌خانمان کرد و چرخ اقتصاد کشور را از حرکت بازداشت.
اما این سربلندی و عزت و عظمت برای ایرانی رقم خورد که در پایان 8 سال دفاع مقدس حتی یک وجب از خاک میهن اسلامی به دست دشمن باقی نماند. با تکیه بر ایمان و شجاعت و دلیری سربازان و رزمندگان به معنای واقعی هر لحظه در میدان‌های نبرد حماسه آفریدند که نه تنها پشت دشمنان جنایتکار را می‌لرزاند و خواب و آرامش را از آنان سلب می‌نمود بلکه نحوه مبارزه، پایمردی و استقامت و جنگیدن با دشمن که نشان از دین داری و علاقه به حفظ نظام نو پای اسلامی داشت، سران ارتش‌های کلاسیک و مخالفان و ابر قدرتها و استعمارگران را شگفت زده نموده بود.
هیچ یک از ایرانیان با هر سلیقه و خط مشی سیاسی نمی‌توانند در برابر خانواده‌های معظم شاهد و ایثارگر و یا پدران و مادران و خواهران و برادرانی که جان فرزندان و اعضای خانواده خود را در دوران 8 سال دفاع مقدس برای حفظ انقلاب اسلامی ایران فدا نمودند و یا به اسارت رفتند و یا سختی‌ها و بیماری‌ها را در سال‌های بعد از جنگ تحمل نمودند سر تعظیم و تکریم فرود نیاورند. امنیت موجود نشان از آن همه فداکاری‌ها و جانفشانی‌ها و مقاومت‌ها است و گرنه سرنوشت ایران دست کمی از افغانستان و عراق و پاکستان و دیگر مناطق جنگ زده دنیا نداشت. یادشان گرامی و درجاتشان در بهشت برین عالی و رفیع باد.
در این ایام رییس‌جمهور نیز به نیویورک رفت تا به عنوان نماینده ایران در مجمع عمومی سازمان ملل مواضع کشور را تشریح و برای سایر نمایندگان دولت‌های جهان بازگو نماید.
نگارنده نه تخصصی در مسائل سیاسی دارد و نه اطلاعاتی که بتواند از گفته‌ها وناگفته‌های احمدی‌نژاد در سازمان ملل متحد گفتگو و یا اظهار نظر نماید.
مثلاً چرا در شرایطی که دنیا در مورد انقلاب و یا دگرگونی هایی که در کشورهای لیبی، یمن، بحرین، تونس، مصر، به وجود آمده و حساس است سخنی نگفته و یا پیرامون حوادث سوریه و تصمیم دولت خودگردان فلسطین اظهارنظری نکرده و یا پاسخ رییس سازمان بین‌المللی انرژی هسته‌ای را نداده است.
اما بر بخش مهمی از سخنان وی و بویژه سئوالاتی را که در بیانات خود مطرح نمود صحه می‌گذارد آنگاه که اعلام نمود استکبار - در راس آن آمریکا و شوروی سابق و فرانسه و انگلیس - صدام را در حمله به ایران و تحمیل 8 سال جنگ و استفاده از بمب شیمیایی و حمله به شهرها و مناطق مختلف ایران عزیز تشویق و تجهیز و مساعدت کرد.
-شورای امنیت در سیطره قدرت‌های اقتصادی و نظامی جهان گرفتار است جنگ افروزان و دولت‌های زورگو و متخاصم هزاران تن بمب اتمی بر سر مردم بی‌دفاع فرو ریختند.
-دیکتاتورها را در سرزمین‌های خودشان بویژه هنگام مبارزه با آزادیخواهان حمایت کردند.
جنگ‌های جهانی اول و دوم را به‌ وجود آوردند که نتیجه آن حدود هفتاد میلیون کشته و صدها میلیون مجروح و آواره بود و. . .
نویسنده این سطور در نظر دارد به عنوان معلمی که 6-5 سال است به روزنامه‌نگاری روی آورده با درج سخنان گهرباری از بنیانگذار مذهب جعفری امام صادق (ع) نکاتی را یادآوری و پرسش‌ها و خواستهای خود را در مورد سفر رییس‌جمهور مطرح نماید باشد که مسئولان اجرایی و یا روابط عمومی‌ها یا دیگر افرادی که این مقاله را مطالعه می‌کنند نظر و پیشنهاد خود را به صورت مکتوب ارسال نمایند تا در همین ستون درج و به اطلاع خوانندگان آیینه برسد.
حضرت امام جعفر صادق (ع) می‌فرماید:
«-اجرای عدالت از آبی که شخص تشنه لب به آن دسترسی پیدا کند نوشین‌تر است.
-حق مسلمان بر مسلمان این است که در صورت گرسنه بودن برادرش سیر نباشد اگر او تشنه است، سیراب نشود و اگر او برهنه است لباس اضافی نپوشد پس چه بزرگ است حق مسلمان بر برادر مسلمان خود. ...
-سه چیز است که همه مردمان به آن نیاز دارند امنیت، ‌عدالت، فراوانی
-مردم فقیر، محتاج و گرسنه و برهنه نگشتند مگر در اثر گناه توانگران»1
دولت نهم با شعارهای اجرای عدالت و مهرورزی، رسیدگی به زندگی مستضعفان، مبارزه با مفسدان اقتصادی، ساده زیستی، همانند شهید محمدعلی رجایی زندگی کردن، جلوگیری از حیف و میل توسط قدرت‌هایی که در نهادها و سازمانها ریشه دوانده‌اند، استفاده صحیح از بیت‌المال و بودجه مملکت و در نهایت آوردن پول نفت بر سر سفره‌های مردم روی کار آمد و اکنون مردم حق دارند از رییس قوه مجریه که در سازمان ملل البته به حق از اصلاح مدیریت جهانی سخن می‌گوید، ‌دعای فرج ‌می‌خواند قدرت‌های استعمارگر را به چالش می‌کشد پرسش‌های زیر را مطرح کنند.
