انعکاس آیینه شماره 290
در مواردی آمارها گویای عمق فجایع و حوادث نیست
اگر بر فرض در یکی از سفرهای استانی هیات دولت یکصد طرح و پروژه برای عمران و آبادی ودر پاسخ به خواستههای مردم مومن و صبور و زحمتکش استان دارالعباده مصوب گردیده واحیاناً 99 مصوبه آن تاکنون اجرایی شده باشد اما یک طرح حیاتی یعنی مرحله دوم آب رسانی به استان تشنه یزد که سالهاست درگیر خشکسالی بوده مسکوت مانده و یا آن گونه که باید اقدامی در اجرای آن صورت نگرفته باشد معمولاً مسئولان اجرایی هنگام ارائه گزارش و بیان آمار میگویند 99 درصد مصوبات هیات دولت اجرایی شده و به عبارتی از عظمت یک طرح باقیمانده که به مراتب برتر و ارزشمندتر از بقیه پروژهها و طرحهای اجرایی است کمتر سخنی به میان میآید.
به گزارش خبرآنلاین، «سردار اسماعیل احمدی مقدم درباره امنیت اخلاقی و در مورد اقدامات انجام شده پلیس گفت: امروز خوشبختانه برخوردهای خوبی با مراکز فساد و ترویج دهندگان بیاخلاقی انجام شده است اگر مبنا را سال 85 قرار دهیم برگزاری پارتیهای شبانه، فریب و اغفال دختران، خارج کردن دختران از کشور که باعث آبروریزی نظام شده بود و مصرف مشروبات کاهش چشمگیری داشته است اگر چه هنوز با نقطه مطلوب فاصله داریم. احمدی مقدم از بازنگری در طرح امنیت اخلاقی گفت: امروز تجاوز، قتل، آدم ربایی و سرقت مسلحانه در کشور کاهش قابل ملاحظهای داشته است و امسال بهترین سال جمهوری اسلامی طی 33 سال گذشته از نظر تامین امنیت است. در شش ماهه نخست امسال قتل 9 درصد، سرقت مسلحانه 21درصد، سرقت بانک 35 درصد، سرقت طلافروشی 27درصد و تعداد شهدای نیروی انتظامی 50 درصد کاهش یافته است.»1
نگارنده با عرض پوزش از خوانندگان و برخلاف روال و خط مشی این هفته نامه که معمولاً اخبار حوادث، فساد و جنایت هایی را که در جامعه اتفاق میافتد درج نمینماید خود را موظف میداند به عنوان روزنامه نگار گوشهای از وضع و موقعیت جامعه را به اطلاع مسئولان ومتولیان فرهنگی برساند.
-«پزشک قلابی بعد از برقراری رابطه با دختران از آنان کلاهبرداری میکرد. کارآگاهان سپس با اطلاعات به دست آمده توانستند هویت اصلی متهم 42 ساله را فاش کنند. متهم بعد از دستگیری در شرایطی تحت بازجویی قرار گرفت که همه دختران جوان او را به کلاهبرداری متهم کرده، هفت نفر اتهام تجاوز به عنف را به وی نسبت داده و شش دختر دیگر او را در رابطه نامشروع گناهکار معرفی کرده بودند. نامبرده در مراحل مختلف تحقیق به جعل عنوان، گرفتن پول از دختران و خواستگاری از آنها اقرار کرد اما گفت همه 26 دختر ثروتمند خودشان به برقراری رابطه با وی راضی بودند. هیات قضات بعد از شور متهم را به اتهام رابطه نامشروع به 99 ضربه شلاق و دو سال تبعید محکوم کردند همچنین برای این مرد به جرم کلاهبرداری مجازات هفت سال حبس و ردمال درنظر گرفته شد. »2
چه درد و مصیبتی از این بالاتر که 26 دختر در پایتخت مملکت اسلامی با میل و رغبت با شیاد و تبهکار 42 سالهای رابطه برقرار میکنند بطوریکه در دادگاه پس از بررسی پرونده، جنایتکار از اتهام تجاوز به عنف تبرئه میشود.
- «جوان شیادی که با وعده ازدواج به 450 دختر کارمند آنها را سرکیسه کرده بود، در دام پلیس فتای استان مازندران گرفتار شد بر اساس این گزارش در جریان بازجویی از این مرد مشخص شد که وی در این مدت کوتاه با بیش از 450 دختر جوان ارتباط برقرار کرده و در مجموع از آنها 180 میلیون تومان کلاهبرداری کرده است.
