هفته نامه آیینه یزد

طنز شماره 149

پیشنهاد عملی زبان دراز برای بهبود معیشت

چون فلک کج مدار و کم لطفی بعضی از اکابر دولتیار دست در دست هزینه‌های سر به عرش ساینده و حقوق و دستمزد پا در فرش مانده دادند رو ز به روز فشار بر جیب اقشار حقوق بگیر مخصوصاً معلمین بی وزیر وارد ساخته، آنها را درمیان اقوام وخویشان سر به زیر وخجالت زده نموده است. این زبان دراز آب به آسیاب دشمن ریز و مشوش سازنده اذهان عمومی، پیشنهاد مشعشعی می‌نمایم:
نام فرهنگیان را «فورا هنگیوم» (مخلوطی از اورانیوم و فرهنگ) Forahangenum بگذارند البته واضح و مبرهن است که بر این پیشنهاد فایده هایی مترتب است که به شرح زیر شمرده می‌شود:
اولاً!! همه چه داخلیون و چه دیگران سعی خواهند کرد که آنها را غنی سازند.
دوماًً!!: به جای کم توجهی و کم اهمیت بودن، کانون توجه و جزو ـ«حق مسلم ماست» قرار می‌گیرند.
سوماً!!: کسری بودجه و مازاد نیرو و توزیع خدماتی دیگر سراغشان نمی‌آید.
چهارماً!!: برای اینکه مورد سرقت قرار نگیرند و یا مورد سوء استفاده واقع نشوند از آنها مراقبت می‌شود و زیر ذره بین قرار می‌گیرند. « البته معلم با این حقوق فرهنگی خارج برو نیست.»
پنجماً!! چون در هر کوی و برزن مدرسه وجود دارد دیگر مساله« پنهانکاری» ملعبه استکبار جهانی قرار نمی‌گیرد و(نان وطن فروشان اسرار لو داده) آجر می‌شود و البته چون هر مدرسه زیرزمین دارد می‌توان فعالیتهای زیر زمینی را در همانجا مستقر ساخت.
ششماً!!: دق مرگی، زودمرگی،پژمردگی معلمان را هم می‌توان به پای اورانیوم موجود در واژه مربوط دانست.
هفتماً!!: به اعتراضات صنفی معلمان وجاهت قانونی داد و در راستای حمایت از حق مسلم خود دانست.
هشتماً!!: این برقی که از سر معلمان هر روز از ابتکارات عده‌ای از مسئولان می‌پرد را در صدا و سیما به عنوان راه اندازی راکتور اتمی دانست و به کوری چشم روسهای بدقول منتظر آنها ننشست. 
نهماً!!: برای این بنده فقیر سراپا تقصیر گواهی پذیرش از سازمان آموزش و پرورش صادر شده تا درموقع نوشیدن آب بر در کوزه گذارده تا خدای ناکرده در گلوی ظریفمان نیفتد.
دهماً!!: ذغال فروش، اسپند فروش سر محل هم سود کرده چون مدیر مسئول و سر دبیر آیینه یزد برای جلوگیری از چشم زخم به «زبان بریده» هر روزه مجبور مقداری ذغال و اسپند خریداری نماید و بر آتش بریزد تا چشم زخم نخورد.
تبصره: معلمان باسواد، بر این زبان دراز که دوران نقاهت را می‌گذراند خرده نگیرند که چرا به جای ثانیاً، ثالثاً، رابعاً، . . . دوماً تا دهماً نوشته است، در آینده دست پروردگان معلمان شرکتهای خدماتی جبران مافات خواهند نمود.!!

زبان دراز