سفارش تبلیغ
صبا ویژن

هفته نامه آیینه یزد

انعکاس آیینه شماره 361

قضاوت آیندگان درباره این نمایندگان

اعتراض عده‌ای ‌از نمایندگان مجلس شورای اسلامی به خاطر ملاقات علی جنتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با سیدمحمد خاتمی بدان علت بود که می‌خواستند در میان حامیان و پشتیبانان دولت یازدهم تفرقه ایجاد نموده و گروهی را به نام خودی یا غیر خودی یا تحت هر نام و عنوان روبروی یکدیگر قرار دهند و در پی آن اصل موضوع را که همان خواست و اراده اکثریت رای دهندگان یعنی تغییر سیاست داخلی و خارجی بود ولو در کوتاه مدت پرده‌پوشی نمایند. پیش از انتخابات، آیت ا... هاشمی رفسنجانی و حجت‌الاسلام والمسلمین سیدمحمد خاتمی از دکتر حسن روحانی حمایت کردند. به سفارش و پی گیری مجدانه خاتمی، دکتر محمدرضا عارف از کاندیداتوری استعفا داد و در نهایت رییس دولت یازدهم در پیام خود به جا و به حق از همراهی و همگامی و حمایت‌های هاشمی و خاتمی قدردانی و سپاسگزاری نمود. بنابراین اگر در هر نوروز و مراسمی نه تنها علی جنتی، دکتر علی طیب‌نیا، مهندس بیژن نامدارزنگنه، دکتر معصومه ابتکار، دکتر محمدجواد ظریف وعده‌ای از معاونان و مشاوران بلکه دیگر وزرا و دولتمردان هم به دیدار خاتمی رییس‌جمهور دو دوره اصلاحات بروند حق دوستی و همراهی و همگامی را به جا آورده‌اند و باید برای این دید و بازدیدها ارزش و احترام قائل شد. بدیهی‌است این امر بدان معنی نیست که نباید از دولت سازندگی و اصلاحات انتقاد نمود. مخالفان دیدار علی جنتی با سیدمحمد خاتمی به خوبی می‌دانند افرادی که از جهت سلیقه سیاسی در یک خط نباشند می‌توانند با صفا و صمیمت درکنار هم و در جامعه زندگی کنند و در صورت لزوم از تجربه و تخصص یکدیگر بهره ببرند. در این 35 سال پدران، فرزندان، برادران، اقوام و خویشاوندانی را دیده‌ایم که هر یک در امور سیاسی نظرات متفاوتی داشته‌اند. اما علاقه پدر، فرزندی، ‌برادری و یا دوستی و هم شهری بودن خود را حفظ نموده‌اند.
گرچه اعتراض و اظهار نظر در کلیه امور کشور و استیضاح و دادن رای عدم اعتماد حق هر نماینده است اما مخالفان دیدار علی جنتی با خاتمی باید بپذیرند دوران 8 ساله دولت نهم و دهم به پایان رسیده و اکثریت مردم با رای خود به ادامه آن خط مشی صحه نگذاشتند و خواهان تغییر در سیاست در چهار چوب نظام اسلامی بودند.
در اوایل سال 92 عده‌ای‌از مردم می‌خواستند سیدمحمد خاتمی یا آیت ا... هاشمی به عنوان کانداید در صحنه حاضر شوند ودر انتخابات ریاست جمهوری شرکت نمایند. شورو هیجانی که بعد از ثبت نام هاشمی در آخرین لحظات روز ثبت نام ایجاد شد فراموش شدنی نیست.
