سفارش تبلیغ
صبا ویژن

هفته نامه آیینه یزد

انعکاس آیینه شماره 461

خطبه نماز جمعه، شیطان پرستان و بی‌دینان یزدی

در نماز عبادی سیاسی جمعه، امام جماعت بعد از حمد و ثنای پروردگار، خود و نمازگزاران حاضر در مراسم را به تقوی و پرهیزگاری سفارش می‌کند و از مسائل سیاسی، اجتماعی و فرهنگی و اقتصادی برای مردم سخن می‌گوید.
در کتب و متون اسلامی درباره خطیب نمازجمعه از جمله می‌خوانیم: «شایسته است خطیب مردی فصیح و بلیغ و آگاه به اوضاع و احوال مسلمین و با خبر از مصالح جامعه اسلامی، و شجاع و صریح اللهجه و قاطع در اظهار حق باشد، اعمال و رفتار او سبب تأثیر و نفوذ کلامش گردد و زندگی او مردم را به یاد خدا بیاندازد... شایسته است در ضمن خطبه مسائل مهم که با دین و دنیای مسلمین ارتباط دارد مطرح کند، و آنچه مورد نیاز مسلمین در داخل و خارج کشورهای اسلامی و در داخل و خارج آن منطقه می‌باشد مورد بحث قرار دهد و مسائل سیاسی و اجتماعی و اقتصادی و دینی را با در نظر گرفتن اولویتها مطرح نماید، به مردم آگاهی بخشد و آنها را از توطئه‌های دشمنان باخبر سازد، برنامه‌های کوتاه مدت و درازمدت برای حفظ جامعه اسلامی و خنثی کردن نقشه‌های مخالفان را به آنها گوشزد کند... و از موقعیت این مراسم حداکثر استفاده را برای پیشبرد اهداف اسلام و مسلمین بنماید.»(1)
راقم این سطور مساله‌ای را مطرح و توضیحاتی در آن زمینه ارائه می‌نماید و متذکر می‌گردد هدف از درج مقاله اعلام موافقت یا مخالفت با صدور مجوز برای برگزاری کنسرت‌های موسیقی اعم از سنتی یا پاپ نیست بلکه یادآوری این موضوع است که همگان ملزم به رعایت قانون می‌باشند. بنابراین از مسئولان برگزارکننده مراسم نماز جمعه استان درخواست می‌گردد اعلام نمایند اگر خطیبی در جایگاه با عظمت و ارزشمند نماز جمعه که در اسلام با اهمیت فراوان از آن یاد شده است به برخی از مردم و یا مدیران تهمت بزند، آیا نباید حداقل تذکرات لازم را به گوینده داد ؟
 «... خطیب نماز جمعه مروست... حجت الاسلام حسینی به برنامه لغو کنسرت در استان یزد اشاره و خاطرنشان کرد؛این اقدامات شیطان پرستانه با هماهنگی کسانی که دین ندارند صورت گرفته بود که خوشبختانه با نامه نگاری که با استاندار صورت گرفت این کنسرت کنسل شد و نقشه کسانی که میخواستند دارالعباده را به دارالفساد تبدیل کنند برآب شد.»(2)
آیا در میعادگاه نماز جمعه می‌توان به راحتی مخالفان سیاسی و برادران دینی خود را غیر مسلمان معرفی کرد؟براستی به نظر خطیب نماز جمعه مروست شیطان پرستان و بی دینان این ماجرا چه کسانی هستند؟
ادارات فرهنگ و ارشاد اسلامی در سال 1394 مجوز حدود دویست کنسرت در اصفهان و نوزده کنسرت اعم از سنتی و پاپ در یزد و یا صدها مجوز در دیگر شهرستان‌ها صادر کرده اند. در دوران دولت دهم در سال 91 حداقل 3 کنسرت در یزد برگزار شد و سال گذشته یکی از پیشنهادهای نماینده سابق یزد و اشکذر در مجلس شورای اسلامی به مسئولان فرهنگ و ارشاد یزد این بود که چرا مجوز برگزاری کنسرت صادر نمی‌کنند آیا خدای ناکرده اقداماتی این چنینی شیطان پرستانه بوده و یا می‌توان افرادی را که در این برنامه‌ها دخیل بوده‌اند بی دین نامید؟ سخنگوی دولت جمهوری اسلامی ایران محمدباقر نوبخت در پاسخ به سوالی در مورد لغو مجوز کنسرت‌ها در شهرهای مختلف، به سخنرانی‌های رئیس جمهور و تأکید او بر نارضایتی از چنین رفتارهایی اشاره کرد و گفت: «رئیس جمهور در برخی سخنرانی‌های خود به صراحت مراتب نارضایتی خود را از لغو مجوزهای قانونی کنسرت‌ها بیان کرده‌اند. سخنگوی دولت افزود: انتظار داریم در خصوص کنسرت‌هایی که با مجوز انجام می‌شود، شاهد لغو آنها نباشیم چرا که آثار اجتماعی و فرهنگی سویی دارند. وی با اشاره به اینکه گاهی لغو مجوز کنسرت‌ها در مورد هنرمندانی مثل استاد ناظری که شخصیت هنری برجسته کشور هستند، اتفاق می‌افتد، گفت: اصالت و متانت برنامه‌های استاد ناظری برای همه روشن است و قطعاً مواضع رئیس جمهور در این موارد قابل تسری به همه کنسرت‌هایی است که مجوز دارند.»(3)
آیا نمایش بعضی از فیلم‌ها و سریال‌ها در سیمای جمهوری اسلامی ایران، کنسرت هایی که در دولت احمدی نژاد در شهرها برگزار می‌گردید و بعضی از مقامات عالی رتبه اجرایی و اداری نیز در آن شرکت می‌کردند، فردی که در اوایل خرداد ماه امسال قرار بود در یزد کنسرت برگزار کند در سال 1392 هم در یزد برنامه خود را اجرا نموده است یا کنسرت هایی که در پایتخت ایران اسلامی برگزار می‌گردد، آیا اجرای این برنامه‌ها از اقدامات شیطان پرستانه است که با هماهنگی عده‌ای بی دین عملی شده و هدفشان این بوده که مثلاً دارالعباده یا شهر محل زندگی خودشان را به دارالفساد تبدیل کنند آیا هیچ یک از دارندگان تریبونهای رسمی در دوران دولت نهم از برگزاری کنسرت در دارالعباده یزد انتقاد و اعتراض به عمل آورده‌اند یا در واقع موضوع آن گونه است که یکی از فعالان سیاسی یزدی می‌گوید: «سرانجام در ماجرای زنجیره‌ای لغو کنسرت‌ها دوباره نوبت به یزد رسید و جماعتی که نه زبان قانون را می‌فهمد و نه حرمت مردم را پاس می‌دارد با ترفندهای گوناگون و با زبان زور و تهدید موفق شدند اجرای یک برنامه دیگر فرهنگی را که تمامی مراحل قانونی اخذ مجوز آن از مراجع قانونی طی شده بود، به تعطیلی و لغو بکشانند... این در حالی است که تلاش مسئولان رسمی فرهنگی و برگزار کننده کنسرت برای رفع ابهام‌ها و دغدغه‌های مطرح شده به جایی نرسید و جا‌لب‌تر این که جماعتی که با بهره‌ مندی از امکانات و بودجه عمومی گستاخانه به ایجاد جنگ روانی و جنجال رسانه‌ای و تحریک و به موضع کشاندن برخی شخصیت‌ها و امامان جمعه و به صحنه خیابانی کشاندن برخی وابستگان تشکیلاتی خود، و تهدید دست‌اندرکاران این کنسرت و نیز مسئولان پرداخت، در حاشیه امنیتی کامل قرار دارند! جای بسی شگفتی و پرسش است که مسئولان سیاسی و امنیتی چه مسئولیتی بالاتر از این دارند که با تمهیدات گوناگون از حقوق شهروندی شهروندان و قانون و مسئولان اجرایی و فعالان فرهنگی و امنیت فرهنگی دفاع و حراست کنند؟... مسئولیت تامین امنیت برای فعالیت قانونی و مجوزدار و مورد اقبال مردم در این استان با کیست؟ و چه کسانی باید جلوی رفتارهای غیرقانونی و تهدیدهای این جماعتی که به دلیل تشکیلاتی بودن اقداماتشان، نمی‌توان آنان را خودسر نامید بگیرند؟» (4)
