تیتر یک شماره 379
مدیران باید پاسخگوی مردم باشند
و پرسشهایی که بدون پاسخ ماند
آیینه یزد: روز جمعه 7/6/93 در سالن حمیدیای استانداری یزد جلسه هم اندیشی اصحاب رسانه استان با حضور دکتر صادق مشاور رسانهای رییسجمهور تشکیل گردید. قرار شد هر یک از افراد منتخب در چهار، پنج دقیقه مسائل و پرسشها و نظرات خود را بیان نمایند.
نوبت به مدیر مسئول آیینه که رسید بعد از عرض سلام و خیرمقدم به میهمان و حاضران در جلسه مطالبی به شرح زیر که قبلاً نوشته بود قرائت نمود.
الف- همانطور که مطلع هستید دارندگان بعضی از تریبونها و رسانهها، گردانندگان و نویسندگان بعضی از نشریات را مرتد قلمداد نمودند حتی در مقام قاضی نشستند و حکم ارتداد برای آنها صادر کردند.
نویسنده و مدیر مسئول دستگیر و نشریه هم توقیف شد اما قوه قضاییه مثلاً آنها را به 6 ماه زندان محکوم و یا حکم توقیف چند ماهه نشریه مورد بحث را صادر کرد.
بنابراین پیشنهاد میگردد برای جلوگیری از توقیف نشریهای که موجب بیکاری عدهای میشود و این کار مشکلات زیادی نیز در پی خواهد داشت دولت هر چه زودتر زمینههایی فراهم نماید و لایحهای تنظیم و تهیه کند که توقیف نشریه آخرین راه حل باشد نه اولین اقدام.
ب-اگر بخواهیم خیلی محترمانه بگوئیم نه تنها ادبیات رییس دولت در مقایسه با دولت گذشته قابل قبولتر است بلکه در سیاست خارجی موضوع مذاکرات هستهای و در داخل رسیدگی به اموری نظیر بهداشت، بیمه، برنامه سلامت، موفقیتها و پیشرفتهایی نصیب دولت یازدهم کرده و در نهایت باعث رضایت نسبی مردم شده است. اما اگر دولت به ویژه شخص دکتر روحانی به وعدههای انتخاباتی خود جامه عمل نپوشاند و نتواند با رعایت حقوق شهروندی آن گونه که قول آن را داده است و نظارت کامل بر اصناف و بازار، جلوی گرانی اجناس و مایحتاج زندگی مردم را بگیرد در غیر این صورت احتمالاً در انتخابات بعدی پیروز انتخابات آنهایی خواهند بود که منسجم تر عمل کرده باشند و از یکسال قبل در پی وارد کردن ایراد و انتقاد به عملکردها بوده و هستند و به طور قطع راه خود را ادامه خواهند داد.
ج – دولت یازدهم که مکرر دم از پذیرش انتقاد از عملکرد و رفتار خود میزند چه سازوکاری در پیش گرفته است تا بتواند صدای مدیران مسئول و روزنامهنگاران منتقد در مراکز استانها و شهرستانها را بشنود و نقد و نظر و پیشنهادهای اصلاحی آنها را مورد بررسی قرار دهد.
د- حقیر که چند سال به علت انتقاد از عملکرد و سیاستهای دولت نهم و دهم و از همه مهمتر به دلیل انتقاد از گرانیها و سوء استفاده از رانتها و رشوه خواریها از جمله عدم رعایت کرامت انسانها نشریهاش حق ورود به استانداری و بعضی از ادارات را نداشت و با دریافت تذکراتی غلاظ و شداد از اداره کل ارشاد که در دولت یازدهم تا این تاریخ فاقد مدیر کل است و نظارهگر گذشت زمان میباشد و با نسبت دادن انواع و اقسام تهمتها و افتراها به اینجانب از سوی عدهای از افراد و بیشتر با نام مستعار و بعد از حدود یکسال و نیم رفت و آمد در راهروهای دادگستری و دادگاه مطبوعات یزد که در نهایت با صدور حکم عادلانه نقص بلا ارجاع دیوانعالی کشور حق به حقدار رسید، حال که دولتی اداره امور مملکت را به عهده گرفته که مکرر اعلام مینماید پذیرای نقد از عملکرد خود میباشد همانطور که بارها نگارنده در این چند ماه درباره سفرهای استانی مطالبی را به استحضار مردم و مقامات رسانده است پیشنهاد و آرزو مینماید در سفرهای استانی دکتر حسن روحانی با برنامهریزی صحیح و جلوگیری از روش چندش آور جمع آوری نامهها و درخواستهای مردم که همگان به عیان آن را مشاهده مینمایند کرامت انسانها حفظ گردد و در یک کلام به جد ترتیبی اتخاذ نمایند تا مردم جلو و دنبال ماشینهای گران قیمتی که از بیتالمال تهیه و خریداری شده، ندوند و دولتمردان در سفرهای استانی داستان مردم شهر انبار و فرمایش مولای متقیان حضرت علی (ع) را در نظر مجسم نمایند.
بعد از طرح پرسشها و ارائه پیشنهادها، دکترصادق با تقسیمبندی پرسشها و پیشنهادهای مطرح شده به بعضی از آنها پاسخ داد و قرار شد بخشی را به اطلاع مقامات برساند ضمناً اظهار داشت: مدیران اجرایی باید به موقع پاسخ مردم را بدهند و این موضوع از تاکیدات رییس جمهور است، دولت اعتقاد دارد که از تشکلهای صنفی باید حمایت شود و نمیخواهد اینگونه عمل کند که گفته شود تعدادی از رسانهها با ما هستنند و عدهای نیستند. اما تقریباً به هیچ یک از چهار موردی که مدیر مسول آیینه یزد مطرح نموده بود اشارهای نکرد. هنگام ترک سالن به ایشان گفتم چرا پاسخ آیینه یزد را ندادید؟ جواب داد: موارد اعلام شده برای عمل بوده نه برای جواب دادن. گفتم: آیا بهتر نبود در جمع حاضران که پرسشها را شنیده بودند همین یک جمله را میگفتید؟ مشاور رییسجمهور به ذکر این عبارت اکتفا کرد که باید با شما تلفنی صحبت کنم و بعد از خداحافظی سالن و محل هم اندیشی را ترک نمود.
[در سر راه صفین دهقانان شهر انبار تا امام (ع) را دیدند پیاده شده و پیشایش حضرت میدویدند. فرمود: چرا چنین میکنید؟ گفتند عادتی است که پادشاهان خود را احترام میکردیم. حضرت علی (ع) فرمود: به خدا سوگند که امیران شما از این کار سودی نبردند و شما در دنیا با آن خود را به زحمت میافکنید و در آخرت دچار رنج و زحمت میگردید و چه زیان بار است رنجی که عذاب در پی آن باشد و چه سودمند است «آسایشی که با آن، امان از آتش جهنم باشد.» نهجالبلاغه حمکت 37 ترجمه محمد دشتی (ره) صفحه 451]