سفارش تبلیغ
صبا ویژن

هفته نامه آیینه یزد

انعکاس آیینه شماره 398

انتقاد از حضور یک بازیگر زن در کمیسیون فرهنگی مجلس

«فاطمه آلیا در گفتگو با خبرنگار فرهنگی خبرگزاری خانه ملت، در خصوص دعوت از الهام چرخنده برای حضور در کمیسیون فرهنگی گفت: با بررسی فعالیت‌های الهام چرخنده و مطالعه گزارش‌های رسیده از سفرهای وی به شهرستان‌ها تصمیم گرفتیم از وی برای حضور در مجلس دعوت کنیم.
نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات و اسلامشهر در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: علت این دعوت شیوه وی درباره فراهم کردن زمینه جهت داوطلب شدن 3900 نفر برای محجبه شدن بود که اقدام ارزنده‌ای است.
وی در ادامه با بیان اینکه رویکرد مجلس مطالبه جامعه یعنی تقویت راه‌های گسترش عفاف و حجاب است، عنوان کرد: قصد داشتیم با دعوت از الهام چرخنده ضمن قدردانی، کمیسیون و همکاران را در جریان فعالیت‌های وی قرار دهیم.
آلیا تصریح کرد: ویژگی‌هایی که چرخنده از نظر سن و سال دارد و همچنین راهی که تا کنون طی کرده (تجربه زندگی در غرب، بی‌حجابی و باحجابی) و انتخاب آگاهانه‌ای که داشته است ظرفیتی است برای هدایت نسل جوان امروز تا به اصالت و فطرت خود توجه کنند.
حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران که رسیدگی به اوضاع فرهنگی جامعه را در دستور کار دارند می‌توانند از ظرفیت وجود یک مجری که می‌تواند با زبان و ادبیات هنری این اهداف را دنبال کند استفاده کنند.»1
«نیره اخوان بیطرف،‌ عضو فراکسیون زنان مجلس نهم در ادامه با بیان اینکه بزرگ‌ترین اتفاق در زندگی هر شخص این است که سیئات گذشته‌اش به حسنات تبدیل شود،‌ گفت: اکنون در زندگی آن 3900 نفری که پوشش چادر را برای حجاب خود برگزیده‌اند، تغییرات اساسی ایجاد شده است. همچنین فاطمه آلیا،‌ دیگر عضو فراکسیون زنان مجلس نیز در ادامه با اشاره به جشنواره‌های مختلفی که به صورت مداوم برگزار می‌شود بیان کرد: با وجود برگزاری جشنواره‌ها، همایش‌ها و نمایشگاه‌های مختلف تاکنون نتیجه چندانی نگرفته‌ایم اما اکنون با فراهم آمدن چنین شرایطی می‌توان به‌عنوان یک ظرفیت از آن استفاده کرد. لذا الان زمان امتحان ما فرا رسیده است که چگونه از این موقعیت استفاده کنیم.»2
« الهام چرخنده در «کمیسیون فرهنگی» مجلس شورای اسلامی، همسر سابقش را به انتشار عکس‌های شخصی‌اش متهم کرد و خطاب به حاضران در جلسه گفت: هم‌اکنون با دو پسرم زندگی می‌کنم و عکس‌های شخصی که در شبکه‌های اجتماعی و از رسانه‌های خارجی منتشر می‌شود عکس‌های زمان متأهلی بنده بوده که ممکن است آنها با خریدن همسر من به این عکس‌ها دست پیدا کرده باشند لذا من به حمایت شما احتیاج دارم.
وی ادامه داد: زمانی که به خارج از کشور سفر کرده برج میلادی وجود نداشت و وقتی برگشت در کنار تغییرات جدید شهر مثل ساخت برج میلاد شاهد دختران و زنانی بوده که مبدل به یک چهره عروسکی شده بودند.
چرخنده گفت: سفرهای زیادی به خارج از کشور داشتم و بارها به من پیشنهاد حضور در فیلم‌های اروپایی و یا در سفرم به هند پیشنهاد بازی در یک فیلم بالیوودی شد که من آنها را رد کردم.»3
«فرشید نوابی، همسر سابق الهام چرخنده بخشی از صحبت‌های این بازیگر سینما و تلویزیون را تکذیب کرد و گفت ذکر چند نکته را جهت تنویر افکار عمومی و دفاع از حقوق تنها فرزندم بر خود لازم می‌دانم.
