هفته نامه آیینه یزد

انعکاس آیینه شماره 341

سفر مدیران به مراکش،
طرح محرومیت از تحصیل یک دانشجو

اواخر آذر ماه سال 1357 با برنامه‌ریزی تشکل جامعه معلمان یزد و موافقت و همراهی آیت ا... شهیدمحمدصدوقی عده‌ای از فرهنگیان در اداره کل آموزش و پرورش متحصن شدند. از جمله خواسته‌های این گروه، تشکیل حکومت اسلامی به رهبری حضرت امام [نائب الامام آیت ا... حاج آقا روح ا... خمینی ( ره)] و بازگشت حجت الاسلام والمسلمین راشد یزدی از تبعید بود.
شرح ماجرای این رویداد در کتاب‌هایی که درباره‌ی زندگی و مبارزات سومین شهید محراب آیت ا... صدوقی به رشته تحریر درآمده و در بعضی از جزوه‌ها و یا کتابهایی که پیرامون انقلاب اسلامی در یزد چاپ و منتشر گردیده به تفصیل اشاره شده است. در یکی از روزهای 25 روزه تحصن، به نگارنده این سطور اطلاع دادند چندنفر از شهر دیگری در جمع متحصنین حاضر شده و می‌خواهند با حضور نمایندگان جامعه معلمان جلسه‌ای تشکیل گردد. درخواست میهمانان اجابت گردید. خلاصه سخن و پیشنهادشان این بود که به جای نشستن در یک مکان (تحصن) اقداماتی دیگر از جمله تظاهراتی شدیدتر از روزها و هفته‌های قبل در خیابانها، میدان‌ها و محیط‌های آموزشی و ادارات صورت گیرد. به آنان گوشزد نمودم در حال حاضر قراراست تا رسیدن به خواستهایمان که طی اطلاعیه‌های متعدد اعلام نموده‌ایم تحصن را ادامه دهیم. مردم شهر و استان هم به رهبری آیت ا... صدوقی به انجام وظیفه انقلابی در پیشبرد نهضت مشغول هستند. جوانی که در جمع حاضر و از همراهان تازه واردان بود گفت: «بنشینید تا علف زیر پایتان سبز شود» و بعد از خداحافظی رفتند. این جمله مدتها نقل مجالس و ورد زبان عده‌ای بود و گاه هم در مجامع و دورهم نشستن‌ها بازگو می‌کردند.
بعد از چاپ سرمقاله شماره 340 آیینه یزد تحت عنوان « تذکاری محترمانه به وزیر کشور و محمد صالح جوکار» که در آن به مسائلی نظیر وضع بعضی از دانشگاهها و جو حاکم بر آنها اشاراتی شده بود یکی از پیشکسوتان فرهنگی و دوستی دیرین طی تماس تلفنی به نویسنده گفت: این قدر که برای وزیر، وکیل و مدیران اجرایی در این هفت، ‌هشت سال مطلب نوشته‌ای چه فایده‌ای در برداشت، آیا می‌دانی چند نفر از مدیران ارشد اجرایی استان در سفر خارج به سر می‌برند؟ و همزمان در دانشگاه یزد می‌خواهند دانشجویی را از تحصیل محروم کنند و ادامه داد گرچه نمی‌توانم به تو بگویم: آن قدر بنشین که «زیر پایت علف سبز شود»،‌ اما می‌خواهم بگویم آن قدر بنویس تا خسته شوی و...
با ادب و احترام به آن عزیز گفتم: در آن تحصن به مقصود رسیدیم و با خواست پروردگار با درج مطالبی در ستون انعکاس آیینه ادای وظیفه کرده و دست کم تاکنون در سرمقاله‌ها، موضوعات اجتماعی، سیاسی، اقتصادی و انتقادی را با بضاعت بسیار اندک مصدع اوقات مخاطبان شده، و درج نموده‌ایم. بدون شک به جز نقل اخبار و ارائه گزارش آن هم با رعایت حرمت و شئون اخلاقی، کاری از دست خبرنگار یا مدیر مسئول نشریه‌ای ساخته نیست. حداقل اینکه مندرجات نشریات در تاریخ جراید و مطبوعات یزد به یادگار خواهد ماند. ضمناً گرچه عده‌ای از مخاطبان مقالات و یامقامات ذی ربط صلاح نمی‌دانند یا نمی‌خواهند یا نمی‌توانند پاسخی منطقی و مستدل ارائه دهند درعوض تعدادی از هواداران و طرفدارانشان آن‌هم بیشتر با نام مستعار در سایت‌های مختلف نویسنده را مورد لطف و محبت خودشان قرار می‌دهند!! گاه پاسخ‌ها و اظهارنظرهایشان نیز حاکی از این است که یا مطلب را به درستی نخوانده و یا به معنی و مفهوم آن پی نبرده‌اند.
