انعکاس آیینه شماره 255
نمیتوانم نسبت به عدم اجرای کامل قانون اساسی
بیتفاوت باشم
فردی که مدیریت و ریاست اداره و سازمانی را به عهده داشته باشد یا در سمت استانداری، نمایندگی و وزارت و ریاست جمهوری انجام وظیفه نماید اتفاقات و پیشامدهایی برای وی رخ میدهد که شاید برای مدتها در ذهن مردم باقی بماند یا در تاریخ آن اداره و سازمان و در نهایت کشور ثبت و ضبط گردد.
سخنان قبل از دستور نماینده مجلس شورای اسلامی پیرامون مسائل جاری مربوط به منطقه و یا مملکت و تذکر به مقامات و قوا اعم از قضاییه، مقننه و مجریه، حضور مستمر و موثر در کمیسیونها و جلسات و دقت در بررسی طرحها و لایحهها در تاریخ مجلس ماندگار میباشد و مردم چه در حال حاضر و یا در آینده شهامت، شجاعت، وظیفه شناسی و فعالیت در زمینه مهم نظارت بر امور اعم از داخلی و خارجی را با این معیارها که عملکرد نماینده را رقم میزند میسنجند.
حاشیههایی نیز در دوران مدیریتها اتفاق میافتد که در مواردی حتی ضربالمثل میشود یا در ذهن و خاطر جامعه باقی میماند. نمونههایی از این دست در مجلس هشتم بعضی از اظهارات شجاعانه و عملکردهای مفید چند نفر از جمله علی مطهری نماینده تهران است. مصاحبه اخیر علی اکبر اولیاء نماینده مردم صبور ومومن یزد و صدوق نیز از جمله مواردی است که به عنوان یک نکته مثبت و الگو در تاریخ یزد و مجلس شورا به عنوان تصمیمی به جا و شایسته به یادگار خواهد ماند. اولیاء نمایندهای اصلاحطلب و در نظر بسیاری از سیاستمداران منصف و فعالان سیاسی، آگاه به مسائل اداری و اجتماعی و وظیفه شناس و از مدیران لایق این استان میباشد. مناسب میداند نظر خوانندگان را به درج بخشی از مصاحبه اخیر نماینده اصلاح طلب دارالعباده جلب نماید.
یزدان نیوز: عضو کمیسیون عمران مجلس در گفتگو با پایگاه خبری فراکسیون خط امام «پارلمان نیوز» گفت: یک نماینده مجلس باید بررسی کند و ببیند که آیا به عنوان یک فرد در مجموعه مجلس میتواند وظیفه خود را به درستی انجام دهد یا خیر زیرا ما به قرآن و قانون اساسی سوگند میخوریم که پاسدار قانون اساسی و حقوق ملت باشیم. عضو شورای مرکزی فراکسیون خط امام با بیان اینکه من به عنوان نماینده مجلس و کسی که به کلام الله مجید سوگند خورده و خود را پیرو خط امام (ره) میداند، نمیتوانم نسبت به عدم اجرای کامل قانون اساسی و کم توجهی به وصیت نامه حضرت امام(ره) بیتفاوت باشم. اولیا با بیان اینکه کسانی که در انتخابات شرکت کردند باید به وجدان خود رجوع کنند تا ببینند آیا میتوانند در این شرایط وظیفه خود را انجام دهند یا نه،گفت: اگر میتوانند ایفای نقش کنند و به عهد خود با مردم و خدای متعال عمل کنند، وارد صحنه شوند؛ اما من شخصا فکر میکنم با الگوی واقعی یک نماینده که شهید مدرس است و با شجاعت او فاصله زیادی دارم و نمیتوانم تاثیرگذاری او را داشته باشم به همین دلیل هم در انتخابات ثبت نام نکردم.
این عضو فراکسیون اقلیت مجلس همچنین درباره عدم نامنویسی خود برای انتخابات پیش رو گفت: در ابتدا فارغ از تصمیماتی که اصلاحطلبان داشتند، از خودم پرسیدم که آیا در این شرایط میتوانم به سوگندی که یاد میکنم پایبند باشم و از حقوق مردم دفاع کنم؟ از سوی دیگر اصولگرایان هم چندان تمایلی به حضور کاندیداهای اصلاح طلب نداشتند، مصداق این موضوع اظهارات آقای زاکانی بود که خواستار پایان روند حضور نمایندگان اصلاحطلب یزد در مجلس شده بود و مسئله مهم دیگر اینکه اصلاحطلبان هم تصمیم به عدم حضور گرفتند. بنابراین در مجموع به این نتیجه رسیدم که در حال حاضر تکلیفی برای به دوش کشیدن کار نمایندگی مجلس را ندارم. وی البته تاکید کرد: این عدم حضور به معنای تحریم انتخابات نیست و هر جا که احساس کردیم فردی لایق نمایندگی است، باید به او رای بدهیم.»