1- در ارتباط با عکس‌های منتشره از ایشان و اتهام خریدن بنده توسط رسانه‌های بیگانه امیدوارم منظورشان همسر اولشان بوده باشد و اگر هم منظور بنده بوده صراحتا بفرمایند تا توضیحات لازم به محضر مردم شریف ایران داده شود و البته حق پیگیری و شکایت را برای خود محفوظ می‌دانم.
2- حضانت تنها پسر من ارسطو، مطابق رای دادگاه و خواسته ایشان به بنده داده شده و اکنون پسرم با من زندگی می‌کند و گه گاه به مدت 24 ساعت فرزندم را ملاقات می‌کنند و به هیچ عنوان نه حالا و نه هیچ وقت پسرم با ایشان زندگی نکرده و نخواهد کرد.
3- فقط خواستم از سازندگان برج میلاد به خاطر سرعت عملشان در ساخت این پروژه عظیم تشکر کنم که در طول یکسال و نیم که ما در کشور مالزی از سال 88 تا 90 زندگی می‌کردیم این برج مرتفع را ساخته اند. و همینطور سینمای بالیوود که علی رغم این که هرگز سفری به هند نداشتیم از وجود ایشان در پروژه‌های خود محروم شدند و خداوند آگاه به سر خفیه است.»4
جامعه به خوبی آگاه است که هر نماینده در برابر تمام ملت مسئول است و حق دارد در همه مسائل داخلی و خارجی کشور اظهارنظر نماید. تقدیر از خانم بازیگری که حجاب برتر را انتخاب نموده نیز اقدامی موثر و به جا و پسندیده است. ضمناً ‌باید انتشار عکس‌های خصوصی هر زن یا خانواده‌ای را در سایت‌ها و رسانه‌ها به شدت تقبیح نمود. اما دعوت کمیسیون فرهنگی مجلس از خانمی که حجاب برتر را انتخاب نموده بویژه آنگاه که زمینه طرح اختلافات خانوادگی مطرح می‌گردد بنا به دلایلی که ذکر خواهد شد نباید در اولویت کاری نمایندگان مجلس باشد بنابراین نظر نویسنده این سطور هم این است که:
«چادری شدن یک زن، اتفاق خارق العاده‌ای نیست، هر چند که اگر از منظر عنصر "شهرت" به ماجرا نگاه کنیم، چادر به سر کردن یک بازیگر زن، آن هم نه در فیلم که در عرصه زندگی می‌تواند ارزش خبری داشته باشد.
اما این که یک سری از نهادهای عمومی، از این اتفاق ذوق زده شوند و این ذوق زدگی شان نیز همچنان ادامه یابد، نمی‌تواند رویکردی خردمندانه باشد چرا که قضیه را آنقدر لوث می‌کند که حتی اگر هدفشان ترویج حجاب نیز باشد، نقض غرض می‌شود.
تقدیر از محجبه شدن یک بازیگر زن- که معلوم نیست همچنان بازیگر بماند یا خیر و البته مهم هم نیست - یک امر است که می‌تواند یک بار رخ بدهد و تمام شود ولی مدام روی او مانور دادن و او را بر سر گذاشتن و حلوا حلوا کردن و خبر از دادن امتیازات حمایتی به وی، حتی در سطح مجلس شورای اسلامی، امری دیگر است که ماجرای چرخنده را از حالت طبیعی خارج و به ضد ارزش تبدیل می‌کند.
این که الهام چرخنده به کمیسیون فرهنگی مجلس دعوت شود و در آنجا علیه همسر سابق خودش سخن بگوید و حمایت مجلس را بخواهد و بعد هم رئیس کمیسیون فرهنگی وعده حمایت دهد، نه ترویج حجاب است و نه حافظ شأن مجلسی که بعضی‌ها آن را در حد دعواهای زن و شوهری نیز تقلیل می‌دهند!
یا وقتی نماینده قم در مجلس شورای اسلامی، وزارتخانه‌های ورزش و جوانان و فرهنگ و ارشاد اسلامی و شهرداری تهران را به صف می‌کند که به الهام چرخنده مجوز تأسیس تشکل مردم نهاد و مؤسسه فرهنگی بدهند و از وی حمایت کنند، آیا این امر، چیزی جز دعوت به رانت‌جویی است؟
