هفته نامه آیینه یزد

انعکاس آیینه شماره 289

بادامچیان مشکل اقتصادی مردم را قبول ندارد

اسدا... بادامچیان از اعضای هیات موتلفه و نماینده سابق مجلس شورای اسلامی در پاسخ به سئوال خبرنگاری که از وی می‌پرسد: گفته می‌شود که مسائل معیشتی تا حدی افزایش یافته؟
پاسخ می‌دهد: اصلاً چنین چیزی را قبول ندارم. اگر مشکل اقتصادی وجود دارد، چرا این همه معامله‌های مبلغ بالا انجام می‌شود و چطور مردم به سفر می‌روند. خب این‌ها نشان می‌دهد که شرایط اقتصادی خوب است و این دشمنان هستند که بحران‌های ریز و درشتی دارند. . .
در ادامه خبرنگار، پرسش دیگری را مطرح می‌کند و به او می‌گوید: اما نمی‌توان مشکلات مردم را ندید، مشارالیه اظهار می‌دارد: مردم‌ از نظر شما یعنی چه کسانی؟ خبرنگار این گونه جواب می‌دهد: همان کسی که در تامین نیازهای اولیه‌اش با مشکل مواجه است. بادامچیان جواب می‌دهد: مگر می‌توان مشکل یک نفر را دلیلی بر مشکل همه بدانیم؟ واقعیت این است که فقط بخشی از مردم مشکلاتشان حاد است و بقیه خانه‌های چند میلیاردی خرید و فروش می‌کنند و خیلی‌ها با ماشین شخصی خود، خانواده‌هایشان را به سفر می‌برند. البته قبول دارم که دولت ناکارآمدی‌هایی دارد و برخی مشکلات ریشه در غفلت آن‌ها دارد. اما همیشه تذکرات را داده‌ایم که متاسفانه در برخی از مورد‌ها، دولتمردان توجهی‌بایسته به هشدارهای مطرح شده نشان ندادند.(1)
نگارنده با احترامی که برای بادامچیان عضو با سابقه حزب موتلفه اسلامی قائل می‌باشد با رد نظر وی و مطالبی که به هر دلیل درباره موضوع فوق اظهار داشته است اعلام می‌نماید:
در سال‌های اخیر تبعیض و اختلاف طبقاتی افزایش چشمگیری داشته است. هر فرد و گروه و دسته و دولتمردی غفلت کند به اصطلاح دود آن به چشم شهروندان می‌رود و ضرر و زیان متوجه آنان می‌گردد.
چه بسیار هستند افرادی که یا بیکارند یا ماه‌ها است حقوق کارگری خود را دریافت ننموده‌اند. میلیون‌ها نفر زیر خط فقر زندگی می‌کنند. کودکان زیادی هستند که به خاطر عدم بضاعت مالی پدران و مادرانشان و یا نداشتن سرپرست به علت فقر و بیماری ایام را می‌گذرانند و روز و ساعتی آرامش ندارند.
در استان دارالعباده یزد که متاسفانه فاصله طبقاتی در زندگی ساکنان آن هویداست و بر اساس آمار رسمی بیش از 31700 خانوار در استان به صورت دائم یا موردی تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی (ره) هستند.
گاه دیده می‌شود حتی بعضی از حاجی بازاری‌ها برای برپایی مراسم یک شب عروسی نورچشمی دهها میلیون تومان هزینه می‌نمایند و به منظور خوشبختی عروس و داماد و برای اینکه در زندگی محتاج دیگران نباشند علاوه بر حساب‌های پس‌انداز و سپرده‌ای که برای آنها افتتاح و خانه و ویلایی که برایشان خریداری نموده‌اند لوازم و وسایل زندگی که معمولاً‌ چشم بینندگان را خیره می‌کند خریداری و تهیه می‌کنند و پنهان و پوشیده و در مواردی علنی و آشکار آنها را در معرض دید اطرافیان و همسایگان قرار می‌دهند، اما در همین دارالعباده دختران و پسران به وفور یافت می‌شوند که به علت عدم امکانات مالی نمی‌توانند به موقع ازدواج کنند یا مختصر وسیله زندگی برای خود فراهم نمایند و برای تهیه نمودن اندک امکانات زندگی و جهیزیه در مواردی از آبروی خود نیز می‌گذرند و مجبورند دست نیاز را به سوی این و آن دراز کنند.
عموم مردم می‌دانند تعداد قابل توجهی از مراجع، علما، ‌نمایندگان مجلس، ائمه جمعه و جماعات می‌گویند تورم و گرانی موجود کمر مردم را شکسته و آنان را به رنج و سختی فراوان دچار نموده است.
