هفته نامه آیینه یزد

تیتر یک شماره 447

افراط از مشت و چماق شروع نمی‌شود
افراط از ذهن شروع می‌شود

آیینه یزد - افراط از مشت و چماق شروع نمی‌شود افراط از ذهن شروع می‌شود

حجت‌الاسلام حسن روحانی، در همایش ملی «زنان، اعتدال و توسعه»، با بیان اینکه در آستانه انتخابات باید حواس‌مان بسیار جمع باشد، خاطرنشان کرد: مشکلات را می‌دانم و می‌فهمم که آنچه مطلوب بسیاری بود، در پیش چشمانشان نیست، اما ما یک هدف بلند داریم و تدبیر نیز همین است، تدبیر یعنی ببینیم که عاقبت کار چه می‌شود. به گزارش ایرنا رئیس جمهوری با اشاره به اینکه می‌شود بلند‌تر حرف زد و اعلامیه داد، اما نباید هدف را گم کنیم، اضافه کرد: هر جا مشکلی دیدم، سکوت نکردم، برای بیان مشکلات هم هیچ مشکلی ندارم، هزینه‌ها را می‌دانم و هزینه‌هایی را که مربوط به شخص من است پرداخت می‌کنم، اما بسیار مهم است که پایان کار را ببینیم. روحانی با تأکید بر اینکه در آستانه انتخابات باید بسیار مراقب باشیم، اظهارکرد: برای من نامه‌ها و پیغام‌هایی می‌آید و بسیاری نیز به صورت حضوری می‌گویند که چرا این جور شد و آنجور نشد و چرا شما کاری نمی‌کنید، اما من همه مشکلات را می‌دانم و می‌فهمم که آنچه خیلی‌ها می‌خواستند و مطلوبشان بود، امروز پیش چشم‌شان نیست. رئیس شورای عالی امنیت ملی، با بیان اینکه می‌توان با تدبیر و صبر و حوصله و با بسیج عمومی پای صندوق آرا برویم، گفت: احساس می‌کنم اگر در برخی امور درست نیندیشیم، ممکن است جامعه را مأیوس کنیم و عده‌ای بگویند برای چه پای صندوق آرا بیاییم؟ چه کسی را انتخاب کنیم؟

ترجیح نفع کم، به ضرر قطعی در انتخابات
وی در پاسخ به این دغدغه‌ها افزود: گاهی انتخاب سخت می‌شود و آنچه شما می‌خواهید نیست. گاهی در یک فروشگاه برای خرید لباس فرزندتان آنچه را ایده‌آل‌تان است پیدا نمی‌کنید، اما برای جلوگیری از سرما خوردگی فرزندان خود حتی لباسی را که با ایده‌آل شما هماهنگ نیست خریداری می‌کنید. روحانی یادآور شد: بدانید اگر در انتخابات هم حضور نیابید، فرزند و جامعه ما دچار مشکل می‌شود، پس همان طور که به ناچار از فروشگاه لباسی خریداری می‌کنید، ولو دلخواه شما نباشد، حضور در انتخابات هم کاری لازم است و ما در هر شرایط باید هفتم اسفند پای صندوق انتخابات برویم. رئیس جمهوری با بیان اینکه ما حضور در انتخابات را به عنوان وظیفه و مسئولیت بزرگ خود می‌دانیم، تصریح کرد: می‌دانیم اگر برویم نفع کمی به دست می‌آوریم و اگر نرویم، قطعاً ضرر می‌کنیم. پس بین نفع کم و ضرر قطعی، ما نفع کم را انتخاب می‌کنیم.

