انعکاس آیینه شماره 337
سخنان دوگانه نمایندگان مجلس، رسانه ملی در یزد
محمد صالح جوکار نماینده یزد و شهرستان صدوق در مجلس شورای اسلامی در مصاحبه با خبرگزاری مهر اعلام کرد: «مجمع نمایندگان استان در حال بررسی گزینههای موجود برای استانداری یزد است، بیشترین نگاه مجمع نمایندگان برای انتخاب استاندار این بود که فردی انتخاب شود که دارای یک نگاه تحولی به استان باشد ضمناً توسط مجمع با جمعآوری سوابق، عملکردها مورد بررسی قرار گرفته اما هنوز درباره گزینهای برای معرفی به وزارت کشور به جمعبندی نهایی نرسیدهاند».1
نماینده مردم اردکان دیگر عضو مجمع میگوید: «مجمع نمایندگان استان یزد برای معرفی استانداربه وزیر کشور جلسهای نداشته است. محمدرضا تابش نماینده مردم اردکان در گفتگو با خبرنگار ایلنا در پاسخ به این سوال که آیا استاندار جدید یزد در بین استانداران هفته جاری که در هیات دولت تعیین میشود، خواهد بود یا خیر؟، گفت: من در این باره چیزی نشنیدهام. ضمن آنکه اگر وزارت کشور بخواهد بدون نظر نمایندگان اقدام به انتصاب استاندار کند، ادامه روندی است که دولت قبل پایه گذاشت. وی افزود: درباره انتخاب استاندار جدید، خبر رسمی وجود ندارد، همچنانکه هر کس بر حسب علایق خود استاندار تعیین میکند. نماینده مردم اردکان تصریح کرد: مجمع نمایندگان استان تاکنون برای جمعبندی روی گزینه مدیریت جدید استان یزد جلسهای نداشته است. وی افزود: در واقع مجمع پس از فوت مرحوم یحییزاده جلسه نداشته است.»2
پرسش مطرح این است که بالاخره مجمع نمایندگان استان درباره انتخاب استاندار و بررسی سوابق افراد تشکیل جلسه دادهاند یا خیر؟
از 3 نفر نماینده عضو مجمع، سخنان دو نفر که در این مورد اظهار نظر نمودهاند متناقض میباشد. سزاوار است محمدصالح جوکار و محمدرضا تابش برای روشن شدن اذهان مردم صبور و مومن استان که به حق انتظار دارند نمایندگانشان در گفتار و بیان مطالب شفاف و صریح پاسخ دهند! آیا مجمع نمایندگان تشکیل شده است؟ و گرنه موکلان یزدی در قبول یا رد ادعای هر دو نفر مردد خواهند بود!!
نکته دیگری که سبب شگفتی گردید این بخش از اظهار نظر جوکار بود که گفت «در انتخاب استاندار شاخصهای بسیاری مد نظر مجمع است که اصلاحطلبان نیز گزینههایی را معرفی کردهاند. گزینههای معرفی شده از سوی اصلاحطلبان از این شاخصها بهرهمند نیستند از این رو این گزینهها از سوی مجمع پیشنهاد نمیشوند. یعنی همان مجمعی که در تشکیل آن تشکیک حاصل شده است!!
