هفته نامه آیینه یزد

تیتر یک شماره 475

سعید مرتضوی اظهار شرمندگی کرد

چرا عاقل کند کاری که بازآرد پشیمانی؟


آیینه یزد - چرا عاقل کند کاری که بازآرد پشیمانی؟

سعید مرتضوی دادستان سابق تهران با ارائه نامه‌ای خطاب به دادگاه رسیدگی به پرونده کهریزک بابت وقایع پیش‌آمده در تیرماه 88 عذرخواهی کرد.
متن این نامه که یک نسخه از آن در اختیار خبرگزاری تسنیم قرار گرفته به شرح ذیل است.
ریاست محترم و هیئت محترم قضات شعبه 22 دادگاه تجدیدنظر استان تهران
با سلام بر محمد و آل طاهرینش. و با درود و سلام به پیشگاه حضرت ولی عصر و امام راحل و رهبر فرزانه انقلاب اسلامی و شهدای گرانقدر
با سلام؛ به استحضار می‌ساند تقارن سومین جلسه دادگاه در این پرونده و نوبت دفاعیات اینجانب با نهم ذی‌الحجة روز عرفه را به فال نیک می‌گیرم. زیرا در این تقارن ایام و مناسبت‌های دینی و الهی رمز و رازهایی است که آن را اتفاقی و بی‌حکمت و بی‌حاصل ندانسته و به برکت و فضل این ایام در گشایش قفل‌های بسته و مشکلات بیش از پیش امیدوارم. عرفه روزی است به زیبایی شب قدر و دریایی‌ست به وسعت بخشش الهی؛ روز عرفه روزی‌ست که درهای آسمان برای تضرع‌های عاشقانه بندگان گشوده می‌شود. روزی که عارفان حق، از خیمه وجود خویش بیرون می‌آیند و با آتش شوق و اشتیاق به دعا و نیایش متوسل می‌شوند. در این روز عزیر که سجاده‌ای به وسعت هستی گسترده است دست‌های خود را به سوی آن بی‌نیاز بالا برده دعا می‌نماییم که خدایا غروب این روز را با غروب گناهان و تقصیرات ما یکی گردان.اینجانب به عنوان دادستان عمومی و انقلاب تهران در زمان فتنه بزرگ سال 1388 مطالبی را به عنوان دفاع در پرونده منعکس نموده‌ام ولکن در این جلسه که نوبت به دفاع نهایی است با عنایت به اینکه انتظار به‌حق رهبر معظم و عزیزتر از جانمان این بود که مهار اغتشاش و خنثی‌ نمودن فتنه حتی در آن شرایظ اضطراری بدون ایراد خسارت و هرگونه لطمه‌ای به شهروندان عزیر انجام شود مطالب ذیل را در تکمیل دفاعیات به عمل آمده به استحضار می‌رساند: 1- برخورد بسیار شایسته از طرف خانواده‌های آسیب‌دیده قابل تقدیر و سپاس است لذا در همین رابطه رهبر معظم انقلاب اسلامی نیز به خاطر این متانت و بردباری و پیگیری از درون نظام و دست رد زدن به مداخله بیگانگان آنان را مورد تفقد قرار دادند؛ بنابراین مجددا مراتب ادب و احترام و تجلیل خود را از مقام شامخ این خانواده‌های بزرگوار اعلام می‌نمایم.
2- در رابطه با واقعه خونبار تیرماه 88 که متعاقب فتنه بزرگ و توطئه پس از انتخابات ریاست جمهوری به وقوع پیوست رهبری معظم انقلاب به خاطر عمق فاجعه از آن به جنایت تعبیر فرمودند. به عنوان دادستان وقت عمیقا ابراز تأسف و اعتذار می‌نمایم و از مقام شهیدان مظلوم این حادثه جوادی‌فر، روح‌الامینی و کامرانی طلب پوزش نموده و علو درجات آنها را از خداوند بزرگ مسئلت می‌نمایم. 3- در این وقایع خونبار امام شهیدان روحشان آزرده و قلب رهبر معظم انقلاب و ملت شهیدپرور ایران عموما و خانواده‌های داغدار خصوصا مکدر و جریحه‌دار گردید که به راحتی قابل التیام نمی‌باشد. ضمن اینکه با چارچوب‌های عدالت‌محور نظام مقدس جمهوری اسلامی و آرمان‌های امام (ره) و شهیدان و رهبری معظم انقلاب اسلامی سازگاری ندارد. لذا اینجانب به سهم خود از محضر مقدس امام زمان، که صاحب اصلی انقلاب می‌باشند، روح بلند و ملکوتی امام راحل و شهیدان، رهبر عظیم‌الشأن انقلاب اسلامی و ملت بزرگوار و خانواده‌های این عزیزان صمیمانه پوزش طلبیده و ابراز تأسف و تأثر و اعتذار دارم و امیدورام این اعتذار و دلجویی بتواند مرهمی بر این زخم و التیامی بر این داغ باشد. 4- اینجانب به عنوان دادستان وقت تهران در پیشگاه خداوند و وجدان خود از وقوع این حادثه هولناک اگرچه خداوند باریتعالی عالم است، در شکل‌گیری آن هیچ عمدی نبوده، ابراز شرمندگی می‌کنم. 5- امیدوارم تلخی این حادثه و هزینه‌های عظیم این خسارت معنوی همچنان در حافظه مسئولان مربوطه باقی مانده و من‌بعد شاهد تکرار اینگونه وقایع تلخ در کشور عزیزمان ایران اسلامی نباشیم. سعید مرتضوی-21 شهریور 95