این مرد متاهل که در یکی از روستاهای اطراف ساری با دومین همسر خود زندگی میکند و تاکنون نتوانسته دیپلم بگیرد و خود را جوانی مجرد با مدرک دکترا، مهندس، فوق لیسانس مکانیک و فارغ التحصیل از اروپا معرفی کرده با وارد شدن به سایتهای همسریابی 450 دختر بالای سی سال مذهبی، روستایی و شهری را در مدت کمی غیر حضوری و به اصطلاح اینترنتی فریب داده است به طریقی که بعضی از دختران با اصرار پول به حساب او واریز مینمودهاند»3
- «مرد دندانپزشکی که متهم است 78 زن را مورد تعرض قرار داده است. پس از گذشت 10 سال از تشکیل پرونده، در دادگاه کیفری استان تهران محاکمه شد. این دندانپزشک عراقیالاصل متهم است در مطبش در ولنجک تهران این زنان را مورد تعرض قرار داده و از برخی از آنها فیلمبرداری کرده است اما همه آنها حاضر به شکایت نشدند و 58 زن برای شکایت به اداره آگاهی مراجعه کردند. دادگاه بعد از محاکمه متهم رأی به 9 سال زندان و شلاق داد. با انتشار این خبر در روزنامهها آیتا... هاشمیشاهرودی، رئیس وقت قوهقضاییه نامهای نوشت و با نقض رای درخواست کرد به اتهام دندانپزشک عراقی با عنوان افساد فیالارض رسیدگی شود. سپس پرونده برای نقض حکم به دیوان عالی کشور رفت و با نقض حکم و با توجه به اعلام جرم رئیس قوهقضاییه، دندانپزشک عراقی برای محاکمه به دادگاه انقلاب معرفی شد. قرار بود این فرد در تیر امسال محاکمه شود اما به دلایلی این کار به تأخیر افتاد تا اینکه جلسه محاکمه تشکیل شد و نکته جالب - و در عین حال نگران کننده- این است که فقط یک نفر از شاکیان در جلسه حضور داشت!!.»4
از قول حجه الاسلام والمسلمین سیدعلی محمد وزیری موسس کتابخانه وزیری و مدارس اسلامی (ملی) یزد شنیدهام که گفتهاند اگر خداوند در قرآن کریم بعضی از انسانها را پست تر از حیوان معرفی نفرموده بود از غصه و ناراحتی « قلب و دلم پاره میشد»
آیا آنچه اتفاق میافتد و عدم موفقیت متولیان فرهنگی را میرساند بدان جهت نیست که از جمله آن گونه که در خور و شایسته است مساله مهم امر به معروف ونهی از منکر به معنای واقعی آن رعایت نمیگردد؟
خداوند به پیامبر گرامی اسلام (ص) میفرماید:
«باید از شما امتی بوجود آید که به خوبیها دعوت کنند و به معروف امر و از زشتیها جلوگیری نمایند و بدانید که این افراد با این ویژگی رستگارانند»5
«به خدا و روز رستاخیز ایمان میآورند و به نیکیها امر کرده و از بدیها و کژیها جلوگیری میکنند و در انجام کارهای شایسته و خوب کوشا بوده و سرعت میگیرند و ایشان از مردمان و انسانهای شایسته هستند» 6
«در جمهوری اسلامی ایران دعوت به خیر، امر به معروف و نهی از منکر وظیفهای است همگانی و متقابل بر عهده مردم نسبت به یکدیگر، دولت نسبت به مردم و مردم نسبت به دولت. شرایط و حدود و کیفیت آن را قانون معین میکند...»7
پرسشی مطرح است که آیا قوه قضاییه در سالهای متمادی تا چه میزان توانسته است به یکی از 5 وظیفه مهم و اساسی دستگاههای قضاییه که همانا «اقدام مناسب برای پیشگیری از وقوع جرم و اصلاح مجرمین است»8 در حدمطلوب توفیق حاصل نموده باشد.
در مقابل قبر امامان همانها که حتی بعضی شان در طول حیات دست به شمشیر نبرده میایستیم و میگوئیم و جاهدتم فی الله حق جهاده:
«شما در راه خدا جهاد کردید جهادی شایسته خدا و شایان پیشگاه با عظمت او»
و به همین مفهوم جهاد است که امر به معروف ونهی از منکر داخل در معنای وسیع آن شده و رفتار تمام امامان با آن توجیه میگردد.