جوکار شاخصهای استاندار یزد را تحولگرایی، کارآمدی، پرهیز از نگاه سیاسی به همهی مسائل، استفاده از تمامی ظرفیتها و منابع استان، بهرهمندی از نگاهی جامعنگر، دوری از حاشیهسازی، سلامت روحی و جسمی، فعالیت و نشاط و شادابی و برقراری ارتباط با دیگر افراد و مدیران و نمایندگان مجلس و. ..... میداند اما نتوانسته یا نخواسته است با بررسی سوابق افراد اصلاحطلب که از افراط و تفریط بدور بودهاند، ضمن مشورت و هماندیشی با همگامان، دوستان و همفکران اصولگرای خویش به گزینهای که این ویژگیها را داشته باشد دست یابند. بدیهیاست دولتی که شعار تدبیر و اعتدال و اصلاحطلبی میدهد در پی انتخاب نماینده عالی مقام اجرایی در دارالعباده است که بتواند با تجربیات کافی و مدیریت مورد قبول و شفافیت در زندگی خود و اطرافیان نزدیکش و پاکدستی و نگاه اقتصادی سالم به مسائل برای تحقق شعارهای حسن روحانی بر مسند استانداری تکیه بزند. یعنی فردی که پیام 24 خرداد ماه را درک کرده و صدای انتقادات را شنیده باشد. بعد از استقرار بر کرسی ریاست در رفت و آمدها، مردم شهر به معنای واقعی شاهد کورشو، دور شو نباشند، خود را یک سر و گردن بالاتر از دیگران نداند، برای ایجاد فضای تعامل و همگامی بیشتر گام بردارد، خود را خدمتگزار ملت و دوست صدیق یزدیها بداند، در تقسیم بودجه و رسیدگی به امور عمرانی شهرهای استان رعایت عدل و انصاف بنماید، در معرفی همکاران و مدیران میانی، فامیل و قوم و خویش و هم محلهای را ارجح از دیگران نداند و ایمان داشته باشد همگان در برابر قانون یکسان هستند.
در انتخابات اخیر مجلس شورای اسلامی با یکی از کاندیداهای اصولگرا صحبت میکردم گله داشت و میگفت: استاندار، بعضی از معاونان و مدیران استانداری و تعدادی از مدیران کل ادارات، در یزد سپاهی هستند ضمن احترامی که برای آنها قائل هستیم اعتراض دارم که چرا قرار است اصولگرایان از کاندیدای پاسدار برای نمایندگی مجلس شورای اسلامی حمایت کنند. گفتم: آیا حاضری همین رای و نظر را در مسجد حظیره و در جمع مردم عنوان کنی؟ جواب داد خیر.
گفتم بنابراین بدان: ظواهر امر نشانگر این است که جنابعالی رای نخواهی آورد و همان فرد مورد نظر پیروز انتخابات خواهد بود. ضمناً داستانی برای او تعریف کردم که یکی دو سال پیش مراسم بزرگداشت روز خبرنگار در یزد برگزار کرده بودند در پایان جلسه از شش، هفت نفری که لوحهای تقدیر را اهدا مینمودند فقط یک نفر از آنان سپاهی و نظامی یا پاسدار نبود اما نگارنده این سطور ضمن احترام خاصی که برای همه گروهها و اقشار جامعه قائل میباشم و زحمات ارتشیان و سپاهیان و نیروهای انتظامی و نظامی را به حکم وظیفه ارج مینهم و تلاششان را در 8 سال دفاع مقدس میستایم از نحوه برگزاری آن مجلس اعتراض و انتقاد نمودم. یکی از تبعات انتخابات دکتر حسن روحانی تغییرات این چنینی مدیریتها خواهد بود.
ضمناً عموم شهروندانی که در انتخابات ریاست جمهوری یازدهم به تغییر روش حکومتداری و نحوه اداره مملکت رای دادهاند خواستار اجرای کامل آنچه در اصل سوم قانون اساسی آمده است میباشند به ویژه از دولتمردان و وزراء و همه نیروها در قوای سه گانه تحقق مسائل زیر را درخواست مینمایند.
«-بالا بردن سطح آگاهیهای عمومی در تمام زمینهها با استفاده صحیح از مطبوعات و رسانههای گروهی و وسایل دیگر.
-تأمین آزادیهای سیاسی و اجتماعی در حدود قانون.
-مشارکت عامه مردم در تعیین سرنوشت سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی خویش.
-رفع تبعیضات ناروا و ایجاد امکانات عادلانه برای همه در تمام زمینههای مادی و معنوی.
