انعکاس آیینه شماره 260
برکناری رییس جمهور آلمان
و حکمت آموختن از نامسلمانان
در اسلام تعصبات قومی، نژادی، جنسیتی، قبیلهای و منطقهای مردود شمرده شده و ملاک برتری افراد تقوی و پرهیزگاری است. پیامبر گرامی اسلام (ص) به بلال حبشی، سلمان فارسی، ابوذر غفاری، انصار و مهاجرین احترام میگذارد و یکسان مینگرد آن گاه که سلمان ایرانی گوی سبقت را از دیگران میرباید مفتخر به دریافت لوح ارزشمند: «سلمان از ما، خانواده و اهل بیت است» میگردد.
اسلام، ستمگری، تبعیض، بی عدالتی، زراندوزی و از کیسه دیگران سرقت کردن وخوردن را مردود میشمارد.
حکومت اسلامی مخالف کاخ نشینانی است که ویلاهای چند ده، یا صد میلیاردی خود را در کنار کارتن خوابها، زنان بیسرپرست و یا خیابان گرد، فقیران، بینوایان، خانوادههای گرفتار و غرق در تباهی زندانیان و کوخنشینان بنا نهادهاند چون اگر فقر و بیچیزی گریبانگیر جامعهای بشود به کفر کشیده میشود.( کاد الفقر ان یکون کفرا )
«تودههای نسل اول ایران در صدر اسلام در برابر آرمان رهایی بخش آیین نو، نه تنها با شعارهای تبلیغاتی مردم فریب خوش ظاهر بی باطن روبرو نگشتند، و تنها فقط پیامبر اسلام بارها تصریح کرده بود که من: انسانی همانند شما هستم...بلکه عملاً نیز روش حکومت خلفای راشدین به ویژه حضرت علی (ع) را در حد خواب و خیال افسانه آمیزی بیپیرایهتر از آنچه خود میتوانستند و آرزویش را در دل داشتند ساده یافتند...یکی از حساس ترین لحظات برخورد این دو جهان بینی- برخورد سنت منحط ساسانی و آئین نو اسلام – را در بسیج حضرت علی(ع) هنگام لشکر کشی به شام با کشاورزان آزاد شده ایرانی شهر «انبار» بر ساحل فرات مییابیم...آن حضرت ضمن انتقاد از روش مردم شهر انبار که به استقبالش آمده بودند، - فرمودند: پروردگار متعال از آن عمل راضی نیست در نظر امیرالمومنین (ع) هم سخت ناپسند و مکروه است، احرار و آزادگان نیز هرگز به چنین ننگی تن در نمیدهند...» 1
مکرراً امام خمینی (ره) بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران به آزادی بیان و حق انتقاد و سئوال از مسئولان و حاکمان اشاره نمودهاند.
اصل 24 قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران نشریات و مطبوعات را در بیان مطالب آزاد دانسته در صورتی که مخل به مبانی اسلام و یا حقوق عمومی نباشد و در اصل 168 همان قانون رسیدگی به جرائم سیاسی و مطبوعاتی با حضور هیات منصفه و علنی مورد تایید و تصویب خبرگان و مردم قرار گرفته است.
در کشورهایی که به اصطلاح آزادی مطبوعات نهادینه شده و عدهای از روزنامه نگاران نه تنها گرفتار خود سانسوری نیستند بلکه در پی به دستآوردن اخبار و اطلاعات مربوط به حاکمان و مسئولان اجرایی، قضایی و غیره هستند گاه خبرهایی از زندگی سیاستمداران افشا و منتشر میکنند که یا به برکناری، زندان و در بعضی از کشورها به خودکشی آنان منجر میشود.
اخیراً رییسجمهور آلمان به علت دریافت وامی کم بهره برای ساختن مسکن آنهم معادل مبلغی که در برابر حیف و میل و یا اختلاس و زمین خواری و یا حاتم بخشی بعضی از مسئولان یا دولتمردان فعلی بسیار ناچیز به حساب میآید استعفا داد آن هم بدان علت که حمایت اکثریت مردم را ازدست داده است.
«آقای کریستین وولف رییسجمهور 52 ساله آلمان و برگزیده خانم آنگلا مرکل صدراعظم قدرتمند آن کشور... بین سالهای 2003 تا2010 میلادی، از یکی از دوستانش وامی خصوصی برای خرید خانه به مبلغ 500هزار یورو یا به نرخ آن روز 400هزار دلار، با نرخی ارزانتر از نرخ رایج بانکی دریافت کرده بود. وام دادن با بهرهای کمتر از نرخ بانکی یعنی چیزی مانند قرضالحسنه، به خودی خود نه جرم است و نه غیراخلاقی! بلکه میتواند قابل تشویق و تقدیر هم باشد اما اگر وامگیرنده در مقام اجرایی و موقعیتی اجتماعی باشد که تصمیماتش بتواند قیمت و ارزشی ویژه داشته باشد، همین کار تبدیل به نوعی فساد و رشوه میشود! و در نظامهای دموکراتیک برای یک سیاستمدار هیچ ضعفی بدتر و حقیرتر از فساد مالی نیست!... بالا گرفتن جنجال موجب تمرکز بیشتر حقیقتیابان بر حرکات و سکنات آقای رییسجمهور شد. معلوم شد ایشان چند بار هم میهمان دوستانش برای گذراندن تعطیلات در ویلاهای گرانبهای آنها شده، یکی، دو بار صورتحساب رستوران و هتل او را پرداخته بودند و یکی از دستیارانش بلیتی برای تماشای مسابقه فوتبال در اسپانیا به بهای ارزانتر از نرخ رایج دریافتکرده بود!