اگر یزد را دارالعباده، حسینیه ایران، محل نشو و نمای اصولگرایی، مرکز اصلاحات، مرکز استکبار ستیزی، شهر دوچرخه ها، قنات، قنوت و قناعت و یا هر اسم و عنوان دیگری بنامیم به تنهایی دردی را دوا یا مشکلی را حل نمی‌کند. اگر به دروغ عده‌ای پیامک بزنند که فرهنگ و ارشاد اسلامی یزد از خواننده زن برای برگزاری کنسرت دعوت نموده و عده‌ای را در شب یا روز در محلی جمع کنند و علیه این یا آن مقام اجرایی و اداری شعار بدهند آیا آسیب‌های اجتماعی کاهش می‌یابد؟ باید نشست و اندیشید تا اگر خبری که ذیلاً درج می‌گردد صحیح است و پایه درستی دارد، چه باید کرد تا جوانان دارالعباده را بیش از گذشته به راه درست و صحیح هدایت نمود؟ گرچه پرونده‌های موجود در دادگستری یزد، تعداد زندانیان در دارالعباده، حاشیه نشینی ها، فرزندان بی سرپرست یا بد سرپرست، دخترانی که به علت فقر و بدبختی نمی‌توانند ازدواج کنند، آسیب‌های اجتماعی موجود، آمار طلاق و اعتیاد، بینندگان ماهواره ها، انحرافات رفتاری و اخلاقی تبعیض و اختلاف طبقاتی بیانگر این است که با چه وضعی روبرو هستیم و در چه جایگاهی قرار داریم.
«معاون اطلاعات سپاه فجر استان فارس گفت: بر اساس تحقیقات ارتش سایبری سپاه در زمینه مراجعه کاربران ایرانی به سایت‌های غیراخلاقی، شیراز رتبه ششم کشور را دارد.
ابراهیم بیانی در جمع مدیران و فرماندهان پایگاه مقاومت ادارات استان فارس اظهار داشت: بر اساس این آمار استان‌های تهران، یزد و اصفهان در رده‌های نخست تا سوم قرار دارند.
بیانی ادامه داد: همچنین بر اساس آمار دیگری در زمینه استفاده کاربران اینترنت از سایت‌های غیراخلاقی، در ظهر عاشورا در بین 182 کشور جهان تهران مقام نخست و شیراز رتبه پانزدهم را به خود اختصاص داده است.
وی بیان کرد: با این آمار تکان‌دهنده چگونه ممکن است با وجود ماهواره‌ها دیگر انگیزه‌ای برای حضور جوانان در مساجد، روزه گرفتن و انجام فریضه امر به معروف باشد.
معاون اطلاعات سپاه فجر استان فارس بیان کرد: یکی از موضوعاتی که دشمن از آن برای جدایی مردم از دین و تهی کردن نظام استفاده می‌کند ابزار فرهنگی و بهره‌گیری از سایت‌های اینترنتی فاسد، شبکه‌ها و آنتن‌های ماهواره است که قارچ‌گونه در حال رشد هستند.»(5)
آرزوی هر انسان آگاه و آزاده و مومنی این است که با برنامه ریزی صحیح و انجام کارهای فرهنگی و تبلیغاتی براساس آموزه‌های دینی عموم مردم به ویژه جوانان بتوانند در برابر هجمه‌های متعدد و فراوان موجود مقاومت نمایند. تعداد شرکت کنندگان در نمازهای جمعه، یا در مساجد نشانگر این است که اقدامات بسیاری از مسئولان فرهنگی و اجتماعی آنگونه که باید و شاید نتیجه مثبت و موثر و دلخواه در برنداشته است. ضمناً انتقادی که به عملکرد بعضی از مدیران فرهنگی، سیاسی و اجرایی استان وارد است که چرا به موقع در برابر این گونه پیش آمدها یا احیاناً اتهاماتی که در جایگاه با عظمت نماز جمعه یا در دیگر مجالس و محافل به عده‌ای زده می‌شود یا عده‌ای با هر اسم و نشانه جلسات مجوزدار را بر هم می‌زنند عکس العمل مناسب و قانونی نشان نمی‌دهند و آن طور که شایسته است از حقوق مسلم شهروندان با جدیت و به حق دفاع نمی‌گردد؟ به امید آن روز

مدیرمسئول

پی نوشتها:
1- «تفسیر نمونه»، جلد 24، صفحه 138

2- سایت طنین خاتم،7/3/95
3- ایسنا، 8/3/95
4- یزدی نیوز، محمد امامی، 6/3/95
5- سایت یزد فردا، 6/6/90