انعکاس آیینه شماره 335
کسوت استانداری یزد بر قامت چه مدیری برازنده است؟
این روزها پیرامون انتخاب استانداران گمانه زنی هایی صورت میگیرد آنچه که گاه در تعدادی از سایتها و مطبوعات دیده میشود درج نام بعضی از افراد و چهرههایی است که اولاً خواننده، ثانیاً شخصی که به هر دلیل با چاپ عکس و بخشهایی از زندگی نامه وی درباره اش قلمفرسایی نمودهاند ثالثاً نویسنده مقاله و یا تهیه کننده خبر و گزارش میدانند خصوصیات معرفی شده با شرایط و ضوابطی که مردم با رای خود اعلام نمودهاند هم خوانی ندارد.
حجتالاسلام والمسلمین سیدمحمد خاتمی رئیس بنیاد بینالمللی گفتگوی تمدنها میگوید:« در این انتخابات گفتیم شرط نمیگذاریم، اما امیدواریم نتیجه انتخاب تبدیل فضای امنیتی به سیاسی باشد و بگیر و ببندها پایان یابد و زندانیان و محصوران آزاد شوند. همه بپذیریم ملاک و ساز و کار اداره کشور انتخابات باشد، انتخاباتی که فقط رأی مردم در آن تعیین کننده باشد. در شعارهای جناب آقای دکتر روحانی مطالب سنجیده و درستی بود که ما آن را میخواهیم و اصلاحات هم همین را میخواست و حتی اعتدال یکی از فصول مهم برنامه من در دور دوم انتخابات یعنی سال 1380 بود. شعارهای جناب آقای روحانی که همواره هم بر آن تأکید کردهاند مورد قبول مردم قرار گرفت. آنچه مهم است این که آن رویکرد پیاده شود، شعارها عملی شود و کسانی دست اندرکار امور باشند که به آنها اعتقاد دارند و برای عملی شدن آنها تلاش میکنند..... در این انتخابات تحول عظیمی رخ داد. مردم به تغییر درون نظام و نه تغییر نظام رأی دادند و اصلاحات هم همین است. به هر حال آنچه مهم است تغییر رویکردهاست.»1
از جمله شاخصهایی که مسئولان وزارت کشور و عدهای از نمایندگان و فعالان سیاسی و یا افراد مستقل و علاقهمندان به نظام برای انتخاب مدیر ارشد اجرایی و نماینده عالی مقام دولت در اظهار نظرهای خود به آن پرداختهاند، اینکه استاندار باید صداقت، تجربه و سابقه مفید اداری دور از افراط و تفریط داشته، لیاقت، شایستگی، کاردانی و نوع نگاه وی به مسائل اجتماعی و فرهنگی و اقتصادی روشن و مشخص و مطابق با معیارهای علمی باشد، خود را تافتهی جدا بافته از مردم و اجتماع نداند و بتواند با تعامل و با رعایت قانون و در عین حال با قاطعیت وظایف محوله را انجام دهد. نقدپذیر باشد و به کسانی که دلسوزانه و مشفقانه از اعمال و رفتار و گفتار وی انتقاد مینمایند توجه و عنایت کند و احترام بگذارد. بنابراین سزاوار و شایسته است صاحبان رسانههای مجازی و یا مکتوب، اشخاصی را تنها بدان علت که روحانی یا دانشگاهی، مداح، قاری قرآن، دکتر، استاد دانشگاه، معلم، صنعتگر و... هستند، یا وابسته به این ستاد و آن حزب و گروه و انجمن و آشنا با فلان وزیر یا وکیل و صاحب قدرت و یا وابسته به این محفل و آن گروه است معرفی ننمایند. گرچه وزیر کشور در حاشیه جلسه هیات دولت با حضور خبرنگاران در پاسخ به سوالی پیرامون تغییر معاونتهای وزارت کشور اظهار داشت:«معلوم نیست معاونت بعدی چه زمانی تغییر میکند و عجلهای برای این کار نیست. عبدالرضا رحمانی فضلی در پاسخ به سوال دیگری درباره انتشار برخی اخبار مبنی بر ابقای هفت تا هشت استاندار دولت سابق تاکید کرد: این موضوع صحت ندارد. »2
در هر استان از جمله دارالعباده فردی میتواند به این پست و مقام مهم اداری دست یابد که علاوه بر صفاتی که در این نوشتار اشاره گردید پاکدستی، و شفاف بودن دوران مدیریت خود و خانواده و حامیان نزدیکش مورد تایید مردم قرار بگیرد و پروندهای پاک و روشن از نظر اقتصادی داشته باشد.
