انعکاس آیینه شماره 285
برگزاری جلسه هم اندیشی نماینده یزد با اصحاب رسانه
روز یکشنبه 12/6/91 به دعوت مسئول دفتر محمدصالح جوکار نماینده مردم یزد و صدوق جلسهای به عنوان «هم اندیشی با اصحاب رسانه استان» تشکیل گردید.
در آغاز نماینده شهرستان یزد و صدوق با تشریح برنامههای کاری خود در چهار سال آینده از مدیران نشریات و نمایندگان و خبرگزاریها درخواست همکاری و همراهی و هماندیشی نمود و قرار شد در دوران نمایندگی پیرامون موضوع محیط زیست، انتقال آب به یزد و توزیع و تعدیل و تخصیص نماینده در شهرها و مناطق استان، توجه و عنایت به موضوع عمران شهری و سامان دهی مسائل و مشکلات شهر یزد که متاسفانه 70% ساخت و سازها بدون مجوز صورت میگیرد، بررسی علل افزایش سن ازدواج و آمار طلاق در یزد و اقدام در جهت کمتر شدن این ناهنجاریها، پیگیری موضوع خانمان سوز اعتیاد و در نهایت ارتقای فرهنگ عمومی تلاش نماید و از جمله اعلام نمود: قرار است مدرسهای برای تحصیل فرزندان اتباع بیگانه در نظر گرفته شود و به مهاجرت اتباع بیگانه و مشکلاتی که به اصطلاح این مهمانهای ناخوانده دارند توجه بیشتری مبذول گردد.
هدف این باشد تا نمایندگان استان در مجلس شورای اسلامی پیش از اینکه عملی انجام دهند که با مدیران اجرایی تقابل ایجاد شود با تعامل و همراهی و همفکری معضلات استان را برطرف کنند. بحث محیط زیست جدیتر از گذشته مورد نظر باشد و همگان تلاش نمایند تا آب برای یزد تشنه تامین گردد،« موضوعی که از آغاز پیروزی انقلاب یکی از دغدغههای عموم مردم یزد، مسئولان و از همه مهمتر از خواستههای شهید آیت ا... صدوقی و مرحوم آیت ا... روحا...خاتمی و شادروان حجتالاسلام والمسلمین محمدعلی صدوقی و تمام نمایندگان استان در مجلس شورای اسلامی در طول سه دهه اخیر بوده است.» در آن جلسه نگارنده این سطور چند مطلب به طور خلاصه به استحضار محمدصالح جوکار و حاضران در جلسه رساند که تفصیل آن در این سطور به اطلاع خوانندگان میرسد باشد که مورد عنایت و توجه مسئولان اجرایی و ذی ربط در استان قرار بگیرد.
آیت ا... سید محمود طالقانی ذیل آیه شریفه 4 و 5 سوره «لایلاف» مینویسند:
«پروردگاری که در حریم این خانه آن ائتلاف را فراهم آورد و در پی آن از گرسنگی شان رهایند و از ترسشان به امنیت رسانید. برای همین بود که همان خدای یکتا را بپرستند و سپس برای هدایت گمراهان دیگر قیام نمایند و آنها را از بندهای عبودیت خلق برهانند و به عبادت او بخوانند. از مفهموم این آیه چنین برمیآید که پس از نجات از گرسنگی و تامین امنیت، میتوان مردم را به توحید و پرستش خداوند دعوت نمود. مگر مردم با گرسنگی و نبودن آزادی و آسایش میتوانند به خود آیند تا از بندگی خدایان زمین برهند و به خدای زمین و آسمان روی آرند»1
بنابراین وظیفه عالمان، خطیبان و طلاب علوم دینی، سخنوران و مبلغان مذهبی، معلمان و استادان دانشگاه، مسئولان اجرایی، شاعران و هنرمندان، نویسندگان، نمایندگان مجلس، برنامهریزان و استادان اقتصاد، روزنامه نگاران و در نهایت دولتمردان این است که در موقعیتهای مناسب برای رفاه و آسایش مردم بگویند و بنویسند و برنامه ریزی کنند تا در حد توان مشکل گرانی به ویژه آن چه که در اثر سوء مدیریت عدهای از دستاندرکاران بر مردم تحمیل شده است برطرف گردد.