گریههای حضرت زهرای مرضیه (ص)، خانه نشینی امام امیرالمومنین (ع) صلح امام مجتبی (ع) شهادت امام حسین (ع) گریهها و دعاهای امام سجاد (ع)، درسها و مباحثات امام باقر و صادق(ع)، زندانی شدن حضرت موسی بن جعفر (ع)، هجرت امام رضا (ع) از مدینه به خراسان، و بالاخره تبعید حضرات جوادالائمه و هادی و حضرت عسکری (ع) وخلاصه غیبت امام زمان (عج) در این جهاد داخل شده و همه مشمول این سخنند:
« ما منا الامسموم او مقتول »
عارف و مفسر معروف« خواجه عبدا... انصاری» از حضرت امیرالمومنین(ع) روایت میکند که آن حضرت فرمود:
«برترین جهاد امر به معروف و نهی ازمنکر و مذمت و بدگوئی تبهکاران است. هر کس امر به معروف کند پشتیبان محکمی برای مومنین است و آنکس که از منکرات نهی بنماید، بینی منافقان را به خاک مالیده و هر کس برای خدا به خشم درآید خداوند برای او به خشم در میآید.» 9
آمار سفرهای زیارتی، جوانانی که در مراسم اعتکاف حاضر میشوند، شرکت کنندگان در نماز جمعه و جماعات، حضور افراد در روضه خوانیها و جلسات مذهبی هر یک قابل تقدیر و ستایش است اما هیچ یک از آنها به تنهایی دلیل روی آوردن جامعه اسلامی به معنویات و مسائل فرهنگی اصیل و دینی در حد مطلوب و آن چنان که شایسته است نمیباشد.
آنچه لرزه بر اندام انسانهای مومن و معتقد و دوستدار جامعه سالم میاندازد و سبب تاسف و تاثر میشود و چه بسا عدهای باید بدان علت جامه بر تن درند و زانوی غم در بغل گیرند و لحظهای قرار و آرام و آسایش نداشته باشند اینکه بعد از گذشت 33 سال از پیروزی انقلاب اسلامی مثلا 3 حیوان درنده خو در لباس به ظاهر انسان بتوانند بیش از 550 خانواده را درگیر مشکلات حاد و اضطراب و دلهره و بیآبرو کنند.
در حالی که مسئولان ذی ربط هنگام ارائه آمار در حوزه قضایی و دادگستری 3 مورد به آمار جرائم و فساد اخلاقی و جنایت و اعدامیها اضافه میکنند و این نمونههایی از دهها و صدها مورد جنایت، قتل، غارت و آدمکشی است.
علما، دانشمندان، معلمان، دانشگاهیان، دولتمردان، اصناف مختلف، خطبا، صاحبان تریبونهای رسمی و عموم مردم جامعه هر یک چه وظیفهای دارند و یا متصدیان فرهنگی و آنان که وظیفه امر به معروف و تبلیغ امور مذهبی و اسلامی دارند به چه میزان احیاناً قاصر و یا مقصرند؟ خود را در آن حد نمیدانم که اظهار نظر کنم و صلاحیت ورود به این موضوع اجتماعی را ندارم اما وظیفه معلمی و روزنامه نگاری حکم میکند بنویسم که در سالهای قبل از انقلاب میشنیدیم و میگفتیم اگر دقایقی و یا ساعتی رسانههای عمومی را در اختیار ما قرار میدادند توفیقاتی به دست میآوردیم و جامعه را اصلاح مینمودیم.
بدان امید که به خواست پروردگار بنا به گفته فرمانده نیروی انتظامی و با تلاش مردم و مسئولان زمینههایی فراهم گردد تا جامعه اسلامی ایران در کاهش آمار جرم و جنایت و فساد و تباهی بیش از گذشته توفیق حاصل نماید و به حد مطلوب برسد.
مدیر مسئول
پی نوشتها :
1- روزنامه آرمان، مورخ 15/7/91، صفحه 4
2- روزنامه شرق، شماره 1609 مورخ 4/6/91، صفحه 10
3- روزنامه ایران، شماره 5192 مورخ 13/7/91، صفحه 17
4- روزنامه تهران امروز، مورخ 13/6/91، نیم تای 10 (حوادث)
5- سوره آل عمران ترجمه آیه 104
6-سوره آل عمران ترجمه آیه 114
7- قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، اصل هشتم
8-همان، اصل 156
9- «دو از یاد رفته»، حجه الاسلام والمسلمین حاج شیخ عباس اسلامی، جلد اول، صفحه 72-73 و 83-84