سفارش تبلیغ
صبا ویژن

هفته نامه آیینه یزد

انعکاس آیینه شماره 410

شورای شهر، شهرداری و عدم پاسخگویی

به ما آموخته‌اند روزنامه‌نگاری که در پی چاپ روزی‌نامه‌نباشد حتی با تحمل ضررهای مادی هم از خداوندی که«به قلم و آنچه می‌نویسند، سوگند یاد کرده است» درخواست می‌نماید او را موفق بدارد تا به وظایف خود عمل کند.
به طور قطع کمال مطلوب هر مدیر مسئول منصف این است که هنگام نوشتن امانت را رعایت و شخصیت و کرامت انسان‌ها را حفظ و در احقاق حق شهروندان تلاش کند و به وظیفه خویش که تملق نگفتن و درج واقعیت‌ها است عمل نماید.
داستان آیینه و شهرداری یزد بدین منوال است که در این هفته نامه مکرر از عملکرد شهرداری یزد به جد یا از سوی «زبان دراز» به طنز انتقاد به‌عمل می‌آید اما هیچ کس پاسخگو نیست. این امر بدان معنی و مفهوم است که به زبان حال می‌گویند این قدر بنویسند تا خسته شوند بالاخره خودشان قلم را غلاف خواهند کرد!!.
در شهریور ماه 93 خبرها حکایت از آن داشت که شهرداری یزد بدون داشتن مصوبه‌ای از شورای شهر در یک اقدام غیرقانونی توافق نموده و طی نامه‌ای به سازمان عمران شهرداری یزد دستورالعملی صادر کرده که حدود پانصد سرویس ماسه شسته و انواع شن جهت احداث و ساخت«مدینه‌العلم کاظمیه» به محل پروژه بفرستد. چهار ماه بعد در یکصد و سی‌ و هفتمین جلسه شورا که در تاریخ 20/10/93 تشکیل گردید در بند 5 صورتجلسه مطالبی به شرح زیر به تصویب رسید.!!
«احتراماً باستناد ماده71 قانون تشکیلات، وظایف و انتخابات شوراهای اسلامی کشور و انتخاب شهرداران، مصوب ‌سال 1375و اصلاحیه ‌بعدی ‌آن،(1) بدینوسیله به پیوست صورتجلسه توافق در خصوص همکاری شهرداری در احداث مرکز علمی در حال احداث مدینه العلم الکاظمیه جهت استحضار و طرح در شورای اسلامی شهر ارسال می‌گردد. خواهشمند است موضوع را در شورای اسلامی شهر مطرح تا در صورت موافقت با کلیات امر، نسبت به‌پیش‌بینی اعتبار و تمهیدات لازم جهت اجرایی‌شدن بند یک‌صورتجلسه موصوف اقدام شود. لازم به ذکر است اعتبار مورد نیاز بالغ بر 000/000/800/1 ریال (یک میلیاردوهشتصد میلیون ریال)، (بدون احتساب هزینه حمل) می‌باشد. ضمناً آقای سیدعلی مشتاقیون به عنوان نماینده جهت ارائه توضیحات بیشتر معرفی می‌گردد. عظیمی‌زاده – شهردار یزد.
موضوع در صحن علنی شورا مطرح، با توجه به بررسی‌های بعمل آمده در کمیسیون برنامه و بودجه و توضیحات نائب ‌رییس آن کمیسیون و پس از بحث و تبادل نظر و استماع نظرات مخالف و موافق پیشنهاد فوق با مبلغ پنجاه درصد (50%) تخفیف مورد تصویب قرار گرفت.»
در نهایت پس از بررسی‌های لازم مصوبه مذکور مورد تایید فرمانداری که مرجع رسیدگی به مصوبات شورای اسلامی شهر است قرار نمی‌گیرد و در اول اردیبهشت ماه 1394 در جلسه 177 شورا اعضای شورای اسلامی شهر یزد نیز از نظر خود عدول نمی‌کنند و بنا را بر این می‌گذارند که وجه شن و ماسه را از ماده 17 بپردازند.
این بدان معنی است که شورای شهر علی‌رغم مخالفت مرجع ذی صلاح که باید بر مصوبات شورا صحه بگذارد. بعد از مدت 8 ماه مجدداً کمک به آن موسسه را به تصویب می‌رساند.
مدارک موجود نشانگر این است که شهرداری می‌تواند با رعایت ضوابط و قوانین طبق ماده 17 وجوهی را در امور مختلف از جمله:1- کمک به مؤسسات خصوصی و اشخاص2- هدایا و پرداخت‌های تشویقی3- کمک و اعانات به مستمندان4- کفن و دفن اموات بلا صاحب و... هزینه نماید.
ضمناً نظر خوانندگان آیینه را به مصوبه دیگری جلب می‌نماید. ‌در یکصد و هفتاد و ششمین ‌جلسه شورای ‌اسلامی شهر یزد در ساعت 30/16 روز شنبه مورخ 29/1/94 با حضور تمامی اعضاء مصوبه‌ای به شرح زیر تنظیم و تصویب می‌گردد:
