تیتر یک شماره 567
رییس فراکسیون زنان مجلس:
نیاز به همه پرسی برای تغییر در قانون اساسی داریم
نماینده مجلس: میخواستم از نهادهای نظامی و شبه نظامی و حضور همه جانبه آنها در امور کشور انتقاد کنم، ولی مگر میشود به گروهی که سهگانه قدرت، ثروت و نیروی نظامی را با هم دارند، اعتراض کرد.
متن کامل نطق سالیانه پروانه سلحشوری رییس فراکسیون زنان مجلس روز سه شنبه 13/6/97 در صحن علنی مجلس شورای اسلامی به نقل از کانال شخصی وی بدین شرح است:
مردم نجیب ایران، مسئولان محترم نظام، نمایندگان مردم شریف ایران
امروز بنا بر سوگندی که خوردهام پاسدار رای موکلانم خواهم بود، امروز نمیخواهم فقط مرثیه بخوانم چرا که هنوز امید باقی است. مردم به ما نمایندگان میگویند فقط حرف نزنید، بلکه عمل کنید و این در حالی است که ما قوهمجریه نیستیم و اختیار نداریم، وظیفه مجلس وضع قوانین و نظارت بر اجرای قانون است. امروز در شرایطی به سر میبریم که از نظر اقتصاد ملی پول ایران بیارزشترین واحدهای پول دنیا است. گرانی، رانت، احتکار و فساد بیداد میکند. از نظر اجتماعی بیکاری، فقر، فحشا و نبود آزادیهای اجتماعی از جمله بازداشت فعالان مدنی و صنفی به طور روزمره مشاهده میشود. دانشجویان، وکلا، معلمان، کارگران، فعالان حوزه زنان و زیست محیطی در حبس، حصر و ستاره دار شدن قرار دارند. بیاحترامی به قانون و عدم اعتماد اجتماعی، خشونت گسترده، بحرانها و آلودگیهای زیست محیطی را شاهد هستیم. ورود نیروهای نظامی به عرصه سیاست، اقتصاد و فرهنگ و تداخل فعالیتهای نهادهای فرهنگی و نظامی را شاهد هستیم. حال رئیس جمهور بگوید بحران نداریم، جناب رئیس جمهور فعلا با ابر چالشها درگیر هستیم و همه میدانند.
همه این موارد که گفته شد هیچ سنخیتی با نام جمهوری اسلامی و آرمانهای انقلاب ندارد و با بسته نگه داشتن دهن منتقدان اثری از جمهوریت باقی نمانده است و با فساد و احکام ناعادلانه قضایی مدینه فاضله اسلامی که آرزوی آن را داشتیم نهادینه نکردیم. میخواستم به قوهقضائیه که پایه عدالت، جمهوریت و آزادی جامعه است انتقاد کنم و ناکارآمدی و ناتوانی آن را گوشزد کنم، اما دریغ از گوش شنوا. میخواستم رئیسجمهور و دولت را نقد کنم و گلایههای بهحق مردم را بیان کنم و نارضایتی جدی مردم را بگویم دیدم ایشان در بین گزینههای نظارت استصوابی بهتر به نظر میرسد و در همین مجلس به بهانه توصیههای رهبری پاسخهای قانعکنندهای به ملت و نمایندگان ندادند. میخواستم از امتیازگیری و بده و بستانهایی که میگویند برخی نمایندگان انجام میدهند، صحبت کنم و اینکه طرحهایی که بعضا مطرح میشود اولویت کشور و جامعه نیست و وقت مجلس را میگیرد و اینکه روزهای بسیاری به طرح سوال و استیضاح بینتیجه و بیفایده میگذرد، اما باز دیدم مگر نظارت استصوابی شورای نگهبان اجازه انتخاب بهتری را داده است و به ناچار مردم ما را انتخاب کردهاند که شاید جای دیگری که حق نمایندگی داشت را گرفتهایم. میخواستم از نهادهای نظامی و شبه نظامی و حضور همه جانبه آنها در امور کشور انتقاد