تیتر یک شماره 458
حقوق مدیرانی که ماهیانه 60 برابر یک کارگر است
فقر شهری 5 برابر شده است
در کنار فیشهای میلیونی، نیم نگاهی به 7 میلیون کارگر با حقوق کمتر از 812 هزار تومان خالی از لطف نیست
انتشار فیش حقوقی چند ده میلیونی چند تن از معاونان بیمه مرکزی در فضای مجازی و پیگیری آن در یکی از بخشهای خبری روزهای گذشته واکنشهایی را در پی داشته است. میزان نوشت؛ با گسترش این خبر مدیران در راستای دفاع از خود اعلام بیگناهی کرده و مدعی شدند این فیشهای حقوقی مربوطه به مدیران پیشین است که بر اساس پیگیریهای صورت گرفته این ادعا صحیح نیست و فیشهای حقوقی منتشرشده گواه بر صحت این خبر هستند. گفتنی است در کنار این فیشهای میلیونی، نیم نگاهی به 7 میلیون کارگر با حقوق کمتر از 812 هزار تومان خالی از لطف نیست. ناگفته نماند طیبنیا، وزیر اقتصاد و دارایی هم روز گذشته دریافت این حقوقها را تایید و از برخورد با متخلفین خبر داد.
واکنش دیوان محاسبات به حقوقهای نجومی مدیران بیمه مرکزی
مهر نوشت:دیوان محاسبات ضمن واکنش به حقوق چند ده میلیونی مدیران ارشد بیمه مرکزی، اعلام کرد: به برخی مدیران بانکی هم که اقدامات مشابهی داشتند، برای عودت فوری دریافتیهای غیرقانونی تذکرات جدی داده شد. دیوان محاسبات کشور در پی انتشار خبری راجع به حقوق چند ده میلیونی مدیران بیمه مرکزی به منظور رفع ابهام و اقدامات دیوان محاسبات اعلام کرد: «در تاریخ 10/11/1392 توسط کارگروه ذیربط فوقالعاده خاص موضوع بند (د) ماده 50 قانون برنامه پنجم توسعه جمهوری اسلامی، برای اعضای هیات مدیره و مدیران عامل بانکها و بیمههای دولتی تصویب شده است، پس از آن دیوان محاسبات کشور در خصوص غیرمستمر بودن فوقالعاده مذکور و عدم احتساب آن در اضافه کار اعضای هیات مدیره و مدیران عامل تذکر لازم را به مدیران بانکها و بیمهها اعلام نموده که از زمان تذکر دیوان، مراتب در پرداختهای سال 1393 و 1394 بیمه مرکزی اصلاح شده است، لیکن به علت عدم اصلاح پرداختهای سال 1392 پرونده تخلف مسئولیت بیمه مرکزی در این خصوص به دادسرای دیوان محاسبات ارسال شده است. متاسفانه برخلاف رویه موجود در اسفندماه سال 1394 مابهالتفاوت اضافه کار برای 6 ماه از سال 1394 اعضای هیات عامل و رئیس کل بیمه مرکزی به همراه حقوق و مزایای اسفند آنان در یک لیست حقوقی پرداخت شده که با تذکر دیوان محاسبات مبلغ 2106710000 از وجوه غیرقانونی به حسابهای مربوطه عودت داده شده که تخلف یاد شده نیز در دست رسیدگی دیوان محاسبات میباشد. همچنین اعضای هیات مدیره برخی بانکهای دولتی نیز مشابه بیمه مرکزی دریافتهای غیرقانونی در پایان سال قبل داشتهاند که علاوه بر طرح پرونده آنان در دادسرای دیوان محاسبات، تذکر جدی به مدیران عامل بانکهای مذکور داده شده که سریعا نسبت به واریز دریافتهای غیرقانونی بر حسابهای خزانه اقدام نمایند.»
فقر شهری 5 برابر شده است
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به پنج برابر شدن فقر شهری و دو برابر شدن فقر روستایی گفت: فقر در مرزنشینان بیشتر از اقشار دیگر جامعه است. علی ربیعی وزارت کار را وزارت عدالت اجتماعی خواند و با ارائه تصاویری گفت: فقر در ایران رو به افزایش است. او به کتاب «زنده باد فساد» اشاره کرد و گفت: افراد به خاطر مقایسههای غلط به سمت فساد میروند. ربیعی خطاب به بهمنی، رئیس سابق بانک مرکزی که حالا نماینده مجلس دهم شده است، گفت: 52 درصد خانوادههای ایرانی هیچ تسهیلات وامی نگرفتند اما 90 درصد تسهیلات در اختیار پنج درصد مردم قرار گرفت. ربیعی، زنان مجرد و بیوه که تنها زندگی میکنند را معضل آینده ایران خواند و گفت: از سال 84 تا 90 قیمت شیشه 90 درصد کاهش یافته، سن مصرف پایین آمده و نیز زنانه شده است. در گذشته مصرف معناداری بین ثروت و مواد مخدر وجود داشت اما امروز اعتیاد به طبقات میانی آمده و مهمترین دلیل آن ناامیدی اجتماعی است. به گزارش ایلنا، او گفت: طلاقها ناشی از فقر نیست بلکه ناشی از تغییرات فرهنگی است.