«نامه شماره 917109- 24/1/94 مدیریت حوزه علمیه استان یزد ثبت دبیرخانه شورا بشماره 941000277- 29/1/94 با موضوع مساعدت مالی جهت تشریف فرمایی مرجع بزرگوار تقلید حضرت آیت ا... العظمی نوری همدانی (دامت برکاته) به شهر دارالعباده یزد موضوع در صحن علنی شورا مطرح پس از بحث و تبادل نظر و استماع نظرات مقرر گردید شهرداری مبلغ یکصد و بیست میلیون ریال (000/000/120 ریال) از ردیف اعتبارات ماده 17 سهم خود را برای تشویق طلاب نخبه به آن حوزه پرداخت نماید.»
بدیهی است علاوه بر روزنامه‌نگاران، علاقه‌مندان به اجرای عدالت، هر شهروندی می‌تواند از شهرداری و شورای شهر درخواست نماید به پرسش‌های زیر پاسخ دهند:
1- قبل از مصوبات شورا درباره ارسال شن و ماسه به مدرسه کاظمیه که به تایید مقامات ذی صلاح نرسیده بود آیا شن و ماسه‌ای ولو یک سرویس در اختیار پروژه مذکور قرار گرفته است؟
2- اگر هزینه کردن برابر با ماده 17 از اختیارات اعضای شورا می‌باشد و نیازی به تایید مرجع دیگری ندارد همان طور که مطلع هستیم صدها دانش‌آموز یتیم و بی‌بضاعت و بی‌سرپرست و بدسرپرست در آموزشگاههای شهر با هزار مشقت و سختی و مشکلات روحی و روانی با قوت «بخور و نمیر» به تحصیل اشتغال و بعضی از آنها از نظر هوش و استعداد در سطح بالایی قرار دارند یا بعضی از خانواده‌های زندانی که ادامه زندگیشان مردن تدریجی است و در یزد روزگار می‌‌گذرانند آیا از سوی شورا مبلغی حتی اندک برای بهبود زندگی خانواده‌های زندانیان یا تشویق دانش‌آموزان فوق‌الذکر اختصاص یافته است؟ گرچه تشویق طلاب نیز کاری ارزشمند و
اثر‌گذار می‌باشد.
3- ترمیم و تکمیل و یا آسفالت بعضی از میدان‌ها و چهار‌راه‌ها که از سوی مردم به‌میدان تصادف و یا مرگ و نظایر آن نامگذاری شده و گاه صدا و سیمای یزد هم به آن پرداخته ‌است و یا کمک به تعمیر بعضی‌از مدارسی که در حال تخریب می‌باشد نباید در اولویت کار شورای شهر و شهرداری باشد؟ آیا با وضعیت موجود، ارسال پانصد سرویس شن و ماسه جهت ساختمان یک موسسه علمیه ضروری و لازم بوده است؟
4- به نظر مسئولان شهرداری و اعضای شورای شهر که نویسنده برای یکایک آنها احترام قائل می‌باشد آیا اصل پاسخ گویی به پرسش‌های منتقدان نباید مورد عنایت قرار بگیرد؟
5- بخشی از مطالب و سئوالاتی که در شماره‌های گذشته آیینه مطرح گردیده و تاکنون به روال معمول پاسخی ارسال نشده است دیگر بار جهت استحضار اعضای شورای شهر و مسئولان ذی ربط و مردم مومن و صبور و زحمتکش دارالعباده درج می‌گردد:
«شهروندان یزدی می‌دانند و به این امر واقف هستند اصلاح امور در همه زمینه‌ها از جمله وقتی که پل‌ها، بزرگراه‌ها، خیابان‌ها از جهات مختلف با دقت و با طرح‌های مطالعه و تایید شده از طرف کارشناسان احداث گردد به نفع همگان می‌باشد. بنابراین هرگاه به طور دقیق و حساب شده به سئوالات زیر پاسخ داده شود ابعاد موضوع کاملاً‌روشن و مشخص می‌گردد و دیگر در کوچه و بازار و داخل تاکسی‌ها و اتوبوس‌ها و در نهایت در هر مجلس و برزن و محلی سخن از شایعاتی که جامعه نمی‌داند چه مقدار آنها واقعیت دارد نخواهد بود.
میدان شهدای محراب یزد در این یکسال و نیم اخیر چند بار تغییر شکل داده است؟
چند بار مسیرهای اطراف آن تسطیح یا جدول بندی یا خاکریزی و آسفالت یا مجددا‍ً‌تخریب گردیده است؟.. ..
هزینه‌هایی که در یکسال و نیم شده است چند صد میلیون تومان می‌باشد ؟.. ..با وجود اینکه به ظاهر مدت‌هاست پل زیر گذر ابوذر افتتاح شده چند بار تاکنون برای تعمیر و ترمیم اقدام شده و راه را بسته‌اند؟ آیا وجهی که بابت احداث این پل و نرده‌های اطراف آن پرداخت گردیده به عنوان هزینه‌ی یک طرح اجرایی درجه یک می‌باشد؟...
گرچه داستان ترمیم و آسفالت مجدد کوچه‌ها غم‌انگیز و نگران‌کننده است گاه عده‌ای می‌پرسند چرا آسفالت بیشتر خیابان‌های یزد بعد از گذشت کمتر از یکسال از بین می‌رود یا نیاز به تعمیر پیدا می‌کند و یا پستی و بلندی‌های فراوان نمودار می‌گردد؟»2

مدیرمسئول

پی نوشت ها:
1- توضیح: با مراجعه به کتاب قانون مشخص گردید ماده 71 مربوط به موضوع دیگری است نه آنچه که در متن صورتجلسه بدان اشاره شده است.
2- سرمقاله شماره 386 آیینه یزد