عموم مردم میدانند اگر محیط و شرایطی فراهم گردد تا نامزدی از طیف اصولگرا و یا اصلاح طلب در یک میدان به رقابت سالم بپردازند هر یک بدون توجه به صحنه سازیها و افشاگریهای بی اساس و یا تهمت زدن و شایعه و دروغ پراکنی اما با عنایت به آنچه که حقیقت است و واقعیت دارد خود را به مردم عرضه کنند در آن صورت فردی که رای بیشتری به خود اختصاص داد میتواند ادعا کند پیروز انتخابات است وگرنه بیان جمله «چند دوره است که نمایندگان یزد اصلاحطلبند باید کار را در این استان به اصولگراها سپرد.» مطلبی است که با منطق سیاسی و انتخاباتی هم خوانی ندارد.
حسن ختام مقاله به نقل بخشهایی مختصر از زندگی سیدحسن مدرس نماینده مسلمان و متعهد، مبارزی نستوه، الگو و اسوه، برای مدیران و نمایندگان مجلس در دوران مختلف، ساده زیست به معنای واقعی و وکیلی که چاپلوسان، غلوگویان، مداحان و حاکمان زورگو و مستبد از شنیدن سخنان و یا روبرو شدن با وی و از نفوذ کلامش به وحشت میافتادند، اختصاص مییابد:
«درباره تقوای مالی مدرس همین بس که به هنگام شهادت، نقدینهاش به بیشترین برآورد از بیست و چهار تومان در نمیگذشت. غذایش نان و احتمالاً نان و پنیر وگاهی آبگوشت و پیراهن و قبایش کرباس بود. اهل هیچ توقعی، چه مالی و چه غیر مالی از احدی نبود و عمل او عین مرام موازنه عدمی بود: در خود، از بین بردن موجبات توقع از غیر، روزی در مجلس میگفت: از آقای مستوفی هیچ توقعی ندارد.
من ده رییس الوزرا و چهل، پنجاه وزیر را دیدم و رد کردم اگر هر کدام در این مجلس مدعی شد که مدرس یک توقعی از من کرده است آن شخص خیلی مرد است. یک کاغذ در کابینهای ندارم، هیچ تقاضایی از کسی نکردم. وی آن ضعف غالب مردان سیاسی که همان پول دوستی و تجمل طلبی شان است را نداشت.» 1
روز هفتم مرداد 1303 همینکه مجلس به ریاست «پیرنیا» تشکیل شد. همان مجلسی که رای به تغییر رژیم داد، مدرس پشت تریبون رفت همه ساکت شدند، دوست و دشمن چشمان خود را به لبهای کلفت و سیاه و لحمی (گوشتی) مدرس دوخته بودند، و حتی مخالفین مزد گرفته و مصممش هم نمیتوانستند قلبا، رشادت و عزم این سیدی که فقط با یک عصای کج و کوله میخواهد به جنگ ارتش چهل هزار نفری برود، منکر شوند؟
کار به کتک خوردن از اوباشان دولت رضاخان کشید و مجلس که فلسفه وجودش تضمین آزادی بیان بود، بدست «وکلای دولت» مانع از حرف زدن مدرس آن هم در جلسهیی که منظور از انعقادش گفت و شنود و اظهار نظر است، شد. چه عبرتآموز است سانسور مدرس در مجلس و ملت ایران چه بهای سنگینی در ازای تحمل این سانسور پرداخت . . . سانسور ادامه پیدا کرد و با توسل به چه بهانههای ظاهر فریبی !.. اما مدرس نه از میدان بدر رفت و نه امید باخت . . .
در استکان چای زهر ریختند و بدستش دادند و حکم کردند که باید با آن زهر پیش از افطار، افطار کند. فروغ امید از آن قیافهی هفتاد سال رنج و مشقت و گرسنگی و سختی معیشت و مبارزه و نارو و دروغ و نفاق یاران قلابی و . . . تحمل کرده، نرفت. آن لحظات، که راه چاره از هر سوء بسته بود، نه سستی، نه عجر، نه التماس، اظهار نکرد. این حرفها کدام است، امید از خدا، از خود و خلق خود نبرید: آخرین لحظه را برای بهترین درسها مناسب یافت، یاسروار تمامی جان و هستی را در این بیان، نه از دولب که از تمامی وجود، بیرون داد.» 2
چه خوش باشد که همه کاندیداها با بررسی و دقت لازم به میدان انتخابات قدم بگذارند تسلیم فرد و گروه و دسته خاصی نباشند معیار و ملاک اصلی را قانون اساسی جمهوری اسلامی و قوانین مصوب بدانند در برابر زر و وزور و تزویر بحق ایستادگی نمایند بدان امید که خداوند توفیق راه ومسیر نصیبشان فرماید و بتوانند خدمتگزار خوبی برای مردم و جامعه باشند.
مدیر مسئول
پی نوشت :
1- از سخنان علیرضا زاکانی به علی اکبر اولیاء
2- «مدرس شهید نابغه ملی ایران»، چاپ 1358، صفحات 429- 430-432