سفارش تبلیغ
صبا ویژن

هفته نامه آیینه یزد

انعکاس آیینه شماره 471

حسین شریعتمداری و «انگشت کوچیکه» احمدی‌نژاد

حسین شریعتمداری مدیر مسئول روزنامه کیهان در بعضی از اظهارنظرها و یا مقالاتی که به رشته تحریر درمی‌آورد آن‌گونه که شایسته است ادب گفتن و نوشتن را رعایت نمی‌کند و ضمن مطالبی که در مناظره‌هایش ارائه می‌نماید حاضر است به عده‌ای از انقلابیون، مقامات و دولتمردان، فرهیختگان، فعالان سیاسی، شهروندانی را که همراه و همفکر خود نمی‌داند اهانت کند. در مناظره با صادق خرازی دبیرکل ندای ایرانیان می‌گوید: «دولت احمدی‌نژاد از زمانی دچار انحراف شد که مثل اصلاح‌طلب‌ها شده شماها انگشت کوچیکه او هم به‌لحاظ خدمتی که به مردم کرد، نمی‌شوید»(1)
شگفت آنکه مدیرمسئول کیهان حاضر است حقایق و واقعیت‌های جامعه را نادیده انگارد، نتیجه انتخابات هفتم اسفند ماه 94 را نه تنها در نقاط زیادی از این سرزمین بلکه در پایتخت یعنی آنچه در کنار توپخانه محل استقرار خودش اتفاق افتاده را نیز فراموش می‌کند و حاضر می‌شود اکثریت رأی‌دهندگانی که با اشاره یا با توصیه بزرگان و همراهان و هواداران اصلاح‌طلب به میدان انتخابات شتافتند منحرف بداند و ازهمه مهمتر در برنامه تلویزیونی عنوان «اصلاح‌طلب» را «انحراف» معرفی ‌کند. نگارنده این سطور در نظر دارد با نقل قول عده‌ای از علمای بزرگ، روسای قوای قضائیه و مقننه، وزرای دولت گذشته، روحانیون و اصولگرایان مورد احترام به‌گوشه‌هایی از انحرافات محمود احمدی‌نژاد اشاره نماید و از مدیرمسئول کیهان بپرسد پاسخ دیگران را که مدعی است «انگشت کوچیکه» احمدی‌نژاد هم به‌حساب نمی‌آیند چگونه خواهد داد؟ مگر می‌توان، برادران دینی، هموطنان و یا هر شهروندی را براساس ذهنیات خویش مورد تهمت و افتراء قرار داد. در این‌گونه مواقع ازجمله گفتار حجت الاسلام محمد مطهری -فرزند استاد شهید مرتضی مطهری- در اذهان متبادر می‌گردد که می‌گوید، «برای من قابل درک نیست که چرا کیهان تا کسانی را جاسوس و همجنس باز و مزدور و ساده لوح و.. ننامد، روزش شب نمی‌شود.»(2)
آیت‌ا... مکارم شیرازی در درس خارج فقه خود در مسجد اعظم قم، با اشاره به سخن احمدی‌نژاد در تاجیکستان مبنی بر این که اسلام توسط بنی‌امیه و بنی‌عباس خراب شده بود، و فردوسی آمد و مکتب پیامبر(ص) را نجات داد، اظهار داشتند: «این سخن، ظلم بزرگی است، به علمایی که از ابتدا تا امروز، به دنبال حفظ مکتب اسلام و تشیع بوده و هستند.»(3)
آیت‌ا... آملی لاریجانی در انتقاد از توهین به افراد و متهم کردن قوا (توسط احمدی‌نژاد)، به «بگم بگم»‌های گذشته اشاره کرد و گفت: «این مسأله در دستگاه اجرایی صادق است و بنده به عنوان یک کلام معترضه عرض می‌کنم زمانی«بگم بگم»‌هایی راه افتاد و دیدیم یک رئیس دولت در مجلس چیزهایی می‌گفت و دو رئیس قوه را متهم کرده بود که حتی رهبر معظم انقلاب هم فرمودند که این سخنان هم خلاف شرع، هم خلاف اخلاق، هم خلاف قانون، هم خلاف مصلحت و هم خلاف حقوق مردم است.»(4)
احمدی‌نژاد در جریان سخنرانی در مجلس از وزیرکار، تعاون سخن به‌میان آورد و خواهان پخش فیلمی در مجلس شد که آن فیلم درباره ملاقات فاضل لاریجانی و سعید مرتضوی بود و آن را جهت آگاهی نمایندگان لازم می‌دانست پس از پخش دقایقی از این فیلم رئیس‌جمهور به دلیل کیفیت نامناسب، به خواندن دیالوگ‌های فیلم پرداخت.... علی لاریجانی در آخر گفت: «شما تهمت زدید که جوابتان را دادم دیگر حق صحبت ندارید. بعد از اصرار احمدی‌نژاد برای سخن گفتن، علی لاریجانی خطاب به‌وی گفت: به‌سلامت! شئونات جمهوری اسلامی را رعایت نکردید!!.»(5)
