هفته نامه آیینه یزد

تیتر یک شماره 409

چرا از کسی که انتقاد دارد
و نمی‌خواهد آشوب کند
می‌ترسیم؟

آیینه یزد - چرا از کسی که انتقاد دارد و نمی‌خواهد آشوب کند می‌ترسیم؟

علی مطهری نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی با حضور در مراسم سالگرد بزرگداشت آیت‌ا... شهید مطهری در دانشگاه امیرکبیر به سوالات متفاوتی که از سوی دانشجویان مطرح شد پاسخ داد.
به گزارش ایسنا، علی مطهری در این مراسم- که به همت کانون اندیشه دانشجوی مسلمان برگزار شد - در پاسخ به این سوال که اگر شهید مطهری امروز زنده بود چه نظری درباره حصر داشت؟ گفت: من از عالم غیب خبر ندارم.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی افزود: البته اگر شهید مطهری زنده بود الان 96 ساله بود. البته این حرف از طرف من که فرزند ایشان هستم درست نیست، اما در اولین ملاقات خانواده ما با مقام معظم رهبری بعد از انتخاب ایشان، خود ایشان گفتند اگر مطهری زنده بود الان رهبر بود. البته روش‌ها فرق می‌کند و قطعا اگر ایشان رهبر بود تفاوت‌هایی داشت.
وی در پاسخ به سوال دیگر دانشجویان در مورد حصر ابراز عقیده کرد: اگر کاری غلط است ما باید به آن اعتراض کنیم. این ربطی ندارد که یک امام جمعه یا فلان دستگاه در مورد سخنرانی کسی در دانشگاه حرف بزند. مثلا به سپاه هم ربطی ندارد که وارد سیاست و مذاکرات هسته‌ای شود و اظهارنظر کند. در این صورت وقتی دستگاهی اقتصادی و سیاسی داشته باشد خطرناک خواهد بود و کم کم به یک حزب تبدیل می‌شود و خدای نکرده معلوم نیست اگر رهبر انقلاب نباشد این‌ها حرف کسی را گوش بدهند.
مطهری یادآور شد: هر کس باید مرز خود را بشناسد و کار خود را انجام دهد. مثلا نماینده‌ای بگوید فلان کس استاندار شود غلط است و یا مثلا یک امام جمعه در کار دانشگاه دخالت کند درست نیست.
این نماینده اصولگرای مجلس در پاسخ به پرسشی در مورد غائله 18 تیر 78 با بیان این‌که «در آن حادثه آسیب جدی به دانشجویان وارد شد»، افزود: آن غائله با انتشار سند محرمانه‌ای در روزنامه سلام شعله‌ور شد که کار غلطی بود و البته بعدا هم برخورد تندی با دانشجویان صورت گرفت. اصولگرایان هم مخالفت جدی نکردند و موضع مناسبی در این زمینه اتخاذ نکردند.
وی با تاکید بر این‌که «بسیاری از مشکلات با لج و لجبازی حل نمی‌شود»، خاطرنشان کرد: در سال 88 داستانی پیش آمد و کل حرف ما این است که عدالت رعایت شود. من بنای طرفداری بی‌چون و چرا از موسوی و کروبی را ندارم و اصلا به محسن رضایی رای دادم و دلبستگی به این دو نفر ندارم اگرچه این‌ها در انقلاب خدمت کردند. به هر حال اینها نباید موضوع را ادامه می‌دادند و باید به قانون تمکین می‌کردند. اگر ما می‌خواهیم موضوع حل شود باید همه طرف‌های داستان را در نظر بگیریم و جوری برخورد نکنیم که انگار همه کار ما درست بوده و فقط این دو نفر اشتباه کرده‌اند و آن‌ها را وصل به آمریکا و انگلیس بدانیم. این روش غلطی است که در پیش گرفته‌ایم.
مطهری ادامه داد: نگرانی من از رویه‌ای است که در برخورد با منتقدان و مخالفان داریم که با آن‌ها سختگیری می‌کنیم و کارهای غیرضرور انجام می‌دهیم.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر « سرکوب هر نوع آشوب، تخریب و قیام مسلحانه» افزود: قطعا کسی که اسلحه به دست بگیرد محارب است و حکمش اعدام است اما چرا از کسی که انتقاد و حرفی دارد و نمی‌خواهد آشوب کند، می‌ترسیم؟ نظام ما ریشه محکمی دارد و مردم نظام را دوست دارند اما انتقاد هم می‌کنند. احساس من این است که ترس بیجایی در برخی مسئولین ما وجود دارد.