«آیت ا... مکارم شیرازی با اشاره به گلایه‌های مردمی از گرانی‌های سر سام آور، تاکید کرد: ما بارها این مسئله را تذکر داده و گفته‌ایم و باز هم می‌گوییم منتها باید گوش شنوا و اراده و تصمیم برای حل معضل پیدا شود. وی با انتقاد از گرانی‌های موجود در بازار کشور بیان داشت: بسیاری از اجناس دو برابر و بعضاً بیش از دو برابر شده، این مسئله مشکل و فاجعه است و یکی از عوامل مهم آن این است که ارزش پول ملی ما با وضعیت بازار ارز نصف شده است. در تمام بازارهای جهان کالایی که به عنوان نمونه با یک تومان می‌خریدیم به دلیل پایین آمدن ارزش پول ملی کشور باید با دو برابر قیمت بخریم چرا ارزش پول ملی ما به این آسانی نصف شود و نیمی از سرمایه‌های ما بر باد رود؟
آیت ا... مکارم شیرازی با اشاره به گرانی فوق‌العاده کاغذ بیان داشت: قیمت کاغذ در مدت کوتاهی سه برابر شده و همین مسئله سبب شده که بسیاری از نشریات تعطیل شوند و چاپ کتاب‌های دینی نیز که خوراک معنوی است با مشکل مواجه شده است. وی با تاکید بر این که دست اندرکاران و مسئولان برای حل این مشکل باید فکری بکنند، تاکید کرد: انتقاد باید دلسوزانه و توام با منطق باشد نه مغرضانه، ولی دردها را نباید کتمان کرد از کتمان درد، درد مداوا نمی‌شود بلکه خطر افزایش پیدا می‌کند و در کنار مطرح کردن درد باید راه درمان را نیز بیان کرد.»(2)
به اسدا... بادامچیان و دیگر فعالان سیاسی و طرفداران دولت نهم و دهم از هر گروه و حزب باید گفت بالاخره مسئول این پیش‌آمدها چه کسانی هستند؟
حتی اگر درصد بالایی از این گرانی‌ها در اثر ضعف یا سوء مدیریت عده‌ای از دولتمردان باشد چرا قوه مقننه و یا سازمان‌هایی که نظارت عالیه بر امور اجرایی کشور دارند آن گونه که باید اقدام ننموده‌اند؟
اگر کسی در این سال‌ها از «نفر‌آباد» تهران بازدید نموده باشد، یعنی همان بیغوله‌هایی که تعدادی از زراندوزان و کاخ نشینان و ثروتمندان و یا عده‌ای از تازه به دوران رسیده‌ها حتی حاضر به شنیدن و دیدن نابسامانی‌ها و بدبختی‌ها و یا تماشای فیلمی از زندگی ساکنان آن محل و یا نظایر آن نیستند، به عمق بیچارگی عده‌ای از پایتخت نشینان و هموطنان خود پی می‌برد.
«کوچه‌های نفرآباد تنگ و کم‌نور است و از هر خانه 3 تا 5 کودک بیرون می‌آید. همین موضوع باعث می‌شود که سرتاسر کوچه مملو از پسربچه و دختربچه‌هایی باشد که با لباس‌های مندرس مشغول بازی و سر و صدا هستند!
زمانی که مسائل اقتصادی به قشر متوسط فشار می‌آورد و آنها را وادار به زندگی در محیطی کوچک‌تر می‌کند، قطعا قشر فقیر از این موضوع فشار بیشتری حس خواهد کرد و به زندگی در خانه‌ها و اتاق‌های کوچک‌تر از سابق راضی می‌شود.
تمام کسانی که توانایی کسب درآمد برای اجاره یک واحد آپارتمان‌ بسیار کوچک را ندارند به این محلات مراجعه می‌کنند و با اجاره یک اتاق 12 تا 30 متری جایی برای خود و خانواده‌شان دست و پا می‌کنند.
با در نظر گرفتن اینکه زندگی در یک اتاق 20 متری برای یک خانواده 4 الی 5 نفره دشوار است اما شأن اجتماعی این افراد اجازه نمی‌دهد که بی‌خان و ‌مان باشند و به هر حال زندگی در یک اتاق کوچک را بر بی‌خانه بودن ترجیح می‌دهند.
شرایط کاری دشوار و دستمزدهای نامعقول و بیکاری از عمده دلایل اقتصادی است که کارگران و برخی دیگر از اقشار جامعه را به چنین محله‌هایی کشیده است. متاسفانه در یکی، دو سال گذشته مراجعه برای کرایه اتاق از سوی خانوارها بیشتر شده‌است و همین موضوع نشان می‌دهد که سطح کیفی زندگی برخی مردم، حتی در زمینه مسکن و سرپناه تا چه حدی پایین آمده است.
