سفارش تبلیغ
صبا ویژن

هفته نامه آیینه یزد

انعکاس آیینه شماره 379

مصاحبه با فرماندار و درخواست نظارت بیشتر بر امور شهر

به مناسبت گرامیداشت یاد و خاطره شهیدان محمدعلی رجایی و محمدجواد باهنر و دیگر شهدا که برای برقراری و حفظ نظام جمهوری اسلامی ایران و دفاع از این مرز و بوم به درجه رفیعه شهادت نائل آمدند و به منظور ارائه گزارش در زمینه اقدامات دولت تدبیر و امید در هفته دولت با مدیران مسئول رسانه‌ها و نمایندگان خبرگزاری‌ها با حضور محمود شاکری شمسی فرماندار یزد نشست خبری برگزار گردید در این جلسه فرماندار، شهیدان باهنر و رجایی را به حق الگویی برای همه دولتمردان دانست و توجه به ویژگی و منش اخلاقی آن بزرگواران را افتخاری برای دولت تدبیر و امید قلمداد نمود و خطاب به حاضران گفت از نقد سازنده اصحاب رسانه استقبال می‌کند و به نقش مهم و تاثیرگذار آنها در جامعه آگاه و واقف است.
ضمناً به موضوعاتی اشاره کرد از جمله، حفظ آرامش و تعامل با ساکنان شهر یزد که شصت درصد جمعیت استان را تشکیل می‌دهند، شفافیت در ارائه آمار و کارهای انجام شده، این که مدیران باید برای اداره محل خدمت خود برنامه‌ریزی صحیح و اختیار لازم را داشته باشند، اعتقاد داشتن به نظرات کارشناسی، و اینکه رییس هر نهاد و سازمان و موسسه دولتی باید بتواند با اشرافی که بر حوزه مدیریتی خود دارد به موقع تصمیم بگیرد. فعال کردن کار گروه‌ها در بخش‌های مختلف که هنوز آن طور که باید و شاید فعال نبودند. آماده نمودن زمینه برای حضور بخش خصوصی تا با خیال راحت بتوانند سرمایه‌گذاری نموده و به انجام وظیفه بپردازند، اشاره به امر گردشگری و صدور مجوز برای ساخت هتل، پیگیری مساله آب با اهمیتی که این ماده حیاتی دارد، آگاه نمودن مردم برای چگونگی مصرف آب و توجه نمودن آنها به این امر مهم، حفر 11 حلقه چاه با رعایت اصول بهداشتی در سطح شهرستان، لزوم تغییر آبیاری سنتی و غرقابی به روش‌های علمی و کارشناسی شده، تعویض شبکه‌های فرسوده آبرسانی و ترمیم آن، ارائه تذکرات لازم به شهروندان برای صرفه‌جویی و استفاده بهینه از آب، توسعه فضای سبز و نگهداری فضاهای موجود، توجه و عنایت بیشتر به بلوارها و خیابانها و چهار راهها و پاک‌سازی مسیرها به منظور آسایش بیشتر شهروندان، رسیدگی به مشکلات فراوان حاشیه‌نشینی در شهر، برنامه‌ریزی برای اینکه محل گلخانه‌ها در یزد تغییر کند یا نحوه استفاده از کود برای گلخانه‌ها به نحوی صورت گیرد که محیط زندگی مردم سالم باشد، تلاش و کوشش و جدیت برای رسیدگی به امر کوره‌های آجر و پیگیری جدی این موضوع که برای مردم صبور و مومن یزد مشکلات فراوانی به وجود آورده است و با کمال تاسف باید اکثریت جمعیت استان در هوای آلوده شهر زندگی کنند و اشاره به اثرات ناگواری که بر سلامت افراد یا رفتارهای اجتماعی مردم خواهد داشت و در نهایت استفاده مادی در این زمینه نصیب چندین خانواده می‌گردد، سرو سامان دادن به جمع‌‌کنندگان و فروشندگان ضایعات در شهر، گسترش بیمه سلامت و اجرای طرح تحول سلامت و اشاره به اقدامات صورت گرفته در 5 ماه اخیر در دوره مدیریت فرماندار از جمله اینکه 000/150 متر مربع زمین از اراضی ملی رفع تصرف و به بیت‌المال باز گردانده شده است.
در آن نشست نکات و موضوعات متعدد و پرسش‌هایی از سوی خبرنگاران و مدیران مسئول مطرح شد و آنچه که نظر دیگران را می‌توانست بیشتر به خود جلب نماید تغییری بود که در روش دولتمردان در مقایسه با بعضی از مدیران دولت نهم و دهم بوجود آمده بود که این امر قابل تقدیر و ستایش است. عنایت و توجه فرماندار به تمام سئوالات حاضران در جلسه حتی شنیدن مطالبی که بعضی در فرصت به دست آمده با اشاره و ملاحظه موبایلی که همراه داشتند مطالبی را می‌خواندند. به نظر نگارنده این امر حکایت از سعه صدر شاکری شمسی داشت که نظرات متعدد و متفاوت را می‌شنید و هیچ یک از پرسش‌ها را بدون پاسخ نیز نمی‌گذاشت.
از وظایف فرمانداران و استانداران «نظارت و بازرسی از نهادهای انقلاب اسلامی، نیروهای انتظامی، شوراهای اسلامی شهر و شهرداری‌ها و موسسات عمومی غیردولتی به جز موارد مستنی شده قانونی می‌باشد، تشکیل و هدایت شورای آموزش و پرورش، شورای حفاظت از منابع طبیعی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر، ستاد تنظیم بازار، شورای اداری و رعایت تصمیمات متخذه شوراهای مذکور طبق قوانین و مقررات مربوطه و نظارت و مراقبت در اجرای برنامه‌های عمرانی ملی و استانی و در صورت لزوم دادن تذکر به مسئولین اجرایی و در جهت رفع نواقص احتمالی و فراهم نمودن زمینه‌های عدالت اجتماعی و فقرزدایی و نهادینه شدن آزادی‌های سیاسی و اجتماعی... بر عهده استاندار و فرماندار می‌باشد»1
