هفته نامه آیینه یزد

تیتر یک شماره 482

علی جنتی:
هر هفته یک چالش و سوژه داشتیم

آیینه یزد -  هر هفته یک چالش و سوژه داشتیم

علی جنتی در مراسم تکریم خود بغض در گلو داشت و صریح سخن گفت و محدودیتی برای بیان آنچه در دل داشت برای زبان قائل نشد. او از اتاق‌های فکری حرف زد که مانع اجرای برنامه‌ها می‌شدند و حالا می‌گوید: «احساس کردم بار سختی را زمین گذاشته‌ام و الان مقداری سبک شده‌ام.» او درباره اینکه به نظر می‌رسد از انتقادها دل پُری دارد، افزود:«دلم پُر نبود اما حرفم این بود که وزارت ارشاد با یک سری چالش‌ها روبه‌رو است چون افرادی با سلیقه‌های متنوع درحوزه فرهنگ وجود دارند که در هیچ حوزه‌ی دیگری نیستند.» جنتی از انتخاب صالحی امیری به عنوان وزیر جدید ارشاد به عنوان «نعم الخلف» یاد کرد و گفت: امیدوارم او وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی را یک گام به جلو ببرد. جنتی بیان کرد: درحوزه کتاب، اتاق‌های فکری وجود دارد که تمام آنچه که در کشور منتشر می‌شود را در این اتاق‌ها رصد و مطالعه می‌کنند و هر جایی که پاراگرافی وجود داشته باشد که با سلیقه آن‌ها همخوانی ندارد یا عکسی که مناسب با سلیقه آن‌ها نیست و منتشر شده است آنها شروع به تهیه جزوه می‌کنند و آن‌را در اختیار ائمه جمعه قرار می‌دهند تا نشان بدهند فرهنگ کشور به ولنگاری کشیده شده است. وزیر ارشاد اضافه کرد: در این دوره 21 فرهیخته کشور به عنوان هیات ناظر به شورای عالی انقلاب فرهنگی برای ممیزی کتاب معرفی شدند تا بتوانند در این حوزه نظارت کنند. در حالی که در دولت دهم شورای عالی کسانی را انتخاب کرده بود که رئیس جمهور حاضر نبود این موضوع را ابلاغ کند و کسی هم در آن دوران به این قضیه اعتراض نکرد. او با اشاره به اتاق فکر مقابله با موسیقی و برگزاری کنسرت‌ها بیان کرد: بعضی از این اتاق‌ فکرها با بهره‌گیری از رسانه‌هایی که در اختیار داشتند، یک بار مساله تک‌خوانی خانم‌ها را مطرح کردند در حالی که در طول سه سال فعالیت من در وزارت ارشاد تنها به سه خانم اجازه داده شد که در دهه فجر برای خانم‌ها بدون دوربین و موبایل برنامه اجرا کنند اما مرتب از ما سوال می‌شد که چرا به خانم‌ها اجازه خوانندگی دادید؟! جنتی ادامه داد: حتی کار به جایی رسید که در صحن علنی مجلس این موضوع مطرح شد و در کمال بی‌تقوایی عکسی از یک خواننده خانم که اصلا در ایران خوانندگی انجام نداده بود، نشان دادند و بعد از آن به من کارت زرد دادند. او اظهارکرد: بعد از این قضیه جلوی کنسرت‌ها را گرفتند و گفتند وضع ظاهری کسانی که کنسرت برگزار می‌کنند مناسب نیست که ما آن‌را هم درست کردیم. سپس برخی از شهرها مثل مشهد که بعد از آن قم و شیراز هم به آن اضافه شدند، خواستند که در آن شهرها کنسرت اجرا نشود. بعد از آن هم ائمه جمعه، نیروی انتظامی و نیروهای خاص صف‌آرایی کردند. هر هفته یک چالش و سوژه داشتیم.
وزیر سابق ارشاد بیان کرد: اتاق فکر مقابله با هنرهای نمایشی نیز موضوع دیگری بود که به وجود آمد. در تهران بین 100 تا 110 تئاتر اجرا می‌شود و ما نمی‌توانیم دائما نیرویی بالای سر آن‌ها برای نظارت داشته باشیم اما اتاق فکرها دائما ناظرانی دارند که کافی است یک بازیگر دیالوگی که مطلوب آن‌ها نیست مطرح کند و یا حجاب یکی از بازیگران زن کمی عقب برود تا از آن عکس بگیرند و به دیگران بگویند، ببینید در تئاتر کشور ما چه می‌گذرد! او افزود: جمع کردن اندیشه‌های متعارض در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی کار دشواری است. زیرا این گروه‌ها توقع دارند فقط و فقط سلیقه‌های آن‌ها اعمال شود و ما نیز معتقدیم کشور را نمی‌توان با یک سلیقه اداره کرد زیرا کشور متعلق به همه است و باید همه‌ نهادها و سلیقه‌ها را در نظر بگیریم. علی جنتی گفت: کشور نیاز به امیدبخشی و نشاط به خصوص در اصحاب فرهنگ دارد. عده‌ای هستند که به همه‌ سرمایه‌های اجتماعی کشور چوب حراج می‌زنند که نتیجه آن سلب اعتماد عمومی از نظام خواهد بود.

با چماق‌هایی که در زیر زمین وزارتخانه بود، معلمان را زدند
فانی وزیر سابق آموزش و پرورش به عنوان اولین سخنران مراسم تودیع خود گفت: باید وضع آموزش و پرورش در سال 92 را ترسیم کرد تا سیاست‌های اتخاد شده تحلیل شود. یکی از اقداماتی که در سال 91 اتفاق افتاد، اجرای نظام 3/3/6 بود که خیلی بد آغاز شد. تحول در نظام به جای پایه اول به یکباره از پایه ششم شکل گرفت و این اجرای ناقص عوارض فراوانی را داشت و هنوز هم دارد. علی اصغر فانی ادامه داد: آموزش و پرورش در آن زمان به 40 هزار نیروی انسانی نیاز داشت و ما بدون مقدمه کلاس ششم را فعال کردیم. در رابطه با فضا ناچار شدند نمازخانه و انبارها را به کلاس درس تبدیل کنند و از دوران راهنمایی به ابتدایی نیرو آوردند. او با بیان اینکه در سال 92 با عدم تعادل نیروی انسانی به لحاظ جنسیت و رشته تحصیلی و دوره‌های تحصیلی رو به رو بودیم، خاطرنشان کرد: با تبعیض در حقوق با سایر کارکنان دولت، تورم بالا و افزایش‌های ناچیز روبه‌رو بودیم، به‌طوری که درصد رشد حقوق معلم 11 درصد بود. همچنین کسری حداقل 4 هزار میلیارد تومان را در این سال داشتیم. وزیر سابق آموزش و پرورش تصریح کرد: ایجاد آرامش در مدارس و برقراری سیاست امنیت فرهنگی به جای فرهنگ امنیتی در آموزش و پرورش جزو اولین اقدامات ما در این وزارتخانه بود. در دولت قبل شاهد بودیم زمانی که معلمان جلو وزارتخانه تجمع اعتراضی داشتند، با چماق‌هایی که در زیر زمین وزارتخانه بود، معلمان را زدند و ظهر به آنها ناهار دادند.