هفته نامه آیینه یزد

انعکاس آیینه شماره 302

نمایندگان مجلس!
چاره‌ای بیندیشید،
فردا دیر است

در دولت نهم و دهم علاوه بر تغییر و برکناری و انتصاب نود استاندار و سرپرست استانداری چندین وزیر نیز برکنار شدند یکی از آنها گفته بود وقتی خواستم در جلسه هیات دولت شرکت کنم به من گفتند: برکنار شده‌ای و از حضور در این جلسه صرف نظر کن، چند نفر از وزرا اعلام نمودند چون با معاونت رحیم مشایی مخالف بودند در نهایت می‌بایست جای خود را به دیگری بدهند. وزیر امور خارجه وقت در حالیکه با رییس جمهور یک کشور خارجی مذاکره می‌نمود به وی اطلاع دادند از این لحظه به بعد میهمان ما هستی، اما نماینده دولت ایران نیستی که بخواهی با رییس‌جمهور کشور میزبان مذاکره کنی عده‌ای هم علت برکناری آنها اعلام نگردید
اما همین که در جلسه تودیع خود و معارفه وزیر بعدی شرکت نکردند بیانگر این معنی بود که آنها را ناخواسته برکنار و یا بنا به دلایلی دیگر که حداقل برای وزیر معزول خوشایند نبوده صندلی خود را به دیگری واگذار نموده‌اند. شاید بررسی کنندگان و محققان مسائل تاریخی و اجتماعی در آینده تا حدی به گوشه‌ها و زوایای نامشخص این رویدادها پی‌برده و به اطلاع مردم برسانند. چون عده‌ای از این واگذار کنندگان پست وزارت توضیح علل و شرح داستان را به آینده موکول کرده و بعضی هم به خدا واگذار نموده‌اند‌. 
اما بر اساس اطلاعات و اخبار منتشره شده، یکی از وزرا که حاضر نشد مجری دستورات اداری سر تیم و لکوموتیوران قطار دولت باشد برکنار شد و در کنار این نکته که تنها وزیر زن در 33 سال اخیر دولت جمهوری اسلامی ایران بود شجاعت و شهامت حقگویی و آن طور که عده‌ای گفته‌اند به علت عدم برکنار نمودن یکی از مقامات آن وزارتخانه و پیگیری در زمینه تخصیص ارز برای تامین و خرید دارو را نیز به نام خود به ثبت رساند.
«شاید اگر دکتر دستجردی هم مثل تعدادی دیگر از مقامات دولتی مقابل مشکلات لب فرو می‌بست و اظهارنظری نمی‌کرد یا همه چیز را عالی و خوب و مشکلات را ناشی از کارشکنی مخالفان و معاندان می‌شمرد اکنون نه تنها روزنامه دولت تیتر یک خود را علیه او تنظیم نمی‌کرد بلکه هر روز شیرین‌تر از روزهای قبل به عنوان گل سرسبد کابینه معرفی می‌شد. اما آیا واقعا کار ویژه دولت و مقاماتش این است که گوش و چشم بر مشکلات ببندند و عملا تا آن حد از وظایف محوله چشم پوشی کنند که موضوعی مثل تخصیص ارز دارو به زین اسب و غذای سگ رخ دهد تا مشکلی ساده که به راحتی قابل پیشگیری است به بحران تبدیل شود؟ پس دراین میان وجدان کاری چه جایگاهی دارد؟ و آیا اگر بیماری بر اثر قصور یا بی‌خیالی مسئول مربوطه با درد و رنج زندگی کند و حتی خطر مرگ او را تهدید نماید، مسئول مقصر و بی‌خیال می‌تواند شب هنگام راحت سربه بالین بنهد و خود را غیرمسئول بداند؟ آیا باید آنقدر سکوت پیشه کنیم که مشکل به بحران تبدیل شود و آثار منفی خود را بر جای بگذارد؟ مگر نه این است که کار ویژه دولت بررسی نیازها و مشکلات مردم و تلاش برای رفع این مشکلات است؟»1
در صورتی که خبرنگاری از رییس جمهور بپرسد چرا وزیر بهداشت را که نمره 20 به او داده بودی برکنار کردی؟
اگر در جواب با خنده‌های ملیح خود او را مسخره نکند!!
اگر به او نگوید«باران» مایه برکت است!!
اگر وی را به دعا و راز و نیاز کردن سفارش و توصیه ننماید؟
اگر با سرعت از کنار وی عبور نکند و جمله‌ای کنایه آمیز نثار وی ننماید.
و اگر همانطور که شش سال قبل در شماره 15 آیینه مورخ 28 آذر ماه 1385 از قول خبرنگاری درج گردید که گفته بود: احمدی‌نژاد با طنز پاسخ می‌گوید و به پرسش کننده درجه نظامی می‌دهد!! و از کنار آنان می‌گذرد صرف نظر کنیم نمی‌دانیم به جد یا به هزل چه پاسخی خواهد داد؟
