انعکاس آیینه شماره 252
کسی باور نمیکرد وعدههای دولت فقط شعار باشد !
حجت الاسلام سیدجلال یحییزاده عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی گفت:« ارزیابی عملکرد مصوبات سفرهای استانی دولت کمّی است؛ یعنی دولت اگر 200 مصوبه داشته که یکی اجرا نشده، میگویند 99 درصد مصوبات اجرا شده است، در حالی که باید دید همان یک مصوبه که اجرایی نشده چیست و گاهی همان یک مصوبه اجرا نشده به اندازه 50 درصد مصوبات اجرا شده به اعتبار و تسهیلات نیاز دارد. وی گفت: در سالهای ابتدایی دولت که به اقدامات و سفرهای استانی نگاه میکردیم، شاهد حضور خوب دولت در شهرها بودیم و کسی باور نمیکرد که گفتههای دولت بیشتر در حد شعار باشد و فقط دولت شعار بدهد، اما الان که به خروجی کار دولت نگاه میکنیم، میبینیم که خیلی مسائل مطرح شده توسط دولت جنبه شعاری داشت و این امر بین عوام و خواص و توده مردم نیز مطرح است. یحیی زاده افزود: دولت دهم از دولت نهم هم ضعیفتر عمل کرد و مخصوصا در حوزه فرهنگ با اینکه بودجهها افزایش یافت، این ضعف نمایانتر بود؛ در مسائل اقتصادی نیز، دولت کارهای بزرگی را استارت زد، اما در برخی موارد از جمله اشتغال زایی، معضل بی کاری و کاهش موثر تورم با تمام تاکیداتی که نظام بر روی آنها داشت، خیلی عقب افتاد.»1
بسیاری از مردم به ویژه ساکنان دارالعباده حجتالاسلام یحییزاده را میشناسند و به شخصیت وی احترام میگذارند. نگارنده نیز در یکی دو جلسه از نزدیک با وی پیرامون مسائل مبتلا به مدارس غیردولتی استان مذاکره داشته و اکثر سخنان و اظهارات وی را میشنود و یا میخواند و از دوستان و آشنایان نیز هم شنیدهام با مطالبی که در این ستون درج میگردد ناآشنا نیست. بنابراین دوستانه و برادرانه و جهت اطلاع خوانندگان اعلام مینماید:جنبه تبلیغاتی سفرهای استانی هیات دولت به استانها بر موضوع خدمت به مردم پیشی میگرفت به گوشهای از آنچه فقط در استان یزد شاهد آن بوده و در موارد متعدد درج گردیده اشاره میکنم.
در سفر اول هیات دولت به یزد مردم استقبالی همانند دو سفر بعد و آنچه که در دیگر استانها اتفاق افتاد به عمل نیاوردند گرچه بیشتر یاران احمدینژاد این را به حساب دور بودن محل ورزشگاه از مرکز شهر میگذارند اما نگارنده عقیده دارد این وضع را باید به حساب روش زندگی و ساده زیستی استاندار وقت یزد گذاشت که شاید اعتقاد به این برو - بیاها نداشت و یا حاضر نشد به دستور وی ادارات و مدارس تعطیل بشود گرچه به اصطلاح وسط کار عدهای از دانشآموزان را به محل آوردند.
