هفته نامه آیینه یزد

انعکاس آیینه شماره 253

پست‌ها و مسئولیت‌ها می‌روند،‌
آنچه می‌ماند عمل ماست

روز پنج شنبه 1/10/90 جلسه تودیع و معارفه در اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار گردید. محمود عالیشوندی مدیرکل سابق به سمت مدیرکل استان فارس منصوب و بهرام عبدالحسینی به جای وی انتخاب و معرفی شد. معمولاً در این گونه مواقع باید برای مدیر قبلی آرزوی موفقیت نمود و از خداوند خواست که به مدیریت جدید توان انجام وظیفه در سمتی که عهده‌دار گردیده عطا نماید. نگارنده نیز همین آرزو را دارد و در پی انتقاد از کسی که از این شهر و دیار رفته است و یا بدنبال تعریف و تمجید بی‌جا از فردی که او را نمی‌شناسد و با کار اجرایی و اداری و روش و منش وی آشنا نیست نمی‌باشد.
از آنچه که به وسیله مدیرکل سابق ارشاد و معاون سیاسی استانداری مطرح گردید و بعد معاون حقوقی و پارلمانی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی مطالبی به آن افزود چنین استنباط می‌گردد که از ماهها قبل هماهنگی لازم بین مدیریت ارشد اجرایی و فرهنگی استان نبوده است؟ عالیشوندی در مراسم تودیع گفت: باید مسئولان سعی کنند ظالم فرهنگی نباشند، در عمل دغدغه فرهنگی داشته باشند فقط شعار ندهند و حرف نزنند بلکه عمل کنند. در آغاز نیز از مظلومیت سرور شهیدان حضرت سیدالشهدا(ع)، سخن گفت و از مظلومیت آن امام همام (ع) و از بی‌وفایی کوفیان که نامه‌هایی برای آن حضرت نوشتند و به قول خود وفا ننمودند و مهمتر آنکه موضوع شهادت سالار شهیدان را با خط کوفی بر قبرش نگاشتند به حق از صدا و سیمای یزد انتقاد کرد. در همان جلسه معاون سیاسی استانداری به نحوی پاسخ بخشی از گفته‌های او را با اشاره و کنایه و گاه با صراحت داد.
به یقین در موارد متعدد می‌توان از صدا و سیمای یزد انتقاد کرد که باید در جایی و مقالی دیگر بدان پرداخت اما معاونت سیاسی استانداری مناسب دید که از پخش فیلم‌های عزاداری و هیات‌های سینه زنی بگوید و باب تعریف در این زمینه را بگشاید و بعد هم از صدا و سیمای یزد سپاسگزاری و تشکر نماید ضمن اینکه به نحوی مستقیم پاسخ عالیشوندی هم داده شده باشد، به ویژه آنگاه که اعلام کرد استانداری هر کمکی به مساجد و تکایا و هیات‌ها و گروههای مذهبی بنماید در نهایت کمک به فرهنگ جامعه است. . .
حجت الاسلام علی اکبر مسعودپور معاون حقوقی و پارلمانی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در این جلسه زحمات- به قول خود- ارزشمند عالیشوندی را ارج نهاد. بسیاری از اقدامات او را از نخستین‌ها دانست و برای اینکه دیگر استان‌ها از وجود چنین مدیر توانمند و لایقی بهره ببرند اظهار داشت وی را به استان فارس اعزام نموده‌اند اما از استانداری و معاونش درخواست نمود 18% بودجه فرهنگی را آزاد کنند و گفت مسئولان استان باید توجه داشته باشند در آینده از طرف دیوان محاسبات و حسابرسی با مشکل مواجه خواهند شد.
عالیشوندی در آن جلسه به هفت دور سفر وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در دو سال فعالیتش در یزد اشاره کرد. این سئوال را باید آگاهان جواب دهند که در دو سال 7 بار به یزد آمدن وزیر برای چه بوده و اگر سفر جنبه اداری داشته و می‌خواسته عدل و انصاف را رعایت کرده باشد سزاوار آن بود که حداقل 200بار از استانهای دیگر بازدید به عمل آورده باشد. آنچه به عنوان مدیر مسئول نشریه‌ای باید درج نمود این که در 7 بار بازدید، مقام وزارت حتی نیم ساعت با مدیران رسانه‌های محلی جلسه‌ای تشکیل نداد تا مشکلات فراوان مطبوعات استان به سمع و نظر آن مقام برسد.
در این دو سال که فرهنگ و هنر یزد از آخرین ردیف استان‌های کشور در عملکرد به رتبه اول دست یافت چرا مسئولان وزارتخانه نتوانستند هماهنگی‌های لازم را با مدیریت اجرایی استان بر قرار نمایند؟ تاسف بیشتر و نگران کننده‌تر این است که می‌گوئیم یزد دارای غنای فرهنگی و صاحب مدیران لایق و کاردان است چرا نتوانستیم یک نفر از آنها را پیدا و یا راضی کنیم که مدیریت ارشاد را به عهده بگیرد؟ تا معاونت پارلمانی ناچار نشود بگوید مدیر فعلی از اهالی رسانه و هنر می‌باشد، چند روزی نیز در امور استان‌های وزارت ارشاد با وضعیت اداره ارشاد آشنا شده و دارای سوابق مدیریتی است.
اما آن چه ادامه کار مدیریت جدید را مشکل می‌کند این است که باید به کارمندان ارشاد و اهالی هنر و فرهنگ و رسانه استانی نه تنها وانمود نماید بلکه با اقدامات خود ثابت کند برای پیشرفت برنامه‌های فرهنگی استان بنا به وظیفه‌ای که دارد با مدیران ارشد اجرایی استان همگام و همراه است اما مجری دستورات این و آن نیست تنها قانون را معیار و ملاک قرار می‌دهد و بنابر آنچه از گوشه و کنار شنیده می‌شد سلیقه خاص بعضی از افراد نباید ملاک و میزان قرار بگیرد.  
در یک کلام باید گفت: تنها با دستور و بخشنامه و آیین نامه فرهنگ جامعه به معنی واقعی کلمه به پیشرفت مورد خواست مردم نائل نخواهد شد. مدیران باید با آگاهی و علم و فن اداری و هنری و سلیقه خاص که هر مدیر فرهنگی باید داشته باشد، با توکل به خداوند این استعدادها را بکار بگیرند تا توفیق نصیبشان بشود و بتوانند صادقانه به مردم خدمت نمایند.
نکته قابل توجه اینکه جلسه مذکور به جای راس ساعت 8 صبح که در دعوت نامه قید شده بود دقیقا ‌ساعت 9 شروع گردید و مجری و برگزارکنندکان و سخنرانان حتی از یک جمله عذرخواهی و سپاسگزاری از حاضران دریغ کردند.

مدیر مسئول