تیتر یک شماره 472
بیقانونی مناسب نیست
بیقانونی به نام دلسوزی از دین، بدتر است
هیچ وزیری در برابر هیچ گونه فشاری نباید کوتاه آمده و عقبنشینی کند
رئیس جمهوری دوشنبه اول شهریور به ماجرای لغو کنسرتها در برخی مناطق کشور واکنش نشان داد و یادآوری کرد که در کشور فقط یک قانون وجود دارد و نهادهای متولی تهیه و تصویب قانون هم مشخص هستند. حجتالاسلام حسن روحانی که در مراسم بزرگداشت روز پزشک سخن میگفت، ضمن اینکه از وزیران خواست تنها تابع قانون باشند و نه تابع خواستههای غیرقانونی، تصریح کرد که «در کشورمان فقط یک مجلس شورای اسلامی به عنوان مجلس قانونگذاری وجود دارد و هر کسی که تریبونی در اختیار میگیرد، نمیتواند قانونگذاری کند.»
در کشور فقط یک مجلس قانونگذاری داریم
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی ریاست جمهوری، حجتالاسلام حسن روحانی در این مراسم، لزوم احترام به قانون را مورد تأکید قرار داد و با اشاره به مخالفت انجام شده در برگزاری کنسرت، گفت: در کشورمان فقط یک مجلس شورای اسلامی به عنوان مجلس قانونگذاری وجود دارد و هر کسی که تریبونی در اختیار میگیرد، نمیتواند قانونگذاری کند. وزیرهم نمیتواند از این خواسته تبعیت کند، بلکه وزیر باید تنها تابع قانون باشد. وی تصریح کرد: هیچ وزیری در برابر هیچ گونه فشاری نباید کوتاه آمده و عقبنشینی کند. زمانی که موضوعی در مجلس شورای اسلامی تصویب و به تأیید شورای نگهبان میرسد به قانون تبدیل شده و همه موظف هستیم از آن تبعیت کنیم؛ لذا قبل از سیر مراحل قانونی، بیقانونی مناسب نیست. رئیس جمهوری گفت: بیقانونی به نام دلسوزی از دین، اقدام بدتری است و همه افتخار ما این است که کشور ما، کشور قانون است و در بیانات امام(ره)، صدها بار تأکید شده که جمهوری اسلامی ایران، حکومت قانون است. به باور روحانی، اگر بنا باشد قانون زیر پا گذاشته شود و هر کسی تصمیمگیر باشد در چنین صورتی سنگ روی سنگ نمیماند و افتخار ما این است که دارای مجلس شورای اسلامی بوده و در چارچوب قانون حرکت میکنیم.
افتخار دولت به مذاکرات هسته ای
رئیس شورای عالی امنیت ملی در بخش دیگری از سخنان خود، با گلایهمندی از کسانی که مطرح میکنند، دولت تنها به فکر مذاکرات هستهای است، اظهارکرد: دولت در کنار سایر امور، به فکر مذاکرات هستهای هم بوده و به آن افتخار میکند و حداقل شما دستاندرکاران بخش سلامت کشور میتوانید قضاوت کنید که وضعیت دسترسی به تجهیزات پزشکی و داروهای مورد نیاز بیماران، قبل و پس از برجام چقدر تفاوت کرده است. روحانی خاطرنشان کرد: قطعنامههای سازمان ملل را نمیشود اینجا پاره کرد، بلکه آنها باید در خود شورای امنیت و با ابزار حقوقی لغو میشد، از اینرو دولت یازدهم قدم به قدم این راه را پیمود تا اینکه در سازمان ملل، 7 قطعنامه فصل هفتمی موجود علیه کشورمان، لغو شدند و ایران که تهدیدکننده صلح و امنیت محسوب میشد، به کشوری که سایر کشورها با آن همکاری میکنند، تغییر یافت. رئیس جمهوری اضافه کرد: در همه افتخارات مربوط به برجام یکی هم به حوزه سلامت، ارتباط دارد و باید از این فرصت برای برآورده کردن نیازهای مردم استفاده کرد. وی گفت: باید به هنرمندان، پزشکان، استادان دانشگاه و دیپلماتهای کشورمان، احترام بگذاریم و نباید از هر واژهای در رسانهها علیه اقشار مورد احترام مردم، استفاده شود.
تأسف روحانی از بیاخلاقی ها
رئیس شورای عالی انقلاب فرهنگی، در بخش دیگری از سخنان خود با تأکید بر اینکه از انجام بعضی از امور در جامعه بسیار متأسف میشود، گفت: دولت از نقد منصفانه استقبال کرده و آن را تحمل میکند و معتقدیم که آنچه اهمیت دارد این است که وجداناً به کار و اقدامهای خود راضی باشیم، اما در جامعه بزرگ ایران اقشار قابل احترامی حضور دارند که اگر جایگاه آنان خدشهدار شود، چه بسا زندگی خود مردم خدشهدار میشود. روحانی خاطرنشان کرد: مگر میشود برای دیپلماتهای دلسوزی که 30 ماه شبانهروزی و مخلصانه برای کشور، تلاش کردند، از هر لفظ و لغتی استفاده کرد؟ و مگر خدومتر از جامعه پزشکی داریم که با نهایت مهربانی و اخلاص در کنار تخت بیماران حضور مییابند؟ باید از اخلاق و فرهنگ متعالی ایرانی و اسلامی خود صیانت کرده و به کسانی که خادم جامعه هستند، احترام گذاشت. رئیس جمهوری اضافه کرد: ما غیر از برخورداری از فرهنگ اسلام که فرهنگ اخلاق، مودت و اعتدال است و به ما میآموزد که قبل از سخن گفتن اندیشه کنید، ایرانی و از تمدن بزرگ و اخلاق والا برخورداریم. وی خاطرنشان کرد: فضای مجازی ضمن برخورداری از نکات مثبتی که دارد و دولت یازدهم نیز بیشترین تلاش را بهکار برده، تا این فضا با آرامش در اختیار مردم قرار گرفته و بتوانند از آن برای برقراری ارتباط، پیامرسانی و پیوند با جهان، استفاده کنند، متأسفانه آفاتی نیز دارد و برخیها زمانی که در این فضا قرار میگیرند، از واژههای ناصحیح علیه اقشار مورد احترام جامعه از جمله پزشکان و هنرمندان استفاده میکنند. رئیس جمهوری صیانت از اخلاق و فرهنگ جامعه و احترام به خادمان ملت را مورد تأکید قرار داد و اظهارکرد: جامعهای که قدردان بزرگان، عالمان و انسانهای مخلص و زحمتکش خود نباشد، دچار مشکل خواهد بود.