در سفر دوم و سوم اوضاع اداری تغییر کرد. از قبل برنامهریزیهای دقیق و مفصل به عمل آمد در 4 طرف یزد مینیبوسها و اتوبوسها در پارکینگهای از قبل تعیین شده توقف کردند افراد را از اطراف و اکناف به مرکز شهر آوردند و یا عدهای آمدند. مدیران اجرایی و یا بعضی از گویندگان مذهبی قبل از سفر نه تنها در اوصاف دولتیان سخنرانی نمودند بلکه بنا به روایاتی از مهمان نوازی در اسلام داد سخن دادند اما از جریان شهر انبار و مردم و برخورد و فرمایش مولا علی (ع) با آنان و حفظ بیتالمال و جلوگیری از اسراف بحثی به میان نیامد کمتر خیابان و میدانی در شهر یافت میشد که مملو از بیلبورد و تابلوی تبلیغی نباشد و اسراف و تبذیر در حد بالایی بود اطراف شهر و خیابانهای در مسیر مدارس را تقسیمبندی نمودند و حتی به مدیران دبستانها بخش نامهای اما بدون امضا و تاریخ و شماره ابلاغ کردند دانشآموزان در چه جایی بایستند و در آن نامه ابایی از فرستادن دانشآموزان آمادگی و کلاس اول و دوم و سوم ابتدایی نشد این بخشی از برنامه سفر دوم و سوم بود اما آنچه مهمتر بود اینکه قبلاً زمینههایی را فراهم میکردند تا مطابق با میل بعضی از وزرا آمارها ارائه گردد و به طریقی در جلسات مسئولان اجرایی رده بالا مذاکره شود که نه تنها نگران نباشید بلکه بدانید اوضاع بر وفق مراد است به ویژه از جهت اشتغال، فرهنگ و رفاه و آسایش عنوان میشد که مردم در آرامش و رفاه به سر میبرند و نمونه آن همان حضور چند ده هزار نفری در میدان امیرچقماق و تکبیر گفتنها و یا گاه کف زدنها است. ساعتها مردم از کودک، نوجوان تا پیر را در آن هوای نامساعد نگه داشتند باز هم رییسجمهور که در اثر ازدحام بوجود آورده به موقع نرسیده بود و ساعتها تاخیر صورت گرفته بود میگفت ناراحت که نیستید عدهای هم پایین شعار میدادند نه و میرساندند که دشمن ما ناراحت هست حتی مدتی بعد از اذان ظهر و نماز اول وقت ظهر و عصر مراسم به طول انجامید و جلسه ادامه داشت. بعضی از کارمندان را روز قبل جمع میکردند و میگفتند مثلاًً فردا فلان مقام که برای بازدید آمد اگر این مطلب را گفت اینگونه پاسخ دهید و اگر فلان موضوع مطرح شد پاسخش این است. چه کسانی سخن بگویند؟ برنامهها چگونه اجرا شود؟ در واقع احساس و شعور و آگاهی مردم به چه طریق به سخره گرفته شد.
نظر خوانندگان و همه مخاطبان را به نوار سخنرانیهای مسئولان اقتصادی و صنعت کشور در یزد و به ویژه مصاحبه یکی از مدیران ارشد مسکن و شهرسازی جلب میکند. آنگاه که همه مردم یزد شاهد بودند حداقل آجر، تیغه و بلوک تا دو برابر افزایش قیمت داشت اما در مصاحبه اعلام گردید بهای مصالح ساختمانی افزایش چشمگیری نداشته است.
نه تنها در6 سال اخیر بلکه در این 32 سال چه بسا دلسوزانی در ارگانها و نهادها و سازمانها با اخلاص و نیت پاک کار کردند در زمینههای مختلف کشور عزیز اسلامی را پیش بردند در عرصههای نظامی و علمی و فنی به پیشرفتهای گاه حیرت انگیزی نائل شدهاند باید دست یکایک آنان را در هر لباس و مقامی که هستند فشرد و به روان پاک شهدای عزیز درود فرستاد و در برابر خانوادههای معظم شاهد، ایثارگر، و آزاده که امنیت موجود کشور مدیون فداکاری آنان است سرتعظیم فرود آورد.
اما سوالی که باید پرسید این است آنان که در هفته دولت از پیشرفتها آن هم به حق سخن میگویند آیا بهتر نیست اشاره کنند قبلاً نفت را چند میفروختیم و این رقم در 6 سال اخیر به چه مبلغی افزایش یافته است آن طور که گفته میشود در آمد 6 ساله اخیر از محل فروش نفت معادل درآمد 26 سال قبل از آن است.
از پرداختن به نامهنگاریهادر سفرهای استانی و پرداخت وجه به عدهای در یزد میگذرم تنها بدون ذکر نام به یک حادثه اشاره میکنم.
در حالیکه تعداد زیادی از اقشار یک صنف به یک میلیون و دومیلیون تومان وام بلاعوض و حتی تسهیلاتی اما بدون بهره و کارمزد نیاز داشتند رییسجمهور در خرداد 88 سه میلیارد ریال بلاعوض به یک مجموعه از صنف مذکور برخلاف قانون و ضابطه پرداخت کرد و هنوز در جلساتی که عدهای دور هم جمع میشوند از آن اقدام یاد و انتقاد خود را به نحوی که میتوانند بیان میکنند. در همین ستون نوشته شد بهتر است ظلمی که در تقسیم شهرها برای نمایندگی در گذشته به مردم یزد شده است بر طرف گردد که در این دوره نیز این امر به نتیجهای نرسید و گاه مواردی که در حد توان و امکانات بود به رشته تحریر درآمد. به سیدجلال یحییزاده نماینده اصولگرای مجلس باید گفت بسیاری بودند و هستند که از اول در برابر شعارها ایستادند در بررسی مسائل انصاف را مد نظر داشتند و به وظیفه مقدس و با ارزش روزنامهنگاری متعهد بودند و قلم به مزد دنبال پر کردن اوراقی به نام روزنامه نبودند ولی کاری از دست آنان ساخته نبود.
