سفارش تبلیغ
صبا ویژن

هفته نامه آیینه یزد

تیتر یک شماره 563

چرا فکر می‌کنیم یا باید با آمریکا جنگید یا نوکرش بود؟
راه سومی هم هست

سخنگوی هیات رییسه مجلس: اینکه ما با آمریکا پای میز مذاکره می‌رویم تصمیمی است که نظام باید بگیرد

آیینه یزد - چرا فکر می‌کنیم یا باید با آمریکا جنگید یا نوکرش بود؟ راه سومی هم هست

بهزاد نبوی فعال سیاسی اصلاح‌طلب در مصاحبه با سایت انصاف نیوز گفت:
- من در زندان با بازجویم صحبت کرده و به او می‌گفتم «چرا شما فکر می‌کنید یا باید نوکر آمریکا بود یا با آمریکا جنگید؟ آیا راه دیگری نداریم؟» ادامه دادم: «کشورهایی را مثال نمی‌زنم که شما قبول ندارید، ولی همین چین مورد قبول شما، آیا نوکری آمریکا را می‌کند؟» پاسخ منفی داد. سؤال کردم: «آیا با آمریکا می‌جنگد؟»، تردید کرد؛ گفتم: «برادر عزیز! اگر چین با آمریکا می‌جنگید که نمی‌توانست شریک اول تجاری‌اش باشد! بنابراین بین این دو، راه دیگری هم وجود دارد.
- می‌توان نه جنگید و نه نوکر بود؛ استقلال یکی از دستاوردهای بسیار مهم انقلاب است، ولی باید توجه داشت می‌توان با حفظ استقلال، بین این دو حدِ جنگ و نوکری، مواضع دیگری هم داشت». گفته می‌شود امروز مواضع چین در قبال خروج آمریکا از برجام نرم‌تر از اروپایی‌هاست. مفهوم این نرمش نوکری نیست، بلکه توجه به منافع ملی است.
‌- باید به این دوستان گفت ما یک قدرت مستقل جهان‌سومی هستیم و متناسب با توانایی‌های خودمان باید شعار دهیم؛ قصد ما نباید این باشد که از موضع قدرت نظامی، آمریکا را به زانو دربیاوریم؛ بلکه باید از موضع عقل و درایت منافع ملی خود را حفظ کنیم؛ عقل و درایت است که می‌تواند مشکلات ما را حل کند.
‌- امروز در سیاست خارجی باید به چند نکته توجه داشت. خروج از برجام و حتی تهدید به خروج از آن‌ را به‌شدت به زیان منافع ملی می‌دانم. محدودیت‌ برجام برای ما، تنها عدم امکان دستیابی به سلاح هسته‌ای است. خروج یا طرح خروج، اولا اجماع جهانی را که پس از خروج یک‌جانبه آمریکا از برجام به سود ما تغییر کرد، مجددا به زیان ما خواهد کرد و ثانیا تصور تلاش ما برای دستیابی به سلاح هسته‌ای برای جهانیان به وجود خواهد آمد و ثالثا باید روابط خود را با اروپا، روسیه و چین (امضاکنندگان برجام) به بهترین شکل برقرار و حفظ کنیم و از هرنوع اقدام تحریک‌آمیز و ماجراجویانه جدید که اروپا و حتی روسیه و چین را در مقابل ما قرار داده و تسلیم فشارهای آمریکا خواهد کرد، اجتناب کنیم. تداوم این سیاست، در میان‌مدت، به احتمال قوی آمریکا را در قبال فشار جهانی وادار به عقب‌نشینی خواهد کرد. البته تا آن زمان باید در سیاست‌های داخلی هم تجدیدنظر و مردم را برای تحمل سختی‌های کوتاه‌مدت آماده کنیم.

سخنگوی هیات رییسه مجلس: اگر نظام تصمیم بگیرد با آمریکا مذاکره می‌کنیم
بهروز نعمتی سخنگوی هیات رییسه مجلس در مورد تنش‌های موجود میان ایران و آمریکا و احتمال مذاکره بین این دو کشور گفت: ما همواره اهل مذاکره بوده‌ایم و نمونه آن موضوع هسته ای است که دوازده سال مذاکرات هسته‌ای را در دولت‌های مختلف داشته‌ایم. نماینده تهران در مجلس در گفت‌وگو با خبرنگار عصر ایران ادامه داد: تجربه ثابت کرده است که همواره آمریکایی‌ها برخلاف وعده‌ها و رویه‌های دیپلماسی عمل کرده‌اند و اگر در حال حاضر خواهان مذاکره با ما هستند باید شرایط ما را بپذیرند. عضو کمیسیون انرژی با اشاره به رد و بدل شدن برخی سخنان میان سیاستمداران ایران و آمریکا گفت: از قدیم گفته‌اند جواب «های» «هوی» است وقتی که ترامپ اینگونه علیه ما سخن می‌گوید طبیعی است که رییس جمهور ما جواب وی را بدهد. نعمتی تاکید کرد: اینکه ما با آمریکا پای میز مذاکره می‌رویم تصمیمی است که نظام باید بگیرد که مجموعه حاکمیت باید به این نتیجه برسند و اگر به نتیجه برسند که باید مذاکره‌ای انجام شود قطعا انجام می‌شود. سخنگوی هیات رئیسه مجلس در پاسخ به این سوال که برخی معتقدند جمهوری اسلامی ایران در دقیقه 90 به دلیل فشارهای که وجود دارد من مذاکره را می‌پذیرد گفت: واقعیت این است که آمریکایی‌ها از اول انقلاب تا امروز به دنبال فشار بر ما بوده‌اند و همچنین و همیشه هم خواهان مذاکره با ما بوده‌اند، نمونه اخیر آن نیز صحبت‌های آقای واعظی است که مطرح کردند که ترامپ 8بار تماس گرفت که با آقای روحانی صحبت کند. این نماینده مجلس ادامه داد: اینکه آمریکایی‌ها بخواهند در مذاکرات حرف خودشان را بزنند و بعد از توافق زیر همه چیز بزنند مناقشاتی است که وجود دارد چراکه آنها پایبند به مذاکرات نیستند. وی خاطرنشان کرد: مذاکرات در موضوعات مختلف ممکن است انجام شود اما کسی این اجازه را به آنها نمی‌دهد که  راجع به موضوعاتی که جزء ارکان امنیت ملی ماست صحبت کنند. «منبع: عصر ایران»