الهام چرخنده مانند دهها میلیون ایرانی دیگر، در صورت دارا بودن شرایط می‌تواند مؤسسه تأسیس کند یا هر کار قانونی دیگری را به عنوان شهروند این کشور انجام دهد، ولی نمی‌تواند انتظار داشته باشد به خاطر این که چادر به سر کرده تا دستور خدا درباره حجاب را رعایت کرده باشد، بدون نوبت و بدون طی مراحل قانونی، از امتیازات ویژه برخوردار شود.
اگر هم قرار باشد به خاطر حجابش به او امتیاز دهند، میلیون‌ها زن ایرانی که بسیار پیش‌تر از او حجاب و چادر را انتخاب کرده‌اند و به این مناسبت هم بر کسی منت ندارند، بر او که تازه به این صف پیوسته برتری دارند. خاصه آن که کم نیستند زنان مؤمنه‌ای که بی هیچ چشمداشتی و بی آن که به مجلس شورای اسلامی بروند و درخواست امتیاز ویژه کنند، در راه ترویج ارزش‌های اسلامی و اخلاقی و تربیت انسان‌های مؤمن و متدین می‌کوشند.»5
تلاش و کوشش بیشتر نمایندگان به منظور حمایت و مساعدت در جهت رسیدگی به امور زندگی زنان بی‌سرپرست، کودکان طلاق، فرزندان بدسرپرست، اقدام برای کاهش طلاق، سرو سامان دادن به وضعیت زنان و مردان و دختران و پسران کارتن خواب،‌ تهیه امکانات حداقلی برای ازدواج میلیون‌ها دختر و پسر، نجات بچه‌هایی که اسیر دست پدران و مادران معتاد هستند، جلوگیری از ازدواج‌های به اصطلاح سفید که ظلمت و سیاهی و فلاکت و بدبختی برای خانواده‌ها در پی خواهد داشت، بررسی و مساعدت برای بهبود زندگی تاسف‌بار و نگران کننده زنان و دخترانی که بازیچه عده‌ای هوسران، زراندوز، مسرف و نوکیسه می‌باشند و در کوچه‌ها و خیابان‌های شهرها صحنه‌هایی را به نمایش می‌گذارند که سبب شرمندگی هر انسان مومن و آزاده‌ای می‌گردد، توجه و عنایت به خانواده‌های زندانی بویژه به زنان فلک زده‌ای که حتی کودکانشان را در زندان به دنیا می‌آورند و گاه سال‌ها با حداقل امکانات دست و پنجه نرم می‌کنند، تقدیر و تشکر از خیرین و مدیرانی که بدون توقع زمینه‌های حمایت و نگهداری از معتادان و افراد بی‌سرپرست را فراهم نموده‌اند و. ... بهتر است از اولویت‌های برنامه‌ریزی کمیسیون فرهنگی مجلس ‌باشد. پرسشی دیگر مطرح است که چرا با وجود هزینه‌های کلان و اقدامات نهادها و سازمان‌های متعدد و با صدور دستورالعمل‌ها و تنظیم آئین نامه‌ها و بخشنامه‌های گوناگون، مسئولان ذی ربط در اجرای طرح عفاف و حجاب توفیق لازم را کسب ننموده‌اند و مردم چگونه به صحت و درستی آماری پی ببرند که گفته می‌شود یک نفر توانسته است در مدت زمان کوتاهی 3900 نفر را چادری نماید؟
درود و رحمت و برکت خداوند بر بزرگانی چون شهیدمطهری، شهیدبهشتی و دکترعلی شریعتی و امثال آنان که با تنویر افکار جوانان، زنان و مردان بسیار و توده‌های میلیونی باعث رشد اندیشه و تقویت باورهای دینی شدند و نه تنها حجاب بلکه روش زندگی خود را با مطالعه آثار ارزشمند این متفکران و محققان تغییر دادند و در مسیر حیات معنوی خوش درخشیدند و بسیاری از آنان به خیل شهیدان راه خدا پیوستند و عده‌ای از آنان که در جامعه امروز حضور دارند از چهره‌های موثر و ماندگارند آن هم بدون توقع و چشمداشت و انتظاری.

مدیرمسئول

پی نوشت ها:
1- سایت خانه ملت، 21/10/93
2- روزنامه آرمان، 23/10/93
3- سایت تابناک، 24/10/1393
4- همان، 24/10/93
5- سایت عصر ایران، 27/10/93