اما اگر در 8 سال اخیر سمت سرپرستی و مدیریتی در نهاد و سازمانی داشته است و در بسیاری موارد نسبت به سخنان احمدینژاد هنگامی که عدهای را خس و خاشاک مینامید و یا میگفت:«منتقدان دولت از بزغاله هم کم فهمترند » (3 ) نتوانسته است عکسالعملی نشان بدهد و علنی و رسمی انتقاد بنماید حداقل باید به پرسشهای زیر پاسخ دهد و بگوید آیا در برابر هر یک از حوادث و اتفاقاتی که در این شهر و دیار رخ داده اعتراضی نموده است؟یا خدای ناکرده خود نیز در ایجاد این گونه جریانات سهمی داشته و نقشی ایفا کرده است؟
-هنگام انتخابات مجلس نهم از طرف یکی از مقامات استانداری یزد فرمهایی به مدارس فرستاده شد تا در اختیار دانشآموزان قرار گیرد و دانشآموزان همراه پدر و مادر خود به محل اخذ رای بروند و پس از اینکه اولیای دانشآموزان رای خود را به صندوق ریختند فرم مخصوص از سوی رییس صندوق مهر و امضا شود و روز شنبه بعد از رایگیری دانشآموز برگه را به مدیر آموزشگاه تحویل دهد.!!
-پیش از سفر هیات دولت به یزد نامهای در دو صفحه بدون تاریخ و شماره و امضا به آموزشگاههای در مسیر حرکت فرستاده شد تا مدیران مدارس، دانش آموزان دختر و پسر از دوره آمادگی تا پیشدانشگاهی را در مسیر اتومبیلهای رییس و اعضای دولت مهرورز و عدالت گستر مستقر نمایند یعنی همان کاری که شرع و قانون آن را ناپسند و مردود میشمارد.
- وقتی یکی از روحانیون شهر قبل از سفر رییسجمهور به یزد در تلویزیون حاضر شد و از مهمان نوازی مسلمانان احادیثی را بازگو نمود اما از داستان مردم شهر انبار و آمدن به استقبال مولای متقیان علی(ع) ونهی شدید آن حضرت سخنی به میان نیاورد، یا از طرف بعضی از مقامات استان از صدا و سیما اعلام گردید. مردم نامهها و درخواستهایشان را بیاورند در مسیر ماشینها به ماموران مخصوص بدهند یعنی دقیقاً نادیده گرفتن کرامت و حرمت انسانها که رعایت شخصیت آنها ضروری میباشد و دولتمردان خود را خادم و نوکر آنها و مردم را ولی نعتمان خویش میدانند.!!
-آن روز یا شب که عدهای درب خانه سومین شهید محراب را آتش زدند و به آرامگاه آیتا.. روح ا.. خاتمی اهانت کردند و در سفر حجتالاسلام والمسلمین سیدمحمد خاتمی به یزد جهت شرکت در مراسم مرحوم حجتالاسلام والمسلمین محمدعلی صدوقی در حظیره فرد یا افرادی مهر نماز یا اشیایی به سوی سیدمحمد خاتمی و همراهانش پرتاب کردند که در نهایت پیشانی یکی از فرهنگیان بازنشسته زخمی شد و همان شب مهندس علیاکبر اولیاء نماینده سابق مردم یزد و صدوق در مجلس شورای اسلامی و عدهای دیگر به عیادت آن سید مضروب رفتند. گرچه هر انتقادی میتوانست به برکناری مدیر منتقد منجر شود که آن نیز نکته مثبتی است که هم اکنون در پرونده آن مدیر متقاضی پست فرمانداری، استانداری موجود و قابل ارائه و عرضه بود.
اینها و بسیاری دیگر از این شائبهها سئوالات اذهان عمومی است و بعضی میپندارند حافظه تاریخی مردم را غبار نسیان و فراموشی پوشانده است و گذشتهها اعتبار و جایگاه پند و اندرز خویش را از دست داده است در حالیکه مردم باهوش و نکته سنج و باریک بین اند وتوقع و انتظارشان درست و بجا و بر اساس مصلحت است.
مدیرمسئول
پی نوشتها :
1- خبرگزاری ایسنا، 7/6/92
2- «روزنامه آرمان»،«ابقای برخی استانداران سابق صحت ندارد»، 14/6/92
3- «روزنامه اعتماد»، شماره 2357، 27/12/90