«بنا به روایت، صرافی هایی که دلار می‌خریدند تا ظهر آخرین روز ثبت نام (کاندیداها) از خرید دلار خودداری می‌کردند و می‌گفتند منتظر آمدن یا نیامدن هاشمی هستیم! یکی از مسئولان دفتر آیت الله می‌گفت: شخصی از اردبیل به او تلفن زده و گفته مردم به محض شنیدن خبر ثبت نام حاج آقا از شدت خوشحالی در شهر شیرینی پخش کرده‌اند... مردم در برخی از شهرها از خوشحالی خبر ثبت نام هاشمی... گوسفند قربانی کرده‌اند! مسئولان دفتر روایت‌های متعددی داشتند از اصفهان هم به دفتر تلفن شده و خبر دادند که مردم در شهر شادی می‌کنند و بعضی‌ها از فرط خوشحالی چراغ ماشین هایشان را روشن کرده و بوق می‌زنند. رسانه‌های خارجی هم بلافاصله برنامه‌هایشان را قطع کرده و خبر ثبت نام آیت الله را منعکس کردند. یکی از افراد دفتر خبرداد که پیامکی دریافت کرده مبنی بر اینکه میلیون‌ها سی‌دی در جهت تخریب شخصیت آیت‌ا... هاشمی آماده توزیع شده است. آقای رجایی از اعضای دفتر می‌گفت: به اعتقاد من هر چه این گونه کارهای تخریبی بیشتر شود مردم بیشتر به ایشان اقبال پیدا می‌کنند. درست همان گونه که در دوم خرداد 76 برای خاتمی اتفاق افتاد»1
در کنار این اتفاقات و برخوردها عده‌ای از نمایندگان مجلس نیز ملاقات با هاشمی و خاتمی را کاری ارزشمند و موجب وحدت ملی قلمداد نموده‌اند چون به محبوبیت آنها در جامعه واقف هستند و هر دو نفر را از چهره‌های برجسته و از دلسوزان نظام می‌دانند.
«حال آنکه به گفته پزشکیان دیدار با خاتمی یا هاشمی فرقی نمی‌کند. اینها چهره‌های برجسته، ذخایر کشور و دلسوزان نظام هستند که در طول سالها زحمات بسیار کشیده و خدماتی داشته‌اند. برفرض که به زعم این مخالفان اینها اشتباهی هم داشته‌اند، انسان که بدون اشتباه نیست. ولی آیا همان اشتباه باید ملاک قضاوت درباره کارنامه یک فرد باشد و خدمات و زحمات او نادیده گرفته شود؟ همه باید در چارچوب قانون حرف خود را بزنند و هیچ کس حق تهمت و افترا زدن نداشته باشد. اینها که تهمت می‌زنند و محکوم می‌کنند اگر نتوانند ادعاهایشان را ثابت کنند به لحاظ قضایی باید جواب بدهند. اعتراض‌ها بیشتر سیاسی است علی مطهری، نماینده مردم تهران در مجلس هم از چهره‌های برجسته دیگری است که به دفاع از اقدام وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی پرداخت. مطهری در گفت‌وگویی با سایت «تدبیر» گفت: من ملاقات وزیر ارشاد و دیگر وزرا با آقای خاتمی را کاری مثبت و موجب وحدت ملی می‌دانم. معترضان هم بهتر است به جای اعتراض، با آقای خاتمی ملاقات کنند و اگر انتقادی از ایشان دارند با خودشان مطرح و گفتگو کنند. این نشانه جمود و خشک مغزی است که اگر با کسی اختلاف نظر داریم او را طرد کنیم یا او را خارج از دایره انقلاب بدانیم و خودمان را حق مطلق بپنداریم. این با سیره و روش پیامبر اسلام(ص) و اولیای دین سازگار نیست. اگر معتقدند که آقای خاتمی در فتنه سال 88 نقش داشته است، بروند پاسخ ایشان را بشنوند. فکر می‌کنم تعدادی از نماینده‌ها رابطه خوبی با آقای جنتی ندارند و به هر بهانه‌ای به ایشان اعتراض یا سؤالی را مطرح می‌کنند. به