یعنی رئیس دولت که باید حافظ و مجری قانون اساسی باشد صدا و فیلم ضبط شده غیرقانونی فردی را در جایگاه قانون‌گذاری پخش می‌کند.
مرضیه وحید دستجردی وزیر سابق بهداشت و درمان در برنامه تلویزیونی شناسنامه گفت: «به این نتیجه رسیدم که اگر این موضوع را علنی نکنم از هیچ راهی نمی‌توان ارز دارو را تامین کرد چون هرچه در جلسات علنی می‌گفتم تذکر می‌دادند. آقای فلان ارز بدهد اما من می‌گفتم ارزی به ما نمی‌دهند و به لوازم آرایشی اختصاص دارد چون در اولویت‌بندی وزارت صنعت تجهیزات پزشکی اولویت هشتم اما خوراک سگ و دسته بیل اولویت سوم و چهارم بود»(6).
«پرویز کاظمی، وزیر رفاه دولت احمدی نژاد، دل پری از رئیس جمهور پیشین ایران دارد، با حرارت خاصی از او حرف می‌زند...
بی‌پرده و صریح انتقاداتش را بیان می‌کند، انتقاداتی که بی‌شک نشر آنها برای ما شاید خط قرمز رسانه‌ای محسوب شود. او واهمه‌ای ندارد از اینکه بگوید احمدی‌نژاد راحت دروغ می‌گفت و مدیریت بلد نبود، اینکه نباید آنقدر با او مصالحه می‌شد، او حتی به سخنان علی لاریجانی درباره رییس جمهور سابق هم گریزی می‌زند و می‌گوید: لاریجانی گفت من مانده‌ام احمدی‌نژاد چه پدیده‌ای است!!»(7)
مصطفی پورمحمدی، درباره خروجش از کابینه احمدی‌نژاد این‌گونه توضیح می‌دهد: «بعد از سال اول فعالیت در کابینه، با بی‌انضباطی، بی‌قاعدگی و ارائه آمارهای ناصحیح دولت مواجه شدم. بحث فساد مالی یک حرف است که توضیح دادم با موارد جدی برخورد نکردم، اما آمارهای خلاف و پروپاگاندا و بزرگنمایی و... اینها واقعیت‌هایی بود که وجود داشت و من درون دولت هم درگیر آن بودم. هنگامی که پس از حذف از کابینه به سازمان بازرسی آمدم و گزارش برخی از این آمارهای نادرست به دستم می‌رسید، مسئولان غیردولتی یا رسانه‌ها از من سوال می‌کردند آیا این آمارها درست است؟ من هم می‌گفتم سازمان بازرسی این آمارها را تایید نمی‌کند یا پاسخ می‌دادم این آمارها صحت ندارد.»(8)
«حجت‌الاسلام و المسلمین محمد جعفر منتظری طی سخنانی در دیدار با مدیران دفاتر نمایندگی دیوان عدالت اداری در استان‌ها گفت: یکی از مصیبت‌ها در دوره گذشته این بود که متاسفانه آقای رییس جمهور محترم به مردم دروغ می‌گفت و قانون را علنا زیر پا می‌گذاشت و ما آن زمان می‌گفتیم به قانون عمل کنید.»(9)
مصباحی مقدم با بیان این مطلب که احمدی‌نژاد لیاقت اینکه یکبار دیگر به صحنه قدرت بیاید را ندارد، می‌گوید: «او چهره خود در قبال خیلی از افراد و چهره‌های موجه را خراب کرد که همین موضوع باعث شد به‌خواست خود به‌حاشیه برود. وقتی کارنامه مدیریت احمدی‌نژاد را رصد می‌کنیم نمی‌توانیم به این نتیجه برسیم که کشوری چون ایران را مدیریت کند.»(10)
این عضو جامعه روحانیت مبارز اظهار می‌دارد: «بدترین خاطره من داستان آقای احمدی‌نژاد بود و یکشنبه سیاه. وقتی ایشان برای استیضاح آقای شیخ الاسلام وزیر کار به مجلس آمدند و به جای اینکه به دفاع از وزیر خودش بپردازد، به نوعی استیضاح رئیس مجلس پرداخت و به تعبیر بنده،‌ افتضاح کرد.»(11)
درباره سفر به نیویورک و هر بار بردن عده‌ای از اطرافیان و یاران و وابستگان و هزینه کردن میلیون‌ها دلار از بیت‌المال گفته می‌شود.
«آنچه احمدی‌نژاد طی هشت سفر به نیویورک بیان کرد، قابلیت تطبیق و تلخیص در قالب یک یا حداکثر دو سخنرانی است و اینکه رئیس جمهور ایران برخلاف اسلافش هر سال راهی امریکا شود و محورهایی را هر سال تکرار کند، مبنای مشخصی جز جا انداختن همان حرفها را ندارد و چه بسا اگر پیشینیانش به چنین سفرهای زنجیره‌ای با چنین لشگری از همراه در هر سفر اقدام می‌کردند، از اتهامات سیاسی و امنیتی گرفته تا تضییع بیت‌المال و موارد متعدد دیگر برایشان بر جراید نقش می‌بست و سیل کاریکاتورها و حملات کلامی و نوشتاری دولت را از انجام سفر سوم نیز بازمی‌داشت، چه رسد به اینکه هشت سفر پیاپی بتوانند انجام دهند.»(12)