بخشی از گرانی که در اثر دشمنی استکبار و تحریمهای ظالمانه ابرقدرتها و زورگویان به وجود آمده است، مردم صبور و متدین و ایرانیان وطن دوست و علاقه مند به این آب و خاک تحمل میکنند مشروط بر اینکه بدانند به طریق صحیح برنامهریزی میشود، مفسدان اقتصادی به سزای اعمال خود میرسند و پولهایی که سلاطین گوشت و سیگار و آهن و موز و لوازم آرایش و. ...... و یا گروهی از واردکنندگان زراندوز و بیرحم جمعآوری نمودهاند به خزانه بیتالمال برگردانده میشود. وزیری که خبر از قیمت مرغ و گوشت و تخممرغ ندارد، نمایندهای که قیمت تخممرغ را معادل یک دهم قیمت روز آن اعلام میکند نمیتواند در رفع مشکلات و گرانی کمرشکن مردم کوشا باشد آن طور که نمایندگان مجلس، تعدادی از ائمه جمعه و فعالان سیاسی اظهار میدارند. سؤ مدیریت در این زمینه سبب چنین وضعیتی گردیده و آنگونه عیان است که حاجت به بیان بیشتر نیست.
پیشنهاد دیگری که مدیر مسئول آیینه یزد در آن جلسه بیان نمود: اینکه نماینده یزد با مقامات قضایی استان تماس حاصل نموده جلسهای تشکیل دهد آمار طلاق، اعتیاد، زندانیان، فساد، جرم و جنایت و آمار بالای ناامنیها و سرقتهایی که حتی در روز روشن انجام میشود یا زندانیان در انتظار اعدام را بپرسد تا بهتر بتواند برای انجام وظیفهای که شرع و قانون به عهده وی گذاشته است نظارت و برنامهریزی مناسب داشته باشد. به نظر نویسنده آن وقت میتواند با مسئولان ارشد روحانی و اجرایی استان نشستی داشته باشد و با یادآوری این موضوع که با وجود خشکسالیهای متوالی و اینکه مردم حدود 500 روستا با بیآبی مواجه هستند یا باید برای3 هزار خانواده زندانی یزدی که نسبت به زندانیان سال 1358 یزد که آمار آن در 33 سال اخیر حدود یکصد و پنجاه برابر افزایش نشان میدهد یا لازم است به وضع زندگی کودکان کار و زنان بیسرپرست یزدی رسیدگی گردد یا برای مدرسههایی که نمازخانه ندارند اتاق و سالنی احداث شود یا چه بسا مجموعههای آپارتمانی که در آنها مسجد نیست و هر چه زودتر باید دراین باره فکری کرد آن وقت راحتتر میتوان طرف مقابل را محترمانه و دلسوزانه قانع کرد که در حال حاضر کارهای فوریتر و ضروریتر از ساخت «مصلی» در مرکز دارالعباده وجود دارد.
مدیرمسئول آیینه یزد به نماینده پیشنهاد داد ترتیبی اتخاذ گردد تا درد دلها و اظهارات و نظریات مردم که از طریق نشریات و رسانههای استان انعکاس مییابد جمعآوری و به سمع و نظر وی برسد تا آگاهانهتر بتواند تصمیماتی به نفع مردم اتخاذ نماید.
نکته دیگری که لازم است نماینده یزد بداند اینکه توسط بعضی از ورود نشریهای که منتقد میباشد به بعضی از ادارات و استانداری جلوگیری میشود گرچه با رعایت ادب و با مدرک و دلیل مواردی که به نظر نویسندهاش مفید به حال جامعه و مردم تشخیص داده میشود به رشته تحریر در آمده باشد.
در شورای اداری و یا جلساتی که استاندار یا معاونان استانداری برای مصاحبه با خبرنگاران تشکیل میدهند، معمولاً از دعوت مسئول نشریه انتقاد کننده خودداری میگردد، آن هم به ظاهر به این بهانه که فلان نشریه حاضر به درج خبرهای استانداری نیست.
