تیتر یک شماره 368
آقای مصباح به کارهای اصلی بپردازند
به مباحث حاشیهای نپردازند
سخنان بیسابقه آیتا... مصباحیزدی علیه حسن روحانی، واکنش صریح حجتالاسلام والمسلمین سیدمهدی طباطبایی را در پی داشت. وی تصریح کرد: آقای مصباح بهتر است به درس و بحث و کار علمیشان بپردازند. وی اظهار کرد: آخر چرا باید بگویند انگلیسی؟! اینکه رئیسجمهور را اینطور توصیف کنند مناسب نمیدانم. واقعا از ایشان میخواهم که این فرمایششان را اصلاح کنند و از این قبیل کلمات استفاده نکنند. طباطبایی خاطرنشان کرد: واقعا به خاطر خیلی از سخنانی که مطرح شد، متاسف شدم. از این دو بزرگوار یعنی آقای مصباح و روحانی میخواهم به کارهای اصلی بپردازند و به مباحث حاشیهای نپردازند. وی افزود: از آیتا... مصباحیزدی میخواهم که به دروس علمی خود بپردازند و وارد این مباحث نشوند و به این سخنان و بحث و جدلها ادامه ندهند. سیدمهدی طباطبایی اضافه کرد: به عنوان یک طلبه میخواهم که این دعواها، جدلها و تنشها ادامه پیدا نکندچراکه واقعا نگران دین مردم هستم و این مسائل بیش از همه به دین مردم لطمه میزند. البته آقای روحانی علما را متوهم نخواندند و به نظرم آقای مصباح برداشت نادرستی از سخنان ایشان دارند. وی تصریح کرد: اصولا اگر دو متدین در مخالفت با یکدیگر، همدیگر را بیاعتبار کنند، در نتیجهگیری متوجه خواهیم شد که هر دو از دید مردم میافتند و وقتی چنین اتفاقی بیفتد، ضرر به دین میخورد که این مساله بسیار خطرناک است. این نماینده سابق مجلس با بیان اینکه دشمن میخواهد روحانیت، علما و عزیزان را به جان هم بیندازد، گفت: دشمن میخواهد در حالی که این عزیزان به زد و خورد با یکدیگر میپردازند از این فضا استفاده خود را ببرد.
وی در ادامه بار دیگر اظهارات آیتا... مصباحیزدی درباره لفظ «انگلیسی» بودن را نکوهش کرد و افزود: جناب آقای آیتا... مصباح هر چه به حوزه و تقویت حوزه بیشتر بپردازند انشاءا... نزد خدا عزیزترند و اگر اوامری دارند میتوانند محرمانه به آقای روحانی بفرمایند و ایشان قطعا خواهند پذیرفت. سیدمهدی طباطبایی افزود: الان در انگلیس علمای بزرگی حضور دارند که جمهوری اسلامی را قبول دارند و سعی در حفظ دین دارند. وی تصریح کرد: حضرت آیتا... باید توجه کنند ایشان لازم است که تغییری در نگرش سیاسی خود بدهند. نه غلوهای گذشته (دوره احمدینژاد) و نه تخریبهای امروز هیچکدام به نفع نظام و دین نخواهد بود. این استاد اخلاق ادامه داد: آقایان مقداری به خود و جامعه فکر کنند و بیشتر به فکر کمک به انقلاب و نظام باشند. در این مقاطع مهم و دیگر مقاطع باید به صورت محرمانه به رئیسجمهور امری را گزارش دهند و از حضور در جراید و رسانهای کردن حرفها خودداری کنند. وی ادامه داد: این سخنان حتما به رئیسجمهور منتقل میشود و آقای روحانی هم توجه خواهند کرد. طباطبایی اضافه کرد: آقای روحانی باید خطاب به مردم درباره مسائل مختلف از جمله مسائل فرهنگی سخن بگوید چرا که باید نسبت به امور مردم پاسخگو باشد اما افراد دیگر باید سخنانشان را طور دیگری بیان کنند. وی افزود: آقای روحانی به عنوان رئیسجمهور پاسخگوی افکار عمومی است و انشاءا... باید وقتش را صرف پرداختن به کارهای مردم کند نه مسائل جانبی. این استاد اخلاق در پاسخ به سوالی درباره حمله تلویحی برخی به رئیسجمهور از تریبونهای مقدس نیز گفت: خوشبختانه مردم خیلی به این پیامهای اینگونهای توجه نمیکنند. من واقعا دلم برای دین میسوزد. هر کسی باید در این زمان سعی کند که دیگر به دین و افکار دینی مردم خدشه وارد نکند.