حجت الاسلام و المسلمین محسن غرویان می‌گوید: «من که شخصاً دعا می‌کنم هیچ وقت افکار و مشی آقای احمدی‌نژاد بار دیگر بر ملت ایران تحمیل نشود و این از دعاهای بنده است که این مصیبت‌ها بار دیگر در کشور ایران و ملت ایران توسط آن افکار و مشی ایشان حاکم نشود. البته حدس می‌زنم اکثریت ملت به خصوص فرهیختگان و آن‌ها که دانش بالاتری دارند متوجه شدند که واقعا چه مصیبت‌هایی بر ملت ما در این هشت سال وارد شد.»(13)
محمد جهرمی وزیر کار دولت نهم در برابر سؤال خبرنگار که می‌پرسد: «شما از چه سالی به این نتیجه رسیدید که دولت ریل‌گذاری اشتباهی دارد؟ می‌گوید: از همان سال اول دولت نهم متوجه این موضوع شدم... بنده دو بار شفاهی و دو بار هم کتبی استعفا دادم. وقتی از وی سؤال می‌شود: واکنش آقای احمدی‌نژاد به استعفاها چه بود؟ پاسخ می‌دهد: موافقت نمی‌کرد اما احساس می‌کرد من موافق بسیاری از کارهای دولت نیستم.»(14)
«عده‌ای آقای احمدی‌نژاد را «سقراطِ زمانه» و حتی «آیت‌ا...» نامیدند. بعضی دیگر «معجزه هزاره سوم» یا «جومونگ ایران»اش خواندند و در اولین سفر استانی به شهر قم، برخی طلبه‌های جوان، پرشور و در عین‌حال بی‌تجربه و... در مراسم استقبال، دستش را بوسیدند و در پلاکاردهایشان نوشتند که «به بهشت نمی‌رویم، اگر احمدی‌نژاد در آنجا نباشد» و موارد متعدد از این قبیل که می‌توان با فشار یک انگشت همه را در چند ثانیه در اینترنت پیدا کرد... ماجرای «هاله نور» بود که وی هنگام سفر به نیویورک و شرکت در اجلاس سازمان ملل به تلقین برخی اطرافیان، آن را باور کرد. پس از بازگشت، چون به قم آمد طی دیداری با آیت‌ا... جوادی آملی آن را مطرح ساخت، آن فقیهِ فیلسوف ومرجعِ دردآشنا وقتی از خیال‌پردازی‌های او آگاه شد و فهمید که او در گرداب توهمات گرفتار شده است با استناد به حدیثی ازپیامبر(ص) به طور جِد ایشان را به دوری از این مسائل دعوت فرمود.»(15)
محمدرضا باهنر اخیراً اعلام نموده «ما خیلی تلاش کردیم وقتی آقای احمدی‌نژاد رئیس‌جمهور شد او را کمک کنیم و همین کار را هم انجام دادیم از یک جایی به بعد دیگر نظرات کارشناسی و حتی اعتقادی‌مان از هم فاصله گرفت»(16)
ادای جملاتی نظیر آن‌چه مدیرمسئول کیهان در معرفی احمدی‌نژاد و در مذمت دیگران می‌گوید نه‌تنها عموم شهروندان باور نمی‌کنند بلکه همگان می‌دانند اتخاذ این‌گونه روش‌ها تخلفات دولت گذشته را کاهش نمی‌دهد. جامعه و مردم صبور و انقلابی ایران زمین پذیرای خواندن و شنیدن بیان فعالیت‌ها، اقدامات مثبت، خدمات و توفیقات دولت نهم و دهم با ارائه مدارک مثبت و مستند هستند چون تهمت و افترا و اسائه ادب به دیگران، شهروندان را قانع و راضی نمی‌کند گرچه احمدی‌نژاد ادعا کند حضرت ولی عصر(عج) تلاش‌های دولت را مدیریت می‌کرده است!!

مدیرمسئول

پی‌نوشتها:
1- روزنامه شرق، 18/5/1395، 2- ایرنا، 25/3/1393، 3- سایت خبری برازجان نیوز، 9/1/1391، 4- روزنامه ایران، 3/4/1394، 5- سایت الف، 15/11/1391، 6- فارس، 19/2/1393، 7- نامه نیوز، 13/2/1393،  8- روزنامه آرمان، 15/5/1394، 9- ایسنا، دی ماه 92، 10- عصر ایران، 21/2/1395، 11- خبرآنلاین، 12/3/1395، 12- بازتاب امروز، 8/7/1391، 13- ایسنا، 15/6/1394، 14- نامه نیوز، 27/2/1393، 15- سایت انتخاب، 2/11/1391، 16- روزنامه آرمان، 24/5/1395