اظهار نظر رضا حسینی قطب آبادی نماینده مجلس هشتم
آقای مرتضوی روش کار و نگاه شبیه احمدی‌نژاد دارد؛ البته به حوزه قضا وارد است و زیرکانه گام بر‌می‌دارد. من ایشان را خیلی خوب می‌شناسم دلیل این موضوع هم این است که روزهای اول قضاوت خود را رئیس دادگاه شهربابک بودند. از همان زمان حضور ایشان، اتفاقاتی در شهر بابک رقم خورد و پرونده‌سازی‌هایی شد و درگیری‌ها و بحث‌هایی با امام‌جمعه و فرمانداران وقت پیدا کردند. بحث‌هایی از اتفاقاتی که برای فرمانداران وقت و زمین‌هایی که قرار بود بین مردم تقسیم شود، ماجرای مرحوم آشیخ میرزا علی نجفی و اراضی پسته شهربابک باید برای آقای مرتضوی مفاهیم زیادی داشته باشد.

نامه شمس الواعظین به سعید مرتضوی درباره‌ی محکومیت سال 79
متن کامل نامه‌ی ماشا... شمس الواعظین به سعید مرتضوی که چند ماه پس از شکل گیری پرونده‌ی بازداشتگاه کهریزک از دادستانی تهران برکنار شد، در پی می‌آید:
جناب آقای سعید مرتضوی دادستان پیشین تهران
در خبرها آمده بود جنابعالی به دادگاه رسیدگی به اتهامات وقایع دردناک کهریزک نامه نوشتید و در آن از پیشگاه ملت ایران، مقام معظم رهبری و خانواده قربانیان کهریزک پوزش خواستید.
من به عنوان عضو کوچکی از آحاد ملت ایران که از آنان طلب عفو کردید بایسته دانستم نامه‌ی شما را بی پاسخ نگذارم. نمی دانم چه چیزی موجب شده است جنابعالی به چنین اقدام خدا پسندانه‌ای مبادرت کنید و نیز نمی‌دانم چرا این اقدام خدا پسندانه در زمان خودش صورت نگرفت و به چنین تاخیری دچار شد؟ آیا آیا در کشمکش میان طبایع دنیوی و وجدانتان دومی زبانه کشید و گریبان شما را گرفت و به محاکمه کشید و یا این محاکمه جاری تان بود که راهی برای گریز وجدانتان باقی نگذاشت؟ پس بهتر است من از دانسته‌های خود بگویم. همه‌ی مردم ایران می‌دانند که جنابعالی پیش از تصدی پست دادستانی تهران، قاضی دادگاه مطبوعات و رییس شعبه‌ی 1410 این دادگاه بودید و سریالی از محاکمه‌ی روزنامه نگاران را سرپرستی کردید. من از سابقه‌ی خودم با جنابعالی و اینکه چه بلاهایی به سر من و خانواده‌ام آوردید سخنی نمی‌گویم، زیرا از اسب افتاده را لگد زدن و بر زخمهایش نمک پاشیدن و داوری تاریخ را پاس نداشتن و درهای گشوده‌ی توبه را بستن و دادگاه عدل الهی را نادیده انگاشتن از مروت و جوانمردی به دور است؛ خصلت هایی که هیچگاه نشانی از شما نیافت تا به سراغتان آید و در وجودتان سکنی گزیند. آنچه امروز می‌توانم به شما توصیه کنم این است که از جریان کهریزک عبرت بگیرید و به سال هایی بازگردید که بر جایگاه قضاوت نشسته بودید و روزنامه نگاران کشور را به محاکمه می‌کشیدید. تا اینجای کار هم به احترام احکامی که شما را بر مسند قضاوت نشاند سکوت می‌کنم، اما مشابه همین احکام قضایی نیز به قضات شریف دادگاه عالی انتظامی قضات داده شده بود تا به دعوی شاکیان علیه رفتارهای خلاف قانون قضات رسیدگی کرده و اقدام به صدور رای کنند. جنابعالی به این احکام قضایی نیز پشت پا زدید و با اعمال نفوذ حکم انفصال از مسوولیت‌های قضایی تان را به بایگانی دادگاه عالی انتظامی قضات سپردید. من خود حکم 36 صفحه‌ای صادره علیه شما را در سال 1379 از سوی دادگاه انتظامی قضات را که هرگز اجرا نشد در اختیار دارم. اگر در آن ایام و آن سالها فراستی و فطانتی به کار می‌رفت و اگر خود جنابعالی به احکام صادره از سوی نهاد مافوق احترام می‌گذاشتید و از مسند قضاوت کنار می‌رفتید چه بسا وقایع بعدی در دوره‌ی صدارت قضایی شما به وقوع نمی‌پیوست و امروزه ناگزیر از عذر خواهی و طلب عفو از خانواده قربانیان فاجعه کهریزک نمی‌شدید. ماشاءا... شمس الواعظین 21 شهریور 95