چند سال پیش مدیر مسئول «آیینه یزد» در مصاحبه با یکی از اعضای وقت شورای شهر یزد به این مساله پی برد که بعضی از افراد طرح‌هایی به شهرداری یزد می‌دهند که نه تنها کپی‌برداری از طرح‌های مربوط به شهرهای دیگر می‌باشد بلکه گاه فراموش می‌کنند اسم شهر و مرکز استان اولیه را از روی نقشه و طرح تهیه شده پاک نمایند. موضوع در آیینه یزد چاپ شد و کسی آنرا تکذیب نکرد. اعضای سابق شورای شهر، شهردار وقت یزد را به علت تخلفات زیاد استیضاح نمودند در جلسات شورا رای بر ابقای شهردار داده شد که طبق قانون حق قانونی است که آن مسئول به کار خود ادامه دهد اما مردم در جریان قرار نگرفتند که به هر حال نتیجه بررسی آن بخش از تخلفات شهردار که به وقوع پیوسته بود به کجا رسید در چند نوبت هم که آیینه یزد به آن موضوع پرداخت معمولاً کسی پاسخگو نبود و بعضی از سئوالات هنور هم باقی است در حال حاضر شهروندان به طور قطع آسفالت خیابان‌ها و احداث پل‌ها و بازسازی خیابانها و کوچه‌ها را می‌بینند.
و اذعان دارند که نوع کارهای انجام گرفته درجه یک و ممتاز نیست افرادی که مختصر اطلاعی از کارهای معماری و ساختمان سازی دارند به راحتی پی به این موضوع می‌برند عده‌ای هم که تخصصی در این زمینه ندارند وقتی می‌بینند هنوز یکسال از احداث این گونه کارهای عمرانی نگذشته و نیاز به ترمیم و بازسازی دارد آگاهی پیدا می‌کنند در هزینه کردن بیت‌المال عنایت لازم مبذول نگردیده است و این می‌طلبد که فرماندار نظارت قانونی خود بر این امور را مستمراً انجام دهد.
آنچه می‌تواند تعداد مخالفان سیاست‌های اقتصادی دولت را افزایش دهد نه تنها اضافه شدن نرخ حامل‌های انرژی بلکه گرانی اجناس و میوه و موادخوراکی و به طور کلی مایحتاج زندگی مردم است که این امر در کنار تبلیغات گروه‌های رقیب دولت یازدهم می‌تواند اثر سوء خود را بگذارد اما فرمانداران و استانداران می‌توانند با نظارت مستمر بر کار اصناف و اطلاع رسانی به موقع، از اقدامات احتمالی سوء استفاده کنندگان جلوگیری نموده و پشتیبانی مردم از دولت تدبیر و امید را افزایش دهند.
پیشنهاد می‌گردد فرماندار در شورای آموزش و پرورش طرحی ارائه نماید تا با کمک عده‌ای از فرهنگیان و علاقه‌مندان به امور اجتماعی زمینه‌هایی فراهم گردد تا هر چه بیشتر و در حد امکان، دانش‌آموزان یتیم و فرزندان زنان خودسرپرست و یا دانش‌آموزانی که پدر و مادر آنها متارکه نموده و یا به خاطر اعتیاد شیرازه زندگی آنها از هم گسسته شده است بهتر از گذشته بتوانند تحصیل نمایند و با مساعدت علاقه‌مندان، دانش‌پژوهان ساکن محلات فقیرنشین و مردم مستضعف از توزیع نسبی و حداقلی احتیاجات روزمره و وسایل کمک آموزشی بهره‌مند شوند.
در پایان نظر خوانندگان را به مقدمه مترجم کتاب «آیین شهرداری» که در قرن هفتم هجری نوشته شده است جلب می‌نماید: «مطالعه وضع اجتماعی ملل مسلمان در قرون اولیه اسلامی و سرگذشت تطور زندگی مادی و معنوی آنان امری است که برای محققان علوم اجتماعی و جامعه شناس و مردم شناس نهایت لزوم را دارد. چگونگی اداره شهرها و وضع بازرگانان و کسبه و اصناف و نحوه داوری قاضی و حدود اختیارات وی در رفتار محتسب در اجرای مقررات و مراقبت امور شهر و طریق داد و ستد مردم و توجه به حفظ بهداشت عمومی و وضع پزشکان و دامپزشکان و معلمان و مکتب‌داران و روحانیون و واعظان و جز از آن اموری است که یک محقق از آشنایی بدان ناگزیر است و برای افراد عادی نیز آگاهی از آن لذت بخش است»2
ادامه برگزاری جلسات هم‌اندیشی و مصاحبه با خبرنگاران و اصحاب رسانه حداقل دو ماه یک بار سبب افزایش اطلاعات مسئولان عالی اجرایی شهر و استان می‌گردد و مسئولان امر بیش از پیش با درخواست‌ها و تقاضاهای مردم آشنا می‌شوند.

مدیر مسئول

پی‌نوشت‌ها:
1- بخشی از مصوبات شورای عالی اداری در هشتادمین جلسه مورخ 28/7/77    
2- «آیین شهرداری»، محمد احمد قرشی (ابن اخوه)، ترجمه جعفر شعار، چاپ 1360ه.ش