-تأمین حقوق همه جانبه افراد از زن و مرد و ایجاد امنیت قضایی عادلانه برای همه و تساوی عمومی در برابر قانون.» 3
آیا در یزد از مطبوعات و رسانه ملی استفاده صحیح شده است؟
در مدتی که از انتشار آیینه میگذرد بارها دیده شده عدهای از مسئولان در ردههای مختلف، نمایندگان نشریات محلی و خبرگزاریها را دعوت میکنند و در محلی مینشانند. پارچه و بنری که روی آن عبارت:
«نشست صمیمی. .. با خبرنگاران و اصحاب رسانه» نقش بسته بر دیواری نصب میکنند مسئول دعوت کننده گزارش مفصلی میدهد صدا و سیما از حاضران فیلمبرداری میکند، چندبار دوربین را دورتا دور جلسه میچرخانند و یکی دوبار هم در ساعات پخش خبر آن را نشان میدهند اما از یک خبرنگار و یا نماینده نشریهای یا مدیر مسئول روزنامهای یک جمله و عبارت پخش نمیکنند تا مردم از این دانشگاه عمومی دریابند مدیران مطبوعات چه پرسشی نموده و چه جوابی شنیدهاند؟
همانند فیلمی که بازیگران اصلی نقش خود را بازی میکنند و عدهای را به عنوان سیاهی لشکر نشان میدهند که در حقیقت نقشی ندارند و کارهای نیستند و فقط انبوه جمعیتی هستند تا صحنه بازی خالی نباشد.
یک سو نگری بعضی که در سالهای اخیر گردانندگی این دانشگاه را به عهده داشتند کجا و توصیه و سفارش بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران حضرت امام خمینی(ره) جهت استفاده از رسانه ملی کجا؟
«اهمیت رادیو تلویزیون بیشتر از همه است. این دستگاهها دستگاههای تربیتی است؛ باید تمام اقشار ملت با این دستگاهها تربیت بشوند؛ یک دانشگاه عمومی است. دانشگاهها دانشگاههای موضعی است، این یک دانشگاه عمومی است یعنی دانشگاهی است که در تمام سطح کشور گسترده است. باید از آن، عملِ دانشگاه را، به آن اندازهای که میشود، استفاده کرد. باید این دستگاه دستگاهی باشد که بعد از چند سال تمام قشر ملت را روشن کند، تمام را مبارز بار بیاورد، تمام را متفکر بار بیاورد، تمام اینها را مستقل بار بیاورد، آزادمنش بار بیاورد، از غربزدگی بیرون کند؛ استقلال به مردم بدهد. این از همه چیزهایی که در این دستگاهها هست مهمتر است؛ و این وظیفه دارد که با مردم حکمِ معلم و شاگرد داشته باشد. اشخاص نویسنده، اشخاص گوینده، اشخاص فهیم، اشخاص مطلع در اینجا صحبت بکنند. فرصت به آنها بدهند که در اینجا صحبت بکنند. زیادند اشخاص که پیشنهاد این معانی را میکنند؛ به اینها باید فرصت بدهند و آنها صحبت بکنند. به جای آن چیزهایی که به درد ملت نمیخورد یا مضر به حال ملت است، یک چیزهای مفید را به مردم بدهند و یک غذای مفیدی به مردم بدهند؛ مردم را تغذیه کنند به غذاهای صحیح سالم...»4
بدان امید که وقتی استاندار و مدیران جدید رشته امور را بدست گرفتند با برادری و همفکری و تلاش و کوشش در مسیر اعتدال و میانهروی و اصلاحطلبی و روشنفکری به معنای واقعی آن در دارالعباده زمینهای فراهم کنند که در انتخابات بعدی مجلس مانند گذشته شاهد تعداد آرای باطله بیست هزار نفری یعنی برابر با چهارمین رای کاندیداها در شهر یزد نباشیم و سعی کنیم در مسائل اجتماعی و فرهنگی تعامل و بحث و گفتگو را رونق بخشیم و وضعی بهتر از 8 سال گذشته داشته باشیم تورم سرسامآور و مشکلات معیشتی و اقتصادی کمرشکن نیز کاهش یابد.
گویندگان و نویسندگان خودسانسوری را به کناری نهند با منطق و دلیل و با حفظ حرمت دیگران و رعایت قداست زبان و قلم در گفتار و نوشتار آمر به معروف و ناهی از منکر و منتقدی دوستدار نظام انقلاب اسلامی ایران و هواخواه ساکنان این مرزوبوم باشند.
مدیر مسئول
پی نوشت ها:
1- خبرگزاری مهر، مورخ 17/6/92
2- خبرگزاری ایلنا، مورخ 24/6/92
3- فرازهایی از اصل سوم قانون اساسی جمهوری اسلامی
4- مجموعه آثار امام خمینی(ره)، جلد 6، صفحه 399