نظر من این اعتراض‌ها بیشتر جنبه سیاسی دارد، چون آقای جنتی از نظر بینش سیاسی به آقایان هاشمی و خاتمی نزدیک است این افراد به او اعتراض می‌کنند. محمدرضا باهنر، نایب رئیس مجلس هم در گفتگویی درباره برنامه‌های وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: اینکه آقای جنتی اشتباه داشته است یا نه؛ امر مسلمی است. ما در برخی از جهات از ایشان انتقاد داریم اما اینکه ایشان اکنون به مرز استیضاح رسیده است را قبول نداریم. نمی‌شود در همان ابتدای دولت خواستار استیضاح یک وزیر شد. با توجه به جایگاه باهنر، مطهری و پزشکیان در میان نمایندگان مجلس و وزنه‌ای که آنها در فراکسیون رهروان ولایت و در میان نمایندگان معتدل مجلس دارند، به نظر می‌رسد که علی‌رغم امضای 160 نماینده ذیل تذکر روز یکشنبه به وزیر ارشاد به دلیل توقیف نشریه 9 دی؛ جبهه معتدلین در مجلس مخالف با اینگونه برخوردهای تند با وزرای دولت اعتدال است. اظهارات کاظم جلالی رئیس فراکسیون رهروان ولایت در گفت‌و‌گویی که سال گذشته با روزنامه ایران داشت شاهد این مدعاست که می‌گفت: مخالفین دولت و نمایندگان تندرو در اقلیت هستند اما از تریبون‌های رسانه‌ای بیشتری برخوردارند و صدایشان بلندتر شنیده می‌شود.»2
نمایندگانی ملاقات وزیر ارشاد با سیدمحمد خاتمی و یا دیدار عده‌ای از دولتمردان با آیت ا.. هاشمی را بر نمی‌تابند نماینده دیگری هم از سعید مرتضوی حمایت می‌نماید و از جمله جنایتی را که در کهریزک رقم خورد یک اشتباه معمولی تلقی و با کمال تاسف او را به پزشکی تشبیه می‌کند که 999 نفر را درست ختنه کرده و یک نفر را نه و همه این موارد را خطای طبیعی و وی را قابل تقدیر می‌داند.
«رییس کمیسیون اجتماعی مجلس که یکی از موافقان محکم مرتضوی است در مصاحبه با روزنامه بهار به دفاع از عملکرد دادستان سابق تهران و رئیس سازمان تامین اجتماعی پرداخت. خواندن این مصاحبه برای آشنایی با دیدگاه یک نماینده مجلس خالی از لطف نیست. عملکرد مرتضوی در کهریزک اشکالی نداشت. عبدالرضا عزیزی که نماینده شیروان است به دلیل ریاستش بر این کمیسیون با مرتضوی در تماس مستقیم است و در این تماس‌ها گویا دادستان سابق تهران را چنان درک کرده که همه‌جوره از او حمایت می‌کند. عزیزی می‌گوید مرتضوی به پزشکی می‌ماند که هزار عمل ختنه انجام داده و 999 نفر را درست ختنه کرده و یک نفر را نه. آن یک نفر را هم به قول خودش «فیلر» می‌داند و خطای طبیعی. وی در این مصاحبه در پاسخ به این پرسش که شما دقیقا می‌دانید سعید مرتضوی چه کسی است؟گفت: بله! آقای دکتر مرتضوی یک جوان، انقلابی و مورد وثوق و اعتماد نظام است. زحمات زیادی برای نظام کشیده و ممکن است اشتباهاتی هم داشته باشد. متاسفانه بعضی‌ها، اشتباه‌های برخی را زیر لنز دوربین بزرگ‌نمایی می‌کنند و نور هم به آن می‌دهند تا آن اشتباه را خیلی بزرگ نشان دهند. این نماینده مجلس در خصوص عملکرد مرتضوی در قضیه کهریزک می‌گوید فرض کنید مثلا الان یک گروهبانی در دورترین نقطه کشور یک اشتباهی بکند، آیا ما این را به حساب فرمان‌نویسان کشور می‌گذاریم؟ نمی‌گذاریم.