مظهر عدالت و پیشوای متقیان حضرت علی (ع) آن معصوم بزرگوار (ع) در نامهای به فرماندهان سپاهش مرقوم میفرماید:
«بر فرمانگذار است که به سبب نعمتهای فراوان که به او رسیده و برتری بزرگی که مخصوص او گردیده است بر توده مردم، حال دگرگون نسازد و بر اوست که به پاس نعمتها که خدای نصیب او فرموده است به بندگان حق، بیشتر نزدیک گردد و نسبت به برادران خویش بر عطوفت بیفزاید.
بدانید که حق شما بر من آن است که رازی از شما پوشیده ندارم مگر در امر جنگ و کاری بدون مشورت شما انجام ندهم مگر در کار حکم و اینکه در ادای حق شما در جایی که باید درنگ روا ندارم و تا آن حق به شما نرسد از کوشش باز نایستم و حق شماست که در نظرم یکسان باشید وقتی چنین کردم بر خدای واجب آید که بر شما نعمت فرستد و برشما واجب آید که اطاعت من کنید.»2
همانطور که بارها در این ستون نگاشته شد خدای ناکرده هدف مقایسه هیچ حکومتی با فرمانروایی حضرت علی(ع) نیست تنها نقل گوشهای از تاریخ اسلام است تا تذکری برای حاکمان و فرمانروایان باشد که به خواست پروردگار میخواهند در آن مسیر حرکت کنند و بر اساس دستورات عالیه اسلام گام بردارند.
مترجم ذیل ترجمه این نامه آورده است: «سمت فرمانروایی که به تو دادهاند برای انجام دادن کار مطلوب و شایسته است به سود جامعه، بنابراین سمت و حمایل و نشان ندادهاند که نخوت بفروشی و خود را از دیگران ممتاز بدانی. این نکته مکرر در فرمودههای مولای متقیان (ع) تاکید شده است که شغل اجتماعی وظیفه است نه طعمه و برای خدمت به مردم است نه خدمت به خود ضمناً وقتی اطاعت من بر شما واجب است که در ادای حقوق مردم درنگ نکنم و دوستدار مردم باشم و برای سعادت آنان بکوشم وگرنه اطاعت من بر شما بایسته نیست.»
در ادبیات فارسی ضربالمثلی است که میگویند: «حرمت امامزاده را متولی نگاه میدارد.» 3
بزرگان و مسئولان عالی رتبه نظام در موقعیتهای مختلف دولتمردان را به همگامی، وحدت، همدلی و رعایت قانون سفارش و توصیه مینمایند.
ضمناً «هر نماینده در برابر تمام ملت مسئول است و حق دارد در همه مسائل داخلی و خارجی کشور اظهارنظر نماید و مجلس شورای اسلامی حق تحقیق و تفحص در تمام امور کشور را دارد» 4
با این وصف مردم حق دارند از نماینده شهر و دیار خود بپرسند وقتی بعضی از دولتمران در قوه مجریه به حکم قوه قضاییه در مورد برکناری یکی از مسئولان گردن نمینهند و به گونهای برخورد میکنند که مردم و جامعه آنان را مطیع قانون ندانند چه واکنشی نشان میدهد؟
بدان امید که حداقل در سه ماه آینده نماینده یزد و صدوق به سئوالات مطرح شده پاسخ گوید و اقداماتی را که در موارد مذکور انجام داده به اطلاع اصحاب رسانه و در نهایت مردم استان برساند.
مدیر مسئول
پی نوشتها :
1- «تفسیر پرتوی از قرآن« قسمت دوم از جلد آخر»، انتشارات شرکت انتشار، چاپ 1348، صفحه 269-270
2- «نهج البلاغه»، ترجمه دکتر اسد ا... مبشری، چاپ دفتر نشر فرهنگ اسلامی سال 1366، نامه 50، صفحه 195
3- «امثال و حکم»، علامه دهخدا، جلد دوم، صفحه 693
4- قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، اصل 84 و 76