-در صفحات روزنامه‌های داخلی مکرر و پی در پی می‌خوانیم در بعضی از ادارات، ‌بانک‌ها و سازمانها نه تنها اختلاس‌های چند میلیاردی بلکه دزدی هزاران میلیارد تومانی صورت می‌گیرد دولتمردان که در نظر دار ند مدیریت جامعه جهانی را اصلاح کنند در این گونه موارد چه عکس‌العملی نشان داده‌اند و چرا کار بدینجا کشیده شده است؟ اگر در نیویورک خبرنگاری از خودکشی مقامات ارشد دولتی اختلاس کننده در کره یا ژاپن سئوال می‌کرد یا از برکناری و استعفای وزیری که در برزیل حقوق راننده همسر خود را از بودجه وزارتخانه پرداخت می‌کرد پرسش می‌نمود چه جوابی می‌شنید؟ آیا در ایران تاکنون اتفاقاتی این گونه به وقوع پیوسته است؟
-مردم انقلابی و مسلمان ایران در برابر وقوع اختلاس دراستانداری تهران می‌خواهند بدانند نظر رییس‌ قوه مجریه چیست؟
آیا قسم جلاله استاندار تهران را قبول دارد که ادعا می‌کند خلافی صورت نگرفته یا گزارش ماموران و بازرسان سازمان‌های نظارتی را که بر وقوع اختلاس در استانداری تهران صحه می‌گذارند؟
ایرانیان حق دارند بپرسند! وضعیت امنیت اجتماعی در دوران دولت‌های نهم و دهم در مقایسه با سال‌های گذشته چگونه است؟
-آیا تعداد زندانیان کشور، آمار قتل با سلاح سرد، تعداد معتادان، تجاوز، آدم کشی، ‌غارت، زنان کارتن خواب و خیابانی، ‌طلاق و. . . در چند سال اخیر افزایش نیافته است؟ و اگر کاهش داشته آیا در حد قابل قبول می‌باشد؟
-مقصران و بوجود آورندگان ظلم‌های اقتصادی و تبعیض‌های خیره کننده و کشنده موجود در جامعه کنونی ایران در بسیاری از مناطق به ویژه در تهران چه کسانی هستند و مدیریت عالی جامعه چه اقداماتی برای از بین بردن این ناهنجاری‌ها بکار برده و تا چه حد نتیجه بخش بوده است؟
-اگر محمود احمدی‌نژاد خبر از عملکرد قوه قضاییه و یا قصد دخالت درآن قوه را ندارد چرا ملوانان مجرم انگلیسی را آزاد کرد؟ و یا خبر از آزادی 2 زندانی جاسوس آمریکایی داد و یا چگونه اعلام کرد میرحسین موسوی و مهدی کروبی آزاد هستند؟ و چرا با مخاطب قرار دادن قوه قضاییه خط قرمز خود را کابینه دولت قرار داد؟
-زنان و مردان و خانواده‌های ایرانی که در سال 1390 صاحب فرزند شده‌اند در پی واریز نشدن یک میلیون تومان بنابر قول و وعده رییس‌جمهور حق دارند بعضی از وعده‌های رییس دولت را قبول نداشته و یا باور نکنند؟
و یا در دادن هزار متر مربع زمین به هر خانواده برای احداث آپارتمان و باغچه در آن مسکن فرضی شک کنند؟
در حالی که اگر از آن درصد کمی از افراد و نمایندگان کشورها که هنگام سخنرانی محمود احمدی‌نژاد در صحن سازمان ملل حضور داشتند و هیات همراه رییس‌جمهور متشکل از چند وزیر و معاون با کف زدن‌های پی در پی رییس دولت را تشویق و نظر حاضران را به خود جلب می‌نمودند و یا از ملاقات محمود احمدی‌نژاد با بعضی از روسای کشورهایی که بیشتر ایرانیان حتی با نام آن سرزمین‌ها هم آشنا نیستند گله و انتقادی نکنیم آیا سفر گروهی از مقامات اجرایی و عده‌ای با همسرانشان که حدود صد نفر را تشکیل داده‌اند و اقامت در 4 طبقه یکی از گران‌ترین هتل‌های نیویورک البته با صرف بودجه مملکت و هزینه نمودن از بیت‌المال آنهم برای بیان سخنان و مصاحبه‌ها و قرائت مقاله‌ای که بعضاً مطالب آن تکراری و کلیشه‌ای بود نمی‌تواند مورد اعتراض و انتقاد قرار گیرد؟
آری باید مدیریت را از جامعه خویش شروع کنیم آن هم با عمل به تعالیم عالیه اسلام و جلوگیری از هتک حرمت افراد و دلسوزان انقلاب حتی احترام به کسانی که راه و روش سیاسی‌اشان با ما هم‌خوانی ندارد اما در خط انقلاب اسلامی و امام (ره) هستند و در یک کلام گردن نهادن به قانون اساسی و رعایت و اجرای قوانین مصوب.

مدیر مسئول

پی‌نوشت:
1- صفحات 5-80- 503 -683 الحیاه جلد سوم و پنجم اثر علامه محمد رضا حکیمی