کنم، ولی مگر میشود به گروهی که سهگانه قدرت، ثروت و نیروی نظامی را با هم دارند، اعتراض کرد. میخواستم از فقر، گرانی، بیکاری و درد مردم بگویم، اما دیدم چه بگویم که آنقدر دولت آشکار و پنهان وجود دارد که نمیدانیم چه کسی مسئول اقتصاد است. میخواستم از صدا وسیما انتقاد کنم دیدم آنها خود را بسیار فراتر از پاسخگویی به ملت و نمایندگان میدانند. میخواستم همچون گذشته برای تظلمخواهی به روحانیت حامی مردم رجوع کنم و به آنها شکایت ببرم، اما متاسفانه دغدغه امروز برخی روحانیون بجای اینکه فقر، فساد و دینگریزی جوانان و اختلاس از بیت المال باشد، درگیر تار موی زنان و دوچرخه سواری آنها است. به خدا پناه میبرم و خطابم را مقام رهبری قرار میدهم، زیرا اعتقاد دارم تنها راه برونرفت از ابرچالشهای فعلی ورود رهبری برای نجات کشور است. همان گونه که 10سال پس از انقلاب در زمان امامخمینی(ره) نیاز به بازنگری قانون اساسی دیده شد و چنین نیز شد، اکنون از مقام رهبری تقاضا دارم در مواردی که به نظر میرسد جمهوریت و اسلامی بودن نظام آنطور که باید در جامعه شکل بگیرد، صورت نگرفته به تغییرات در این حوزهها کمک کنند. در حوزه سیاست خارجی، نحوه اداره صدا و سیما، نظارت استصوابی شورای نگهبان برای انتخابات مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان که بُعد جمهوریت نظام را به شدت تضعیف کرده است نیاز به همهپُرسی و رای و نظر مردم در این موارد داریم. باشد تا به کمک مردم به سلامت از این پیچ تاریخی عبور کرده و به بازگشت اعتماد عمومی و انسجام ملی کمک کنیم تا اینکه دشمنان نتوانند به گزافه گویی در این مورد بپردازند.در پایان پیشنهاداتی برای حل مشکلات فعلی ارائه میگردد.
1- نهادهای نظامی به پادگانها برگشته و به وظایف ذاتی خود بپردازند تا اقتصاد و فرهنگ سامان بگیرد.
2- ارائه راهکارهای حمایتی برای طبقات فرودست تا برخورداری کامل آنها از شغل، مسکن، درآمد و زندگی آبرومند
3- آزادی محصورین موسوی، کروبی و زهرا رهنورد
4- آزادی زندانیان سیاسی و عفو آنها و اعلام عفو عمومی برای بازگشت هموطنان
5- صدا و سیمای پاسخگو و دادن مجوز قانونی به بخش خصوصی تا اینکه انحصار صدا و سیما شکسته شود و مردم کمتر به رسانههای بیگانه روی آورند.
6- مسئولیتپذیری تمامی ارکان نظام
7-حل مشکل جدی نظارت استصوابی شورای نگهبان
8-تحقیر زنان به عنوان نیمی از جامعه پایان یافته و حضور زنان در عرصههای اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی حمایت شده و بدین منظور قوانین مربوط به حوزه زنان نیازمند بازنگری و تغییر جدی با توجه به شرایط روز دارد.
9- مبارزه جدی با فساد، رانت و احتکار
10- آزادی مطبوعات و رسانهها در فضای حقیقی و مجازی
11- به رسمیت شناختن حقوق شهروندی
12- تدوین قانون شفاف انتخابات به طوری که اعتماد ملت را به یک رقابت آزاد و منصفانه قانع سازد.
13- روابط دوستانه و مبنی بر احترام متقابل دولتها و ملتها و گریز از خصومت با دیگر کشورها بر اساس سه اصل عزت، حکمت و مصلحت.