سفارش تبلیغ
صبا ویژن

هفته نامه آیینه یزد

انعکاس آیینه شماره 451

انتظار مردم یزد از رییس جمهور 

در جلسه بعداز ظهر روز دوشنبه 17/12/94 در دیدار دکتر حسن روحانی و هیات همراه با علما، ایثارگران و برگزیدگان در تالار هلال‌احمر یزد مدیر مسئول آیینه مطالبی به شرح زیر به استحضار رییس‌جمهور و همراهان رساند که عیناً در این ستون نقل می‌گردد:
« بسم الله الرحمن الرحیم
با سلام و عرض ادب خدمت حضار محترم؛ تشریف فرمایی ریاست محترم دولت تدبیر و امید و یاران راستین ایشان را به سرزمین عالمان و شهیدان و نام آوران و مردمان سخت‌کوش خیرمقدم می‌گویم و مراتب امتنان خویش را حضور جناب آقای دکتر روحانی و همراهان ابراز می‌دارم:
- سپاس از تلاش‌های بی وقفه و ستودنی تیم نام‌آور هسته‌ای که با رهبری خردمندانه مقام معظم رهبری و دوراندیشی آن جناب و کوشش‌های شبانه‌روزی مردان متدین و متخصص به سرانجام رسید و برجام را به ارمغان آورد و رفع تحریم‌های گسترده را بر ملت نجیب ایران عزیز باعث شد. - تشکر از این دولت که خود را دولت انتقادپذیر معرفی کرد و در هنگام لزوم از جمله بعد از موضوع ممنوع‌التصویری و ردصلاحیت‌های گسترده، نظریات خویش را با صراحت ابراز نمود. و در جریان اعلام درخواست‌های بحق دو قشر زحمت‌کش و فداکار جامعه یعنی فرهنگیان و کارگران فضای امنیتی و فرهنگ پادگانی در دولت تدبیر و امید رخ نداد و اعلام نمودید آنان، آنچه را حق خویش می‌دانند ابراز کنند.
- اعلام مراتب حق شناسی از دو رادمرد اندیشه و عمل به خاطر حمایت‌های بی‌دریغ از جنابعالی در جریان انتخابات سال 92 آیت ا... هاشمی رفسنجانی و حجت الاسلام والمسلمین سید محمد خاتمی و اقدام ماندگار جناب آقای دکتر محمدرضا عارف که ملت ایران، امروز به آن پاسخی چنین موثر داد و ثابت کرد عهد و عقد اخوتی با کسی نبسته است. پاسخ آری یا نه خود را، نه در تجمع‌ها و گردهم‌آیی‌ها و یا با صرف هزینه‌های گزاف بلکه در پای صندوق‌های رای می‌دهد.
- اساسی‌ترین مطلوب و آرزوی یزد عطشناک آب است. آب در همه جا مایه حیات و زندگی و در یزد اصل حیات است.
- استدعای دیگر، کوشش بی‌وقفه همه دولت مردان برای رونق اقتصادی و صنعت یزد و بهبود وضع معیشت آحاد مردم بویژه اشتغال جوانان تحصیل کرده در دارالعباده و شکوفایی همه‌جانبه رفاه و منزلت اجتماعی است.
- تقاضای عامه مردم، از مردان دولت شما این است که بکوشند تا آسیب‌های اجتماعی که بنیان خانواده و اخلاق و تربیت و فرهنگ اسلامی را تهدید می‌کند کاهش یابد.
- بذل عنایت دولت یازدهم در امر بهداشت و درمان در سراسر کشور کاری قابل تقدیر است بدان امید که در سال 1395 پرداخت مطالبات فرهنگیان صبور بویژه تعدیل و ترمیم حقوق بازنشستگان سالهای گذشته به فرجامی نیکو بینجامد و نیز تامین نیازهای مدارس در سراسر مملکت تا مدیران آموزشی، بی‌دغدغه برای پرداخت هزینه‌های ضروری از جمله آب و برق و گاز و تهیه وسایل سرمایش و گرمایش استاندارد، به رهبری آموزشی بیندیشند.
- درخواست صدور دستور برای حل مشکلات معلمان مدارس حمایتی و حق‌التدریسی یزد در این چند روز باقی‌مانده در سال جاری را دارم.
