تیتر یک شماره 556
کسی که انتقاد میکند
لازم نیست لزوما راهکار درستش را هم خودش بیان کند
اگر کارد به استخوان مردم برسد با هیچکس رودربایستی ندارند و با سخنرانی و دعای اللهم عجل لولیک الفرج نمیشود جامعه و مردم را اصلاح کرد یا فریب داد.
حجتالاسلام والمسلمین نقویان روز شنبه نوزدهم خرداد در مسجد حظیره یزد طی سخنانی پیرامون توصیههای پیامبر به امام علی علیهالسلام اظهار داشت: احترام به خانوادههای بزرگ جامعه بسیار خوب است اما پیامبر بهترین چیزی که حسب و نسب آفرین است، حسن خلق میداند و کسانی را نزدیکتر به خود معرفی میکند که اخلاقش به پیامبر نزدیکتر باشد. وی با اشاره به وزن شدن اعمال نیک و بد انسانها در ترازوی الهی، و بیان روایتی از پیامبر گفت: عملی بالاتر از خوش اخلاقی با مردم نیست. نقویان با یادآوری خاطرهای از شهید صدوقی به نقل از فرزندش به نمونهای از خوش اخلاقی ایشان در مواجهه با درخواستهای مردم اظهار داشت: گفتهاند مرنج و مرنجان، انسانهای بزرگ هم عذر میپذیرند و هم برای مردم عذر میتراشند. زود برای مردم پاپوش درست نمیکند و کار مردم را حمل بر وجه منفی آن نمیکند.
این عالم دینی بر ضرورت بالا بودن آستانه تحمل و حلم و بردباری تاکید کرد و در بخش دیگری از سخنانش پیرامون برجام گفت: برجام اگر چیز بدی بود ترامپ از آن بیرون نمیرفت، روزی یک هم لباسی من گفت خدا ترامپ را لعنت کند تو را هم لعنت کند. به ایشان گفتم دعا کن خدا هدایتمان کند. باید به امثال ایشان گفت: تو تحمل عادی یک گفتوگوی منطقی با هم لباست را نداری و ادعا میکنی شیعهام و دیگران را هم میخواهی هدایت کنی؟! نقویان با اشاره به فرازی از عهدنامه امام علی به مالک اشتر گفت: امیر مؤمنان به مالک اشتر میگوید از دستورات تو اگر تخلف کردند عصبانی نشو و با مردم نرمخو باش. وی با یادآوری آیهای از قرآن که به پیامبر میگوید اگر تو با مردم تندخو و خشمگین بودی از دور و برت پراکنده میشدند اظهار داشت: هرکس میخواهد مسئولیت بپذیرد باید ابتدا یاد بگیرد با مردم مهربان باشد و هرچه مسئولیت بالاتر باشد سعهصدر بالاتری نیاز است. این پژوهشگر دینی با تاکید بر این که کار با ادعا درست نمیشود و با انتقاد از وضع ادارهجات و وضع نامناسب رسیدگی به امور مردم، و اینکه تا انتقاد میکنی میگویند راهکارش را هم بگو خاطرنشان ساخت: کسی که انتقاد میکند لازم نیست لزوما راهکار درستش را هم خودش بیان کند. ما، مردم جامعه خدمتی را دریافت میکنیم، اما تخصصهای لازم را نداریم و فقط متوجه میشویم که میشود این خدمات به نحو درست و بهتری ارائه شود. درست مثل کسی که غذایی را میخورد و متوجه نامطبوع بودن آن میشود اما خودش که آشپز نیست. اما یک راهکار و نسخه کلی این است که مسئولان، شریک غم مردم باشند و درد مردم را بچشند تا بتوانند مشکلات را برطرف کنند همانطورکه در بسیاری از کشورها، مسئولانش با مردم هم درد هستند. وی گفت: اگر کارد به استخوان مردم برسد با هیچکس رودربایستی ندارند و با سخنرانی و دعای اللهم عجل لولیک الفرج نمیشود جامعه و مردم را اصلاح کرد یا فریب داد. نقویان با اشاره به این که امروز همه جای ملت درد میکند خواستار رسیدگی مسئولان به دردهای ملت شد، گفت: امروز در کشور بسیاری از امور، آتش زیر خاکستر است و باید دست هرکس که کاری بلد است و این آتشها را میتواند خاموش کند بوسید و از او کمک گرفت. وی مهمترین عبادت را تفکر دانست و ارزشمندترین عابد را کسی دانست که عاقلتر است و گفت: بالاترین عبادت مسئول، اجرای عدالت در جامعه است. این عالم دینی افزود: عقل یعنی کار را به گونهای انجام دهد که با پشیمانی مواجه نشود. وی تاکید کرد آیات قرآن را باید در کنار روایات تفسیر کرد.«جماران، 21/3/97»