چون آنها از کسی نمیترسند صدایشان بلند است
یک عضو مجلس خبرگان رهبری با انتقاد از کسانی که در تریبونهای رسمی از ادبیات تخریبی و نامناسب برای انتقادهای خود استفاده میکنند، گفت: اینگونه افراد در کشور در اقلیت هستند ولی صدای آنها بلند است.
آیتالله هاشم هاشمزاده هریسی در گفتوگو با ایسنا، افزود: متأسفانه پدیده زشتی در کشور وجود دارد که برخی از افراد در مورد کسانی که با آنها همفکر نیستند یا آنها را دوست ندارند از ادبیات نامناسبی استفاده میکنند و از هر فرصتی برای بر زمین کوبیدن وی بهره میبرند. این مسائل موجب شده که جامعه به بداخلاقی مبتلا و تندرویها و افراطیگریها در آن شعلهور شود. وی با بیان اینکه "اینگونه افراد در کشور در اقلیت هستند ولی متأسفانه صدای آنها بلند است"، گفت: با توجه به بلندی صدای آنها، این تصور ایجاد میشود که آنها تمام کشور هستند ولی واقعیت این نیست و چون آنها از کسی نمیترسند صدایشان بلند است، در برابر دیگران بداخلاقی به خرج میدهند و از هر فرصتی برای تخریب استفاده میکنند. این عضو مجلس خبرگان رهبری ادامه داد: متأسفانه برخی از این اقدامات به نام اسلام انجام میشود در حالیکه اسلام این رفتارها را قبول ندارد و مسلمانان را از انجام اینگونه اقدامات منع کرده است. هاشمزاده هریسی با بیان اینکه "اینگونه اقدامات به نام اسلام باعث گیج شدن و ایجاد اختلاف در بین مردم میشود"، تصریح کرد: در واقع اینگونه مسائل موجب پمپاژ نفرت در جامعه میشود. وی با تاکید بر اینکه "در چنین فضاهایی حق روشن و نمایان نمیشود و فضا غبارآلودتر میشود"، گفت: متأسفانه این بلای عظیمی است که جامعه ما به آن گرفتار شده است و نمیدانم چرا جلوی این بلا گرفته نمیشود. این عضو مجلس خبرگان رهبری به خطرات ایجاد اختلاف در جامعه اشاره کرد و با بیان اینکه "در کشور همواره تاکید میشود که بین شیعه و سنی باید اتحاد وجود داشته باشد و تفاوتهای ظاهری فدای اشتراکات شود تا همه حول محور وحدت حرکت کنند"، افزود: اما متأسفانه برخی در بین خود شیعیان نفاق ایجاد کرده و در جامعه نفرت پمپاژ میکنند. وی با اشاره به اینکه "رسانهها و تریبونها مانند لبه شمشیر هستند که هم میتوانند ادب و احترام را در جامعه گسترش دهند و هم نفرت و خشونت را"، گفت: متأسفانه گاه میبینیم که از تریبونهای مقدس و حتی رسانه ملی خشونت و نفرت در جامعه تبلیغ میشود و این موجب ایجاد دوگانگی در جامعه میشود. هاشمزاده هریسی ادامه داد: تهمت زدن و دروغ گفتن، از گناهان کبیرهاند. ریشه این اقدامات در تندروی است و نداشتن اعتدال است. مردم باید نفرت و بیزاری خود از این اختلافات و این ادبیات را ابراز کنند؛ چراکه عموم مردم اینگونه رفتارها را دوست ندارند و از آن ناراضی هستند. به طور کلی مردم هرکسی را تندروی میکند، حذف میکنند. این عضو مجلس خبرگان رهبری در پایان گفت: با وجود اینکه مردم از اینگونه اقدامات ناراحت هستند اما صدایی برای بیان نارضایتی خود ندارند و عده اقلیتی که از این تندرویها خوششان میآید از بابت این مسائل هورا میکشند و صدایشان بلند است. تندروها نیز صدای آنها را میشنوند و فکر میکنند که کل مردم از اینگونه رفتارها خوششان میآید.