این اعمال یا به اصطلاح دلهدزدیها بر مساله افزود و در روزنامهها نوشتند که مبلغ مهم نیست، این کارها اعتبار و حیثیت مقامی نمادین بهنام رییسجمهور کشوری مانند آلمان را مخدوش میکند. مسایل به جایی کشید که منجر به تقاضای دادستان هانوفر (هانُور) از پارلمان برای سلب مصونیت از آقای رییسجمهور به منظور انجام بازپرسی قضایی شد و رییسجمهور خود را ملزم و ناچار به تقدیم استعفا دید. او در توجیه تصمیم خود گفت کافی نیست رییسجمهور متکی به آرای اکثریت ساده (اشاره به حزب دموکرات مسیحی خودش) باشد، بلکه باید از اعتماد و حمایت اکثریتی گسترده برخوردار باشد. این استعفا از سویی نشاندهنده اهمیت نقش احزاب و مطبوعات یعنی نهادهای اصلی مدنی در کشوری پیشرفته است و از طرف دیگر نشاندهنده نوع اهمیت مشاغل و عناوین دولتی در جامعهای است که دولتش خود را کارگزار و در خدمت ملت میداند.»2
مجلس و سازمانهای نظارتی بهترین و مهمترین نهادی هستند که بر اساس قانون پذیرفته شده جمهوری اسلامی میبایست از آغاز روی کار آمدن هر دولتی نظارت کامل مینمودند مصلحت اندیشی ها، حمایتهای به قول خودشان وکیلالدولهها مورد توجه و عنایت قرار نمیگرفت. تنها تعالیم اسلام و قانون اساسی و قوانین و آئین نامههای مصوب کشور را مد نظر قرار میدادند که اگر با توجه و دقتی بیشتر از حال چنین میشد بخشی ریخت و پاشها در سفرهای استانی پیش نمیآمد و وجوهی بر خلاف قانون به افراد و نهادهایی پرداخت نمیشد. آقا زادگانی با توجیه و سفارش این و یا آن نمیتوانستند برای تحصیل به خارج یا کیش و. ... بروند و در نتیجه مردم آگاه، صبور و مومن کشور کمتر شاهد عدم رعایت قوانین مصوب و یا به قول علی مطهری قانون گریزی دولت بودند.
«علی مطهری با بیان اینکه قانونگریزی که در دولت احمدینژاد مشاهده میکنیم در دولتهای پیشین سابقه نداشته است، تاکید کرد: پدیدهای به نام احمدینژاد محصول مجالس هفتم و هشتم است...متاسفانه برخی با صراحت خود را به جای وکیل مردم با افتخار وکیلالدوله مینامند...متاسفانه در مجلس ایران برداشت غلطی از رابطه مجلس با ولایت فقیه وجود دارد، بهگونهای که برخی تصور میکنند اگر رهبری از دولتی تعریف کند مجلس مجاز به انتقاد از آن دولت نخواهد بود و نمایندگان حق سوال از رییسجمهور را نخواهند داشت... اگر امثال ما از جریان اصولگرایی خارج شوند از اصولگرایی چیزی جز تملق و چاپلوسی باقی نخواهد ماند،...من تمایل داشتم در این دوره از انتخابات افرادی همچون ابوطالب و دکتر افروغ نیز حضور داشته باشند...متاسفانه برخی شبکههای قدرتمند رسانهای بهمنظور تحت تاثیر قرار دادن نظر نمایندگان مجلس نمایندگان را تهدید میکنند که وارد مقولات مربوط به دولت نشوند و این یکی از بزرگترین آفات مجلس است.» 3
نامی از کشوری خارجی برده شد همگان میدانند اروپا و آمریکا برای منافع استکباری و اقتصادی خود تلاش میکنند اما اگر نقطه مثبتی از آنها دیده شد باید بدان توجه کرد و به کاربست چنانکه گفتهاند:
« مسلمین در اخذ علوم و فنون و صنایع و هنرها تعصب نمیورزیدند و علم را در هر نقطه و در دست هر کس مییافتند از آن بهره گیری میکردند و به اصطلاح امروز روح «تساهل» بر آنها حکم فرما بوده است...
پیامبر اسلام(ص) فرمود «همانا دانش راستین گمشده مومن است هر جا آنرا بیابد خودش به آن سزاوارتر است...در نهج البلاغه آمده است: حکمت گمشده مومن است، حکمت را فراگیر هر چند از منافقان باشد و هم از کلمات آن حضرت است: حکمت را فرا بگیرید گرچه از ناحیه مشرکان باشد...»4
از موارد و اتفاقاتی که در سال 2012 میلادی در تاریخ سیاسی آلمان رقم میخورد این است که با فشار مطبوعات رییس جمهور یکی از قدرتهای بزرگ مطرح جهان کنونی به اتهام فساد مالی از ریاست برکنار و مجبور به استعفا شد اما نه تنها به امنیت آن کشور لطمهای وارد نیامد بلکه به اصطلاح ما ایرانیان « آب هم از آب تکان نخورد» 5
مدیرمسئول
پی نوشتها :
1- «خدمات متقابل اسلام و ایران» چاپ 1349، صفحه 723- 724، به نقل از کتاب «دیباچهای بر رهبری»، اثر دکتر صاحبالزمانی
2- روزنامه شرق، مورخ 29/11/90
3- همان، مورخ 29/11/90
4- «خدمات متقابل اسلام و ایران » آیت ا... مرتضی مطهری، صفحه 606- 607
5- «امثال وحکم علامه دهخدا»، جلد یک، صفحه یک