در شماره گذشته درج گردید تاخیر بیشتر در انتخاب استاندار به زیان مردم تمام می‌شود که به بخشهایی از آن اشاره می‌گردد. چند روز پیش با یکی از مدیران استان سخنی در میان آمد. وی اظهار داشت: بهتر است جلسات منعقده در شهریور ماه و مهرماه سال گذشته در استانداری یزد را بررسی کنیم، آن گاه در می‌یابیم چند نشست با مدیران کل و روسای ادارات پیرامون رسیدگی به امور جاری شهر و استان تشکیل گردیده و تعداد آن در دو ماهه امسال تا چه حد کاهش داشته است. پاسخ دادم گرچه بعضی از همایش‌ها « عدمش به ز وجود» اما این موضوع بیانگر این است که بعضی از مدیران برای ادامه کار و ابقای در پست و سمتشان خود را ثابت و پابرجا نمی‌دانند و در اندیشه این هستند که در آینده چه خواهد شد؟ و به قول معروف «دل، دل می‌کنند» و همین امر باعث می‌شود وظایف اداری و اجتماعی خود را به نحو احسن انجام ندهند. بنابراین مناسب است وزارت کشور هر چه سریعتر تکلیف استانداران را مشخص نماید. شنیدنی‌تر این که ‌خبرهای منتشره حاکی از این است که دو نفر از مدیران ارشد اجرایی استان بدون داشتن تخصص در زمینه‌ی قنات و سازه‌های تاریخی آبی به مراکش رفته‌اند.
«پنجمین جلسه‌ شورای حکام مرکز بین المللی قنات و سازه‌های تاریخی آبی در روز 24 اکتبر 2013 میلادی (دوم آبان سال جاری) در مراکش برگزار [ شده است]. مراکش از جمله کشورهایی است که ارزش بالایی برای سازه‌های تاریخی آبی قایل بوده و مسئولان این کشور در جهت احیای قنات‌ها به عنوان سیستم بهره‌برداری پایدار از منابع آب زیرزمینی می‌کوشند. در اجلاس پنجم شورای حکام نماینده‌ یونسکو، نماینده وزیر نیروی کشورمان به عنوان رئیس شورای حکام و همچنین نمایندگان کشورهای چین، عراق، الجزایر، آذربایجان، مراکش و ناظران از کشورهای آلمان، ایتالیا، عمان و سوئیس و نماینده وزارت جهاد کشاورزی کشور ایران شرکت [می‌کنند]»1
پرسش‌هایی مطرح است که: بودجه این سفر از کجا تامین می‌شود؟
اگر از بیت‌المال باشد به عهده مسئولان ذی ربط است که موضوع را بررسی و به مردم گزارش دهند.
اگر هم افراد یا شرکت‌ها یا موسسات اقتصادی و صنعتی بودجه مصرف شده را پرداخت می‌نمایند باید دید چه توقعاتی از این مساعدت بلاعوض دارند؟
از همه مهمتر در صورتیکه وزارت کشور در این موقعیت حساس مجوز سفر استاندار یزد و معاونش را به مراکش صادر نموده باشد، نفس عمل قابل انتقاد و اعتراض می‌باشد. از اتفاقاتی که در چند روز اخیر در این شهر رخ داد فرستادن دانشجویی به اداره پلیس فتا و درخواست محرومیت از تحصیل وی بوده است.
ای کاش مدیران استان مادام که در سمت خود باقی هستند به رتق و فتق امور می‌پرداختند، ‌اوضاع شهر و دیار را رصد می‌کردند، در برگزاری جلساتی که به نفع شهروندان باشد کوشا بودند و به جای سفر به خارج و صرف هزینه‌های بی مورد کوشش و تلاش در جهت پیشبرد امور استان را وجهه همت خود می‌ساختند و کار تخصصی قنات و مسائل مربوط به آن را به کارشناسان زبده و خبره واگذار می‌کردند و در نهایت ترتیبی اتخاذ می‌نمودند که در ماه‌های نخستین‌ روی کار‌ آمدن دولت اعتدالگرا، نه دانشجویی به علت اظهارنظر درباره‌ی عملکرد مدیران دانشگاه به نیروی انتظامی معرفی گردد و در نهایت حتی درخواست محرومیت از تحصیل برای وی ننمایند یا درحد امکان از تویخ دانشجویی خودداری گردد آن هم در حالی که رییس جمهور از دانشجویان می‌خواهد وضع دانشگاهها را به نقد بکشند و از وضعیت موجود مراکز علمی و دانشگاهی انتقاد نمایند.

مدیر مسئول

پی نوشت‌ها:
1-گزارش خبرگزاری مهر مورخ 30/7/92