مرتضوی در زمان وقایع انتخابات ریاست‌جمهوری یک رایی صادر کرد. بالاخره در آن شرایط بسیار بحرانی تصمیم گرفتن کار سختی بود؛ همیشه با سرعت بالا تصمیم گرفتن آن هم در وضعیت قرمز کار سختی است. ایشان آن‌جا حتی اگر در اتخاذ بعضی از تصمیماتش اشتباه هم کرده باشد خیلی مهم نیست؛ از نظر مدیریتی ما می‌گوییم 20 تا 30 «فیلر» طبیعی است. فیلر یعنی مثلا اگر 20 تا 30 نفر از دانشجوهای یک استاد نمره قبولی نگیرند، ایراد از استاد نیست، اگر بیش از این باشد ایراد از استاد است... مگر در کهریزک چند نفر مردند؟ سه نفر! آن شخصی هم که فوت شده خیلی آدم محترمی بوده، پسر روح‌الامینی آدم خیلی خوبی هم بوده.»3
آیندگان درباره این عده از نمایندگان چگونه قضاوت خواهند کرد؟
 یکی می‌گوید چرا وزیر با فردی ملاقات نموده که سال‌ها در سمت وزارت و ریاست جمهوری خدمت کرده و تاکنون هیچ دادگاهی هم حکمی علیه وی صادر نکرده است؟
دیگری یکی از مسببان جنایت هولناک کهریزک که در نهایت بسیاری شکنجه و عده‌ای هم در آن فاجعه بی‌گناه کشته شدند را تبرئه می‌نماید و او را قابل ستایش و تقدیر می‌داند...
حسن ختام مقاله به ذکر بخشی از سخنان مولای متقیان حضرت علی (ع) در نکوهش از نافرمانی کوفیان اختصاص می‌یابد که می‌فرماید:
«به من خبر رسیده که مردی از لشکر شام به خانه‌ی زن مسلمان و زن غیر مسلمانی که در پناه حکومت ‏اسلام بوده وارد شده،و خلخال و دستبند، گردن بند، و گوشواره‏های آنها را به غارت برده، در حالی که هیچ وسیله‏ای برای دفاع جز گریه و التماس کردن نداشته‏اند، لشکریان شام، با غنیمت فراوان رفتند بدون اینکه حتی یک نفر از آنها زخمی بردارد و یا قطره خونی ‏از آنها ریخته شود. اگر برای این حادثه تلخ مسلمانی از روی تاسف بمیرد ملامت نخواهد شد، و از نظر من‏ سزاوار است! 4
حضرت علی (ع) می‌فرماید: به علت ظلمی که بر زن غیر مسلمانی روا داشته شده اگر مسلمانی از روی تاسف بمیرد شایسته ‌است اما فردی که بر صندلی مجلس شورای اسلامی تکیه زده و از بیت المال هزینه می‌نماید و باید نظارت عالیه داشته باشد تا حقی از مردم و ساکنان این مرز و بوم ضایع نگردد در مقام مدافع قد علم می‌کند و آنچه در زندان مخوف و سیاه چال کهریزک اتفاق افتاد که یاد‌آوری آن حوادث تلخ و ناگوار روح هر انسانی را آزرده می‌نماید بدیده اغماض می‌نگرد، چشم واقع بین را می‌بندد و بی پروا به یکی از مسببان فاجعه دلخراش احسنت و آفرین می‌گوید و او را مرد جگردار و از ناجیان ایران می‌داند و ماجرای کشته شدن جوانان برومند و مومن و مسلمان این خطه دلاور پرور در اثر شکنجه و بد رفتاری از سوی عده‌ای را با چه تشبیه زشت و ناپسندی مطرح می‌نماید و می‌خواهد یکی از متهمان پرونده را بی گناه جلوه دهد!!

مدیر مسئول

پی نوشت ها:
1- «از نیاوران تا پاستور، امیر رضا پرحلم، صفحه 59
2- روزنامه ایران مورخ 20/1/93
3- روزنامه بهار مورخ 25/9/91
4- «نهج‌البلاغه»، ترجمه محمد دشتی(ره)، خطبه 27، صفحه 51