نمایندگان مجلس درباره اشکالات مدیریتی دولت، فاز دوم هدفمندی یارانه‌ها و برکناری وزیر بهداشت اظهار نظرهای گوناگون نموده که نظر خوانندگان را به خلاصه‌ای از آنها جلب می‌نماید.
«-علی لاریجانی در جمع مسئولان بسیج دانشجویی دانشگاههای تهران در پاسخ به سوال دانشجویان در مورد اجرای فاز دوم هدفمندی یارانه‌ها، با اعلام اینکه مجلس در شرایط فعلی تورم کشور با اجرای فاز دوم هدفمند کردن یارانه‌ها و افزایش قیمت سوخت به ویژه گازوئیل و بنزین مخالف است، یادآور شد:.... هم اکنون یک مقدار از مشکلات مربوط به تحریم و بخش دیگر به خاطر اشکالات مدیریتی کشور است، بنابراین تا وقتی که این موضوع را قبول و باور نداشته باشیم نمی‌توانیم دست به اصلاح و حل مشکلات بزنیم.
- احمد توکلی گفت: این کار آقای احمدی نژاد که هر چه به پایان دوره نزدیک‌تر می‌شویم مصادیق بیشتری پیدا می‌کند، از لحاظ مدیریتی، سیاسی، اقتصادی، فرهنگی با منافع ملی و زندگی مردم ناسازگار است.
جواد جهانگیرزاده عضو هیات رئیسه مجلس گفت: اخیراً رئیس‌جمهور با رفتار و اظهارات خود فضای کشور را دچار التهاب و ناآرامی ساخته و این تصمیم نیز می‌تواند موجبات ایجاد شک و التهاب در بخش بهداشت و درمان را فراهم آورد.
-آریایی نژاد عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس یادآور شد: البته چندی قبل بحث‌هایی بر سر عزل وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از سوی رئیس‌جمهور مطرح شد که مجلس و کمیسیون بهداشت و درمان از وزیر دفاع کرده و تلاش کردند که این کار انجام نشود اما به نظر می‌رسد اواخر عمر هر دولتی، کسانی که یار غار دولت نیستند، زمینه برای عزل آنها فراهم می‌شود.
-محمد باقری نماینده بناب با اشاره به تغییرات ناگهانی اخیر کابینه دولت گفت: هیات وزیران بهتر است خود به این وضعیت اعتراض کنند چراکه آنها هم ممکن است نتوانند در سمت خود باقی بمانند.
وی برخی رفتارهای رئیس جمهور را همانند اقدامات رضاخان برشمرد و تصریح کرد: این دست اقدامات احمدی‌نژاد در شان نظام مقدس جمهوری اسلامی نیست.
-نوری نماینده بستان آباد هم در واکنش به عزل وزیر بهداشت گفت: همان گونه که پیش‌بینی می‌شد، وزیر شجاع کابینه عزل شد.
-محمد حسین قربانی نماینده آستانه اشرفیه اظهار داشت: باور داریم در این مقطع حساس که مشکلات و گرفتاری‌های موجود در حوزه سلامت و بهداشت وجود دارد تغییر خانم دکتر دستجردی به نفع سلامت جامعه و دولت نیست.»2
محمدرضا رحیمی معاون اول رییس جمهور چه جوابی خواهد داد اگر از وی بپرسند مگر نگفتی تا احمدی نژاد هست وزیر بهداشت بر مسند وزارت باقیست ؟
در مواردی مشاهده می‌گردد رحیمی نه تنها توجیه گر اعمال احمدی‌نژاد است بلکه با بیان جملات و کلماتی حقایق را انکار می‌کند.
«رحیمی گفت:. ..اکنون در شرایطی که گرانی است و قیمت‌ها دو سه برابر بیشتر شده، حال یک خانواده ضعیف این حرف‌ها را بشنود چه می‌گوید و چه برداشتی می‌کند؟ وی با بیان اینکه «دستگاه‌های نظارتی و ستاد مبارزه با مفاسد همه این مسائل را بررسی می‌کنند»، گفت: آن یکی که در جلساتی که قبلا تشکیل می‌شد و او معمولا چرت می‌زد، می‌گوید 24میلیارد دلار را در بازار آزاد به قیمت آزاد فروختند؛ مگر مملکت بی‌در و پیکر است؟ من می‌گویم یک دلارش را نمی‌شود فروخت. آن یکی در دانشگاه برای تبلیغات صحبت می‌کند و هر حرفی را می‌زند. معاون اول رئیس‌جمهور با تاکید بر اینکه «مردم چشم فتنه را در 9دی کور کردند؛ شما نیز چشم این فتنه‌ها را کور کنید»، گفت: من پیشنهاد می‌کنم شما در بسیج نهاد یا گروهی درست کنید و این حرف‌ها را پیگیری کنید. ما اسناد آنها را داریم. رحیمی برای اثبات حرف‌هایش تیتر یکی از روزنامه‌ها درباره سفر رئیس‌جمهور به سازمان ملل را به کارکنان نهاد ریاست‌جمهوری نشان داد و آن را «خلاف واقع» و «مصداق فتنه» عنوان کرد و گفت: به عنوان مثال این تیتر یکی از روزنامه‌هاست که گفته بود «شعار ساده‌زیستی می‌دهند اما 120 نفر به نیویورک می‌روند» من معتقدم آنها نیز فتنه می‌کنند.»3
در صورتی که مردم می‌گویند مهم نیست چه کسانی در این هیات 120 نفر بوده‌اند بنا را بر این می‌گذاریم که همگی از مسئولان ارشد اجرایی کشور بوده‌اند و هیچ یک از آنان همسر، فرزند، فامیل و خویشاوند دولتمردان نبوده‌اند، یعنی کسانی که گاه و بیگاه خود را خادم و نوکر مردم می‌دانند. سخن این است که در 8 یا 9 سفر پی در پی به نیویورک جز بیان کلمات و جملات تکراری و یا سخن از هولوکاست و مدیریت جهانی گفتن و هزینه‌های میلیاردی روی دست مملکت گذاشتن چه دست‌آوردی برای کشور به ارمغان آورده است؟
 داستان هاله نور وآنچه که رحیمی گفته بود: شنیده است در صورتیکه قرار بود پیغمبری بعد از حضرت ختمی مرتب محمد مصطفی(ص) بیاید همانا احمدی نژاد است !!
وقتی دولتمردان کشوری با بیش از ده برابر جمعیت ایران اسلامی اما با کمتر از یک دهم این تعداد دیپلمات به مجمع عمومی سازمان ملل روانه شدند آیا دست‌آوردی کمتر از دولتمردان ایران برای کشور‌شان بردند.
همانطور که خطاب به وزیر آموزش و پرورش در سرمقاله 299 آیینه یزد درج گردید: آیا بهتر نبود هزینه این گونه سفرها و به جای خرید اتومبیل‌های سواری هر یک به قیمت چند صد میلیون تومانی برای بعضی از وزارتخانه‌ها و استانداری‌ها و ادارات و یا برگزاری همایش‌های غیرضروری صرف خرید وسیله گرمایش استاندارد برای مدارس غیر مقاوم و فاقد وسایل قابل استفاده و مورد نیاز می‌شد؟ تا حادثه‌ای نظیر مدرسه «شین آباد» پیرانشهر پیش نیاید.
هر نماینده مسلمانی در نخستین جلسه مجلس بر اساس اصل شصت‌و هفتم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران در برابر قرآن مجید به خدای قادر متعال سوگند یاد می‌کند:. ... ودیعه‌ای را که مملکت به او سپرده به عنوان امینی عادل پاسداری کند، در انجام وظایف وکالت امانت و تقوی را رعایت نماید، همواره به استقلال و اعتلای کشور و حفظ حقوق ملت و خدمت به مردم پای بند باشد، از قانون اساسی دفاع کند، آزادی مردم و تامین مصالح آنها را مدنظر داشته باشد...»
نگارنده این سطور اعلام می‌نماید حال که عده زیادی از مراجع، ‌علما، ائمه جمعه و جماعات و بسیاری از مردم در سراسر کشور می‌گویند و می‌دانند تورم و گرانی به اصطلاح «کمر مردم را شکسته است» و ضعف مدیریت دولت را در این امر دخیل می‌دانند و معاون اول رییس جمهور هم تایید می‌کند قیمت اجناس دو سه برابر (200 تا 300 درصد) افزایش داشته یا عده‌ای از نمایندگان و فعالان سیاسی می‌گویند زمینه انتقاد در دولت وجود ندارد، و یا محمدحسین صفار هرندی وزیر سابق دولت نهم طی اظهاراتی تلویحاً عزل و نصب‌های اخیر دولت را خائنانه توصیف کرده است و...... به یقین گفتن و مصاحبه و اظهارنظر به تنهایی نمی‌تواند ادای وظیفه نمایندگی در مجلس شورای اسلامی تلقی گردد، باید چاره‌ای اندیشید که فردا دیر است!!

مدیرمسئول 

پی نوشت‌ها:
1- روزنامه تهران امروز – مورخ 9/10/91  
 2-روزنامه جمهوری اسلامی – مورخ 9/10/91 
 3-روزنامه آرمان- مورخ 10/9/91