افراط از ذهن شروع می‌شود
روحانی در بخش دیگری از سخنان خود، ضمن تبیین اعتدال، افراط را ریشه‌یابی کرد و گفت: افراط از مشت و چماق شروع نمی‌شود، افراط از ذهن شروع می‌شود. وی با بیان اینکه بخش بزرگی از مشکلات جهان ناشی از افراط است، افزود: بعضی‌ها فقط راه افراط را بلد هستند و هیچ کار دیگری را بلد نیستند. برخی اندیشه و فکر افراطی دارند و متأسفانه گاهی به دین افراطی می‌اندیشند و دین را افراطی تبیین می‌کنند. رئیس جمهوری با اشاره به اینکه نگاه برخی به دنیا افراطی است و معتقدند نباید به همه اعتماد کرد، خاطرنشان کرد: برخی می‌گویند نباید به غریبه‌ها و به آن طرف میزی‌ها صد درصد اعتماد کنیم، در حالی که هر چیزی اعتدالی دارد. وی گفت: عده‌ای معتقدند هیچ مشکلی را نمی‌توان پای میز مذاکره حل کرد، گویی فقط راه افراط و جنگ را بلد هستند و هیچ کار دیگری بلند نیستند. روحانی اعتدال را یک گفتمان توصیف و تصریح کرد: اساس اعتدال از فکر و اندیشه آغاز می‌شود، اعتدال تنها یک روش نیست، بلکه یک بینش و منش نیست، یک مسیر تفکری است، اعتدال یک شعار نیست، بلکه یک گفتمان است. روحانی ضمن اشاره به ایام فجر انقلاب اسلامی و اینکه زنان ایرانی از روز انقلاب اسلامی در صف مقدم این مبارزه حضور داشتند، تصریح کرد: در اوایل نهضت اسلامی نیز عده‌ای می‌گفتند مردم همه جا و به همه صورت باید در صحنه باشند، اما عده‌ای دیگر حضور زنان در خیابان‌ها و شنیده شدن صدای آنان و سر دادن شعار از سوی زنان را خلاف شرع عنوان می‌کردند. وی افزود: همچنین در نمازهای جماعتی که به امامت امام خمینی(ره) به دلیل سرما در زیر چادری در کنار درخت سیب در نوفل لوشاتو برگزار می‌شد، زنان و مردان در کنار یکدیگر در صف‌های نماز جماعت حاضر می‌شدند و عده‌ای به این موضوع ایراد وارد می‌کردند، اما فتوای امام راحل این بود که حتی زنان در صف جلو مردان می‌توانند نماز بخوانند و این موضوع اشکالی ندارد. روحانی افزود: در اوایل انقلاب اسلامی نیز زمانی که از سوی مجلس نماینده و سرپرست شورای سرپرستی صدا و سیما بودم، عده‌ای ایراد وارد کردند که چرا مرد و زن اخبار را در پشت یک میز برای مردم می‌خوانند. وی ادامه داد: حتی برخی می‌گفتند آیا زن می‌تواند در انتخابات شرکت کرده و رأی بدهد؟ اینان رأی دادن زنان را به معنای نقش داشتن آنان در ولایت و تولیت و اداره جامعه می‌دانستند، حتی در آن دوره رفتن دختران به دبیرستان از نظر عده‌ای با موازین اسلامی منافات داشت، چه برسد به اینکه دختران به دانشگاه بروند، اما بعد از پیروزی انقلاب، امام(ره) راه را باز کردند.

در مدیریت زنان به نقطه مطلوب نرسیده‌ایم
روحانی همچنین به موانع حضور زنان در بخش‌های مدیریتی اشاره کرد و گفت: در توانمند‌سازی و حضور سیاسی و مدیریت زنان هنوز به نقطه مطلوب نرسیده‌ایم و باید برای آن برنامه‌ریزی کنیم. وی با یادآوری مسئولیت‌های گوناگون زنان در بخش‌های مختلف اجرایی و دولتی از جمله فرمانداری‌ها، استانداری‌ها و معاونت‌ها تأکید کرد: بدون اغراق می‌گویم در انجام این وظایف و عملکرد بانوان، تفاوتی بین مردان و زنان نمی‌بینم.

فمنیسم را قبول نداریم
اما تحجر را نمی‌پذیریم
رئیس شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه عده‌ای می‌گویند زنان باید وظیفه مادری انجام دهند، خاطرنشان کرد: آیا وظیفه فقط مادری است پس وظیفه پدری چه می‌شود؟ از رسالت سنگین زنان در تربیت فرزندان بخوبی آگاه هستیم، اما در تربیت فرزندان پدر هم وظیفه دارد و چطور می‌شود که پدر هم بیرون از خانه کار کند و وظایف پدری را انجام دهد، اما خانم‌ها نتوانند. وی با بیان اینکه ما تفکرات فمنیستی را قبول نداریم، اما تحجر را هم نمی‌پذیریم، تصریح کرد: نمی‌دانم عده‌ای بر چه مبنایی می‌گویند زن باید محصور در خانه برای همیشه بماند و این‌ها مثل اینکه حتی مقام و عظمت فاطمه زهرا(س) را هم به زور می‌پذیرند. رئیس دولت یازدهم ادامه داد: زندگی فاطمه زهرا(س) به ما نشان می‌دهد زن‌ها لیاقت و استعداد هر مقامی را دارند، اگر نگذاریم بانوان از فرصت‌هایی که خدا و جامعه به آنان داده استفاده کنند ظلم بزرگی به زنان و ایران آینده کرده‌ایم.