خانه‌ای که در آهنی پوسیده آبی‌رنگی دارد جایی است که دو خانوار در دو اتاق 20 متری آن زندگی می‌کنند. مستاجر یکی از این اتاق‌ها مردی است که با همسر و دو فرزندش در این محل زندگی می‌کند. او کارگر روزمزد است و می‌گوید توان مالی پرداخت اجاره‌بها بیش از ماهی 100 هزار تومان را ندارد . .. حتی این مقدار اجاره‌بها را هم برای خود سنگین می‌داند و می‌گوید: برای من که درآمد ماهانه‌ام به سختی به 350 هزار تومان می‌رسد پرداخت کرایه خانه 100 هزار تومانی هم بسیار دشوار است.»3
در شماره 279 این هفته نامه مطلبی تحت عنوان « فاصله طبقاتی جامعه را به تباهی می‌کشد» و در شماره 282 با عنوان« تلاش برای رفع تبعیض‌های ناروا» مقاله‌ای تقدیم خوانندگان گردید در این ستون یادآوری می‌نماید آری سرمایه دارانی هستند که خانه‌هایی به قیمت متری تا پانزده‌میلیون تومان معامله می‌کنند یا ماشین 400 – 300 میلیون تومانی سوار می‌شوند که هیچ یک از موارد نه تنها دال بر وضعیت خوب اقتصادی نیست بلکه درج آمار و شواهد موجود و اظهار نظر تعدادی از نمایندگان مجلس و متخصصان اقتصادی حتی در روزنامه‌ها و مجلات و سایت‌های اصولگرا حکایت از گرانی، افسار گسیختگی میزان تورم و افزایش بی‌رویه نرخ ارز و سکه و دیگر اجناس و مایحتاج زندگی مردم دارد.
نویسنده این سطور به دنبال القای این مطلب نمی‌باشد که اکثریت و اقلیتی ترسیم کند و وضع نابسامان اقتصادی مردم را توضیح دهد بلکه هدف این است که در گفتار و نوشتار خود واقعیت‌ها را انکار نکنیم.
آیت‌ا... امامی کاشانی همانند عده‌ای دیگر از ائمه جمعه و علما مشکلات عمده امروز کشور را اقتصادی،‌ اخلاقی و سیاسی می‌داند» 4
«حجت‌الاسلام محمد خرسند، عضو شورای مرکزی حزب موتلفه اسلامی با اشاره به مشکلات جامعه از جمله تورم و گرانی معتقد است مشکلات به مردم فشار می‌آورد و آیت‌ا... ابراهیم امینی اظهار می‌دارد تورم و گرانی مردم را به ستوه آورده است.
و حبیب‌ا... بوربور، دبیرکل جمعیت وفاداران انقلاب اسلامی می‌گوید،‌ بزرگ‌ترین دشمن دولت عملکرد خود او است. »5
بعضی هم موقعیت فعلی را بدین صورت توضیح می‌دهند و معتقدند که:« عده‌ای از مسئولان متاسفانه اخیراً ‌می‌گردند افراد ضعیف را انتخاب می‌کنند و اگر هم قوی تر باشد سریع تر بیرونش می‌کنند.»6
بادامچیان در جواب این سئوال که، چطور شد در انتخابات مجلس نهم موفق نشدید؟
می‌گوید: «مگر ناموفق بودیم؟
پرسشگر: ادامه می‌دهد: خب به مجلس راه پیدا نکردید.
پاسخ می‌دهد: همین‌که در دور دوم با اختلاف کمی از مجلس بازماندیم نشان می‌دهد که مردم به موتلفه توجه نشان دادند.»
مراجعه به نتیجه نهمین دوره انتخابات تهران و بررسی تعداد آرای دور اول کاندیداهای مجلس شورای اسلامی که معمولاً تعداد شرکت کنندگان از دور دوم بیشتر می‌باشد نشانگر این معنی است که بادامچیان با کسب 256220 رای(7) از مجموع آرا به مجلس راه نیافت به عبارتی تقریباً سه و سه دهم درصد افراد واجد شرایط رای دادن و حدود ده درصد شرکت کنندگان در انتخابات تهران به او رای داده‌اند. بدیهی است فعالان سیاسی و افرادی که به مسائل انتخاباتی آگاهی دارند کسب این حد رای را نشانه موفقیت کاندیدا و در نهایت اقبال عموم مردم جامعه به حزب وی در این دور نمی‌دانند.

مدیر مسئول

پی نوشت ها:
1- ویژه نامه آرمان، صفحه 3، 16/6/91
2- روزنامه آرمان، صفحه 1، 6/7/91
3- روزنامه تهران امروز، صفحه 8، 4/7/91
4-روزنامه آرمان به نقل از گزارش مهر
5- روزنامه تهران امروز، صفحه 2، 10/7/91
6- روزنامه آرمان، صفحه 3، 8/7/91 از سخنان محسن رفیق دوست
7- خبرگزاری مهر، 15/12/1390