عموم نمایندگان میبایست نه همانند مدرس بلکه با حرکت در جهت مسیر زندگی افرادی مثل مدرس به موقع و برخلاف مصلحت انگاریهای بدون جهت و دلیل محکم میایستادند به وظیفه خطیر و ارزشمند نمایندگی عمل میکردند گرچه به قول آیت ا... استادی امام جمعه موقت قم «دیر بیدار شدیم» باز هم در ایام باقی مانده دوران نمایندگی حقایق را به مردم بازگو کنند از مسئولان اجرایی بخواهند به خاطر مردم و رضایت عموم به وظایف خود عمل کنند. به قسمی که خوردهاند در مسیر خدمت به جامعه و فراهم نمودن رفاه و آسایش هموطنان خود اعم از مسلمان و غیرمسلمان، فارس، کرد، لر و بلوچ و دیگر اقوام و با داشتن هر دین و مذهب رسمی و قانونی و شناخته شده در مملکت خودی و غیرخودی، چپ و راست و اصولگرا و اصلاح طلب گام بردارند که این روش به صلاح و صواب نزدیک تر و در مسیر عمل به دستورات متین و گهر بار مولای متقیان علی(ع) به مالک اشتر در نامه 53 نهج البلاغه میباشد.
عمل نکردن دولت به قول و وعدهها در ردیف همان اجرا نکردن مصوبات مجلس از سوی دولت، تاختن به مجموع نمایندگان در جریان بعضی از استیضاحهای مجلس از وزرا، عدم رعایت قوانین سازمان ذیحسابی کشور، تقدیم نکردن بودجه در وقت مقرر به مجلس شورای اسلامی و. . . خواهد بود.
گوینده مطالب ذیل کسی جز غلامعلی حداد عادل نیست:
«احمدینژاد از همان روز اول حاضر به تمکین مقابل مجلس نبود، گروه خون ما به گروه خون احمدینژاد نمیخورد، به طبیعت احمدینژاد طبیعت تمکین نیست، رییسجمهور تعدادی از مصوبات مجلس را در کشوهای میز خود نگه داشته بود.
مصطفی پورمحمدی رییس بازرسی کشور میگوید: مجلس نباید مقابل دولت تسلیم شود ضمناً به نظر میرسد وی امیدی دیگر به مجلس هشتم ندارد چون اینگونه اظهار نظر میکند: انتظار داریم نمایندگان دور بعدی با وسواس و نگاه دقیق علمی طرحها را تصویب کنند اگر مردم فشار آوردند با آنان صحبت کنید و اگر دولت فشار آورد مقابل آن بایستید» 2
بنابراین است که در هر شماره و مقاله اشارهای به مطلب مفیدی از بزرگان و نویسندگان آگاه با ذکر مآخذ و منابع و یا نقل حدیثی از احادیث ارزشمند اسلامی بشود.
لذا با عرض معذرت از اطاله کلام، حسن ختام این ستون به درج سخنانی از پیامبر اکرم حضرت محمدمصطفی(ص) و حضرت علی(ع) اختصاص مییابد.
«پیامبر اکرم (ص) فرمود: دو دسته از مسلمانان هرگاه درست شوند، مسمانان همه درست میشوند و هر گاه فاسد شوند، مسلمانان هم فاسد میشوند گفتند: ای پیامبر خدا! این دو دسته کیانند؟ فرمودند: عالمان و حاکمان. حضرت علی (ع) فرمود: دین خدا را نمیتوانند ترویج کنند مگر کسانی که سازشکار نباشند و با (دنیا دوستان و رفاه طلبان) همسو نشوند و دل در گرو طمعها و خواهانیها نداشته باشند».3
مدیرمسئول
پی نوشت ها:
1- نقل ازخبرگزاری ها
2- «تهران امروز»، 28/9/90
3- «گزارشی درباره جلد سوم تا ششم الحیاه»، استاد محمد رضا حکیمی، صفحه 96 و 82