هفته نامه آیینه یزد

تیتر شماره یک 424

از منبر علما یادگرفته‌ایم که در اسلام اصل بر برائت است

آیینه یزد - از منبر علما یادگرفته‌ایم که در اسلام اصل بر برائت است

رحمانی فضلی در جمع خبرنگاران گفت: وا... ما هم از آیت‌ا... آملی و منبر علما یاد گرفته‌ایم که در اسلام اصل بر برائت است. نمی‌توان از اول به همه اتهام زد و همه را مجرم دانست. ما همه را سالم می‌دانیم، مگر اینکه خلاف آن ثابت شود. شاید آیت‌ا... آملی براساس نقل قول‌ها قضاوت کرده‌اند، چون من ایشان را می‌شناسم که چقدر انسان باسوادی است. وی ادامه داد: اگر اصل بر برائت نباشد، باید هر روز اصل را بر بی‌اعتمادی بگذاریم. در حالی که در بیش از 90 درصد کارهای روزانه، برای ما اصل بر اعتماد است. البته تفسیر این مسأله با آیت‌ا... آملی لاریجانی است. قطعاً ایشان در مسائل دینی صاحبنظر هستند و اگر توضیحی بدهند که ما قانع شویم، آن را می‌پذیریم. وی خطاب به آملی لاریجانی خاطرنشان کرد: بهتر است یکدیگر را متهم به عوامگرایی نکنیم. هر کس تخصصی دارد همه مسائل عمومی را در یک سطح درک می‌کنند. این بی‌حوصلگی و کم تحملی است که همدیگر را به برخی مسائل متهم کنیم که در شئون اخلاق اسلامی نیست. وزیر کشور ادامه داد: ما از اینکه برخی ما را عوام خطاب کنند، ناراحت نمی‌شویم. اگر کسی فکر کند مقابل عظمت هستی و اطلاعات گسترده عوام نیست، جای سؤال است. من معتقدم که به این معنا بنده عوام هستم.

تأکید بر مراجع چهارگانه
مناظره رسانه‌ای وزیر کشور و رئیس قوه قضائیه، به دنبال گفت‌وگوی رحمانی فضلی با یک سایت خبری شکل گرفت؛ رحمانی فضلی در آن گفت‌و‌گو تأکید کرده بود نمی‌توان به صرف نداشتن فرصت تحقیق درباره یک نامزد انتخاباتی، رأی به «عدم احراز صلاحیت» داد. وی همچنین تأکید کرده بود تنها مرجع تأثیرگذار برای بررسی صلاحیت‌ها، چهار مرجع قانونی است. سخنانی که محل سؤال‌های پرشمار اصحاب رسانه در نشست دیروز بود؛ کما اینکه خبرنگاری سخنان برخی اعضای شورای نگهبان مبنی بر «مراجعه به مردم و فضای عمومی جامعه» در بررسی صلاحیت‌ها را یادآور شد که وزیر کشور در پاسخ گفت: ملاک ما، مراجع چهارگانه است و ندیده‌ام که در قانون مراجعه به مردم و تحقیق به عنوان ملاک رد صلاحیت باشد؛ با این حال ممکن است شورای نگهبان به عنوان مفسر قانون اساسی این برداشت را داشته باشد اما اگر قائل به صیانت از آرای مردم هستیم، باید تلاش کنیم که ملاک ارزیابی همین مراجع چهارگانه باشند.

سخنان رئیس‌جمهوری، دستورالعمل است
وزیر کشور در بخش دیگری از این نشست، پاسخگوی سؤالاتی درباره سخنان اخیر رئیس جمهوری درباره جایگاه نظارتی شورای نگهبان بود؛ رحمانی فضلی سخنان روحانی را بر مبنا و در چارچوب قانون و در راستای حل و فصل مسائل با مشورت، مذاکره و تعامل ارزیابی کرد و در پاسخ به سؤال «ایران» مبنی بر اینکه وزارت کشور چه گام‌های عملی برای تحقق تأکیدات رئیس جمهوری برخواهد داشت، گفت: بیانات رئیس جمهوری، دستورالعمل است. رحمانی فضلی در ادامه اعلام کرد: با ارتباطاتی که برقرار شده، همچنین دلسوزی‌هایی که انجام شده، روند انتخابات با مشکل مواجه نخواهد شد.
وی همچنین در واکنش به برخی انتقادها از سخنان رئیس جمهوری درباره شورای نگهبان گفت: برخی تفاسیر از سخنان ایشان، فهم درستی از سخنان رئیس جمهوری نبود. دستگاه نظامی وظیفه دارد در چارچوب قانون، ایفای نقش کند؛ دخالت نظامیان در انتخابات به عنوان عنصر سیاسی نه در قانون پیش‌بینی شده و نه به مصلحت است.