وی با طرح این سوال که چرا مخالفان با سخنرانی او در شیراز و نطق او در مجلس مخالفت کردند؟ گفت: آن‌ها می‌گویند موضوع حصر تصمیم نظام است و نباید درباره تصمیم نظام صحبت کنیم. من می‌گویم این کار غلط است و من با آن مخالفم و مادامی که موضوع به حد آشوب و اخلال نرسد هر کس می‌تواند حرفش را بزند. من هم نگران آینده انقلابم و احساس خطر می‌کنم اما چون تصمیم نظام است نباید حرف بزنیم؟ ما به دنبال آشوب نیستیم اما اگر کسی اسلحه در دست گرفت باید او را به اشد مجازات برسانند.
این نماینده مجلس درباره سخنان وزیر کشور در مورد پول‌های کثیف در انتخابات، اظهار کرد: ایشان آمد و گفت منظور من این نبوده و رسانه‌ها بد منعکس کردند. نظر شخصی من این است که آقای رحمانی فضلی نخواست برخی واقعیات را بیان کند و اگر شجاعت به خرج می‌داد و مساله را سربسته بیان می‌کرد بهتر بود تا حالت دوگانگی به وجود بیاید.
مطهری با تاکید بر این‌که ضرورتی برای محدودیت آزادی بیان وجود ندارد، افزود: درست نیست که اگر نشریه‌ای خاطره‌ای از دولت موقت انقلاب نقل کرده که نام بازرگان و منتظری در آن آمده آن را توقیف کنند. ما چهار سال در هیات نظارت بر مطبوعات با این مساله مقابله کردیم. وی در پاسخ به پرسشی درباره نظر شهید مطهری راجع به ولایت فقیه اظهار کرد: ایشان فرصت نکرد ایده‌اش را مدون و ارائه کند؛ چراکه دو ماه و نیم بعد از پیروزی انقلاب بیشتر در قید حیات نبود و آنچه از ایشان باقی مانده مختصر است. نظرات ایشان در کتاب آینده انقلاب و در یادداشت‌های ایشان هست.
علی مطهری در بخش دیگری از سخنرانی خود در جمع دانشجویان دانشگاه امیرکبیر با بیان اینکه باید به افکار و آرای شهید مطهری رجوع کرد گفت: مسئله عدالت اجتماعی مورد تاکید شهید مطهری بود. ایشان ابایی نداشت که چند روز بعد از پیروزی انقلاب بگوید اگر انقلاب اهمیت لازم را به عدالت اجتماعی ندهد به زودی شکست می‌خورد.
وی افزود: در دستگاه الهی رابطه و پارتی معنی ندارد که بگوییم خداوند به صرف اینکه انقلاب ما پسوند اسلامی دارد هرگونه که عمل بکنیم انقلاب ما را حفظ خواهد کرد. شهید مطهری از همان ابتدا هشدار داد که اگر این معیارها را در نظر نگیریم ممکن است با شکست مواجه شویم. مطهری با بیان این‌که «اگر عدالت وجود نداشته باشد آثار منفی در جامعه به وجود می‌آید» افزود: استقلال سیاسی، اقتصادی و به ویژه فرهنگی مورد تاکید شهید مطهری بود. ما قبل از انقلاب استقلال سیاسی واقعی و اقتصادی نداشتیم و نمی‌توانستیم برای خود تصمیم بگیریم اما امروز داریم. شهید مطهری همچنین استعمار فرهنگ را پایه استعمار اقتصادی و سیاسی می‌دانستند و می‌گفتند اگر چنین حالتی در ملتی به وجود بیاید آن ملت خیلی زود استعمار سیاسی و اقتصادی را هم می‌پذیرند.
نماینده مردم تهران در مجلس در پایان با تاکید بر این‌که «وجود اقلیت منتقد مخالف به نفع کل و اکثریت جامعه است» اظهار کرد: این به این معنا است که افراد باید در انتقاد آزاد باشند و نباید بگوییم کسی حق انتقاد ندارد بلکه انتقاد و آزادی باید دائما وجود داشته باشد.