- امروز بسیاری از علاقه‌مندان به آن جناب درکنار درخواستهای به حقی که دارند خواهان تلاش دولت برای رفع حصر محصورین و آزادی فرهنگیان و کارگران زندانی سال‌های گذشته و رفع مشکلات زندگی خانواده‌های تمام زندانیان کشور هستند. عرایضم را با ذکر خاطره‌ای به پایان می‌رسانم. حدود36 سال پیش جنابعالی در محضر شهید محراب دیارمان در این شهر حضور داشتید به حضرتعالی ماموریت دادند در حالیکه اینجانب و یکی دو نفر دیگر در معیت شما بودیم در منزلی که مادر (رضائی‌ها) میهمان بود برویم و پیام آن عالم و روحانی بزرگ را به آن تازه‌ وارد برسانید. از موضوعاتی که در آن جلسه مطرح شد این که حضرتعالی فرمودید: ما در جهت تحقق آرمانهای انقلاب اسلامی تلاش می‌کنیم تا آن را به سرانجام برسانیم. به خواست خداوند بزرگ آرزومندیم برای محقق شدن به وعده‌های سال 92 در کلیه امور سیاسی، اجتماعی و حقوق شهروندی توفیق حاصل نمائید.
شکر به صبر دست دهد عاقبت ولی
 بد عهدی زمانه زمانم نمی‌دهد
عزتتان مستدام باد. ان شاء الله »
با توجه به اینکه حکومت‌ها و دولتمردان با قدرت و امکاناتی که در اختیار دارند بر ابعاد زندگی مردم اثرگذار هستند در این ستون از قول علامه و اسلام شناس معاصر استاد محمدرضا حکیمی پیرامون رابطه اخلاق و نظام حاکم و اثرگذاری دولت‌ها مطالبی درج می‌گردد.
«تاثیرگذاری دولت‌ها، جامعه و مصلحان اجتماعی، انسان دوستان را بر می‌انگیزد تا در اندیشه بر سرکار آوردن انسانهای صالح و شایسته باشند و از اینکه تبهکاران خودکامه و ثروت‌اندوزان غافل، زمام امور جامعه را در دست گیرند، مانع گردند، تا چنین نشود که آنان با اثرگذاری بر توده‌های مردم، و جهت بخشیدن به سیر و حرکت آنان، اجتماع را دچار سقوط و تباهی کنند.
به ‌هر حال، باید توجه داشت که زمامداران، سر حلقه‌های فکر و فرهنگ، و اقتصاد و سیاست را در دست دارند، و بر سراسر جامعه اثر می‌گذارند، و همه اصلاحات و تحولات باید از دولتمردان آغاز شود. این حکمت علوی، گویای این حقیقت ژرف است که: (مردمان با حاکمانشان همانندی بیشتری دارند تا با پدرانشان.) اینکه در اسلام؛ شرط زمامداری در درجه نخست «عصمت» است و زمامداران اصلی جامعه، و مدیران اجتماعی، بالاترین انسان‌ها یعنی پیامبرانند، و پس از آنان اوصیای ایشان و سپس آن تربیت یافتگان مکتبی، که ذره‌ای هوای نفس، و جهل به امور، و خودخواهی، و کین کشی نداشته باشند، برای توجه به همین محور حیاتی، در زمامداری و رهبری مردم است.
درگام بعد، اسلام بر اصل اجرای «عدالت»، در زمامداری تاکید کرده است؛ و عدالت به این معنی است که طبقه حاکم در اندیشه و عمل در چهارچوب تعالیم دین گام بردارند، و همواره مسئولیت شناس و تکلیف پذیر باشند. بنابراین، اصل «عدالت» در زمامداران شرطی حیاتی است، تا حرکت فرهنگی و تربیتی جامعه از سرچشمه اصلاح گردد و جلو هر گونه بدآموزی و فساد و تباهی گرفته شود. حضرت امام علی(ع) در سخنی ضرورت تنگاتنگ اصلاح مردم و اصلاح دولتمردان را تبیین کرده است که در هر فراز آن باید نیک اندیشید تا ژرفای این تاثیر گذاری‌ها درست شناخته شود.»1

مدیر مسئول

پی نوشت:
1- «الحیاه»، جلد یازدهم، صفحه 514-513