انعکاس آیینه شماره 594
جهان شهر یزد، انتخاب شهردار و طرح چند پرسش
در سالهای اخیر مقالات متعددی درباره عملکرد بعضی از شهرداران و اعضای شورای اسلامی شهر یزد در دوره چهارم و پنجم در این ستون درج گردیده و ضمن تقدیر و تشکر از تلاشهایی که برای پیشرفت و عمران و آبادانی و اداره شهر داشته و به نفع شهروندان گامهای مؤثر و مثبت برداشتهاند، دوستانه و محترمانه در زمینههای مختلف عمرانی، ایجاد پارکینگ و فضای سبز، زیباسازی شهر، افزایش بیرویه عوارض، آسفالت و تسطیح و سنگ فرش کوچهها و خیابانها، پلسازی، سدمعبر، هزینههای غیرضروری بهنام امور فرهنگی، هنری و تبلیغی، مخالفت با ساخت مصلی و پردیس فرهنگی در شهر یزد و... انتقاد و اعتراض شده است هرچند تاکنون مقامات یا روابط عمومی شهرداری مطالب سرمقالههای آیینه یزد را که تنها در تاریخ جراید یزد ثبت و ضبط گردیده بدون پاسخ گذاشتهاند. گاه دیده یا شنیده میشود در بخشهایی از شهر بدون بررسیهای کارشناسی به اصطلاح دوباره کاریهایی صورت گرفته یا در محلی تعدادی از کارگران زحمتکش شهرداری گوشه خیابان یا کوچهای در حال فعالیت هستند و تقریباً به همان تعداد یا کمتر و بیشتر در کارِ نظارت بر بیل و کلنگ زدن آنها میباشند، که در این مواقع چارهای جز تأسف خوردن بر این امور باقی نمیماند. +++++++++++++++++++++
نویسنده این سطور به عنوان یک شهروند با انتصاب دکتر مهدی جمالینژاد به عنوان شهردار یزد بدون توجه به وابسته بودن یا نبودن وی به این یا آن حزب و دسته بدین علت موافق نبود که انتخاب شهردار غیربومی را دونشأن تعدادی مهندس، دکتر و مدیر لایقی میداند که میتوانند و علاقهمند هستند برای پیشرفت شهر و دیارشان تلاش کنند و مورد تأیید مقامات و مسئولان ذیربط نیز میباشند ضمناً در هفتهنامه سیاسی، اجتماعی کارگزاران سازندگی مورخ 19 شهریور ماه درباره شورای شهر و شهردار اصفهان با اعلام بدهیهایی که برای آن شهر رقم خورده و تعداد پرسنل شهرداری را بیرویه افزایش داده بودند آمده بود: «...ائتلاف شکل گرفته برای تغییر ریاست شورا محکمتر و در نهایت سقائیاننژاد (شهردار اسبق اصفهان) در صحن شورا استیضاح شد. اصلاحطلبان و راه سومیها و پایداریها به اجماعی نسبی و راهحل میانه رسیدند و در نهایت توانستند شهردار را برکنار کنند. البته پایداریها در تعامل با اصولگرایان سنتی توانسته بودند رای آنها را برای استیضاح شهردار بگیرند. پس از آن هم «مهدی جمالینژاد» را راهی شهرداری کردند و سقائیاننژاد به واسطه ارتباط نزدیک با لاریجانی و با اعمال نفوذ او خیلی زود بر کرسی شهرداری قم تکیه زد. جمالینژاد در گفتوگو با «فارس» اعلام کرد که اصولگرا است اما نسبت به شهردار قبلی در حوزه فرهنگی رفتار مصلحانهای داشت، ضمن اینکه در انتخاب شهرداران و مدیران شهرداری همرویهای معتدلتر پیش گرفت... شورای شهر و شهرداری اصفهان شباهتهای زیادی با شورا و شهرداری تهران دارند. در دوره اول شورای اصفهان به دست اصلاحطلبان مدیریت میشد اما از شورای دوم به بعد این اصولگرایان بودند که حضور جدی در مدیریت شهر اصفهان داشتند و مدیریت اصولگرایانه بویژه در زمینههای فرهنگی بیش از گذشته به شهر تزریق شد. علاوه بر چارچوبهای مدیریتی اصولگرایان در این شهر، سال 82 زمانی که اصلاحطلبان شهرداری اصفهان را به اصولگرایان واگذار کردند این نهاد 3هزار نیرو داشت، در حالی که پس از سه دوره حضور قاطعانه اصولگرایان در مدیریت شهری (پایان شهرداری جمالینژاد در اصفهان) تعداد پرسنل آن به 12هزار نفر رسیده است. بنابراین چالش نیروی مازاد در شهرداری اصفهان هم کم از کلانشهر تهران ندارد. بدهیهای شهرداری اصفهان هم، همپای بدهیهای تهران رشد روزافزونی داشته است. با این که ارقام و اعداد متفاوت و متعدد است، گفته میشود که رقمی نزدیک به 1700 تا 2هزار میلیارد بدهی شهردار اصولگرای شهر است...»(1)
اکنون اعضای محترم شورا پس از آمدن و رفتن دکتر جمالینژاد آن هم بدون تحقق برنامههای اعلام شده و با هزینههای تبلیغاتی که روی دست شهروندان یزدی گذاشته شد و انتخابهای پیدرپی شهردارانی که منجر به صدور ابلاغ از سوی وزارت کشور نگردید و به هر دلیل به نتیجه نرسید، چقدر خوب است به پرسشهای زیر پاسخ دهند.
-کسی را که با 11 رأی به سمت شهردار یزد انتخاب نمودند چرا از وی اخلاقاً تعهد نگرفتند باید چهار سال در یزد خدمت نماید؟
-آیا آن عده از اعضای شورا که موافقت نمودند شهردار به تهران انتقال یابد نباید پاسخگوی رأی مثبت خود در این زمینه باشند؟
-آیا اعضای شورا باز هم عقیده دارند که شهردار سابق حضور در یزد را به عنوان سکوی پرش برای تصدی سمت جدید قرار نداده است؟
-آیا هنگامی که بعضی از اعضای شورا دریافتند شهردار سابق میخواهد به تهران منتقل شود نباید او را وادار به استعفا میکردند تا اگر موفق شد برود و اگر در آن راه توفیق نیافت خود داند و تا آخرین لحظه با ابقای وی در سمت شهرداری موافقت نمیکردند؟
-آن عده از اعضای شورا که نمیخواستند بنابه گفته خودشان کشور را از خدمات مدیری لایق محروم کنند و معتقد بودند جمالینژاد قرار است در سمت معاونت وزارت کشور عنایت و توجه به یزد را در اولویت کاری خود قرار دهد در چند ماهه اخیر چه نکته مثبتی در این مورد میتوانند اظهار کنند؟
-یکی از اعضای شورا از قول کدام یک از بزرگان نظام گفته است: جمالینژاد به تهران منتقل شود؟
-در هفت، هشت ماهه اخیر که یزد فاقد شهردار است مسئولیت پاسخگویی این امر به عهده کیست؟
-آیا هیچیک از مقامات اداری و روحانی استان صلاح ندیدهاند که در این زمینه راهکاری ارائه و تذکراتی به اعضای محترم شورای پنجم بدهند؟
-آیا مردم حق ندارند بپرسند اعضای شورای اسلامی شهر تمهیدات لازم را در معرفی و تأیید شهرداران انتخابی در چند ماهه اخیر به کار بردهاند تا اینگونه شهر را درگیر نحوه انتخابهای خود ننمایند و در نهایت با عدم قبولی وزارت کشور روبرو نشوند؟
-آیا یکی از اعضای شورا که گفته بود حتماً اعضای شورا میتوانند مدیر لایق دیگری همانند جمالینژاد به عنوان شهردار انتخاب کنند تاکنون موفق بودهاند؟
-آیا آرای شکننده به شهردار جدید پیشنهادی هر آن احتمال این را نخواهد داشت تا جای یک نفر از موافقان به مخالف تبدیل شود و در جلسات شورا برای شهر جهانی یزد که در دو سال گذشته اعضای شورا برای پیشرفت و تعالی آن نقشهها کشیده بودند چالش و بحرانی دیگر رقم بخورد؟
-شش نفر عضو محترم شورا چه رزومه موفقیتآمیزی از شهردار منتخب دیدهاند که وی را از همه اعضای مطرح یزدی برتر دانستهاند؟
-آیا پاسخ ادعاها و مطالب درج شده در سایتها و خبرگزاریها و فضای مجازی پیرامون راههای طی شده به منظور آشنایی و معرفی شهردار منتخب جدید یزد بر عهده به اصطلاح گروه 6 نفره شورای شهر نمیباشد؟ ضمناً به نظر میرسد اینکه بگوییم: «...از 13 نفر کاندیداها هر کدام مشکل آییننامهای، خانوادگی و یا کاری برای پذیرفتن این سمت را داشتند، یکی میخواست نماینده مجلس شود، یکی تأیید صلاحیت نمیشد، یکی 9 سال سابقه مدیریت را نداشت، یکی شرط مدرک فوقلیسانس را نداشت، خلاصه هر کدام مشکلی داشتند و کسی که جمیع آن شرایط را داشته باشد کم بود...» مسأله را حل نخواهد کرد و انعکاس این کلیگوییها نیز برای مدیران لایق و متخصصان یزدی مناسب نمیباشد؟
-و آخرین پرسش اینکه آیا در این چند ماه جهان شهر یزد که بدون شهردار اداره میشود با مشکلاتی روبرو بوده است و اگر جواب مثبت است احیاناً فرد یا افرادی که در این زمینهها قاصر یا مقصر هستند چه کسانی میباشند و در نهایت آیا امیدی به تنظیم ارسال پاسخ به هفتهنامه آیینه یزد و درج آن در این ستون خواهد بود؟
مدیرمسئول
پی نوشتها:
1-شماره 524 آیینه یزد، 5/7/96